Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2752. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
69.574
Cevap
2.046
Favori
8.283.897
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27502751275227532754
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Zara nın rich warm addictive kokusunu deneyin Zara mağazasında erkek ama unisex koku, mutlaka. Burdan da Moonlight in heaven tavsiye ederim, unisex zaten hindistan cevizi bunda da var, + beyaz çiçekler de var. Viwden beğendiği hindistan ceviziyle bombshelldeki beyaz çiçekler ikisi de var bunda belki imza kokusu bile olur

    Armani nuit ben tavsiye etmiyorum yukarıdaki arkadaşa nazaran, sıkan bir kadın görsem depar atar tam gaz kaçarım , muhtemelen kadın gibi görünüyordur uzaktan ama değildir, o da bizden biridir. Hindistan cevizi falan da pek alakası yok kokunun ama bişey diyemem herkesin görüşü farklı burnu farklı. Ama kendim kullanıyorum diyosan tavsiye ederim, ben listeye gelmesi için emek vermiştim zamanında çok sevdiğim bi kokudur ama kadında değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 4 Ağustos 2020; 20:33:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Herkesin zevki farklıdır ben sadece önerdim en azından kokuya bakmasını tavsiye ederim.

    Moonlight mango baskın güzel bir koku var ama benim de kullandığım bir parfüm sonuçta kokular çok maskülen yada feminen olmadıkça herkes tarafından kullanılır.

    Bir çok kadının erkek parfümü kullandığına şahit oldum örnek verirsem lacoste red , ultra male .

    Eau de nuit'in orjinalini kullandım iristen çok tonka fasulyesi notası daha baskın aldım pudra veya vanilya gibi kokuyor ondan dolayı önerdim 1-2 kişiye üzerime sıktığımda bu parfüm kadın parfümü demişlerdi bunu aslında tonka'nın yaptığı aşikar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 4 Ağustos 2020; 20:51:40 >
  • Prada - Luna Rossa Carbon [Carb]

    Listemize eklendi.

    Original vetivere Hacı şakir, marineye balık, nuite kadın. Forumun suyu çıktı iyice. Hayırlısı, bir süre daha buradayım :)
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Doğrudur zaten mesajımda da bahsettim herkesin zevki farklı, burunları da farklı. Ben de Armani nuit için tam tersi düşünüyorum, orjinalinde iris çok daha baskın, ama ben tutaste halini daha çok beğeniyorum orjinali çok soft kokuyo hatta orjinali bana göre daha kadınsı, tutaste daha erkeksi ve baharatlar ön planda. Erkek parfümü kullanan çok evet ultra male de kullanılır ama Lacoste red çok şükür karşılaşmadım. Moonlight bende çok sever kullanırım, tek problem beyaz çiçekleri hiç bi zaman sevemedim ben, moonda da sevmediğim tek kısım o, her parfümde öyle gerçi şu yasemin, portakal çiçeği bilmem nesi falan hiç sevmiyorum bu beyaz çiçekleri ve arkaplanda olsalar bile burnum onlara gidiyo. Kenzo night vardı o çok beğendiğim bi kokuydu bu tarz yine ama çiçeksiz. Yine joop homme wild da çok sevdiğim bi kokuydu Pina colada hissi veriyordu. Aslında bu iki koku gelse on numara olur, viw sevemedim pek, koku kalitesi iyi olsa da bana sade geliyo, net hindistan cevizi kokuyor gibi hissediyorum. Hele joop wild çok çekici kokuydu, bu kokuya çok kız hastaydı. 1million ile Pina colada karışımı gibi. 1m kadar şekerli değil daha maskülen performans da tavan. Burda kullanmış olanlar varsa eminim özlüyorlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 4 Ağustos 2020; 21:59:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EserKozmetik kullanıcısına yanıt
    Carbon, Savauge'a sair sebeplerle (karabiber, ambroxan,anason artık ne olursa:))marazlananlar için iyi bir alternatif.Hadi yine iyisiniz önce Prada sonra Eser duydu sesinizi:))) Bu tam sizlik:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 4 Ağustos 2020; 22:0:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kilian - Good Girl Gone Bad [Girl] 60 tl


