Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2751. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
69.574
Cevap
2.046
Favori
8.284.090
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27492750275127522753
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    50+ kıza mi sordunuz yine merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rappapompom kullanıcısına yanıt
    Yok sana sordum.

    51.ci de sensin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 3 Ağustos 2020; 15:50:39 >
  • mtoyanik kullanıcısına yanıt
    Durumu anlıyorum. Ben de o benzetmeyi o an sadece ben yaptım sandım fakat iki üst gönderide aynı benzetme yapılmış, fark etmemiştim. O an sadece bana yönelik yazdınız sandım. Aslında bu tek kelimelik parfüm yorumları çoğu zaman bana da absürt ve komik gelebiliyor. Hamsi, yumurta, Listerine, ahır vs. Tek kelimeye sığacak şeyler değil ama hepsinin de doğruluk payı var bir yerde. O hamsi bile aslında yosun, deniz vb. temada olduğu için söylenmiştir diye düşünüyorum.

    Kör alış yapacak ya da kendini başlangıç konumunda gören kişilere tavsiyem ise google ve buradaki arama kısmından arama yapıp yorumları okumaları. Sırf benim ya da başkasının yorumuna göre parfüm almamaları. Fragrantica tarzı sitelerde ise sadece like/dislike grafikleri değil aşağı kısımdaki yorumları okumaları çünkü asıl ayrıntılar o yorumlarda. Daha önce de örnek vermiştim, D&G K 'i o sitede biri görse dünyanın en kötü parfümlerinden biri sanabilir fakat aşağıdaki yorumlarda durum farklı. Kenarında balon olan yorumlar ise sahiplerinin o parfümü ne kadar beğendiğini gösteriyor.
  • hebalci kullanıcısına yanıt
    Fragrantica da maalesef IMDB gibi oldu.Son bir kaç yıl içindeki yeni üyelerin çoğu"toxic".Begenmiyorlarsa basıyorlar 1 puanı.Ya da begendiklerine 10.Ortası yok:). Fahrenheit gibi bir başyapıt sürünüyor bu yüzden 3 puanlarda.Keza IMDB'de sanat fimlerinin süründüğü gbi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Erwin Creed'in banyosunda hacı şakir varmış hacı şakir firmasının ihracatının %25 i Creed ailesine aitmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, işin açıkçası sadece IMDB de değil başka birçok alanda durum böyle. Yeni dünya düzeninin insanlara aşıladığı bir durum gibi. Çoğu insanın "ortası" kalmadı ve tahammül toleransı da düştü. Bu tarz konularda aklıma ilk Yemeksepeti'ndeki firmalar geliyor. Yorumlara bakıyorum yarısında her şey tam puan 10 numara gerisinde her şey 1 İlginç cidden, anlayışlı tarafta kalabilmek önemli.
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Ben bunun sebeplerinden birisinin de firmaların bot-troll hesaplar üzerinden yaptığı PR olduğunu düşünüyorum.

    Mesela Creed firması Fragrantica'da açtırdığı 100 farklı hesaptan kendi parfumlerine 5 puan verdirirken aynı hesaplarla, rakipleri olan Dior ya da D&G'nin parfumlerine 1 puan verilmesini de sağlıyor.

    Özellikle son yillarda Fragrantica benzeri değerlendirme sitelerinde bu bot hesaplar uzerinden çok fazla PR yapıldığını düşünüyorum.

    Not: Burada Creed, Dior ya da D&G isimleri sadece örnek olarak verilmiştir. Bir suçlama söz konusu değildir (-:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtoyanik kullanıcısına yanıt
    Senide blokladım gereksiz insanlar.
  • Arkadaş burası forum, amacı zaten belli bir konu hakkında farklı insanların düşüncelerini paylaşmaları. Adam hacı şakire benzetmiş yazmış, kimine göre bu iyi bir kokudur kimine göre değil. Burada önemli olan amatör alıcılar için bir fikir vermesi.

    Parfüm konusunda uzman olmayanlar yüzlerce notanın her birinin nasıl koktuğunu, kombinasyonlarının nasıl bir sonuç doğurduğunu doğal olarak bilemeyecek, burada da seçim yaparken bildiği kokulardan yola çıkarak parfümün nasıl koktuğunu tahmin etmeye çalışacaktır. Bu hususta da en büyük yardımcısı diğer kullanıcıların koku hakkındaki yorumları olacaktır. Online parfüm satışının başarısı açısından, bu yorumların ne kadar değerli olduğunu size hatırlatmak isterim. Aynı parfüm için birden fazla kişi de aynı şeyi söylüyorsa demek ki doğruluk payı vardır. Adam benzetmiş de yazmış kafasından uyduracak hali yok ya.

