Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2561. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70.082
Cevap
2.050
Favori
8.521.847
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25592560256125622563
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kelmange kako kako

7 tane bende sipariş vericem.parfümden anlamam sanki lüks arabamı servise vermişimde 2 kadeh viski içip dolmuşa binmişim havası verecek parfüm önerileri varsa sevinirim

Tavsiyem 4 tane yazlık-baharlik parfüm alıp direkt kullanmaya başlayın, 3 kışlığı ise serin kapalı bir ortamda kış için demlenmeye bırakın. Kışın çıkarır mis gibi kullanırsınız. Tavsiyeyi arkadaşlar yapacaktir ben o sorumluluğu almak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 4 Mart 2020; 23:1:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

Lavanta sever birine Alex 2 iyi gider diye düşünüyorum.
    Teşekkür ederim hocam deneyeceğim

• merhaba .

Takaslık

Dior - Homme Parfum [DHP] ½97

Victor & Rolf - Spicebomb [SPC] ½99 .

Dm den ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosyolock

Merhaba,

Escentric hastası olarak ufak bir katkıda bulunmak isterim. Öncelikle escentric 01 kokladıysanız daha önce, beğendiyseniz, 02'ya bayılabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Hemen hemen listenin çoğunu denemiş birisi olarak söyleyebilirim ki, listedeki hemen hemen her parfüm, bir başka markaya çağrışım yapabiliyor(Bu yorumum kişiseldir). Escentiric 02 a da diğer adıyla Escobar, çok yoğun kokan 2 fısla bile bir odayı doldurabilen bir parfüm. Fakat, sauvage ve türevleri ya da tom ford parfümlerinde ki gibi bir yoğunluğu aklınıza getirmesin. Bundaki yoğunluk fresh olduğu kadar hafiften yakıcı bir koku ilk başta. Fakat kısa bir süre sonra iris çiçeği ve ismini tanımlayamadığım bir koku etrafı sarıyor. Kokladıkça koklayası geliyor insanın.

2 aylık deneyimime dayanarak, burun yoran ve bıktıran bir koku olmadığını, yaz kış 4 mevsim kullanılabilir olduğunu(fıs sayısını ayarlamak koşuluyla), farkedilirliğinin yüksek olduğunu söyleyebilirim. Benzerlik olarak ise listede şudur diyebileceğim bir koku yok. Fakat bana OPV i hatırlattı. Sanırım içinceki irisle alakalı bir durum.

Kalıcılık olarak deneyimim, bir gömleğime 3 4 fıs attığımda kapalı mekanı sardığını, bu nedenle 2 fısa düşürmeme rağmen soğuk havalarda bile farkedilirliğinin yüksek olduğunu söyleyebilirim. Kıyafeti 1 kere giyip kullandığımda, 1 hafta sonra tekrar giyeyim dediğimde bile koku hala üzerinde oluyor. Hatta belki abarttı dıyeceksiniz ama, düğünde üzerine çokça sıktığım gömleği yıkadıktan sonra bile halen üzerinde hafif koktuğunu söyleyebilirim

Başlıkta bir ara fazla yorum bulamamıştım. Uzun süre deneyimledikten sonra yorum yazma ihtiyacı hissettim.

Puanlayacak olursam kendimce : Kalıcılık: 10 Farkedilirlik :8 diyebilirim.

Neyse biraz çok yazmış olabilirim. Eser Hocam'ın ustalık eserlerinin ilk 5 inde yer alan bu parfümü meraklısına öneririm.

İyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Bir süre önce paylaştığım ESC yorumum. Belki faydası dokunur..
  • tayo3337 T kullanıcısına yanıt
    Kim kimden araklamış bilmemde birebir nikos sculpture kokuyor uden. Scuplture sevenler için güzel bir seçenek ayrıca bayada kalıcı

• Dostum 02 kullanıyorum son 1 haftadır, çok beğendim, 01 nasıldır denemek istiyorum yorumlayabilir misin ?

