Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5935 DERNEĞİ ( GT240 M yeni ekran kartı ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
27.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sonunda bende kavuştum bilgisayarıma yalnız şimdi açtım lağtoptu ekranın sol üst tarafında siyah benekler daha dorusu karatılar var donanımsal bi bozuklukmu var yoksa benim bilmediğim bi ayar mı yapmam gerekio arkadaşlar hemen cvp verirseniz çok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: lucasthehacker

quote:

Orjinalden alıntı: seyfig

Arkadaşlar,
    Gayet güzel bir makina alanlara hayırlı olsun.
    Ben recovery i göçerttim nasıl kurtarabileceğimi bilen var mı?
    500 gb hdd yi tek parça koymuşlar, vistadan bölmeye çalıştığımda sadece 50 gb tını ayırabildim, partition programi ile denediğimde windows göçtü, recovery dvdleri oluşturmuştum, 2. ye geldiğinde kabul etmiyor, açılışta alt + F10 yapınca kitlenip kalıyor. Şu an başka bi vista yüklü üzerinde, recovery nin olduğu partitionlar hala duruyor gözüküyor, ama baştan yükleyemiyorum. driver&utility dvdsi de oluşturmuştum ancak ordaki eRecovery i de yükleyemiyorum.
    Yardım lütfen.

xp ya da vistayi baska bir bilgisayardan yükle önce.yükler yüklemez. 6930 derneğinin ilk sayfasını açıp partitionedit adlı programı kullanıp makineyi boot edip pqservice den önyükleme yap bakalım olacak mı.vista ya da xp yi yüklerken c ye format at ama sadece c sürücüsüne.kolay gelsin

Yedeği çalıştırabildim ama ne yaparsam yapayım, 2. partitionı her windows açıldığında saklıyor. ptedit ile açıyorum ama her restart ta yeniden saklanıyor. Mecbur tek parça olarak kullanacağım galiba...

• aferim nerden anladın,neyse mevzuya geleyim.Hocam kafamıza göre değil gpu-z programına göre konuşuyoruz.Bunu söyleyen sadece ben değilim ayrıca.Sendeki bu 130m sempatizanlığını da anlamış değilim.Gpu-z programıyla kartların özelliklerine bakarsan sadece saatlerinin değiştiğini görürsün.2 resim arasındaki 7 fark olayı.Anlarsın ya.

quote:

Orjinalden alıntı: lucasthehacker

quote:

Orjinalden alıntı: Death666

Frekansları değiştirerek yeni kart yapmışlar.9600m gt den farksız.

teknolojisi 55nm peki aynı kartı yapmış olsalardı neden 3dmark06 puanı farklı olsun.
    9600m gt ddr2 4000 küsür alırken 4500 ü geçemezken
    130m ddr2 5700 alıyor.

bilip bilmeden sağda solda forumlarda laf atıp da mesaj sayısını artırıp yarbay olmaya çalışan acemilerdensin sanırım !!!

• @Death666

her zaman önemli olan iki resim arasındaki 7 fark değil.kalite ve bunun gibi şeyleri gözle göremezsin denemen uygulaman test etmen gerek.o kadar basit değil dediğin olay.
    o zaman bana cevap ver. 9600mgt nin kopyasıysa neden aynı frekansa getirince aynı performans elde edilmiyor?
    bu soruya cevap veremeyeceğine göre bi daha da bilmediğin şey hakkında yorum yapma.
    gelip sağda solda laf çarpıtma anladığın yok.kafana göre gpuz ye bakıp yorum yapıyorsun
    geforce gt130m ddr3 piyasaya çıksın 3dmark06 puanın ıda görürsün performansını da çok forum gezdim biliyorum.

