Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: konsoldede
    ben geri göndermeden 5943g yi , arkadasin dedigi gibi 1.6 dan 1.9 a flas ladim 2 dakikada oldu bitti

Eger acilsaydi bilgisayar bende denicektim fakat kitlendiktikten sonra acmayi denedigimde siyah ekran da kaldi acer yazisi bile cikmadan kendini kapatti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancnr

quote:

ben geri göndermeden 5943g yi , arkadasin dedigi gibi 1.6 dan 1.9 a flas ladim 2 dakikada oldu bitti

Eger acilsaydi bilgisayar bende denicektim fakat kitlendiktikten sonra acmayi denedigimde siyah ekran da kaldi acer yazisi bile cikmadan kendini kapatti.

bende 1.09 a flash yapamadım, pc açılırken acer yazısının olduğu yerde bozuk bir görüntü çıkıyor, ama pc açılıyor, tekrar 1.06'ya geri döndüm, 1.06'da gayet stabil çalışıyor, 1.09'a şimdilik geçmeyi düşünmüyorum, 1.10 çıkarsa tekrar denerim.
  • arkadaşlar 5943g için bios'un 1.11 nolu versiyonu yayınlanmış, 1.10 yayınlanmadan 1.11'e şaşırdım, şimdi deneyeceğim inşallah bir problem olmaz.
  • 1.11'e sorunsuz flashladım arkadaşlar, açılışta acer yazısı geldi ve cihaz sorunsuz açıldı,
    sayın lucasthehacker arkadaşın anlattıklarına göre yaptım, acaba 1.10 nolu versiyon niye yayınlanmadı?
  • arkadaşlar bimeksin sitesinde batarya için 6 hücreli denmiş. hızlıalda 8 hücreli diyor. hangisi doğru ya da farklı versiyonlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saklibahce

arkadaşlar bimeksin sitesinde batarya için 6 hücreli denmiş. hızlıalda 8 hücreli diyor. hangisi doğru ya da farklı versiyonlar var mı?

ben bimeks'ten aldım ve 8 cell
  • Arkadaşlar acil olarak yardımınıza ihtiyacım var. Duruma göre bilgisayarı bimeks'e götürüp kontrol ettireceğim.

Bilgisayardan 10-15 saniyede bir "çrık çrık" şeklinde ses geliyor. Ayrıca bilgisayarın sol tarafında, fan ve hdmi çıkışının olduğu yerden kısık bir seste sürekli "biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip" sesi geliyor.

Şu anki bios 1.06. Yeni bios'u yüklemedim. Bimeks'e götürüp yükleteceğim (ne olur ne olmaz).

Bimeks'i aradım, bu sorunlardan bahsettim. Cihazı getirin, bakalım dediler.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tremonster -- 15 Eylül 2010; 14:12:25 >
  • @saklibahce

şu an bimeksteki ve bütün Türkiye'deki 5943ler 8 hücreli.

@GhostBalaclava

kulaklık takınca çok az duyulabilecek bir biip sesi sürekli geliyordu. sana tavsiyem bir de şöyle dene ;

klavyeden FN+ekran kapatma tuşuna basıp lcd yi kapat bakalım tekrar gelecek mi, eğer gelirse çözümü 1.09 numaralı bios. Hatta 1.11 numaralı bios çıkmış şimdi gördüm onu yüklemelisin. Eğer niye olursa ancak o zaman bimekse gönder. Zaman kaybetmeyip dene bence.

@Sgt. Ghost

Yurtdışında corei5 ve 5850 ekran kartlı modelleri de mevcut, aslında ideali bu olmalı fiyat performans açısından
  • @ghostbalaclava

Bip sesini bilemeyeceğim ama çrık sesi sabit disk kafasından geliyor olabilir mi? (sağ alt köşe) Diskte bir işlem yapılmayınca kafayı koruma amaçlı park ediyordur. Ses gelirken hdd ışığı da yanıyorsa windows indexleme vs. yapıyordur. Bende de benzer sesler geliyor sabit diskten.
  • Arkadaşlar sizde de kamera karanlık mı gösteriyor? Anlamıyorum oda apaydınlık, karşısına oturunca önce aydınlık gözüküyor sonra yavaş yavaş kararıyor. Ama otururken sola doğru gidince olması gerektiği gibi aydınlık oluyor. Ya da mesela otururken iki elimi kafamın yanında tutarsam (teslim olma hareketi gibi) yine aydınlık oluyor :D Bi dener misiniz sizde nasıl...