• harika yorumlamışınız hocam. gayet güzel. teşekkür ederim
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap için
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutsapi44

Bugun ilk kez dekant uzerinden orjinal aventus'u tutaste versiyonlariyla karsilastirma firsati buldum.

Oncelikle elimdeki batch 2015 onu belirteyim,

Acilisi meyve ve citrusla yapip dumansi odunsu sekilde devam ediyor orjinal aventus , gelelim Tutaste kiyaslamasina

Maalesef Nirvana bu konuda sinifta kaldi fazlaca dumansilik ve amberigis kokusu var Aventustaki o limon kokusu bunda yok.

Eski Birch No 1 ise gercekten harika benzerlikte gercekten kiymeti bilinmesi gerekir cok iyi bir klonmus.

Gelelim sampiyona : Armaf CDNI gercekten benzerlik olarak harika bir is cikarmis.
    Daha önce yazmıştım, ismini veremeyeceğim ama Kokuyorum forumundaki ünlü Aventus üstadı bir abimiz 6 ay kadar önce çalıştığım kurumda işe başladı. Kendisinin 1 litre 2013 ve öncesi batch Aventus'lardan oluşan bir stoğu var. Altın değerinde olan bu Aventus'lardan birini deneme fırsatı buldum, çok çok dumansı ve kalıcıydı. Nirvana o batch'lere daha çok benziyor. Zorlu Beymen'de denediğim 2018 ve 2019' batch'ler de dumansıydı ama bu dumansılık 2013 ve öncesi batch'lere göre daha hafif. Bahsettiğim abimiz bana "2013 sonrası batch'ler çöp, kullanmıyorum" dedi Sanırım Aventus üstadlarının tercih ettiği eski batch'lere benzer bir parfümün Tutaste listesinde bulunması çok iyi bir tercih.

Meyvemsi Aventus'lar tamamen ayrı bir kategori ve herkesin zevki farklı tabii. Ama söz konusu Aventus olunca bir açık parfümcünün listesinde tüm varyasyonları bulundurması imkansız olurdu sanırım. Çünkü orijinal batch'ler arasında o kadar çok fark var ki

Bu arada yeni çıkacak Mont Blanc Explorer'a dikkat çekmek istiyorum. Denediğim en güzel orijinal Aventusgil. Aventus klonu demek istemiyorum çünkü ambroxan'lı yapısıyla bence ayrı ve kendine has güzelliği olan bir parfüm. Şu an yüz üzerinden yüz verdiğim iki parfüm var biri Aventus biri de Mont Blanc Explorer. Ben uygun bir fiyat bulunca 5 şişe orijinal aldım eve attım Parfümlerin içinde bolca Ambroxan olunca bayanları mıknatıs gibi çekiyor nedense. Bu tip parfümlere ladykiller diyorum

Tutaste versiyonu da çok güzel olacaktır eminim Aventus ve ES02 sevenler bence kaçırmasın bu parfümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 5 Mart 2020; 9:58:58 >
  • arkadaşlar merhaba, bana 2 bay 2 bayan aprfümü önerisi verebilecek olan var mıdır?
    30yaşında genelde ofis ortamındayım.
    daha önce TOm ford OUD Wood-Tiziana Terenzi Gumin-Ombre Leather gibi parfümler kullandım.

yaz ve bahar aylarına uygun fresh parfüm önerilerinize açığım.
  • Aventus CDR 25₺ lik versiyon dumansı olan mı meyveli olan mı abiler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takaslık: %70 Creed Green İrish Tweed

Aradıklarım: Chanel Allure Homme Sport, Creed Viw, Versace Dylan Blue ve yazlık parfümler

Gardrops ile takas yapılır

• Arkadaşlar herkese selamlar parfümler hakkında çok tecrübem yok yaklaşık 2 yıldır eser beyden ara ara alışveriş yapıyorum ama burada yorum yapan sizler kadar bilgim olduğunu düşünmüyorum.

