Şimdi Ara

Açığa Geçmek Mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yüzde 4le girdiğim bir anadolu lisesinde 12. sınıfım. beni okula gitmeye iten tek şey matematikçi. okulun bana + ve - lerini yazacağım benim yerimde olsanız ne yapardınız?

EKSİLERİ:

Vakit kaybı: Boş derslerin bir çoğunda ders çalışmaya izin veriliyor ama o kalabalıkta ve gürültüde verimsiz oluyor. Okul eve otobüsle 20 dk hazırlanması dönmesi vs bana her gün 2 saate mal oluyor.

Fizikçi: Görüp görebileceğiniz en kötü öğretmen. Bildiğiniz bir şeyi anlatsın lafı o kadar dolandırır başka konulara girer ki bildiğinizi unutursunuz. Dinlememek çözüm ancak tahtaya kaldırıp soru çözdürür her hafta quiz adı altında yalandan sınav yaparak baskı kurmaya çalışır. Ben stresli bi insanım ve bu adam beni gerçekten kötü etkiliyor.

Aptal insanlar: O kadar gerizekalı insanlar var ki. Saçma sapan sorular sorarlar. Sırf milletin moralini bozmak için ellerinden geleni yaparlar. Bunu +lara da yazıcam. Çünkü bu gerizekalılar benden yüksek yaptıysa ben de yaparım demek motive ediyor.

Sosyal fobi + Covid riski: Pandemiyle artan bir olay. Çözümünü sınavdan sonra aramaya başlıcam. Fakat şu an kalabalık ortamlar hem pandemi koşullarından hem de psikolojik olarak üzerimde baskı oluşturuyor.

ARTILARI

Matematikçi: Görüp görebileceğiniz en iyi öğretmen. Dersi mükemmel anlatır onun gibisini hiçbir kurumda vs bulamazsınız. Teneffüste ders arasında soru çözdürebilirim iletişimimiz iyidir. O olmasa direkt açığa geçerdim ama matematik gibi önemli bir derste bu kadar iyi hoca bulmuşken bırakmak aptallık gibi geliyor.

Konuların detaylı işlenmesi: Ben youtubeden işlesem bu kadar iyi oturmayacak. Dershanede de okulda 2ayda anlatılacak konu 2 haftada anlatılacak.

Rekabet ortamı: Dediğim gibi baya inekleyen insanlar var.

Arkadaşlarım: Öğle aralarında iki muhabbet etmek iyi oluyor.

Biraz uzun oldu ama bu şekilde. Temelim var 11de evden çalışmıştım ve evde olmayı seven biriyim. Dershaneye gidiyorum yapamadıklarımı soracak insan var. Evden sıkıldığımda kütüphaneye gidebilirim.
    Açığa geçen veya geçmeden iyi sonuçlar elde eden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• matematiği kendin halledersin. eksileri daha fazla. okul yoruyorsa ki yormaması mümkün değil, kesinlikle geçilmeli

Birçok yerde açığa geçme konuşması görüyorum ama bence eğer okul çok sıkıntılı değilse kalmak daha iyi

Konuların işlenmesi, arkadaşlar sebep olarak yeter

2 saat kaybım var demişsin ama açıkta olsan evde vb çalışacağın zaman o giden 2 saat iyi bir verimle geri dönecek mi? Yani okul dışı çalışacağın zaman aylar boyunca aynı şekilde devam edebilecek misin?
    (Bir de yks bu kadar abartmamak lazım şahsi görüşüm. Sen gün sonu çalıştım ben diyorsan 2 saat gitsin sıkıntı değil verim>zaman)

Açık sistemini tam bilmiyorum ama eğer mezunluk gibiyse sosyal açıdan bir daha düşünmek gerek
    Yanlış bilmiyorsam mezunları da etkileyen bir durumdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer - Application Development
    METU CENG '25
  • quavohuncho23 kullanıcısına yanıt
    8 ekim e kadar mazeret bildirerek geçebiliyorsun sanırım

Kaldırımların üstünde ne güzel bağırılır ve şarkı söylenir; kaldırımların üstünde ne güzel yıldızlara bakılır; arkadaşlarla ne coşkun kahkahalar fırlatılır ve yalnızken ve ağır ağır yürürken, için için ne güzel ağlanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İrade sahibi biriysen açığa geç derim. 12 de mezuna kalma sebebim okuldu

• Ben de geçecektim sonra vazgeçtim. Bazen keşke gecseydim diyorum. Ama açık liseden mezun olanlar Erasmus yapamıyor diye duydum haberin olsun.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.