Şimdi Ara

★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★ (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.389
Cevap
40
Favori
202.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zcustun

Valla ben pcdepodan aldım mediamarkt izmirde yoktu.Artık yapacak bişeyim de yok. Size vatan maceramı anlatayım.Bu 6, bilgisayarım oldu artık. Bundan önce 2 sony vaio 2hp pavilion ve bir toshişba satellite verdim.En sonunda para iadesi yaptılar. Vatan bilgisayarın hakkında iade aldığı ürünleri tamir edip paketleyip tekrar sattığını iddia ediyolar ya sanırım bu konuda haklılar.Ve şunu da söyliyim bi sony center da satılan vaio ile diğer mağazalarda satılan vaio modelleri farklı.Umarım anlatabilmişimdir

hocam hangi mediamarkt dan aldın acaba ben Ankarada baktım mediamarktlara bulamadım o fiyata..
  • burock41 kullanıcısına yanıt
    hocam görüntü falan nasıl genel olarak bi gözlemlerinizi paylaşırsanız çok iyi olur. görüntü kötü yorumları var full hd almaya gerek varmı arada baya bi fark da var
  • Arkadaşlar bilgisayarın hoparlörun den sesi yükseltince hafif bir cızırtı sesi geliyor bu Normal mi sizde de böyle bir sorun var mı servise vermeye gerek var mı bilgisayarı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selam bende mediamarkttan aldım bu kaptopu 2699/9 olarak .. ssd'yi taktım 2. hdd yuvasına taşıma işlemini nasıl yapabilirim ? cd-key olmadığı için format atıp baştan kuramıyorum ... nasıl yapmamı önerirsiniz ?
  • Cızırtı bnde de var ekran renkeri soluk evet. Ben pcdepo dan aldım.
  • bugra1445 B kullanıcısına yanıt
    ekran okadar bahsedildigi kadar kotu degıl. Lg ekranı olduğundan dıger ekranlara gore mat duruyor.
  • burock41 kullanıcısına yanıt
    LG ekran mı var sizde? Everest ya da hwinfo gibi uygulamalardan modelini teyit edebilir misiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfaunl

LG ekran mı var sizde? Everest ya da hwinfo gibi uygulamalardan modelini teyit edebilir misiniz acaba?

Acer lg panel ekran kullaniyor. Bitkac sitede araştırıp ogrendim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Full hd ekranı olan modelin ekran kalitesi çok iyi ... mat ekran ve bayağı parlak bir ekranı var görüş açıları filan çok iyi zaten ekranı için aldım bu laptopu ... 1600x900 olanı vardı onun ekranını beğenmedim ve i5 di o ...

Özelliklerine göre fiyatı çok iyi geldi ve aldım ... SSD'im vardı zaten onuda taktım cihaz uçuyor şuanda ısınma ve ses hiç yok çok performanslı bir Laptop ..

Yalnız ssd'yi taktığım yuva sata2 destekliymiş bu kadar yeni bir laptopda sata2 kullanılması hoş olmamış , üstünde gelen 1.5TB lik Hdd'nin yuvası sata3 destekli ... bende yerlerini değiştirdim ... zaten depo amaçlı kullanacağım hdd'yi ancak hdd'nin markası HGST diye marka çıktı araştıdım western digital'in markasıymış ==http://www.hgst.com/hard-drives

Wi-fi çekim gücü çok iyi 300mbps ile bağlanıyorum modeme

Ekran kartı gayet güzel 2gb 850m DDR5 destekli güncel oyunları oynatır high'de .. Şahsen ben fazla oynamıyorum oyun bir tek ultra street fighter 4 oynarım o kadar :))

Ekran menteşesi biraz yumuşak geldi ilerde gevşemez umarım iyice .. pili 8 hücreli olabilirmiş .. çok önemli değil masaüstünde kullanıyorum zaten ben ...

Ekranı açma kapama tuşu var ki bu benim içinde çok önemliydi o da hoşuma gitti ... bir eksi numlock , scroll lock gibi tuşların ışığı yok bir tane led koyamamış acer

Ses kalitesi çok iyi değil ancak üstünde gelen Dolby denen zımbırtıyı kaldırınca güzelleşiyor ses , onu kaldırın ya da kapatın sesi bozuyor ...

