Şimdi Ara

★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★ (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.389
Cevap
40
Favori
202.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fan kontrol programları çalışmaz. Anakartta kullanılan SuperIO entegresi IT8528E. Bu entegrenin datasheeti paylaşılmazsa da çalışacak uygulamanın çıkması zor gibi görünüyor.
    Eski bilgisayarım için bir fan kontrol programı yazmıştım. Datasheet bulunursa buna da yazmayı düşünüyorum. (Gerçi fandan hiç şikayetçi değilim ama... )
    Şöyle bir görüntüsü vardı:
     ★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★

Meraklısına ekstra bilgi:
    BIOS'tan DSDT verileri çözülerek, fan kontrol adresleri öğrenilirse; Linux'te acpi_call fonksiyonunu DSDT'den bulunan adreslerle kullanarak fanı kontrol edebilirsiniz.
    Çalışıp çalışmadığından emin değilim ama denemek isterseniz:
    quote:

sudo acpi_call "\_SB.PCI0.LPCB.EC0.SFNV 1 0x00"

acpi_call çalışmazsa, "/proc/acpi/" dizinine girip "call" fonksiyonunu kullanın.
    Eğer kod çalışırsa fanı tamamen durdurması lazım.

Ayrıca EC'de 0xEE adresinde fanla ilgili 8 bitlik bir bellek var. 7. biti 1 yaptığımda fan son hız çalışıyor ama kontrol etmenin yöntemini tam olarak bulamadım. Dediğim gibi; datasheet olursa çok kolay bulunabilir.

Bahsettiğim hack'leri uygularken oluşacak herhangi bir sorunda hiçbir mesuliyet kabul etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfaunl -- 20 Ekim 2014; 10:42:19 >

• Bu bilgisayar mediamarkt den 1799 liraya aldım ama umarım pişman olmam kullanan arkadaslar yorum yapabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben pcdepodan aldım mediamarkt izmirde yoktu.Artık yapacak bişeyim de yok. Size vatan maceramı anlatayım.Bu 6, bilgisayarım oldu artık. Bundan önce 2 sony vaio 2hp pavilion ve bir toshişba satellite verdim.En sonunda para iadesi yaptılar. Vatan bilgisayarın hakkında iade aldığı ürünleri tamir edip paketleyip tekrar sattığını iddia ediyolar ya sanırım bu konuda haklılar.Ve şunu da söyliyim bi sony center da satılan vaio ile diğer mağazalarda satılan vaio modelleri farklı.Umarım anlatabilmişimdir
  • kargoyla bana 1910 tl ye geldi 20,00 ile 22,00 arası gece indirimi varmış denk geldim öğleden sonra tek çekim fiyatı 2066 tl ydi
  • arkadaşlar bilgisayarı dün aldım ama batarya yıpranması yüzde 7 olmuş bile bu durum normal mi yoksa değil mi ? ayrıca sarjı normal kullanımla bir saat 45 dakika felan gidiyor
  • Bursa mediamarkt ta hala kampanya devam ediyormu bilen varmi

• Loser. kullanıcısına yanıt
    başka kimse bahsetmedi böyle bir sorundan ama. çözümü var mıdır dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigMac

arkadaşlar bilgisayarı dün aldım ama batarya yıpranması yüzde 7 olmuş bile bu durum normal mi yoksa değil mi ? ayrıca sarjı normal kullanımla bir saat 45 dakika felan gidiyor

Nasil ogrendimiz hocam yipranmayi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alixka kullanıcısına yanıt
    Bu modeli kullanan pek fazla kişi yok ama Çözümü olup olmadıgından emin Değilim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ilk şarj olayıyla alakalı olabilir mi? Nasıl şarj ettiniz. Bide nasıl anladınız %7yi
  • Aldığımda batarya yı kapalı poşetin içinden cıkardım bilgisayara taktığımda batarya yüzde 90 doluydu hw monitör isimli Program ve battery bar isimli programların her ikisinde de wear levelden yüzde 7 gözüküyor yıpranma ayrıca bilgisayarın ekranı da bana cok kötü çamur gibi geldi 1600x900 17'3 ekranlar hep böyle mi?