    Listemizde.
  • EserKozmetik kullanıcısına yanıt
    Sauvage'in küçük kardeşi de listeye katılmış hayırlı olsun
  • Bir çok parfüm yorumcusu kullanıcı eğer vetiver ağırlıklı notalar hacı şakir gibi koktuğunu belirtmiş hacı şakirin içinde vetiver olma ihtimali yüksek.

    Özgür bir ülkede yaşıyoruz eleştiriyi ve yorumları kabul etmeniz lazım.

    Açık parfümler hakkında konuşacak olursam bu forumda kaçının orjinal parfüm koleksiyonu var bilmiyorum orjinal split veya dekant alıp kullanırsanız dediklerimi anlarsınız.

    Bazı parfümler orjinalinden daha iyi bazı parfümler orjinaline yakın bazıları ise orjinali ile alakası yok.

    O onu benzetmiş bu bunu benzetmiş böyle şeyler gayet normal eğer 2 ve fazlası bu parfümü ürüne benzetiliyorsa benziyor olabilir bu gayet normal.

    Eau de nuit'i unisex bir parfüm olduğundan bahsettim.

    Original vetiver tarzı bir kaç parfüm de hacı şakire benziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EserKozmetik

    Prada - Luna Rossa Carbon [Carb]

    Listemize eklendi.

    Original vetivere Hacı şakir, marineye balık, nuite kadın. Forumun suyu çıktı iyice. Hayırlısı, bir süre daha buradayım :)
    Hocam tester bu mu yarın sipariş versek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peter Jones P kullanıcısına yanıt
    Yarın da bu var hocam evet.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakma ama yazmadan duramadım yani her paragrafta sorun var.İnanılmaz teorik bilgilere dayalı bir şekilde yazıyorsunuz.Yani parfümden birazcık anlayan bunun farkındadır elbet.

    Birincisi vetiver her zaman sabunsu kokmaz ve her sabunsulugun kaynağı da Vetiver değildir.Bunu daha önce de yazmıştım.

    İkincisi bırakın Tutaste'yi en kalitesiz açık parfümde dahi "alakası yok"durumu olmaz.Yani örneğin Savauge alırsanız Savauge kokarsınız.Ama güzel kokarsınız ama kötü kokarsınız,detaylar olur olmaz o başka birşey.Yani Savauge aldığınızda DHİ kokmazsınız.Ve yine her zaman ama her zaman orjinal daha iyi kokacaktır.Performans farkları olabilir elbette

    Üçüncüsü ise parfüm önerirken biraz kişisel dusuncelerimizden sıyrılmalıyız.Yani Eau de Nuit'i evet siz unisex bulabilirsiniz,ancak bir erkek parfümünü bir kadına önermek bir risktir.Bu riskler ancak yakın çevrede alınmalıdır.Aynı şekilde DHi'yı yaz için onermistiniz birine..Evet dileyen her parfümü dilediği zaman kullanır,ki bunun en iyi örneklerinden biri de benim.Ancak bu benim yani.Yani ben kullanabiliyorum diye herkes kışlık parfüm kullanamaz yazın ortasında.

    Yani tamam heyecanlısınız bu güzel birşey ama bu kadar hırsla yazmamalısınız,sanki sadece siz orijinal kullanıyorsunuz gibi davranmalısınız.Tevazülu olmalısınız.Fragrantica'dan nota okumalısınız mesela ki o zaman"violet çiçeği kokuyor" gibi komik durumlar oluyor ki violet dediğiniz aslında menekşedir.