Sonuç olarak bence tam anlamıyla bir F/P ürünü MediaMarkt'tan 2699/9 Taksitle aldım

Tam özellikleri şöyle ;

Notebook Markası Acer
    İşlemci Markası Intel
    İşlemci Modeli 4. Nesil Intel® Core i7-4702MQ Dört Çekirdekli işlemci
    İşlemci Tipi Intel Core i7
    İşlemci Hızı i7-4702MQ - 2.2 GHz Turbo Boost ile 3.2 GHz'e kadar
    İşlemci Cache 6 MB
    Ekran Boyutu 17.3
    Ekran Tipi LED Full HD
    Ekran Çözünürlüğü 1920x1080
    Ekran Kartı Nvidia
    Ekran Kartı Belleği 2 GB - Paylaşımsız
    Grafik İşlemcisi Nvidia Geforce GTX850M
    HDMI 1 HDMI bağlantı noktası
    Sistem Belleği 16GB
    Bellek Tipi 1600 MHZ DDR3
    Max Bellek 16 GB
    Disk Kapasitesi 1.5 TB
    Disk Hızı 5400 RPM
    Optik Sürücü DVD Super Multi
    Ethernet Gigabit Ethernet LAN
    Wireless 802.11b/g/n
    Bluetooth Bluetooth 4.0
    Usb Portu 2x USB 3.0 + 2x USB 2.0
    Video Portu 15 pinli VGA video konnektörü
    Klavye Numerik Q TR
    Hoparlör Dahili Stereo Hoparlörler
    Kart Okuyucu Var
    Kamera Tümleşik Dijital Mikrofonlu HD Web Kamerası
    Touchpad Çok Fonksiyonlu Touch Pad
    İşletim Sistemi (Yazılım) Windows 8
    Paket İçeriği Notebook/Adaptör/Pil
    Pil Teknolojisi 6-cell Li-lon Pil
    Garanti Süresi 24 Ay Resmi Acer Servisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 27 Ekim 2014; 12:24:03 >

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın.

Siz dedikten sonra anakartın şematiklerini biraz kurcaladım; boş olan kısım gerçekten de SATA 2.

Şöyle bir teknik veri paylaşayım:
    http://i.imgur.com/YYstmwT.png

Resimde HDD1 yazan yer boş olan kısım.
    ODD-DVD sürücünün oduğu kısım SATA2'ye bağlanmış ama yazılımlar SATA 1 olarak bildiriyorlar.
    Ayrıca mSATA slotu da SATA 3.
  • quote:

Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın.

Siz dedikten sonra anakartın şematiklerini biraz kurcaladım; boş olan kısım gerçekten de SATA 2.

Şöyle bir teknik veri paylaşayım:
    http://i.imgur.com/YYstmwT.png

Resimde HDD1 yazan yer boş olan kısım.
    ODD-DVD sürücünün oduğu kısım SATA2'ye bağlanmış ama yazılımlar SATA 1 olarak bildiriyorlar.
    Ayrıca mSATA slotu da SATA 3.

Eyw sizin gibi teknik bilgisi iyi olan arkadaşların araştırmacı yönü çok hoşuma gidiyor Bu konudaki birçok arkadaş ssd takmışsa o boş slota yerini değiştirsinler bence hız testlerinde 2 ye katlıyor

Teşekkürler hocam. Elimden geldiğince konuya yardımcı olmaya çalışıyorum.

SSD'nin yerini değiştirdikten sonra:

Nedense hiç dikkatimi çekmemişti.

• quote:

Teşekkürler hocam. Elimden geldiğince konuya yardımcı olmaya çalışıyorum.

SSD'nin yerini değiştirdikten sonra:

Nedense hiç dikkatimi çekmemişti.

2'ye katlamış resmen Zamanında kasalı pc'ler ile çok uğraştım overclocktu , işlemciydi , anakarttı filan derken 5-6 sene önce Laptop'a geçtim bundan önce de sony vaio vardı , şimdide acer'ı aldım gayet memnunum acer'dan ... bende size bir soru sorayım windowsu kurduktan sonra synapsis sürücülerini yükledim ancak klavye ve touchpad çalışmaz oldu system restore ettim tekrar uğraştım bütün update'ler programlar vs ... şimdi tekrar synapsis driverlarını yüklemeye korkuyorum bu konu hakkında bilginiz var mı ?

Hocam benim kullandığım sürücü versiyonu Synaptics 16.3.4.5_W8x64. Windows 7'de de daha önce sorun yaşamamıştım. Bendeki modelde Synaptics touchpad var ama bazı modellerde Elantech olabiliyor sanırım. Elantech sürücüsünü deneyin bir de.

