Bir de, bazen klavyeden parlaklık ayarı yapamıyorum. Mesela az önce denediğimde çalışmamıştı ve güç seçeneklerinden ayarlamıştım parlaklığı. Ama şimdi klavyeden ayarlayabiliyorum. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir?
Madem insanlardan gelen cevapları beklemeden cihazı değiştirecektiniz neden boşuna soru soruyorsunuz? Bimeks'i de anlamak mümkün değil, şimdi sizden aldıkları cihazı sıfır diye başkasına satacaklar. Cihazda problem olmadan geri alınmaz ki...
Bimeksin verdiği 3 gün içinde koşulsuz iade kapsamında, memnun kalmadığım cihazımı değiştirdim. İnsanlardan gelen cevapları bekleseydim ve "bu söyledikleriniz birer SORUN" deselerdi, hiçbir şekilde değiştiremeyecektim. Çünkü 3. günde değiştirdim cihazı.
Yeni aldığım cihazın, benim de yaptığım gibi başka birisinin iade ettiği cihaz olma ihtimalini ben de düşündüm. Ancak başka çarem yoktu.
Son olarak, bu konudaki şikayetlerinizi bana değil, bimeks'e bildiriniz. Bu satış politikasını uygulayan onlar.
@GhostBalaclava
Şöyle izah edelim bip demeyelimde ince tiz bir ses diyelim fandan gelene, sarj cihazı dediğimiz şeyin çalışma prensibi tamamen volt düşürüp arttırma görevi görmektir. Transformatör yani prizden aldığı elektiriği içinde sarılı dirençli tel makaralardan geçirerek düşürmek ve notebook, cep telefonu vs. vs. bataryası olan bütün cihazlara özel olarak ayarlamaktır. Bu ses sadece sizin notebook sarj cihazınıza özel bir durum değildir. Bütün adaptörlerden aynı ses gelebilir. Bu şebekedeki volt miktarına bağlıdır aşırı yüklemelerde volt düşüşü olabilir yaşamışsınızdır sizde. Sarj cihazından gelen şey kafanıza takılan en son şey olsun yani.
@antittnt
Bence arkadaşın bir suçu yok bu olayda sonuçta bu bimeksin satış politikası koşulsuz değişim hakkımız ve içimize düşen bir kurt olsaydı siz de olsanız aynı şeyi yapardınız ben de.
Bimeks hatalı olarak değişimi yapılan notebookları servise yolluyor bugün önümde tanık oldum
arkadaşlar bende aldım bu dizüstü bilgisayarından. fark ettinizmi bilmem ama monitör sallandığı zaman sağ alt köşe ( saat ibaresinin üst kısmı ) bulanıklaşıyor ve renkler birbirine giriyor. Masada otururken fark ettim bir an kolum kaydı masanın köşesinden ve o an film izliyordum çok fena bir durum dedim bimexi aradım hemen ve bana bu serinin fabrika çıkışı böyle dediler. ben öğrenciyim makineyi trabzon bimeksten aldım şimdi antalyadayım dün aldım makineyi. Antalya özdilek bimeksi aradım üründe hata varsa trabzon bimeks muhattabımmış böyle birşey olabilirmi sizce bana makineyi satan bayan bir problem olursa antalya bimex'de değiştirebileceğimi veya iade edebileceğimi söyledi. Antalya ise nereden aldıysan oradan iade edeceksin diyor. Bugün gidip bakacam eğer sizin makinelerinizde böyle bir problem yoksa iade etmiycem sadece ürün değişimi istiyeceğim eğer yine muhattabınız trabzon derse yazılı olarak beyan isteyeceğim muhattabımın trabzon olduğuna dair. Acemiyim biliyorum ama bu mesajımı okuyan ürün sahipleri kendi bilgisayarlarında hızlıca deneyerek cevap verirlerse memnun olurum.
teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: shaftman
arkadaşlar bende aldım bu dizüstü bilgisayarından. fark ettinizmi bilmem ama monitör sallandığı zaman sağ alt köşe ( saat ibaresinin üst kısmı ) bulanıklaşıyor ve renkler birbirine giriyor. Masada otururken fark ettim bir an kolum kaydı masanın köşesinden ve o an film izliyordum çok fena bir durum dedim bimexi aradım hemen ve bana bu serinin fabrika çıkışı böyle dediler. ben öğrenciyim makineyi trabzon bimeksten aldım şimdi antalyadayım dün aldım makineyi. Antalya özdilek bimeksi aradım üründe hata varsa trabzon bimeks muhattabımmış böyle birşey olabilirmi sizce bana makineyi satan bayan bir problem olursa antalya bimex'de değiştirebileceğimi veya iade edebileceğimi söyledi. Antalya ise nereden aldıysan oradan iade edeceksin diyor. Bugün gidip bakacam eğer sizin makinelerinizde böyle bir problem yoksa iade etmiycem sadece ürün değişimi istiyeceğim eğer yine muhattabınız trabzon derse yazılı olarak beyan isteyeceğim muhattabımın trabzon olduğuna dair. Acemiyim biliyorum ama bu mesajımı okuyan ürün sahipleri kendi bilgisayarlarında hızlıca deneyerek cevap verirlerse memnun olurum.
teşekkürler.
Aynı durum bende de mevcut. Masada en ufak bir titreme olduğu an sağ alt köşenin yaklaşık 1cm kadar üstü parmakla hafifçe dokunulmuş gibi oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: nofear_61
@antittnt
Bence arkadaşın bir suçu yok bu olayda sonuçta bu bimeksin satış politikası koşulsuz değişim hakkımız ve içimize düşen bir kurt olsaydı siz de olsanız aynı şeyi yapardınız ben de.
Tabi ki arkadaş hakkını kullanmış ama ben de Bimeks'e kızıyorum zaten. Madem koşulsuz iade hakkı tanıyorlar o zaman bunun yükünü de alsınlar; iade ürün olduğu bilinsin, o ürünleri de ne bileyim nispeten daha düşük fiyata satsınlar. Sonuçta kimse iade ürün almak istemez değil mi...
arkadaşlar bu ekran hafif titreyince ekranın sağ köşesindeki hafif bulanıklık olayı başka kişilerde yaşadı mı?
quote:
Orijinalden alıntı: antittnt
quote:
Orijinalden alıntı: nofear_61
@antittnt
Tabi ki arkadaş hakkını kullanmış ama ben de Bimeks'e kızıyorum zaten. Madem koşulsuz iade hakkı tanıyorlar o zaman bunun yükünü de alsınlar; iade ürün olduğu bilinsin, o ürünleri de ne bileyim nispeten daha düşük fiyata satsınlar. Sonuçta kimse iade ürün almak istemez değil mi...
Arkadaşım yukarıda yazdığımı okumadın mı?
arkadaşlar bugün saat 13:30 da antalya bimekse girdim önce bir sinirle benimle görüşen kişiyi istedim ama orta biri çıkmadı. yetkiliye bilgisayarı gösterdim dedi size kapalı kutu getireyim isterseniz ona bakın. 2 tane depolarında kalmış getirdi hepsini teker teker denedim ve inanılmaz sonuç bu iki makinede de ekran hafif sallandığında monitörün sağ alt köşesinin az üstünde renklerda dağılma oluyor. teşhirde de bir tane vardı onuda denedim inanılmaz onda da aynı sonuç vardı. sonra firmayı aradılar ve cıhazı hafifletmek için sağ alt köşeye destekleyici koymadıklarını öğrendik. yuh artık 3.4 kg olan bir makineyi birde hafifletmek için maldan çalmışlar :D herneyse ben yinede kendi elimle açtığım kapalı kutudaki bir acerla birebir değişim yaptırdım. benim için problem değil teknokask felan yaptırmıştım zaten ilk alırken. tutanakta tutturdum antalyadakine...
acer iyi hoş iş yapıyonda mütahit gibi yine biryerden malı çalıyon ...
