Şimdi Ara

ACER NITRO 5 ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
37
Favori
46.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bilgisayarım i7 9750H, GTX 1660Ti'li Acer Nitro 5 NH.Q5BEY.00B. Oyunlarda almam gerekenden düşük FPS aldığımı düşünüyorum. İnternette gezinirken genel olarak Acer kullanıcılarında bu tür sorunlar olduğunu gördüm. CS:GO Ultra ayarlarda dust2 mapinde 130-140 FPS ve benchmark mapinde 200 FPS civarı alıyorum. Forumda aynı bilgisayara sahip bir arkadaşın 300 FPS aldığını görünce çok şaşırdım. Aynı şekilde i7 9750H'ın undervoltsuz hali bile Cinebench R20 uygulamasında 2600-2700 puan alıyorken ben -150 undervolt yapmama rağmen 2426 puan aldım. Aynı işlemciyle 2900'e kadar varanlar var. Sorun Acer markasından veya driverlardan kaynaklanıyor olabilir mi? BIOS güncellemesi de yapmamıştım onla da alakası olabilir mi?
  • Hocam selamlar, bir kaç önceki mesajlarda ben de aynı sorunlardan bahsettim. Intel XTU ile stres testi yapın derim. Muhtemelen Power Limit Throttling gösterecek. Cinebench R20'de ben undervolting ile en fazla 2440 civarını görebildim. Benim laptop da i7 9750H ve GTX 1660 Ti versiyonlu NH.Q5DEY.003.
  • msboughrea kullanıcısına yanıt
    Evet stress test yaparken power limit throttling çıkıyor. Benchmark yaparken bir de ilginç bir şekilde Current/EDP Limit Throttling diye bir şey de çıkıyor. Siz bir çözüm bulabildiniz mi peki? Galiba Acer kısmış işlemciyi bir şekilde.
  • Bir haftadır araştırıyorum ancak kendim için bulamadım. Intel dynamic platform and thermal platform'u aygıt yöneticisinde kaldırıp disable etmek bazılarına çözüm olmuş. Throttlestop'ta disable and lock turbo power limitsi işaretleyerek çözüm bulanlar da var. Acer nitro'nunki muhtemelen firmware ile kilitlenmiş. Bios'da da doğru düzgün ayar yok zaten. Niteo serilerinin fan çıkışları pek iyi değil. O yüzden gelen elektriği azaltarak sıcaklık problemine çözüm bulmuşlar gibi geliyor bana. Umarım çözen çıkar tabi :d
  • Bendeki model i5 9300 + 1650 + 8 ram olan model. Aşağıdaki sitedeki testlere yakın sonuç alıyorum. 3 oyunda denedim.

    Özellikle rainbow six siege de yüksek FPS ler alamıyordum. Low ayarda da 110-120 ultrada da 90 civarı çok fark olmuyordu.
    Rainbow un vulkan api desteği gelmiş. O seçenek ile açınca performansı gördüm. Ultra da 120 FPS almaya başladı. Yani testlerle aynı sonuçlar. Diğer oyunlarda böyle birşeye denk gelemedim. Forza horizon da aynı şekilde değerleri. Ama dediğiniz gibi kısma söz konusu olabilir. AMD li modellerin daha iyi soğutması olduğu daha performanslı olduğu söyleniyor du herhalde doğru gibi

    Not: Bu arada 120 FPS den fazla almanın bir yararı yok bence. 120 Hz ve 120 FPS de herşey akıcı olacaktır.

    https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-1650-Laptop-GPU.416044.0.html

    https://www.ubisoft.com/tr-tr/game/rainbow-six/siege/news-updates/6VFn74oMO2nVQGZxvFhBb5/pc-iin-vulkan-api-testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlserkan -- 23 Nisan 2020; 9:14:19 >




  • Selam hocam bende aynı bigisayara sahahibim 9750h 1660 ti arkadaşta cevap vermiş power limit throttling problemi var fazla anlamıyorum ama anladığım kadarıyla acer işlemciyi bios ile kısıtlandırmış bu problemi yaşayan çok kişi var oyundayken örneğin işlemci bir anda frekans kısıp fps drop yiyorum 120 lerden 70 80 lere düşüyor sinir bozucu bir durum işlemci frekansı 4,00 dan birden 2,60 2,70 e düşüyor eğer fanları max ayara almazsam bu problem 10 dk da bir oluyor ve işlemci aşırı ısınıyor 95-96 dereceleri gördüm ben çözüm arıyorum olmazsa teknik servis....
  • magnet95 M kullanıcısına yanıt
    Pil sekmesinden en iyi performansa alıp denermisin ? Isınma sorunu cidden sinir bozucu
  • magnet95 M kullanıcısına yanıt
    Hocam power limit sorunu için bios'a güncelleme gelmesi ve ayarların açılması lazım. Yoksa işlemcinin ve ekran kartının çektiği watt sınırlandırılmış. Yapacak bir şey yok artmıyor naalesef.

    Geriye sadece throttlestop veya intel xtu ile undervolt yapmak kalıyor. Undervolt ısınma ve işlemci performansında etkili. Ancak 6 işlemci aynı anda çalışınca en fazla 3.1-3.2 ghz'e kadar çıkabiliyor. O da power limitten dolayı. Undervoltsuz o kadar bile çıkamıyor.

