Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şu an imzamdaki cihaz beni gerçekten oyun olarak da tatmin ediyor. ama cidden teknoloji meraklısıyım. Acer ın kalitesine güveniyorum o yüzden o modeli bekliyorum. Şimdi 5650 alsam tamam ekran kartımdan yüzde 30 daha fazla performans elde edeceğim. Ama aldıktan sonra niye bu performans yüzde 50 olmasın diye düşünüyorum.Aynı zamanda programcılıkla ilgileniyorum o yüzden işlemci benim için biraz önemli. Oyun oynayanlar için corei5 ile corei 7 arasında 2 fps bile fark göremezsiniz bu bir gerçek. İşlemcinin yeteneklerini kullanmayacak olsaydım Corei5 alırdım diyeceğim ama corei5 ciddi anlamda iyi bir işlemci.

Aslında dediğim gibi lafı uzatmaya gerek yok teknoloji meraklısıyım yani ben corei7 aldıktan sonra 12 saniyede derlediğim java kodlarını belki 10 saniyede derleyeceğim ama yine de takıntı işte :D

Bu arada acer daki 5950 ddr3, yani ddr5 değil. Ekran kartının ddr5 olması ekran kartındaki bellek veriyolunun daha hızlı olması demektir ki, bu da ekran kartını hızlandırır. ama ati 5680 de ddr3 ile ddr5 modeli arasında çok da ahım şahım fark yok.
    Ama mesela 9600 ün ddr3 üyle ddr2 si arasında dağlar kadar fark vardı. Yani durum değerlendirmesini piyasadaki mevcut testlere göre yapmak gerek. İşin elektroniğinin teknolojik kısmı oldukça karmaşık o yüzden testlere bakarak karar vermek gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 11 Eylül 2010; 16:21:38 >

• Aklımdaki son şüphede kalktığına göre pazartesi 8943'ü alıyorum bimeksten. Çok sağol fikirlerin ve yardımların için çok iyi bir iş çıkardın binbaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt. Ghost -- 11 Eylül 2010; 16:26:05 >
  • 5943G modelinin ses durumu nedir arkadaşlar? Yani bilgisayar çalışırken fan sesini duyuyor musunuz? Cihaz sesli mi çalışıyor, sessiz mi?
  • lucasthehacker'ın söylediğine göre bir bir ses sıkıntısı yani fan ses sıkıntısı yok.

bkz: ben onun yalancısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt. Ghost -- 12 Eylül 2010; 0:50:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt. Ghost

lucasthehacker'ın söylediğine göre bir bir ses sıkıntısı yani fan ses sıkıntısı yok.

bkz: ben onun yalancısıyım.

piyasaya göre çok iyi diyebilirim.
  • Notebook'u bugün bimeksten aldım arkadaşlar. Windows güncelleştirmelerini yapıyorum şu anda ve bataryayı tamamen bitirip şarja takacağım.

Yapmam gereken herhangi bir işlem, silmem gereken programlar veya yüklemem gereken bir program veya sürücü var mı? Bu arada, henüz yedek dvd'si oluşturmadım.
  • Recovery'lerini oluştur ama bu işlem sırasında sakın küçük yeğenin olsun kuzenin olsun kardeşin olsun yaklaştırma. Bilgisayarı al kitle bir dolaba bekle orda Recovery Dvdlerini oluştursun Bunu şu sebepten söylüyorum bir arkadaşım pm atıp bu işlem sırasın küçük bir yeğenin bilgisayarı kurcalaması sonucunda Recovery menüsüne girememiş ve o dvdleri oluşturamamıştır.

bkz: çocukların ulaşamaması için yüksek yerlerde saklayınız.
    bkz: Acer Aspire Ethos 8943G ve 5943
  • @Sgt. Ghost

Teşekkür ederim.

-----------------------------------------------------------------

Başka tavsiyeler yok mu arkadaşlar?

Notebook'u bugün bimeksten aldım arkadaşlar. Windows güncelleştirmelerini yapıyorum şu anda ve bataryayı tamamen bitirip şarja takacağım.

Yapmam gereken herhangi bir işlem, silmem gereken programlar veya yüklemem gereken bir program veya sürücü var mı? Bu arada, henüz yedek dvd'si oluşturmadım.

-----------------------------------------------------------------

Bir de arkadaşlar arada sırada "trık trık" şeklinde çok kısık bir ses geliyor. Bir sorun olabilir mi?
  • Bios'u yeniledin mi ?
  • Hayır. Bimeksteki görevli, bios güncellemesi için bataryanın tam dolu olması gerektiğini söyledi. Aslında elektrik kesilirse ve batarya dolu değilse, işlemin yarıda kesilmemesi için söyledi bunu. Ben yine de bataryayı tam doldurup yapacağım bios güncellemesini.