Soruma gelecek olursak; yeni işe başladım ve gün boyu takım elbise giyiyorum. Resmi bir iş yani çok ağır olmayan yazlık parfüm önerisi yapabilir misiniz? Yaşım 27 epey beyaz tenliyim
    Sabunsu kokuları da seviyorum ama başka önerilere açığım. Yardımcı olabilir misiniz?

• Takaslik Dg The One ve bond no 9 ny amber.
    %99 dolular

• rudeboytr kullanıcısına yanıt
    Dolce & Gabbana - Velvet Desert Oud tavsiye ederim 👍🏼

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyar_21 -- 5 Mart 2020; 11:52:27 >
  • Eser abi senden bi ara Tom Ford Soleil Blanc görebilir miyiz

www.fragrantica.com
    Attention Required! | Cloudflare
    https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Soleil-Blanc-34893.html

• sipidik kullanıcısına yanıt
    Artık ofis görünce direk Prada Lhomme yapıştırmak istemiyorum ama aklıma ofis için başka sabunsu koku gelmediğinden yaz için prada öneriyorum

• Takaslık:

Kilian - Straight To Heaven (özel) [KiLL]

Tom Ford - Tuscan Leather [TSC]
    Chanel - Allure homme SPORT [ALL]
    Chanel - Egoiste Platinum [EGO]
    Dolce & Gabbana - The ONE [THE]
    Givenchy - Pi [Pi]
    Versace - Eros [ERS]
    Bvlgari - AQVA [AQV]
    Terre D'Hermes [HRM]

Aradıklarım

Parfums De Marly - LAYTON [TON]

Parfums De Marly - HEROD [PDM]
    Xerjoff - Lira [Lira]
    Prada - L'Homme [L'Hm].
    Creed - Green Irish Tweed [G.i.T]
    Creed - Virgin island Water [ViW]
    Xerjoff - More Than Words
    Tom Ford - Ombre Leather [OMB]
    Creed - Millesime imperial [MLS]
    Maison Francis Kurkdjian - Baccarat Rouge 540 Extrait 

Hepsi %95 ve üzeri doludur. İstanbul avrupa yakası takaslık.
  • Arkadaşlar bu takaslık olayını başka bir konuda yapsanız daha iyi olmazmı ? Can sıkmaya başladı, hep aynı tayfa (herkese demiyorum) takaslıklarını yazıp yazıp duruyor. Adamlarda ne azim var arkadaş, bedavadan tüm listeyi denemek iyi azim ve sabır ister. Cidden bravo......
  • quote:

Orijinalden alıntı: brainme

Takaslık:

Kilian - Straight To Heaven (özel) [KiLL]

Tom Ford - Tuscan Leather [TSC]
    Chanel - Allure homme SPORT [ALL]
    Chanel - Egoiste Platinum [EGO]
    Dolce & Gabbana - The ONE [THE]
    Givenchy - Pi [Pi]
    Versace - Eros [ERS]
    Bvlgari - AQVA [AQV]
    Terre D'Hermes [HRM]

Aradıklarım

Parfums De Marly - LAYTON [TON]

Parfums De Marly - HEROD [PDM]
    Xerjoff - Lira [Lira]
    Prada - L'Homme [L'Hm].
    Creed - Green Irish Tweed [G.i.T]
    Creed - Virgin island Water [ViW]
    Xerjoff - More Than Words
    Tom Ford - Ombre Leather [OMB]
    Creed - Millesime imperial [MLS]
    Maison Francis Kurkdjian - Baccarat Rouge 540 Extrait 

Hepsi %95 ve üzeri doludur. İstanbul avrupa yakası takaslık.
    Hocam merhaba. Allure home sport ve egoist hakkında yorumlarını öğrenebilir miyim ?

• 
Sayfa: önceki 25592560256125622563
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.