bir aydır TM4104WLMI kullanıcısıyım acer notebookların orjinal yazılımında pil tasarrufu amacıyla bilgisayarın performans ayarlarıyla oynayabiliyorsunuz (gerçi her markada var galiba). bu CPU ayarlarıyla oynamanın arttırıp düşürmenin işlemciyi etkilemesi söz konusu olabilir mi? ( tembellik falan) konuda uzman arkadaşlar yardımcı olur görüşlerini yazarlarsa sevinirim. (topik kirliliği yaptıysam aff ola)...
Araba motoru olsa düşük hızda kullanmanın bir etkisi olabilir ama söz konusu bilgisayar işlemcisi olunca aynı etki olmayacaktır. Sonuçta işlemcilerin tasarımı sürekli çalışmaları için yapılıyor.
Bir etkisinin olacağını sanmıyorum. Ayarlarını yaptıktan sonra, prize takılı iken ve pil ile çalışırken işlemci farklı hızlarda çalışıyor.
dostum hicbirsey olmaz. gonul rahatligi ile islemci frekansini degistirebilirsin. hatta dusuk ayarlarda kullanilabiliyor olmasi mobil islemcilerin esas uretim amaclarindandir , az elektrik az isi!!! islemci hizi icin 4 kademe veriyor beniim power management programi. pile takili iken direk minimum da kullan pil suresini artirirsin, adaptorde ise tavsiyem islemciyi max duzeyde degil high duzeyde kullanmandir. bu sayede islemcinin daha az isinir ve ihtiyaci oldugu zaman otomatik olarak max performansa gecer.