Şimdi Ara

Acı hissetmeyen tek organ: Beyin? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüm organlarımız acı hissetmeseydi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

Benim merak ettiğim şu :

Yaşam olamazdı, acı duyusu olmadan canlıların hayatta kalabileceğine olasılık veremiyorum ben.
  • Bir de şunu araştırın:

Her bireyin acı eşiği farklıdır. Bazı insanlar acılara daha rahat katlanırlar.
    Mesela benim otistik yeğenimin acı eşiği yüksektir. Bir keresinde 2 inci kattan düşüp kafasını yardı ama zerre ağlamadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Bir de şunu araştırın:

Mesela benim otistik yeğenimin acı eşiği yüksektir. Bir keresinde 2 inci kattan düşüp kafasını yardı ama zerre ağlamadı.

Kızılların da acı eşiği yüksektir. Kızıl saçın genetik bi problem sonucu ortaya çıktığını ve aynı problemin acı eşiğini yükselttiğini okumuştum. Ama bu bir hasar oluşmayacağı anlamına gelmiyor. Sadece daha az algılıyorlar acıyı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orjinalden alıntı: M

Bu doğru yanılmıyorsam. Beynin üzerinde duyu sinirleri yok. Yani eğer kafatasınızı bir kapak gibi açabilseydiniz, elinizle beyninizi karıştırabilir ve bir şey hissetmezdiniz.

Evet bugun Heroes izlemiştim aynen öyle oldu.Bencede böyle birşey var.

çok ilginç
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikista

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Bir de şunu araştırın:

Kızılların da acı eşiği yüksektir. Kızıl saçın genetik bi problem sonucu ortaya çıktığını ve aynı problemin acı eşiğini yükselttiğini okumuştum. Ama bu bir hasar oluşmayacağı anlamına gelmiyor. Sadece daha az algılıyorlar acıyı.

Renkli gözlü olmanın da genetik bir kusur olduğu ispatlandı. Ama bu kusur insan toplumunda güzellik açısından avantaj sağlayabiliyor. Renkli gözlü insanlar güneş ışığına daha duyarlıdır ve kahverengi gözlülere nazaran daha erken yaşta kullanmaya başlarlar.
    John Travolta' nın bir filminde beyninde oluşan bir tümör sonucu doğaüstü yeteneklere sahip olan bir adam anlatılmıştı.

• quote:

Benim merak ettiğim şu :

Hiç düşünme onu salla gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestiggge -- 1 Ekim 2008; 18:04:47 >
  • beyinde kas ve sinir olmaz o yüzden acı çekmeyiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: M

quote:

Benim merak ettiğim şu :

Yaşam olamazdı, acı duyusu olmadan canlıların hayatta kalabileceğine olasılık veremiyorum ben.

Katılıyorum.Bize verilen her özelliğin bir amaç uğruna verildiği kanısındayım.Mesela bademcik ameliyatları yapılıyor günümüzde.Bademcik olmadan yaşayabiliyoruz ve tıp bademciğin gereksiz olduğunu söylüyor.Ama bence kesin bir faydası var.Yoksa boşu boşuna verileceğini düşünmüyorum.
  • Beyinde sinir ucu olmadığı için ağrı hissedilmez. Bunun dışında bildiğim kadarı ile bağırsakta da sadece gerilmeye karşı ağrı oluşur, onun dışında birşey batırsanız ya da kesseniz ağrı oluşmaz.
  • quote:

Katılıyorum.Bize verilen her özelliğin bir amaç uğruna verildiği kanısındayım.Mesela bademcik ameliyatları yapılıyor günümüzde.Bademcik olmadan yaşayabiliyoruz ve tıp bademciğin gereksiz olduğunu söylüyor.Ama bence kesin bir faydası var.Yoksa boşu boşuna verileceğini düşünmüyorum.

Bademcikler 8 yaşına kadar vücudun bağışıklık sisteminde rol oynar. Ama erişkin yaşlarda bağışıklık sistemine bir katkıları yoktur.