quote:
Orijinalden alıntı: shaftman
arkadaşlar bugün saat 13:30 da antalya bimekse girdim önce bir sinirle benimle görüşen kişiyi istedim ama orta biri çıkmadı. yetkiliye bilgisayarı gösterdim dedi size kapalı kutu getireyim isterseniz ona bakın. 2 tane depolarında kalmış getirdi hepsini teker teker denedim ve inanılmaz sonuç bu iki makinede de ekran hafif sallandığında monitörün sağ alt köşesinin az üstünde renklerda dağılma oluyor. teşhirde de bir tane vardı onuda denedim inanılmaz onda da aynı sonuç vardı. sonra firmayı aradılar ve cıhazı hafifletmek için sağ alt köşeye destekleyici koymadıklarını öğrendik. yuh artık 3.4 kg olan bir makineyi birde hafifletmek için maldan çalmışlar :D herneyse ben yinede kendi elimle açtığım kapalı kutudaki bir acerla birebir değişim yaptırdım. benim için problem değil teknokask felan yaptırmıştım zaten ilk alırken. tutanakta tutturdum antalyadakine...
acer iyi hoş iş yapıyonda mütahit gibi yine biryerden malı çalıyon ...
canım kardeşim selamlar ,sein uyarından sonra bende baktım aynı durum bende de mevcut.. ama o kadar ufak birşey ki ben açıkçası aldığım yere bunu sormaya utanırım samimi söylüyorum bunu sorun etmene gerçkten üzüldüm , ki ben nasıl titizim bir bilsen kıyamam bir çocu gib bakarım ama ben bile dikkate almıyacağım bir sorun sende dert etme onu lütfen..
beyler bende bu pcyi alacağımda bu paraya alına bılecek en ıyı bılgısayar degıl mı bu? bunun kadar dizaynı güzel bilgisayar görmedım bu fıyata ve lenovo Y560 düşünüyordum ondada pixel sorunu var bundakı gıbı geçici bişey olsa neysede sizce almalımıyım bu bılgısayarı?
bide batarya 8 hücreli degilmi neden 6 hücreli yazıyo bimekste?
geçen gece baktıgımda fiyatı 1715 tl idi zam gelmıs ya bimekstekine
quote:
Orijinalden alıntı: 2shae
Arkadaşım yukarıda yazdığımı okumadın mı?
Servise gönderince alet sıfır olmuyor ki. Al işte üstte bir örnek daha (shaftman) hiçbir sorunu olmayan cihazı üstelik diğer bilgisayarların da öyle olduğunu gördükten, bende de aynı durumun olduğunu belirtmemden sonra hala gitmiş yine değiştirmiş. Şimdi bu suistimal değilde nedir?
Servise gönderince alet sıfır olmuyor ki. Al işte üstte bir örnek daha (shaftman) hiçbir sorunu olmayan cihazı üstelik diğer bilgisayarların da öyle olduğunu gördükten, bende de aynı durumun olduğunu belirtmemden sonra hala gitmiş yine değiştirmiş. Şimdi bu suistimal değilde nedir?
açıkcası değiştirmemin nedeni zevkime değil her fırsat bulduğumda otobüsle yolculuk ediyorum. otobüste kullanında görün ne şekilden şekile giriyor bahsettiğim bölge. ben değişim yaptırtarak bunu resmiyete döktürdüm ( tutanakla ) böylece yarın öbürgün sorun çıktığında hiçbir yetkili bana sesini çıkartamaz sonuçta bu led ekran ve birgün elimde patlarsa uğraşamam servisiyle ayıplı mala girer. satarken bana bunu söylemediler çünkü ama bu makineye kıyamadğım için değiştirmektense değişim yaptırdım. al işşte bir örnek daha beni göstermeni uygun görmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
benım sorularada cevap verin ya :D
Batarya konusunda önceki sayfalarda zaten cevap verilmişti. Heryerde 8 hücreli. Bimeks yanlış yazıyor. Ben de dahil pek çok kişi Bimeks'ten aldı zaten. Bimeks geceleri internet üzerinden alışverişlerde indirim yapıyor (her modelde değil) bir de dolara göre fiyatlar değişiyor. Almalı mısınız sorusunun cevabını aradığınız özelliklere bağlı olarak kendiniz vermelisiniz.