    Sen ister uzman ol, ister amatör ol, burada herkes birbirine saygı göstermeli, ama sen kalkıp yok arkadaş siz hepiniz yanlışsınız, o öyle kokmaz, hatta sizin burunlarınız bozuk gidin muayene olun dersen, istersen dünyanın en iyi parfümcüsü ol, bu yaptığınla konuya değer katmak bir yana, gereksiz gerginlik yaratarak konuyu sabote etmiş olursun.

    Çok amatör bir parfüm sever olarak konuya yorum yapan herkese teşekkür ederim, tüm seçimlerimde ilk yaptığım yorumları okumak oluyor ve çok faydasını görüyorum.

    En yakın zamanda iyileşmenizi dilerim.
    Saygılar.
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    "yorumum üstte görünsün diye bir yıldız verdim. Yoksa ürün çok iyi" diyen insanların ülkesi burası hocam. ne bekliyoruz ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mytra kullanıcısına yanıt
    Ya da ürün berbat,ama hızlı kargo ve özenli paketleme:)Hocam sadece burası da değil, tüm dünyada yeni nesil böyle.Ya göklere çıkarıyor ya da yerin dibine gömüyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 3 Ağustos 2020; 23:16:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Creed Virgin Island Water arıyorum İstanbul içi satan varsa mesaj atabilir
  • mytra kullanıcısına yanıt
    Kargo kötü diye bir yıldız verenler var birde
    Banane senin kargo surecinden. Urune yorum yap gec.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigindoc Y kullanıcısına yanıt
    Forumda karşılıkli fikir ayrılığı ve tartisma(parfum üzerine) olabilir bunda abartacak birsey yok.kendi yorumuna eleştiri gelince gerilen tiplerin olması bence tuhaf olan. Biri hacı Şakire benzetince digeri bence benzemiyor yanlis dusunuyorsun diyebilir. Bunda garip olan nedir? Sorun gerilen kişide.

    O zaman saticinin her olumsuz yazana gerilip kavga etmesi lazım bu mantıkla.

    Bu arada 0 mesajli duyar kasan kesimde nerden cikiyor hemen anlamıyorum.Böyle anlari bekliyorlar demekki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CRD ve EDP (Sauvage) bugün elime ulaştı. İkisini de yorumlara bakarak kör alım yapmıştım, şansıma günlük hayattaki parfümüm Aqva tester olarak geldi.

    Aqva neredeyse birebir olmuş.

    CRD deki tatlılık çok hoşuma gitti. Gizemli bir havası var.

    En hayal kırıklığına uğradığım EDP oldu. Herkesin bu parfümden övgüyle bahsettiğine pek inanamadım açıkçası çünkü bana aşırı baharatlı geldi. Biraz boğucu gibi. Belki de övülen diğer Sauvage çalışmaları olabilir. Yine de işçilik olarak kaliteli ona lafım yok tabii ki.

    Genel olarak memnun kaldım, yeni sipariş için liste hazırlamaya başlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sauvage EDP orjinali de baharatlı yapıda hocam benim gönlümde bir numarada kendisi çok severim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Peace_ -- 4 Ağustos 2020; 13:38:56 >
  • Kız arkadaşım için hindistan cevizli ve vanilya içeren parfüm arıyorum, viw'e bayıldı, victoria scrt bombshell de kullanıyor. Bu tarzlarda onerileriniz nelerdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Dior - Feve Delicuise vanilyali unisex bi kis kokusuydu, o kokuyu bi sephorada vs deneyip degerlendirebilirsiniz. Ben kisin gayet severek kullandim, kazakta cok hos bi koku birakiyordu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Armani eau de nuit’i öneririm bayanlara daha çok yakıştırdığım ve koklamaktan vazgeçemediğim yumuşaklıkta bir parfüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Listeden Dior Hypnotic Poison ve liste dışı olarak Zara Rich Warm Addictive deneyebilirsiniz.İkisi de soğuk havalar içindir, belirteyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 27492750275127522753
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.