    Yani biraz uzun oldu ama heyacanınız antipatikliğe evrilmesin diye muhtemelen bir buyugunuz olarak yazıyorum.Insanlar bu foruma iyi kötü bilgilenmek, parfüm seçmek için giriyor iki gündür Hacı Şakir okuyor,daha önce bir vakit hamsi,bir vakit vazelin okumaya maruz kaldılar.Yani forum kangren olmasın benim tek derdim bu

    İyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 5 Ağustos 2020; 3:46:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz kendinizi deliliğe mi veriyorsunuz. Ne vetiveri ne sabunsuluğu😀😀😀 Hacı Şakir mi çok severim😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar birbirini eleştirmek;karşı tarafa düşüncelerini kabul ettirmek,onu yerden yere vurmak,burnunu sürtmek için bahane arıyor.
    Bence insanları çok fazla sıkmanın,germenin anlamı yok.
    Kişiler parfümler hakkında istediği şeyi yazabilir,çizebilir.
    Beğenebilir,beğenmeyebilir.
    Sonuçta objektif olan bir şeyden bahsetmiyoruz,parfüm işi oldukça subjektif.
    Herkesin hayat felsefesi,giyimi-kuşamı,çevresi,koku geçmişi(deneyimi) oldukça farklı olduğundan kokulara olan bakış açışısı,ya da kokuyu yorumlama şekli de farklı oluyor.
    Ben Original Vetiver'i hacı şakir sabunlarına benzetirim,beğenmem;ama siz bu parfümü pahalı,lüks sabunlara benzetir ve beğenirsiniz.
    Parfümün, daha doğurusu kokuların güzelliği de burada yatıyor.
    Kokular;herkes tarafından beğenilen bir şey olsaydı,bu kadar farklı koku çalışması olmayacaktı.
    İnsanlar başka parfüm arayışı içerisine girmeyecek,biz de bu kadar koku deneme fırsatı bulamayacaktık.
    Velhasıl kelam;eleştiri ve tahammül güzeldir,hoştur.
    Ülkece ihtiyacımız olan bir şeydir.
    Bol bol bulundurmak gerekir.
  • Herkese selamlar

    Konuda haklı haksız olduğunu düşünmüyorum çünkü bir arkadaşımız parfümü hacışakir sabununa benzetmiş.Parfümü ilk defa sıkıp koklayan birisi için son derece doğru ve haklı bir yorum olmuş ancak bir diğer arkadaşımız da parfümü çok muhtemelen şişeli kullandığı için farklı yorumlamış.

    Buradaki temel fark parfümü birkaç defa sıkmak ile şişeli kullanmaktan geçiyor.Original Vetiver misk zencefil notası karışımı ve buna eklenen mandalina bergamot notaları nedeniyle çok normal olarak ilk sıkışta hacışakir sabununu andırabilir ama bu parfümü şişeli olarak kullandığınızda bir süre sonra o hacışakire benzeyen açılışı burnunuz almayacaktır.Bu sebeple de parfümü çok normal olarak odunsu olarak nitelendireceksiniz.

    Bu çok normal çünkü hangi parfüm olursa olsun uzun süreli kullanımda burnunuz ilk açlış notalarına alışacağından o burun tembelliğine mağruz kalacaksınız ve açılış notalarını bir süreden sonra almayacaksınız.Bunu tüm parfümseverler yaşayacaktır.Mesela sürekli aynı parfümü kullanırsanız bir süre sonra o parfümün kokmadığını,eskisi gibi olmadığını düşünmeniz çok normal çünkü dediğim gibi burun tembelliği bunun temel nedenidir.

    Bir de bir parfümü sadece 2-3 defa sıkarsanız aklınızda üst notaları kalır,2-3 gün düzenli kullanırsanız üst ve orta notaları aklınızda kalır ama eğer şişeli kullanırsanız da dip notaları beyninizde yer edecektir.Bu sebeple tartışmanızda haklı haksız bir taraf yok.

    Parfüm ilk defa koklayanlar için çok normal olarak sabuna benztilebilir ve benzetilecektir de ancak düzenli şişeli kullanımda bu görüşler büyük ölçüde değişecektir.