o çok performanslı ati ekran kartınla git kendi bilgisayarını overclock et önce 9600m gt de 3dmark06 rekorum 8000 i geç sonra gel bana bu işleri öğret kulaktan dolma bilgilerle gelme.
    daha sürücülere .inf editlemeyi bilmiyorsun gelmiş bana o daha iyi onu böyle yapmışlar diye ahkam kesiyorsun.
    bu forumda kimseyi yanlış bilgilendirmeye hakkın yok hele benim olduğun yerde hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 23 Haziran 2009; 2:45:55 >

• Ya tamamen aynı olmayabilir sonuçta ben üretmiyorum kartı.Ama sende acayip bi şekilde körü körüne savunuyosun.9600m gt den teknoloji olarak farkları nelerdir yazar mısın buraya merak ettim cidden soruyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: malibu41

arkadaşlar sonunda bende kavuştum bilgisayarıma yalnız şimdi açtım lağtoptu ekranın sol üst tarafında siyah benekler daha dorusu karatılar var donanımsal bi bozuklukmu var yoksa benim bilmediğim bi ayar mı yapmam gerekio arkadaşlar hemen cvp verirseniz çok sevinirim

Arkadaşım bu siyah benekler LCD ekrandaysa eğer hemen aldığın yere götür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 23 Haziran 2009; 11:51:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Death666

Ya tamamen aynı olmayabilir sonuçta ben üretmiyorum kartı.Ama sende acayip bi şekilde körü körüne savunuyosun.9600m gt den teknoloji olarak farkları nelerdir yazar mısın buraya merak ettim cidden soruyorum?

GT130M ddr2 > yüksek piksel ve daha yüksek texture fillrate özelliği var ekstra olarak 1gb hafızası var bunun dışında 55nm teknolojisi sayesinde daha az sısınıyor ve dolayısıyla clock hızları daha yüksek.
    9600M GT ddr3> yüksek bant genişliği ve hızlı memory si sayesinde gt130m ddr2 dençok az daha hızlı ya da eşit.

burda ddr2 ve ddr3 ekran kartlarını karşılaştırıyoruz yani hiç adil olmamasına karşın 130m ddr2 nin oyun performansı biraz araştırırsın 9600m gt ddr3 e yakın.belki de daha iyi daha belli değil. 3dmark06 dan 5600 aldığına göre ki 185 numaralı sürücülerle kimse denemedi deneyen varsa yeni puanı sabırsızlıkla bekliyoruz ki o da 5700 ü geçer.

bi marka yeni ekran akrtı çıkaracak diye herşeyini değiştirmek zorunda değil.tabii ki temel özellikler birbirine benzemeli bu ati marka ekran kartlarında da böyledir.
    üreticiler ya da geliştiriciler her zaman belli bir şeyi geliştirerek başarıya varırlar.
    ufak bir örnek; FIFA 2009, fifa serisi futbol oyunu her seferinde yapay zekasını oyun motorunu neredeyse her yıl değiltiriyor ama buna karşılık PES serisi 1996 dan beri hep aynı alt yapıyı geliştirip durdu bunu oyunu oynarken bile anlayabilirsin ve şu anda ulaştığı nokta muazzam.

• Dediklerinde haklısın.Amacım kavga etmek etmek değil zaten burda.Yeni bişeyler öğrendim teşekkür ederim.Ama bana başta sadece clock hızları değiştirlimiş gibi geldi sadece.Ondan bu kadar şey yazdım.Tekrar ilgin için teşekkürler.
  • @Death666
    anlayışın için saol eywallah.forumda tabii ki tartışmalar olucak yoksa nasıl bilgi paylaşabiliriz ki.

ben de death dinliyorum bu arada.şu story to tell adlı parça hoşuma gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 24 Haziran 2009; 5:00:07 >
  • Altına soğutucu yapıcam makinanın.O zaman ram leri 800 e çekmeyi düşünüyorum.Kart yanmaz heralde

Bu arada Death kraldır.Tüm şarkıları dinlenesi.Son albüm + Individual Thought Patterns + Human + Scream Bloody Gore + Symbolic hepsini öneririm
  • Bu makinayı benden başka alan olmadı zannedersem ::=)

Ne güzel..Derneğin ilk ve tek üyesiyim ::))
  • @Anteos
    Nasıl cihaza alışmaya başladınızmı?
    Teknosa da yine yakından inceleme imkanım oldu gerçekten çok güzel.