Şurada birisi daha aynı sorundan muzdarip gibi:
    http://community.acer.com/t5/facebookforums/facebooksingletopicpage/facebook-app/384701878271850/message-uid/235836/tab/board/page/25
    Şuraya da yazmış aynı kişi: (163. mesaj)
    http://www.tomshw.it/forum/portatili-tablet-e-pc-all-in-one/350526-recensione-acer-aspire-v3-772g-747a161-12tmakk-11.html
    Translate

Ama bir çözüm bulamamış gibi.

• quote:

Hocam benim kullandığım sürücü versiyonu Synaptics 16.3.4.5_W8x64. Windows 7'de de daha önce sorun yaşamamıştım. Bendeki modelde Synaptics touchpad var ama bazı modellerde Elantech olabiliyor sanırım. Elantech sürücüsünü deneyin bir de.

Şurada birisi daha aynı sorundan muzdarip gibi:
    http://community.acer.com/t5/facebookforums/facebooksingletopicpage/facebook-app/384701878271850/message-uid/235836/tab/board/page/25
    Şuraya da yazmış aynı kişi: (163. mesaj)
    http://www.tomshw.it/forum/portatili-tablet-e-pc-all-in-one/350526-recensione-acer-aspire-v3-772g-747a161-12tmakk-11.html
    Translate

Ama bir çözüm bulamamış gibi.

Hocam bizimki hangisi oluyor acaba Synaptics mi Elantech mi ? birde Acer'ın sitesinde ikiside var driver olarak ... ben geçen sefer ikisini birden yükledim sanırım şimdide hangisi olduğundan emin olamadığımdan hangi birini yükleyeceğimi bilemiyorum

Bendeki cihazın tam modeli ;

Acer V3-772G NX-MMCEY-005

Gerçi Acronis ile birazdan backup alacağım ...

Bölgeden bölgeye değişiyor sanırım touchpad markası. Tam emin olmak için içini açtım baktım bende Synaptics var. Daha önce Elantech sürücüsünü de yüklemiştim, o da çalışmıştı ama biraz garip davranıyordu touchpad. (Neden acaba?)

Aşağıdaki linkte son mesajda yazan çözümü uyguladınız mı? Sorunun çözüldüğünü söylemiş.
    http://community.acer.com/t5/Notebooks-und-Netbooks/Touchpad-funktioniert-nach-Treiberwechsel-nicht-mehr-Aspire-v3/m-p/223840/highlight/false#M769

Bu sorun sizde yeni mi oluştu yoksa aldığınızdan beri var mı? Yeniden Windows kurulumu yapmayı denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfaunl -- 27 Ekim 2014; 21:23:28 >

• quote:

Bölgeden bölgeye değişiyor sanırım touchpad markası. Tam emin olmak için içini açtım baktım bende Synaptics var. Daha önce Elantech sürücüsünü de yüklemiştim, o da çalışmıştı ama biraz garip davranıyordu touchpad. (Neden acaba?)

Aşağıdaki linkte son mesajda yazan çözümü uyguladınız mı? Sorunun çözüldüğünü söylemiş.
    Link

Bu sorun sizde yeni mi oluştu yoksa aldığınızdan beri var mı? Yeniden Windows kurulumu yapmayı denediniz mi?

Ben SSd ye baştan kurulum yaptıktan sonra oldu ... dur bakalım synptics driverını yükleyim bi

Edit : Sizin önerdiğinizi yükledim sorun yok Synaptics 16.3.4.5_W8x64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 27 Ekim 2014; 21:31:17 >

• Hocam bu arada sizin daha önceki mesajlarınızda gördüm ses driverı ile gelen Dolby'nin son sürümünü nerden indirebilirim Link verebilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 27 Ekim 2014; 21:34:02 >
    Dolby yazılımı sürücü dosyasının içinden "PCEE4" dizininin içerisinde. Windows 8.1'de kullandığım sorunsuz versiyon 6.0.1.6865_W8x64_A.
  • slm arkadaşlar
    bugün itibariyle bende aranıza katılmış bulunmaktayım.
    i5 8gb ram 850gtx li modelle
    şuana kadar herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. tam yüklemelerimi yapamadım daha. ssd aldım onun gelmesini bekliyorum. ondan sonra gerçek performansı göreceğiz artık bakalım :)
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.