• Tek tesellim bilgisayarı 1799 liraya aldım su An ki fiyatı 2229 lira mediamarkt ta

• Arkadaşlar birkaç sorum olacak ilk bilgisayarı kurduğum da Windows Otomatik yüklendi ama yüklerken harddisk i bölme seceneği cıkmadı şimdi sadece c sürücüsü var ayrıca Recovery felan da yapmadım şimdi bilgisayarı tekrar baştan kurmak için ne yapmam lazım birde için deki Windows dosyaları silinir mi onları bir usb ya da yazdırabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: BigMac

Aldığımda batarya yı kapalı poşetin içinden cıkardım bilgisayara taktığımda batarya yüzde 90 doluydu hw monitör isimli Program ve battery bar isimli programların her ikisinde de wear levelden yüzde 7 gözüküyor yıpranma ayrıca bilgisayarın ekranı da bana cok kötü çamur gibi geldi 1600x900 17'3 ekranlar hep böyle mi?

Hocam teshir mi aldiniz ki vallahi full hd degil ama camur gibi de degil acikcasi. Gorenler basindan kalkamiyor ozellikle oyun grafiklerinde.. Bilemedim simdi sizde niye oyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BigMac B kullanıcısına yanıt
    Loser. kullanıcısına yanıt
    @BigMac
    beytepeli06'nın da dediği gibi teşhir olabilir. Crystal Disk Info ile HDD'nizin kaç saat kullanıldığına bakın. Oradan belli olacaktır.
     ★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★

Ayrıca bazen bataryalar yanlış ölçüm yapabiliyorlar. Harcanan gücü toplayarak ölçüm yaptıkları için bazen kayabiliyor bu veri. Bilgisayarınızın şarjını tamamen bitirip, tekrar %100 şarj etmeyi bir deneyin. Belki işe yarayabilir.

Yeni konnektör yapısını (eDP) kullandıkları için bu bilgisayarla uyumlu çok panel yok ve piyasadaki 17.3", eDP paneller ortalamayı geçemeyecek düzeydeler. Zamanla yeni paneller çıkacak ama bu ekrana yapılabileek çok bir şey yok.

@Loser.
    Hocam mesjınızı atlamışım. En son Intel hd4600 sürücüsü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Kullandığınız işletim sistemi neyse onu indirin.
    https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&FamilyId=39&ProductID=3720&ProdId=3720

Ama sorunu çözeceğini sanmam. Ekranın kendi sorunlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfaunl -- 22 Ekim 2014; 21:07:35 >

• sfaunl kullanıcısına yanıt
    bende ekrandan kaynaklandığını düşünüyorum hocam. Ayrıca sürücü güncelmiş.
  • sfaunl kullanıcısına yanıt
    ürün teşhir değil kapalı kutusunu ben açtım ayrıca crystal disk infodan da baktım 17 saat çalışma süresi yani normal benim kullandığım kadar bataryayı daha hiç tam boşaltmadım ayrıca ilk actığımda da sarja taktım belki ondan olabilir AYRICA intel hd4600 drivini indirdim ama bu işletim sistemi desteklenmiyor değildir diyor driveri kuramadım .ne yapmam lazım
  • BigMac B kullanıcısına yanıt
    Aynı şey bendede var bu yazılım bu bilgisayar için değil hatası alıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu Intel HD 4600 sürücü problemini şöyle çözdüm;

öncelikle intel sayfasından .exe olan sürücüyü indirdim ve aynen sizdeki hata uyarısı bende de oluştu.

dikkat ederseniz bu sürücünün hemen altında bir de profesyonel kullanıcılar için .zip uzantılı olanı var. bu dosyayı indirin, uygun bir klasöre açın, daha sonra aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları kısmından intel hd 4600 çift tıklayıp, sürücü güncelleştir seçeneği ile manuel olarak güncelleştirme yapabilirsiniz. bende işe yaradı, son sürüm yüklendi.

fotoğraf da yüklemeye çalıştım ama nedense olmadı. yapamazsanız detaylı olarak anlatabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viscousflow -- 23 Ekim 2014; 15:29:18 >
  • Acer Aspire V3 772g i5 İşlemci 12 GB RAM modeli bugun bimeks'ten 2400 + 240 Tl indirim çeki ile aldım... Suan rome 2 yukluyorum performans sonuçları bakalım nasıl olacak
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.