Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2418. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.523.837
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24162417241824192420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yav ben de diyorum ki iyi olan birşey zaten iyidir.Övuyorsam zaten iyi olduğundandır.Sırf çok övdüm,bu sefer yereyim de millet beni objektif bilsin diye iyi birşeyi neden gömeyim arkadaş.Bu mu samimi olacak.Ayrıca objektif olduğumu düşünmüyorsan basarsın bloğu geçersin bu kadar basit.Sen dahil kimseye samimiyet,objektiflik ispatlamaya ihtiyaç duymuyorum.Zaten daha önce kullandığım,sevdiğim ,orjinalini bildiğim kokuları satın alıyorum.Benzerlik ve nota geçişleri beni tatmin ediyor.Neden zoruna gidiyor bu durum anlamadım.Kahır mı olalım yani:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SessizTecrübe S kullanıcısına yanıt
    Orjinal ile benzerliğinden memnun olmadıklarını yaz o zaman biz de bilelim.Çok merak ettin diye yazıyorum 100 üzeri parfüm aldım ve almaya devam edeceğim.Sadece 2 tanesini beğenmedim Dylan Blue ve Issey Miyake.İkisinin de açılışı orijinallerine göre gereksiz yoğun.Forumda aktif olmadığım bir dönemde satın aldığım iki parfüm.Telefonla memnuniyetsizliğimi bildirdim Eser ‘e bu ikisiyle ilgili.Ve bana sabırla detaylı bir şekilde neden böyle olduğunu anlattı ,ilkinin başka üretimi yok ki şu ara açılışı hafifletmeye çalışıyor,ikincisi ise performans sıkıntısı yaşamamak için böyle.Bu açıklama benim için yeterli.100 tanede iki kere sorun yaşadım diye sabah akşam bunu dile getirecek ,burayı ağlama duvarına çevirecek bir insan değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 13:58:7 >
  • ero158 kullanıcısına yanıt
    Sevindim beğendiğine.Güle güle kullan

• Arkadaşlar resimdeki parfümleri birkaç ay önce aldım, yanlız pek memnun kalmadığından 4 adet erkek, 3 adet bayan parfümünü satıyorum. Ankara içi elden teslim, kargo yapamam. Uygun fiyata vereceğim düşünen olursa fazla kullanılmadi, resimden doluluk oranı anlaşılıyor zaten. En azı yüzde 90 dolulukta.
    CHhannel BLEU [CHN]
    Gio[GiO]
    UltraMARINE [GV]
    LacosteRED
    AKKO OMNIA KRISTAL [KRS]
    Largo classic lag2
    Chloe love chl
    Sitedeki isimleri bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabusmg -- 1 Aralık 2019; 19:23:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SessizTecrübe

Ya sen ne yaptın şimdi Hermes olmamış beğenmedim demişsin yanlış güzel kardeşim bak yazacağın şeyi söyliyeyim sana öyle yazılmaz burada

Diyeceksin ki Hermes çok kaliteli çok güzel kokuyor ama kokuyla yıldızım barışmadı o yüzden takas etmek istiyorum.

Aman öyle olumsuz şey yazmak yok aman sakın ha...Çok iyi olmuş çok kaliteli koku güzel ama yıldızımız barışmadı yazacaksın.

Alıntıları Göster
    Birader sıkıntılı mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabusmg -- 1 Aralık 2019; 14:40:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zedegex

Yaklaşık olarak 1-2 yıl önce keşfettim burayı. Burdan önce Sansiro, D&P, Bargello, David Walker, İxir gibi bilimum açık parfüm markalarından alışveriş yaptım ama Tutaste'den yaptığım ilk alışveriş'den sonra diğerleri ile alışveriş yapmayı kestim. Çünkü beğenmedim kokularını. Bence sende öyle yap beğenmiyorsan alışveriş yapma (: ama hem beğenmeyip hem alıp hemde burada Tutaste'yi kötülemek aşırı derecede karakter seviyesi düşüklüğü ile ilgili bir durum. Yani ben beğenmediğim halde o mağazalara girip müşterilerine burdan alışveriş yapmayın kesin bırakın gibi şeyler söyleseydim kendimi karaktersiz olarak tanımlardım. Ama aileden gelen bir eğitilmişlik söz konusu (:hayatında tekrar başarılar.
    Kötülediğim durum???