Bir de internette sayfaları scroll ederken klik sesi (oldukça kısık) çıkıyor, nerden geldiğini bilmiyorum ama hoparlörlerden değil. Windows içinde herhangi bir klasörü scroll ederken bu ses olmuyor. Fare tekerini her dönürdüğümde bir klik sesi, scrollbarı tutup kaydırırsam durana kadar sürekli klik sesi. Nedir bu neden olur bilen var mı?
  • Arkadaşlar Sgt.Ghost'un söylediği arkadaş benim :( :(

Aman diyim recovery'leri oluşturmayı unutmayın.

Bu arada Ghost dvd.lerle ilgili yardımcı olacaksın değilmi?

Ben gerekli masrafını karşılarım.Emeğin içinse sadece MİNNETTAR olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortechine_1903 -- 15 Eylül 2010; 19:53:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

bende geçenlerde almıştım recovry oluşturmadım ama pc ye hiç bişey yüklemedim zaten nasıl yapıcaz onu?bide bios yenilemesi ne demek?ne işe yarar?nasıl yapıcaz ya yalnış bişey yaparsak?

• Arkadaşlar cihazı bugün bimeksten değiştirdim.

Aklıma takılan bir konu var. İlk cihazımı alıp bimeksteyken kurulum için açtığımda ekranın altında, başlat menüsünün üstünde bir çubuk görünmüştü ve 11 tane yükleme yapmıştı. O programın adını hatırlamıyorum. Daha sonra eve geldiğimde cihazı internete bağlamıştım ve aynı program 31 tane yükleme yapmıştı. Şimdi yeni cihazımı bimekste açtığımda 11 tane güncellemeyi yaptı. Ancak Sonraki 31 yükleme ile ilgili hiçbirşey çıkmadı. Lütfen yardım edin arkadaşlar.

Umarım anlatabilmişimdir.
  • Arkadaşlar padle mouse kullanırken sizde de bi yuvarlak içinde 100 rakamı çıkıyomu ikide birde? nasıl kurtulabilirz bundan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

Arkadaşlar acil olarak yardımınıza ihtiyacım var. Duruma göre bilgisayarı bimeks'e götürüp kontrol ettireceğim.

Bilgisayardan 10-15 saniyede bir "çrık çrık" şeklinde ses geliyor. Ayrıca bilgisayarın sol tarafında, fan ve hdmi çıkışının olduğu yerden kısık bir seste sürekli "biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip" sesi geliyor.

Şu anki bios 1.06. Yeni bios'u yüklemedim. Bimeks'e götürüp yükleteceğim (ne olur ne olmaz).

Bimeks'i aradım, bu sorunlardan bahsettim. Cihazı getirin, bakalım dediler.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

@GhostBalaclava

cihazı değiştirmişsiniz hayırlı olsun, bahsettiğiniz sesler şimdi de geliyor mu?
    bende biraz önce dikkat ettim, kulağımı fanın olduğu yere çok yaklaştırınca çok az bir biiiiip değilde vınlama gibi bir ses geliyor ama sanırım bu bir problem değil fandan geldiğini zannediyorum, diğer tıkırtı sesi de hdd'den geliyor, şimdi sizde durum nasıl?

• @GhostBalaclava

Bilgisayarı ilk kurduğumda 11 program kurdu onun haricinde bir program yükleme işlemi yapmadı bilgisayar. O gelen çırk sesi HD sesidir ve normaldir bunun dışından kasanın solundan ince tiz bir ses geliyor benimde ama bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü fan yavaşken geliyor bu ses fan hızlandığında ses kesiliyor bir anormallik görmüyorum ben.

@eider

TouchPad'in altında yuvarlak bir tekerlek var elin ona değiyor dostum ses açıp kapama amaçlı.

Düzenleme: Daha 2 dk. olmadı bios güncellemesi yaptım. Oldukça stabil çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 16 Eylül 2010; 21:44:12 >
  • @digi_boy2006

Teşekkür ederim. Ancak ne yazık kı bahsettiğim durumlar bu cihazda da var. Artık bunların sorun olduğunu düşünmüyorum.

