Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2365. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: axXxo
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
69.959
Cevap
2.045
Favori
8.529.895
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
620 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23632364236523662367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aventus konusunda, 25TL lık olanı kullandım bana biraz ten rengi olarak ağır geldi, açılış notları ve orta izlenim uygun degıldı.
    50TL lik olan işte aradığım notlar bu dedim, bir Meyve, narenciye, çok hafif şekerimsi ve baskın olmayan bir odunsu kokulardan genelde hoşlanan birisi olarak aradığım işte tam olarak bu dedirtti.
    100TL lık olan Nirvana'yı heralde anlatmama gerek yoktur. Alım gücü olarak bütçe yeterli ise 7li set alacakların onun yerıne 1xNirvana+3adet diğer 25'lik modellerden almasını önerrim eğer Meyve, Duman ve Tatlımsı kokular beğeninizi kazanıyorsa.
    İntel İ3 10100f - Msi Mag B460 Mortar Wifi- Amd Radeon Rx570 - Crucial 16GB(2x8GB) Ballistix DDR4 3200MHz CL15 - Crucial P2 500GB Nvme M.2 SSD - SHARKOON SHP650 V2 650W 80+ - Xigmatek Dark Knight 2 Cpu Cooler - 3xTHERMALTAKE Riing RGB 120mm
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun süredir projeler vs. ile ilgileniyorum, her kokununda elimden geldiğince kişisel deneyimlerimi yazıyorum bazen ufak hatalar olabiliyor, üzgünüm

Zaten çok göreceli bir kavram parfüm meselesi, neredeyse burada yazılan 10 parfumden ancak 3u-4u ilgimi çekmiştir. Kokular belliki çok orjinal ama sadece bazen hitap edemiyor ama en azından listemde olan ve denenip beğeni oluşturulan modellerle az-çok benzer tonlarda eğilimlerim var, bu nota ve renklerden hoşlananların beğenisini kazanabilir diye düşünüyorum.
    İntel İ3 10100f - Msi Mag B460 Mortar Wifi- Amd Radeon Rx570 - Crucial 16GB(2x8GB) Ballistix DDR4 3200MHz CL15 - Crucial P2 500GB Nvme M.2 SSD - SHARKOON SHP650 V2 650W 80+ - Xigmatek Dark Knight 2 Cpu Cooler - 3xTHERMALTAKE Riing RGB 120mm
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt
    50liliği alabilirsin hocam fiyat konusu aklında kalmasın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt
    Bazı markalar evet biraz daha para odaklı çalışıyor.Buradan isim verip onları rencide etmeyeyim,onlar kendilerini biliyor:))

Ama Hermes ve Guerlain gibi daha yaratıcı takılanlar da var designer tarafında.

Chanel maalesef elini korkak alıştıra alıştıra ne yapacağını bilemedi.Koca firmanın bir tane kış parfümü yok özel serisi dışında.Neyse ki Coromandel’i designer fiyatlandırmasıyla sunacaklarmış.İyi haber bu.Birşey değil Dior ‘u da kendilerine benzetmeye başladılar.

Neyse ki Tom Ford’umuz canımız var deyip teselli bulalım:)

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle, koku hafızası inanılmaz...

Eski sevgilinin kullandığı parfüm mesela, insani mahvedebiliyor. Hatıralar canlanıyor hemen, düşüncelere dalıyor insan.

Ya da kışın soğuğunda bir yazlık parfüm sıkıp, o günleri yad edebiliyorsun.

• NARCISO RODRIGUEZ FOR HIM

Parfümör:Francis Kurkdjian
    Menşei:A.B.D
    Yıl:2007
    Mevsim:Sonbahar/Kış
    Zaman:Gece

Amerikalıların parfümler ile ilgili “put hair on your chest “şeklinde bir tabirleri vardır.Bugün tam da bu deyimdeki gibi kullandığınızda göğsünüzde kıl çıkartacak kadar maskulen,80’lerin fujerlerinin modern bir yorumu olan Narciso Rodriguez For Him ile beraberdim.