Parfüm kokmuyor yada kalıcılıkta sorun yaşıyorum demek ayrı birşey parfüm kötü orijinaline benzemiyor demek ayrı birşey.

Önce neyi eleştirip konuştuğumuzu idarak edip öyle müdahil olmanı tavsiye ederim.

Buradaki konu performans ve yayılıma yönelik eleştirilere tahammülsüzlük.Ürünlerin benzerliği ile ilgili değil.

Ayrıca ben müşteriyim istediğim yerden alır istediğim yeri karşılaştırırım.Ama size de müşteri olmanızı tavsiye ediyorum şakşakçılık yada kraldan çok kralcılık başka bir meziyet.

Parfümün performansını eleştiren insanları aşağılamak yerine eleştiriye tahammülünüzün olması gerekiyor böyle topluca linç etmeye yönelik kraldan çok kralcılığa gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SessizTecrübe -- 1 Aralık 2019; 14:32:1 >
  • Parfümleri yorumlayarabilirsiniz, siz nasıl yorumlarsanız biz de kullandıktan sonra genel beğeni ve çevremizin dönüşlerini arkadaşlarımızın net fikir edebilmesi için yorumlarız. Kaldı ki rüzgarlı esintide o duyamadığınız parfüm kokusu buram buram gelir demişsiniz evet ilk 30 dak için olabilir fakat sonrası kapalı ortamda ilk defa kullandığınız bir parfümün kalıcılığı 45 dakikada yanınızda farklı zaman dilimlerinde oturan kişiler tarafından da algılanamıyorsa kalıcılık 45 dakika demektir. Yanımda örnek veriyorum kıyaslamak için yazmıyorum orjinal costume natural home 6 saat önce sıkan arkaşımdaki koku hala buram buram geliyordu. 50tl lik bir parfümdeki beklentiyi orjinali gibi asla bir tutamazsınız fakat iyileştirilmesi gereken noktalar açık. Kaldı ki burada parfümleri yorumlarken orjinalleri gibi toz pembe esinliler ile yorumlayıp insanların kafasını karıştırmayalım. İyileştirilmesi gereken yönlerinide yazalım ki bir çok kişi yorumları okuyarak alış veriş yaparken yanılmasın. Uzun lafın kısası kimse anlatıldığı gibi çok büyük beklentilere girmesin girmek isteyen olursada kampanya ve indirimleri takip edip imkanı el veriyorsa orjinal kullansın. Yoksa Eser beyin insaniyeti harkulade ve yaptıklarında da emek var.

• Parfüm savaşları :)

• quote:

Önce seni görmezden gelirler, sonra sana gülerler, sonra seninle dövüşürler ve sonra sen kazanırsın.
    Genelde seviyemi senin gibilerinkine düşürmem ama bir defalıktan nolcak :) Instagramın motivasyon sayfalarından aldığın gazı buraya boşaltıyorsun. Çünkü hayatın bomboş, uğraşacak hiçbir şeyin yok. Hayatının anlamını ise bu nedenle insanlara saldırarak bomboş yazışmalar ile aramaktasın. Ben yine de özlü sözünün ilk virgülüne kadar olanına uyuyorum; seni görmezden geliyorum ve sana bir blok çakıyorum. Herkese iyi forumlar.