    Undervolt yaparken mavi ekran ihtimalini düşürmek için pil kullanımını yüksek performans tavsiye ederim. Throttlestop'un seçenekleri daha fazla. Intel xtu da iş görür.
  • DayleFusion kullanıcısına yanıt
    Isınma için en güzel çözüm arctic mx4 alıp sürmek ve alta bir fan koymak. Bunlarla beraber undervolt yapmak da etki gösteriyor.
  • msboughrea kullanıcısına yanıt
    Garantiye vereceğim 2 ay sonra dönünce termal macunu yenilerim. Hatta aliexpressten laptoplar için ufak bakır soğutucu blokları ve termal padleri oluyor onu diğer yongalara yapıştırmayı düşünüyorum.
  • DayleFusion kullanıcısına yanıt
    Termal padler de faydalı diyorlar yalnız tecrübe gerekiyor denemek lazım. Garantinin 2 ay sürmemesi lazım? Eğer power limit ile ilgili açıklama yaparlarsa bizi de haberdar edin hocam faydalı olur.
  • msboughrea kullanıcısına yanıt
    İki ay sonra garantiye vereceğimi kast ettim. Termal padler uygulama konusunda en sıkıntısızı çünkü sıvı değil direk bant gibi yerleştiriyorsunuz. Kendim gerek laptop gerek masaüstümde toplamda 3-4 defa termal macun değiştirdim elim yeterince yatkın diyebilirim. Power limit konusunu termal macun sürdükten sonra deneyimlesek daha iyi düşük sıcaklıklarda ne tepki verdiği önemli.
  • DayleFusion kullanıcısına yanıt
    Umarım faydası olur ben de denemeyi düşünüyorum, beklemedeyim bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DayleFusion

    Pil sekmesinden en iyi performansa alıp denermisin ? Isınma sorunu cidden sinir bozucu
    Yüksek performansta denedim hocam değişen olamadı şunu fark ettim oyun oynarken batarya %96-97 lere düşüp yeniden doluyor ve bu sırada direk işlemci frekans kısıyor bunun için batarya modunuda yüksek performansa aldım ama önüne geçemedim dropların Xtu ile -140 undervolt yaptım işlemci frekansı oyun sırasında 3,80 4.00 civarında geziniyor bu arada.
  • magnet95 M kullanıcısına yanıt
    ThrottleStop programı ile daha detaylı undervolt yapın.

    Bu konudan yararlanbilirsiniz :https://www.technopat.net/sosyal/konu/i5-9300h-undervolt-rehberi.742349/
  • DayleFusion kullanıcısına yanıt
    ThrottleStop ile undervolt işlemi uyguladım bugün core değeri -198 cache -141 frekansı da 3,50 ye çektim bilgisayar maksimum 79 dereceyi gördü ortalama 73-72 civarında 3,50'de stabil çalışıyor, güzel oldu ama bataryadan dolayı oyun oynarken bir saat sonra şarjı yine yüzde 96 ya düşüp frekans düşürdü 10-15 saniye şarjı azalınca olan düşüşe de bir çare bulursam işlem tamamdır
  • magnet95 M kullanıcısına yanıt
    Hocam throttlestop ayarlarını ss atma şasınız var mı? Ben cinebench r20 ile benchmark yaptığımda 28 saniyelik turbo max sonrası 3.1 ghz'de sabitleniyor. -157 mV core ve cache, -0.0508 intel gpu ve igpu slice.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msboughrea

    Hocam throttlestop ayarlarını ss atma şasınız var mı? Ben cinebench r20 ile benchmark yaptığımda 28 saniyelik turbo max sonrası 3.1 ghz'de sabitleniyor. -157 mV core ve cache, -0.0508 intel gpu ve igpu slice.
    ACER NITRO 5 ANA KONU

    cinebench testinde benimde aynı hocam 3,1 e kitliyor ben 3,50 yi oyun oynarken stabil olarak söylemiştim




  • msboughrea kullanıcısına yanıt
    Buda benim ayarlarım kullanacak arkadaşlarda mavi ekrana neden olabilir ayrıcak benim işlemcim i5 9300h ona göre yargılayın. Bence deneyerek ilerleyin. Ben bu ayarlarda oyunlarda ortalama 82 maks 90 derece alıyorum. Sabit olarak 4.0 ghz de çalışıyor. Ki işlemcinin boost hızı 4.1 densede 50-60 derecelerde o hıza çıktığı için ben 4.1 i oyunlarda benchmarklarda gören bir laptop görmedim.



    ACER NITRO 5 ANA KONU ACER NITRO 5 ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DayleFusion -- 28 Nisan 2020; 1:42:31 >




  • DayleFusion kullanıcısına yanıt
    4.0 ghz alabiliyorsanız çok iyi hocam. Benimki i7 9750 ancak o seviyeleri göremedim. Bir de system agent'ta da undervolt yapmışsınız sanırım. Etkisini görüyor musunuz? Pek tavsiye etmiyorlar genelde.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.