Çok fazla notadan oluşmayan basit yapıda bir parfüm Narciso Rodriguez For Him.Parfümü domine eden nota açılıştan sonuna kadar hissedilen menekşe yaprağı.Daha sıkar sıkmaz üzerinize çullanan menekşe yaprağı ile açılışını yapan parfüm bana “ben bunu bir yerlerden hatırlıyorum “ dedirtti.Evet Rappa kardeşimin de belirttiği gibi ilk aklıma gelen parfüm Dior Fahrenheit oldu,hemen ardından ise Tom Ford Noir ‘a daha fazla benzediğini keşfettim.Noir benzer açılışından sonra başka yönlere sapsa da Narciso Rodriguez For Him daha çizgisel bir yol izliyor.Daha önce belirttiğim gibi menekşe yaprağının hiç eksilmediği harmana sırasıyla misk ve sonlara doğru da amber ekleniyor.Paçuli de menekşe yaprağı ile gelen yeşil yapıyı daha da perçinlemek için orada.

Günümüz parfümlerine göre oldukça farklı yapıda,tatlılığa sonu dışında neredeyse hiç yer verilmediği bir parfüm Narciso Rodriguez For Him.Başta belirttiğim gibi baştan aşağı maskulen,olgun ve ciddi.

Biraz tekdüze yapısı beni zaman zaman sıksa da farklılığını ve tarzını takdir etmeden geçemeyeceğim bir parfüm oldu.Tom Ford Noir ile daha önce tanışmamış olsaydım muhtemelen daha yüksek bir puan verirdim.Ancak daha derin ve kompleks yapısıyla Noir ‘ı Narciso Rodriguez For Him’e tercih ederim.

• Listedeki 25,50,100 luk aventusun her biri oldukça degerli.
    Zaten Aventus konusunda Eser bey oldukca ilgili ve surekli gelisim halinde urunler.

3 aventusta diger acik parfumdekilere gore oldukca başarılı durumda.
    Aventusu hic kullanmamis olanlar 25 tl ile baslamali. Aventusu bilenler ise bütçeye gore 50 ve 100 luk secenegi secebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rappapompom -- 27 Ekim 2019; 0:48:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yani performans karşılaştırması yapmadım.Ancak dediğim gibi nota hissedilirliği ilgili farkı şöyle anlatayım:Çok sevdiğiniz güzel bir şarkıyı Stereo dinlemek gibi 25-50 TL’lik Aventuslar.Şarkı güzeldir ama 2 hoporlerden geldiği için sesler,tüm enstrüman lar ve vokal üst üste binmiştir.Nirvana ise aynı şarkıyı 5.1 Dolby ses sistemiyle deneyimlemek gibi.Her enstrüman ve vokal için ayrı bir ses çıkışı var.Şarkı zaten güzel.Nasıl deneyimlemek istediğiniz size kalmış.Dikkatli ve meraklı değilseniz bir fark yaratmayabilir.Ancak biraz dikkat ederseniz ,biraz detayları seviyorsanız neden 100 TL olduğunu anlarsınız Nirvana’nın.Belki aradaki fark %15-20 lik bir detay farkıdır ama işte o %15-20’lik fark kimimiz için herşeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 27 Ekim 2019; 0:58:34 >
  • Killian- Straight to Heaven ne zaman gelir hocam?

Zaten parfum genel olarak menekse yapragi ve paculi bombasi :D
    Ha bu arada bu parfumu sıkan kişi Kuzey Tekinoglu olabilir :) Tam ona gidecek bir koku.

Kesinlikle.

• Ben Nirvana olan aventusu aldım.

100lira fazla bişe değil yani bu zamana kadar orjinallerle 300-400 verirken biraz icim acıyordu.Bakalım bundan sonra Tutaste kullanırım belkide :)

Beklediğim bir diğer parfüm.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.