• toprakyalin kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim ben o parfümden 7-8 saat arası performans alıyor isem ve övgüler alıyorsam bunu bu şekilde yazarım doğal olarak.Burada insanları yanıltan bir durum yok.Sen 45 dk performans aldıysan burada problem var.Yeterince teste tabii tutmadığını düşünüyorum.Hergün yazıyoruz ama okunmuyor sanırım.Oud Wood’u arkadaşına sık Custom National kadar kokmayacaktır evet,ama senin yazdığın sürelerin çok üstünde performans alacağına eminim.Yani dünyanın yuvarlak olmadığını iddaa etmek gibi geliyor 45 dakika diyince anlatabiliyormuyum.Geçen haftalarda STH yazacağım gün üzerime sıktım ve inanılmaz bir şekilde burun körlüğü yaşadım.Bu gibi durumlar olabiliyor.Oud Wood’un orjinali de çok yüksek performansli bir parfüm değil ama zayıf olduğunu da söyleyemeyiz.Ölüsü 5-6 saat kalıcılık 1-2 saat arası yayılım sunacaktır.Bunu neden yazıyorum peki.Elinde güzel bir ürün var.Düşündügün sürelerin çok üzerinde çünkü performansı.Evet performans görecelidir ki yazılarımda özellikle kaçınırım bu yüzden performans konusuna değinmeye.Ama bu kadar göreceli de değil yani.Umarım anlamişşindir ve elindeki parfümden daha çok keyif alırsın ilerleyen günlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 14:46:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonobo643

Bak kardeşim ben o parfümden 7-8 saat arası performans alıyor isem ve övgüler alıyorsam bunu bu şekilde yazarım doğal olarak.Burada insanları yanıltan bir durum yok.Sen 45 dk performans aldıysan burada problem var.Yeterince teste tabii tutmadığını düşünüyorum.Hergün yazıyoruz ama okunmuyor sanırım.Oud Wood’u arkadaşına sık Custom National kadar kokmayacaktır evet,ama senin yazdığın sürelerin çok üstünde performans alacağına eminim.Yani dünyanın yuvarlak olmadığını iddaa etmek gibi geliyor 45 dakika diyince anlatabiliyormuyum.Geçen haftalarda STH yazacağım gün üzerime sıktım ve inanılmaz bir şekilde burun körlüğü yaşadım.Bu gibi durumlar olabiliyor.Oud Wood’un orjinali de çok yüksek performansli bir parfüm değil ama zayıf olduğunu da söyleyemeyiz.Ölüsü 5-6 saat kalıcılık 1-2 saat arası yayılım sunacaktır.Bunu neden yazıyorum peki.Elinde güzel bir ürün var.Düşündügün sürelerin çok üzerinde çünkü performansı.Evet performans görecelidir ki yazılarımda özellikle kaçınırım bu yüzden performans konusuna değinmeye.Ama bu kadar göreceli de değil yani.Umarım anlamişşindir ve elindeki parfümden daha çok keyif alırsın ilerleyen günlerde.
    Hocam nafile! Her tartışmanın birinci amacı karşı taraftan önce birşeyler alabilmek; o imkan görünürde yok ise karşı tarafa birşeyler verebilmek, katabilmektir. Bu tür insanların tek derdi son lafı ben söyleyeyim, haklı çıkayım da gerekirse canım çıksın mantığında. Onun için at bloğu geç çünkü bunlar sen su verdikce büyür.

Dedim ki, ben çeşitli bir çok firmadan alışveriş yaptım Tutaste'yi bulduktan sonra buralardan alışverişi kestim. Çünkü diğerleri bu kadar kaliteli değildi hem benzerlik hem yayılım hem kalıcılık. Ama gidip de o firmanın müşterilerine o firmaları kötülemedim. Sadece alışverişi kestim. Bence sende öyle yap. Ama dediğim gibi bu tamamen aile yapısı yetiştirilmek ve kendini yetiştirmek ile alakalı bir durum. Senin Ailen'de seni böyle yetiştirmiştir saygı duyuyorum tabii ama olmamışsın. Bundan sonrası için kendini yetiştirmeye çalış. (Yanlış anlaşılma olmasın ben burada iyi insanların iyi taraflarını övdüğüm gibi kötü taraflarını da eleştiriyorum, parfümlere yaptığım gibi).. He dediğim gibi David Walker'dan alışveriş yapmanı tavsiye ederim 50'lik Oud Wood 250tl bir koluna onu bir koluna Tutaste versiyonunu sık, git Sevil'de orijinalini kokla. Sonra gel burada yorumlarını bizimle paylaş (:hayatında başarılar.