@Death666
    Tam ölçüm yapmadım ama laptopun arka kısmını silgi vb. tarzı birşey ile 2-3 cm yukarı kaldırmanızı tavsiye edeceğim. Hava akımı baya rahatlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 29 Haziran 2009; 17:18:32 >
  • Merhaba arkadaşlar..
    Isınma problemi için speed fan ile bir test yaptım...3 sate yakın World Of Warcraft, Crysis v.s yüklenmeme rağmen sıcaklık 78 dereceyi geçmedi...

3dmark06 testi, dün bankacığın devre sonu olması ve eve gidişin takribi saat 22:00 sularını bulması sebebi ile bugüne kaldı :)

Bu arada, hakikatten başka alan yok mu bu makinayı ?
    Birde tcebeci yada lucasthehacker üstadlarım..Derneğimizin birde imzası olsa diyorum
  • merhaba arkadaşlar ben iki gün önce 5935 g serisi bi bilgisayar aldım fakat recorvery cd lerini bi türlü yapamıyorum toplam 3 dvd diyor 1 ve 2 nci dvd yi yapıyor 3. dvd de cd y geri çıkartıp boş bir cd takın diyor defalarca denedm ama hep aynı müşteri hizmetlerini aradım pc yi gönderin bakalım diyor daha iki günlük pc göndersem mi bilemiyorum göndersem ne kadar zamanda geri gelir o da ayrı bi sorun.
    bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum acaba bunun recorvery cd leri 2 tane mi oluyor eğer öyleyse niye 3 tane diyor iyice kafam karıştı.
    yardımcı olursanız çok sevinirim sagılarımla
  • Bende öyle bir sıkıntı yaratmadı...
    ama bende toplamda 4 Dvd yazdırdı...3. çıkardıktan sonra 4. bir Dvd takmayı denediniz mi ?
  • denedim. 3. cd yi takın ve tamam a basın diyo bastıktan bi süre sonra cd yi çıkartıyo ve hata .... lütfen boş bir cd takın diyo
  • Ekran görüntüsü ekleyemiyorum ama hiçbi,r güncelleme yapmadan 3dmark06 puanı 5498'dir..
    Şimdi 185.85 sürücünü yüklemeye çalışacağım..başarabilirsem bir de onunla deneyip izlenimlerimi aktarırım...
    (Puan biraz düşük galiba) ?
  • 185.85 normal eski sürücülere göre 150 200 puan daha fazla sağlıyor.bir dene bakalım sonuç ne olacak.niye başaramican canım çok zor bir şey değil.dediğim gibi dox un 185.85 ini yükle orda hybrid seçeneği var yüklerken onu seçersen intel 4500 ekran kartı sürücülerin de yenilenir. laptopvideo2go da "forum" a girersen orda "dox optimised" da bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anteos

Ekran görüntüsü ekleyemiyorum ama hiçbi,r güncelleme yapmadan 3dmark06 puanı 5498'dir..
    Şimdi 185.85 sürücünü yüklemeye çalışacağım..başarabilirsem bir de onunla deneyip izlenimlerimi aktarırım...
    (Puan biraz düşük galiba) ?

testi yaparken fişte takılı olsun. Güç ayarları performansta olsun. testi 1280x768 çözünürlükte yapın
  • Vallahi fişe takılı idi ama güç ayarları performasnta değildi zannımca...
    akşam hem yeni driverı hemde performans modunda tekrar deneyelim...
    Bakalım ne çıkacak :)

Edit : Dün Performans modunda denedim, 5500 küsür çıktı puan...ama yeni sürücüyü yine kuramadım, enteresan bir şekilde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anteos -- 3 Temmuz 2009; 10:30:25 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.