@nofear_61

Bios'unuz hayırlı olsun.

Kulağınızı fana yaklaştırınca gelen o biiiiiip sesi, kulağınızı şarj cihazına dayadığınızda da geliyor mu? Bende geliyor.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bir de, bazen klavyeden parlaklık ayarı yapamıyorum. Mesela az önce denediğimde çalışmamıştı ve güç seçeneklerinden ayarlamıştım parlaklığı. Ama şimdi klavyeden ayarlayabiliyorum. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir?
  • quote:

@digi_boy2006

Teşekkür ederim. Ancak ne yazık kı bahsettiğim durumlar bu cihazda da var. Artık bunların sorun olduğunu düşünmüyorum.

@nofear_61

Bios'unuz hayırlı olsun.

Kulağınızı fana yaklaştırınca gelen o biiiiiip sesi, kulağınızı şarj cihazına dayadığınızda da geliyor mu? Bende geliyor.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bir de, bazen klavyeden parlaklık ayarı yapamıyorum. Mesela az önce denediğimde çalışmamıştı ve güç seçeneklerinden ayarlamıştım parlaklığı. Ama şimdi klavyeden ayarlayabiliyorum. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir?

Madem insanlardan gelen cevapları beklemeden cihazı değiştirecektiniz neden boşuna soru soruyorsunuz? Bimeks'i de anlamak mümkün değil, şimdi sizden aldıkları cihazı sıfır diye başkasına satacaklar. Cihazda problem olmadan geri alınmaz ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

quote:

@digi_boy2006

@nofear_61

Bios'unuz hayırlı olsun.

Madem insanlardan gelen cevapları beklemeden cihazı değiştirecektiniz neden boşuna soru soruyorsunuz? Bimeks'i de anlamak mümkün değil, şimdi sizden aldıkları cihazı sıfır diye başkasına satacaklar. Cihazda problem olmadan geri alınmaz ki...

genelde bu isler böyle, ben son 6 ayda 3 acer 2 hp laptop aldim hatalarindan dolayi geri verdim,yani kimisi cizikdi kimisinde ölüpiksel vardi kimisi sesli calisiyordu vs yani aldigimiz paketlerdeki mallarin cogu daha önce kullanilip iade edilmis ama adamlar fabrika ayarlarina tekrar ayarlayip karton ve ambalajlari yenileyip veriyorlar bize ,kimileri zannediyor bana hic kullanmadik 0 sifir mal geldi diye düsünüyor cok nadir malesef genelde kullanilmis oluyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

genelde bu isler böyle, ben son 6 ayda 3 acer 2 hp laptop aldim hatalarindan dolayi geri verdim,yani kimisi cizikdi kimisinde ölüpiksel vardi kimisi sesli calisiyordu vs yani aldigimiz paketlerdeki mallarin cogu daha önce kullanilip iade edilmis ama adamlar fabrika ayarlarina tekrar ayarlayip karton ve ambalajlari yenileyip veriyorlar bize ,kimileri zannediyor bana hic kullanmadik 0 sifir mal geldi diye düsünüyor cok nadir malesef genelde kullanilmis oluyor

Siz de ne kadar şanssızmışsınız. Bu dizüstünü de geri vermeden önce 5 ölü piksel vardı değil mi... Ben daha önce 3 dizüstü kullandım hiç ölü piksel, çizik çıkmadı hatta ben parmak izi bile ararım. Neyse ki bunda da yok. Durumun sizin söylediğiniz kadar karamsar olduğunu düşünmüyorum zira öbür türlü herkes birbiriyle değiş tokuş yapmış olurdu :D Zaten bir üründe iade oranları yüksekse hemen ilgilenirler işlerine gelmez. Dediğiniz gibi sadece sıfırlayıp yeniden kutulasalar bile bu onlara ambalaj + nakil masrafı + fazladan işçilik olarak gereksiz zarar ettirir. Zaten Bimeks haricinde açılmış ürün iadesi alan başka bir firma bilmiyorum. Teknosa, Vatan bandı yırtıldıktan sonra geri almıyor hatta arızalı çıkarsa değiştirmek yerine garanti kapsamında tamir ettiriyorlar. Ama internetten alındıysa iade oluyor maalesef.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.