• quote:

Kötülediğim durum???

Parfüm kokmuyor yada kalıcılıkta sorun yaşıyorum demek ayrı birşey parfüm kötü orijinaline benzemiyor demek ayrı birşey.

Önce neyi eleştirip konuştuğumuzu idarak edip öyle müdahil olmanı tavsiye ederim.

Buradaki konu performans ve yayılıma yönelik eleştirilere tahammülsüzlük.Ürünlerin benzerliği ile ilgili değil.

Ayrıca ben müşteriyim istediğim yerden alır istediğim yeri karşılaştırırım.Ama size de müşteri olmanızı tavsiye ediyorum şakşakçılık yada kraldan çok kralcılık başka bir meziyet.

Parfümün performansını eleştiren insanları aşağılamak yerine eleştiriye tahammülünüzün olması gerekiyor böyle topluca linç etmeye yönelik kraldan çok kralcılığa gerek yok.

Alıntıları Göster
    Sizin yerinizde olsam şu şakşakçılarla hiç muhattap olmazdım. Cidden satışı yapan kişi bile eleştirilere ve yorumlara açıkken (gördüğüm kadarıyla kendisi iyi biri) bunlar niye kraldan çok kralcı anlamadım.

Aylardır burdan alışveriş yapıyorum çok beğendiğim kokular da oldu çöpe attıklarım da.

Bayıldığım kokuları nasıl dile getiriyorsam çöp kokuları da eleştirme hakkım var.

Hayır sanane yani. Alıcıyım, ürün aldım, beğenmedim eleştiriyorum senin arkan niye bu kadar kaşınıyor? Burda eleştiri yasak mı? Sadece pohpohlayacak mıyız?

O yüzden kendini guru zanneden sonradan görmelerle hiç muhattap olmayın. Yorumları okurken oturduğum yerde kanser oldum. Adam bir soru sormuş. Okuduğunu anlamayan şakşakçılar topla tüfekle saldırmış.

Sorduğunuz parfümü satın almış olsam objektif bir yorum yapmaya çalışırdım.

• mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Ya resmen aşağıdaki resimdeki gibi durum:)Yani 30 dakika buram buram kokan şeyin 15 dakikada kaybolmasının normal karşılanması bekleniyor.Pes.

Evet kardeşim dünya düz ve öküzün boynuzlarının üzerinde duruyor.

• zedegex kullanıcısına yanıt
    Beğendiğim parfümün orjinalini alıyorum Oud Wood performans açısından orjinalini de beğenmediğim bir parfüm.Performans iyi olsun derse Oud Wood başka birşey olur sana derdim bu değil.Orjinalinindeki performansını bile vermeyen ürünleri söyleyenlere linç kültürü var eleştirim buna.

Aile konusuna girme ben burada kimsenin ailesini olaya karıştırmıyorum bence sen de öyle yap.

Doğuru tek senin doğrun değil ayrıca burada şikayeti olan varsa onu söyleyebilmeli savunduğum şey bu.Önce bunları ayırt et sonra cevap vermeye çalış.

İsteyen orjinal alır isteyen başka yerden alır isteyen burdan alır.Ama aldığı ürüne dair şikayetin varsa gidip bunu söylersin bu da ürüne saldırmak değil iyileştirilmesi için eleştiridir.

Ama bunu söyleyene yüklenmek kraldan çok kralcılıktır.

Daha uzatmayacağım kendimi net olarak anlatabildiğimi düşünüyorum.

Burada açık parfüme roman yazacak adamların yapılan eleştirilere tahammülsüzlük yaşayıp linç kültürü oluşturması da ayrı bir vaka.

