Şimdi Ara

Acer Notebook Bios Şifresini Resetlemem Lazım!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acer notebookta bios şifresi var. Bu şifreyi kullanıcı unutmuş. Bunu nasıl resetleyebiliriz. Bildiğim kadarıyla notebooklarda bios şifresi resetlemek PC deki gibi kolay olmuyor. Bazı sitelerde bios u söküp özel eeprom programlayıcılarda tekrardan yazmak gerekiyormuş...

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

• 1 (1 kere denedim, sorun yasamadan resetledim herseyi)

CMOS bateriyi sok! +30dk bekle yeniden tak ve calistir laptopu. Tum BIOS ayarlari resetlenmis olucak

2 (Bu yontemide denedim, bende olmadi. Zamaninda bie yerden bulmustum)

MS-DOS ekraninda asagidaki kod zincirini yaz

debug
    o 70 2E
    o 71 FF
    quit

Sistemi resetle!
  • bu teknik işe yarıyorsa bile mesajınızı silmenizi öneririm iyi niyetli cevap yazmış olsanızda çalınmış ve şifrelenmiş cihazların tekrar piyasaya sürülmesini kolaylaştırabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaplanmete

1 (1 kere denedim, sorun yasamadan resetledim herseyi)

CMOS bateriyi sok! +30dk bekle yeniden tak ve calistir laptopu. Tum BIOS ayarlari resetlenmis olucak

debug
    o 70 2E
    o 71 FF
    quit

Sistemi resetle!

Peki pili söktüğümüzde tüm BIOS ayarları da silinecek değil mi?
    Pek(hatta hiç) deneyimli değilim bu konularda ama ayarlamak zor mudur tekrar?
    Bilgisayara koyduğum saçma bir şifre yüzünden format atamıyorum şimdi..
    Servise götürsem format ücreti hariç ekstra bir ücret alırlarmı?
    Bide benim bilgisayar masaüstü yani bu yöntem ondada geçerli olurmu?

• quote:

Orjinalden alıntı: activ

bu teknik işe yarıyorsa bile mesajınızı silmenizi öneririm iyi niyetli cevap yazmış olsanızda çalınmış ve şifrelenmiş cihazların tekrar piyasaya sürülmesini kolaylaştırabilir.

Internette 3 kelime yazarak ulasilabilecek bir cevapdir bu, bilgisayar dunyasina azcik kurcalayan herkes CMOS pili konusunu bilir! Heleki calip/satan insanin bundan coktan haberi vardir.

@
    BIOS standart konumda gelir, merak etme zaten bilmeyen bir insanin BIOS ile cok oynmasi dogru degildir!
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: activ

bu teknik işe yarıyorsa bile mesajınızı silmenizi öneririm iyi niyetli cevap yazmış olsanızda çalınmış ve şifrelenmiş cihazların tekrar piyasaya sürülmesini kolaylaştırabilir.

Internette 3 kelime yazarak ulasilabilecek bir cevapdir bu, bilgisayar dunyasina azcik kurcalayan herkes CMOS pili konusunu bilir! Heleki calip/satan insanin bundan coktan haberi vardir.

@
    BIOS standart konumda gelir, merak etme zaten bilmeyen bir insanin BIOS ile cok oynmasi dogru degildir!

yani reset atınca saati ayarlasam yeter herhalde? yada direk servise mi vermeliyim
    benim bilgisayar casper yanında recoverc cd leri verdiler
    onları nasıl kullanırım ve format atmış gibi olurmu?

• quote:

debug
    o 70 2E
    o 71 FF
    quit

Sistemi resetle!

Hocam çok sağol ama bu yöntem ile notebook bios şifreleri kolay kolay resetlenmiyormuş...Hatta resetlemek için bios entegresini board üzerinden söküp programlayıcı ile tekrar programlamak gerekiyormuş. Bunu yapmak için mutlaka faturası olması gerekiyormuş. Tabii bu bilgileri istanbul da bu işleri yapan profesyonel firmalardan öğrendim. Benim bahsettiğim notebookun da faturası falan var ama güvenemiyorum board üzerinde işlem yapmalarına. Yoksa bir notebook fiyatına mal olur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toshiba notebook biosa giremiyorum
    12 yıl önce açıldı
    samsung laptop driver lazım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: useryok

quote:

debug
    o 70 2E
    o 71 FF
    quit

Sistemi resetle!

Hocam çok sağol ama bu yöntem ile notebook bios şifreleri kolay kolay resetlenmiyormuş...Hatta resetlemek için bios entegresini board üzerinden söküp programlayıcı ile tekrar programlamak gerekiyormuş. Bunu yapmak için mutlaka faturası olması gerekiyormuş. Tabii bu bilgileri istanbul da bu işleri yapan profesyonel firmalardan öğrendim. Benim bahsettiğim notebookun da faturası falan var ama güvenemiyorum board üzerinde işlem yapmalarına. Yoksa bir notebook fiyatına mal olur...

nasıl yani bu adam şimdi yalanmı söylüyor ve neden yalan söylesin denediğini ve başardığını yazmış.
    benimde sağlam kaynaklardan duyduğum kadarıyla dizüstülerde bios sıfırlama pil çıkart vs. şeklinde olmuyor alete serviste master key ile girilerek yapılıyor sırf bu nedenli çalınan ve açılışı şifrelenmiş laptoplar çöp oluyor kimseye yaramıyor.Belki eski modellerde geçerli olabilir şahsın yazdığı.

• Bashsettigim yontem zaten %100 etkili bir yontem degil. Ben Dell Inspiron 1300 laptopda denedim, bayagi eski bir laptopdur! Bu yontemide internetten bulmustun, aslinda deniyenlerin cogu basarili olmus, ama basarisiz olanlarda var!
  • arkadaşım bios şifresini resetlemen için bios çipini cıkartıp arkadaş şekilde gostermiş 30 dk beklemene gerek var mı bilmiyorum ama 15 dk beklemek yeterli gibi dusunuyorum yeniden takıp bilgisayarı çalıstıracaksın.bütün bios ayarları eskisine doner.yani overclock filan varsa gider.şifre varsa gider.kolay gelsin.
  • Koyduğunuz parolayı unutmuş olabilirsiniz. İşte o anda çözümü sizin getirmeniz gerekiyor. Anakarttaki bios şifresini çözmek her zaman mümkün olmasa da, bypass etmek mümkün. Format atmak için CD'den boot etmek gibi bir şey istiyorsanız: Windows için Otomatik Grub Kurulumu konusunu inceleyin. Bu konuda anlatılan programla biosa girmeden bazı istediklerimizi yapabiliyoruz. CD'den boot etmek ve format atmak için bu programı kurmanız yeterli olacaktır. Zaten siz format atınca bu programda uçup gider ama işinizi görür. Ben genellikle bu yöntemi kullanırım.
  • bende acer 6930 var. bıos sifresini unutmuştum. biosu güncelledim ve empowering technology kısmından sifreyi değiştirtim. işe yaradı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.