Şimdi Ara

Açık istiare kapalı istiare

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Açık ve kapalı istiareyi anlamak için önce benzetme kurallarını bilmen gerek. Mesela bir teşbih benzeyen, kendisine benzetilen, benzetme yönü ve benzetme edatı gibi 4 unsurdan oluşur. Bunlara hakim olmadan kapalı ve açık istiareyi yapamazsın.

Açık istiare teşbihin yani benzetmenin sadece kendisine benzetileni kullanır. Örneğin “ Tekrar o alev gömleği giymiş gibi yandım.”

Kapalı istiare ise sadece benzeyeni kullanır. Örneğin “Ufukta günün boynu büküldü.”

Aslında basit bir konudur. Sadece odaklanman lazım.
  • birinde sadece benzetilen diğerinde sadece benzeyen kullanılır
  • elione kullanıcısına yanıt
    tamam da ayırt edemiyorum benzetileni ve benzeyeni
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    benim de çok kafam karışıyor
  • Açık ve kapalı istiareyi anlamak için önce benzetme kurallarını bilmen gerek. Mesela bir teşbih benzeyen, kendisine benzetilen, benzetme yönü ve benzetme edatı gibi 4 unsurdan oluşur. Bunlara hakim olmadan kapalı ve açık istiareyi yapamazsın.

Açık istiare teşbihin yani benzetmenin sadece kendisine benzetileni kullanır. Örneğin “ Tekrar o alev gömleği giymiş gibi yandım.”

Kapalı istiare ise sadece benzeyeni kullanır. Örneğin “Ufukta günün boynu büküldü.”

Aslında basit bir konudur. Sadece odaklanman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisagor -- 10 Mayıs 2018; 22:18:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İyot ve Tuz Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.