Bu arada, bios güncelleme sırasında bir sorun çıkarsa, bunun garanti kapsamında düzeltilmediğini söyledi bimeksteki yetkili. Ben de tırstım açıkçası. Bu yüzden yarın bimeks'e gidip oradaki görevli kişiye yaptırmayı düşünüyorum.

Ekleme: Bataryayı sıfırladım arkadaşlar ve şimdi ilk şarjına takıyorum. Kaç saat şarj olması gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tremonster -- 13 Eylül 2010; 1:56:36 >
  • Full Hd sürümüne gtx460 veya 58xx veya 57xx takmak mümkünmüdür? fiyat olarak ne kadar tutar?
    ssd takmak mümkünmüdür ayrıca?

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/112711/acer-as8943g-5454g1t-lx-puj02-154-.aspx
  • bende geçenlerde almıştım recovry oluşturmadım ama pc ye hiç bişey yüklemedim zaten nasıl yapıcaz onu?bide bios yenilemesi ne demek?ne işe yarar?nasıl yapıcaz ya yalnış bişey yaparsak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSmL91

Full Hd sürümüne gtx460 veya 58xx veya 57xx takmak mümkünmüdür? fiyat olarak ne kadar tutar?
    ssd takmak mümkünmüdür ayrıca?

Evet bu sorunun cevabını merak ediyorum. Bilen var mı ?
  • arkadaşlar ben bu bilgisayara gittim bimeks de baktım çok hoşuma gitti. Almayı düşünüyorum önümüzdeki günler içerisinde. Yalnız aklıma takılan tek bir sorun var bu makineyle ilgili o da bios flashlamadaki problem bi arkadaşımız yapmış geri kalan kimse yapamamış bunun sebebi ne acaba? Bilgisayara sahip olan arkadaşlar buna bi açıklık getiremezler mi? Örneğin acer ı arasınız ve nasıl bios flashlanıcak yada flashlayamayan hatalı yapan arkadaşlar nerde hata yapıolar bunu bir sorabilirler mi şimdiden çok teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için.
  • @dgsbykrsln

denemeden bir açıklık getiremeyiz dostum. ilk sayfadaki bios yönergesini uygulamanı tavsiye edebilirim ancak.

@iSmL91

Acer 8943 zaten 5850 destekliyor. Diğer ekran kartları için Acerdan başka kimse uyumludur diyemez. Bunun cevabını ancak Acer 8943 ün biosunu yazanlar verebilir :D o yüzden deneme yanılma yoluyla ancak uyumlu olup olmadığını öürenebiliriz. Mekanik olarak çalışmaması için hiçbir neden yok. Fakat artık Notebook biosları çok özelleşmiş yazılıyor. En etkin performansı göstermesi için bu şart, o yüzden diğer gpu lar için cevap veremeyeceğim.
  • Walla lucastin dediklerini birbir yaptim ama makine kitlendi flashlama esnasinda, hala bimekste serviste. 5943G makinama doyamadan gitti malesef:(( bence bilgisayardan cok iyi anlamayan bulaşmasin pek.
  • ben geri göndermeden 5943g yi , arkadasin dedigi gibi 1.6 dan 1.9 a flas ladim 2 dakikada oldu bitti
  • acaba bilgisyarı almaya gittiğim gün yanımda usbyle bios update i demi götürsem orda yaptırsam diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

@iSmL91

Acer 8943 zaten 5850 destekliyor. Diğer ekran kartları için Acerdan başka kimse uyumludur diyemez. Bunun cevabını ancak Acer 8943 ün biosunu yazanlar verebilir :D o yüzden deneme yanılma yoluyla ancak uyumlu olup olmadığını öürenebiliriz. Mekanik olarak çalışmaması için hiçbir neden yok. Fakat artık Notebook biosları çok özelleşmiş yazılıyor. En etkin performansı göstermesi için bu şart, o yüzden diğer gpu lar için cevap veremeyeceğim.

Peki bu 5850 uyumluluğu 8943'ün bütün modellerinde mevcut mudur ? Yani I5 li modellerinde demek istiyorum. Çünkü 5850'yi I7liler kullanıyor galiba.
  • selam
    bende dun aksam bımeksten bu laptopu aldım henuz bırsey yuklemeye fırsatım olmadı
    ama cok begendım gayet kullanıslı ve şık.
    ayrıca burdakı tum yorumları okudum ve hepınıze tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.