Ağrı hissinin bir savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum. Olmasa birçok hastalığın teşhisi gecikir veya konamazdı. Örneğin adam apandisit olur ölür gider. Kimse de ne olduğunu anlamazdı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

quote:

Bademcikler 8 yaşına kadar vücudun bağışıklık sisteminde rol oynar. Ama erişkin yaşlarda bağışıklık sistemine bir katkıları yoktur.

Ağrı hissinin bir savunma mekanizması olduğunu düşünüyorum. Olmasa birçok hastalığın teşhisi gecikir veya konamazdı. Örneğin adam apandisit olur ölür gider. Kimse de ne olduğunu anlamazdı.

İşte dediğim gibi bilmediğimiz bir katkısı olabilir.Yoksa gereksiz yere verilmezdi değil mi?İşe yaramayacaksa 8 yaşından sonra kendiliğinden kaybolurdu ya da...

• peki o zaman niye başımız ağrıyo
  • başın ağrıyor çünkü kan basıncı yani tansiyon,sinüzitteki gibi iltihap veya timör gibi daha ciddi vakalardan ötürü kafatasında bir basınç artışı meydana geliyor.Bu basınçtan serbest sinir uçların yani duyu nöronları uyarılıyor ve bu duyu nöronlarının uyarılmasıyla beraber oluşan impulslar beyine ulaştığında acıyı hissediyorsunuz.Yani orada hissettiğiniz yalnızca basınç sonucu kafatası derinin serbest nöronlarının uyarılmasıdır
  • ÇOK İLGİNÇ ÖĞRENDİĞİM İYİ OLDU
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizhan_

Acı hissetmeyen tek organ: Beyin?

Bahçe işleriyle uğraşırken uğraşırken kafasına çivi saplandı ancak çiviyi arkadaşı söyleyince farketti
    13 Haziran 2008 10:49

ABD'nin Kansas eyaletinde George Chandler adlı adam, bahçe işleriyle uğraşırken arkadaşının elindeki çivi tabancasından çıkan çivinin kafasına saplandığını, ancak arkadaşı söyledikten sonra farketti.

Shawnee kentinde yaşayan 60 yaşındaki adam, arkadaşı Phil Kern'le evinin bahçesinde çalışırken, kafasına saplanan çiviyi farketmedi.

Bir süre arkadaşıyla çiviyi arayan adam, arkadaşının dehşet dolu gözlerle kafasına baktığını farkedince durumu anladı.

Hiç acı hissetmediğini söyleyen Chandler, ilkyardım ekipleri gelinceye kadar yerde oturduğunu belirtti.

Hastanenin ilkyardım servisindeki doktorun ilk başta çiviyi çıkarmakta başarısız olduğunu kaydeden Chandler, daha sonra doktorun bir tornavida yardımıyla ucunu yukarı çektiği çiviyi çatal uçlu çekiçle çıkarttığını söyledi.

Doktorlar, çivinin Chandler'ın beynine yaklaşık 5 santimetre saplandığını vurguladı.

Uzmanlar, yaşlı adamın kazayı birkaç dikişle atlatmasının mucize olduğunu ifade etti.ADnet Reklamları

kaynak

Böyle bir çok durum var . Beyninde kaç sene kurşunla yaşayan gaziler kafasında çivi ile 13 sene geçiren bi marangoz biliyorum .

• testere filminde de vardi canli beyin operasyonu...
  • Bence haklı bir düşünce sonuçta duyuların merkezi olduğu için kendinde duyu olmayabilir.
  • Vücudumuzda hissiyat duyu sinirleri ile sağlanır.derimizin heryerinde bulunan bu sinirlerden beyinde hiç bulumamaktadır.Arkadaşın bahsettiği belgesel kanalındaki ameliyat ise beyninin ortalarına yakın biryerde bulunan tümörü konusma duyma hareket gibi işlevleri sağlayan kısmına zarar gelmesin diye hastayı bayıltmadan sadece kesilen kafatastı parçası için uyuşturuyolardı.Eğer tümörü almaya çalışırken bu işlevleri sağlayan kısma yaklaşılırsa hasta hemen bildirsin diye hatta ayaklarım çekiliyo diye telaş etmişti hemen başka taraftan kesmeye başladılar..
  • İşin garip yanı tüm sinirlerin birleştiği yer olması.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.