    O yüzden verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkürler.

    İkiniz yazmaya devam edin ama kavga yada tartışmanın bir anlamı yok çünkü haklı haksız olan yok.Ben de sadece durum tespiti yapmak istedim amacım bir tartışma yaratmak yada ona dahil olmak kesinlikle değildir.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivercreed -- 5 Ağustos 2020; 9:28:56 >
  • çok zam yapmışsın Eser, alamıyorduk artık hiç alamayız.
  • engilis E kullanıcısına yanıt
    Tabi çok bence de. Gören de doğal misk falan kullandık sanacak :)
  • Forum Hacı Şakir viralı almış gibi:)Ellerini avuşturuyor firma sahibi şu an:)))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bana yayılımı ve kalıcılığı iyi olan yazlık parfüm önerir misiniz? Eğer ürünü kullandıysanız kalıcılık ve yayılım sürelerini de belirtin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olivercreed

    Herkese selamlar

    Konuda haklı haksız olduğunu düşünmüyorum çünkü bir arkadaşımız parfümü hacışakir sabununa benzetmiş.Parfümü ilk defa sıkıp koklayan birisi için son derece doğru ve haklı bir yorum olmuş ancak bir diğer arkadaşımız da parfümü çok muhtemelen şişeli kullandığı için farklı yorumlamış.

    Buradaki temel fark parfümü birkaç defa sıkmak ile şişeli kullanmaktan geçiyor.Original Vetiver misk zencefil notası karışımı ve buna eklenen mandalina bergamot notaları nedeniyle çok normal olarak ilk sıkışta hacışakir sabununu andırabilir ama bu parfümü şişeli olarak kullandığınızda bir süre sonra o hacışakire benzeyen açılışı burnunuz almayacaktır.Bu sebeple de parfümü çok normal olarak odunsu olarak nitelendireceksiniz.

    Bu çok normal çünkü hangi parfüm olursa olsun uzun süreli kullanımda burnunuz ilk açlış notalarına alışacağından o burun tembelliğine mağruz kalacaksınız ve açılış notalarını bir süreden sonra almayacaksınız.Bunu tüm parfümseverler yaşayacaktır.Mesela sürekli aynı parfümü kullanırsanız bir süre sonra o parfümün kokmadığını,eskisi gibi olmadığını düşünmeniz çok normal çünkü dediğim gibi burun tembelliği bunun temel nedenidir.

    Bir de bir parfümü sadece 2-3 defa sıkarsanız aklınızda üst notaları kalır,2-3 gün düzenli kullanırsanız üst ve orta notaları aklınızda kalır ama eğer şişeli kullanırsanız da dip notaları beyninizde yer edecektir.Bu sebeple tartışmanızda haklı haksız bir taraf yok.

    Parfüm ilk defa koklayanlar için çok normal olarak sabuna benztilebilir ve benzetilecektir de ancak düzenli şişeli kullanımda bu görüşler büyük ölçüde değişecektir.

    O yüzden verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkürler.

    İkiniz yazmaya devam edin ama kavga yada tartışmanın bir anlamı yok çünkü haklı haksız olan yok.Ben de sadece durum tespiti yapmak istedim amacım bir tartışma yaratmak yada ona dahil olmak kesinlikle değildir.

    Saygılarımla
    O kadar tartışmaya Oliver Creed bile dahil oldu artık konuya helal olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebalci -- 5 Ağustos 2020; 18:8:48 >
  • Eser hocamdan gene güzel bir arşiv sipariş geçtik ellerine sağlık Eser hocam. Sabırsızlıkla bekliyorum kargoyu...

    XERJOFF - Uden
    Montale - Chocolate Greedy
    Kilian – Vodka On The Rocks
    Costume National - Scent intense
    Maison Francis Kurkdjian - Grand Soir
    Montblanc - Explorer
    Versace - Eros

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 27502751275227532754
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.