Ne diyelim eleştiremeyeceksek toplanak allah diyek bu mu yani?

Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok dediğim gibi ben kendimi net olarak anlatabildiğimi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SessizTecrübe -- 1 Aralık 2019; 15:4:21 >
    Bak yine yeniden anlatacağım.Umarım anlarsın.İnsanların satın aldığı kokudan orjinal ya da açık farketmez,performans beklemelerinde anlaşılmayacak bir şey yok.Ben de istiyorum sevdiğim kokuyu daha uzun koklayabilmek.Şahıs Bleu de Chanel alıyor, Tobacco Vanille performansı bekliyor.Abesle iştigal değil mi bu durum.İnternet çağındayız hangi kokunun ne kadar güçlü ya da zayıf olduğu aşikar.Bak kendin söylüyorsun Oud Wood orjinali de güçlü değil diye.Buraya kadar anlaştık mı?

Şimdi Oud Wood ‘un ölüsü ne kadar dayanır sana soruyorum?

Yani 3-4 saat koktu memnun kalmadım diyen birine ne diyebiliriz ki?Keza zaten o arkadaşa da yayılım ve kalıcılığı birbirine karıştırdığını ,hemen karar verilmemesi gerektiğini belirttim.Sen nasıl eleştiriye tahammül edilmediğini düşünüyorsan,bende buradaki tanıdığım insanlar hakkında “paralı “ algısı yapılmasını hoş karşılamıyorum.Aç bak yazılarıma zaten performans övgüsü yapmaktan özellikle kaçındığımı.Performanslı koku soranlara yanıt bile vermediğimi görürsün.

Burada 10 kokuyu aynı anda koklayıp,reseptörleri uyusturup,STH’ye 45 saniye kokuyor diyeni ve sonra ben yanılmışım diyeni de gördü bu gözler.Anlatabildim mi?Gercekle bağını kesmiş yorumlara doğal olarak tepki veriliyor.

Yoksa antidemokratik bir forum değil burası.Elestiri kantarının topuzu kaçmamalı.Ben kendi adıma söyleyeyim,burada kimseye bu sen de olabilirsin,haksızlık yapılmasına izin vermem.

Beni Polyanna olarak betimleyen sensin.Benim neden tüm ürünlere olumlu yorum yaptığımı açıklamama rağmen tatmin olmayan da sensin.

Yani hepimiz eleştiriye tabii ki açık olmalıyız.Ama insanlara sanki parayla olumlu yorum yazıyor gibi bir yakıştırma yapılırsa da bu eleştiri hakkının dışına çıkmaktır ve gerektiği sertlikte cevap verilir ve verilecektir

Artık uzatma istersen.Çünkü pazar günümde yapacağım daha güzel şeyler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 15:26:9 >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Bunca zamani bu adam icin harcamana gercekten üzüldüm

Blokla gec gorme mesajlarını.

Genel olarak şunu yazayim kimse burda eleştirelere karşı çıkmıyor ancak elestirirken yapılan hatalari dile getirirken kuduz gibi etrafa saldiran tipler türüyor.Hatta bazıları sırf böyle tartışmalarda ortaya çıkıyor.

Bilmemek ayıp değil ogrenmemek ayıp, bilmiyorken bildigini sanmak ise facia.
    Bu yüzden gerekli fikir alisverisleri yapilabiliyor bu arkadaşlaraki diğer kişiler yanlış yönlendirilmis olmasin.

Ve artı olarak zaten burda bende dahil bonobo643 de denemeden parfum alınmaması gerektigini söylüyor. Bu yorumlarin hepsi bir on bilgi nihayetinde.

• kabusmg K kullanıcısına yanıt
    Sattığınız parfümlerin isimlerini yazar mısınız? Fotoğraf açılmıyor.

• Ecoute Cherie kullanıcısına yanıt
    Müsait olduğunuzda beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi yazar mısınız? Bize de fikir olsun.
  • 
Sayfa: önceki 24162417241824192420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.