S

Yüzbaşı
22 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 31 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba,

ACER 5935G notebook ta bios tan görüntü modunu discrete graphics olarak seçtim. dahili olarak GMA 4500 MHD from Intel ekran kartı, harici olarak nVIDIA GeForce GT 130 M ekran kartı bulunuyor, normalde windows üzerinde geçiş yapabiliyordum ama o çalışmadığı için biostan sadece hariciyi seçmeye çalıştım ama şimdi hiç görüntü alamıyorum. Ne açılıştaki acer logosu geliyor, (bios a girmek için F2 ye basın yazan ekran) ne de başka bir görüntü. Tek alabildiğim görüntü, bütün ekranın sırayla beyaz, kırmızı, yeşil, mavi, açık gri, koyu gri, dikey çizgili, yatay çizgili, siyah, beyaz, kırmızı,... hali.
Bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
Konu daha çok acer la mı alakalı yoksa başka modellerde de olmuş olabilir mi bilemediğim için, ve internette benzer birşey bulamadığım için buraya yazdım, umarım yanlış olmamıştır.
2010 model corolla sahibiyim. Bir ay kadar önce vites kolunun etrafında boya atması oldu. Düzenli olarak gittiğim toyota tarabya gedizler servisine sorduğumda kimyasal döküldüğü için olduğunu söylediler. arabada kimyasal deney yapıyor değilim. Değil kimyasal madde, asit veya benzeri bir şey, sıvı koku bile bulundurmuyorum. Boya kavlaması olan yere kola bile dökülmediğine eminim, kaldıki kola dökülmesi ile kavlayacaksa ve garanti dışı kalacaksa o boya, hiç boyamasınlar daha iyi. Serviste yeterli açıklamada bulunmadan, suçu bana attılar. Genel merkezi aradığımda, servisimiz ne diyorsa doğrudur şeklinde bir cevap aldım. Hiç bir şekilde ilgi göstermediler, herhangi bir açıklamada dahi bulunmadılar. verdikleri tek cevap servisimiz ne diyorsa doğrudur oldu.
Başka şehirdeki tanıdık bir toyota servisine durumu anlattığımda bize getirebilsen garanti kapsamında boyayı yenilerdik dediler.

Aynı servise 6 ay kadar önce bir hasar için gitmiştim. Hasar sonucu ön marşpiyel tampondan ayrılmıştı. Onarımı gerçekleştikten sonra bir hafta geçmeden, onarılan marşpiyel yeniden tampondan ayrıldı. Suçu yine bana attılar, kaldırıma çıkmışım. 2 yılda bir kez ayrılmayan parça ne hikmetse, onarımından bir hafta geçmeden ayrıldı. Hiç bir şekilde kaldırıma çıkmadım. Otoparklarda bulunan alçak demirlere takılmış olabilir, ama bu da ilk defa olan bir şey değil, o kadar basit bir şekilde parçanın ayrılmamış olmaması gerekeceğini düşünüyorum. Kaldıki sadece onarılan tarafta ayrılma olması da sadece tesadüf olmamalı. Genel merkeze bu konudan da bahsetmiştim ama bu konuda cevap bile alamadım. Bu hasar sonrasında müşteri memnuniyeti anketi için arandığımda hiç memnun olmadığımı söylemiştim, kimsenin umrunda olmamıştı tabiki.

Boyanın ve marşpiyelin onarımının parasında değilim ama servisteki ve genel merkezdeki bu umursamaz tavırlar gerçekten çok sinir bozucu.
Toyota'nın dünyadaki genel merkezine şikayet yazmak için iletişim bilgisine ulaşamadım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?
Konu ile ilgili tüketici mahkemelerine başvursam sonuç alabilir miyim?
Durum ile ilgili yorum yapan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Herhangi bir pakete üye olmadığım için, bana çok abartı gelen tutarlarda 2 fatura ödedikten sonra turkcellden vodofane a geçtim. Kampuscell tarifesinde olmama rağmen, 280 dk turkcell ve 70 dakka diğer görüşme için 136 TL fatura ödedim. Sınırsız paketler ile kıyaslandığında aradaki uçurumu sordum, dalga geçer gibi cevap verdiler.
Fatura kesim tarihim ayın 25 i ve 30 ekimden itibaren vodafone a geçtim. aradaki 5 günlük süre için 60 TL fatura kesmişler. O süre içerisinde turkcellden arama yaptığımı bile hatırlamıyorum. Artık alın lanet olsun demek istemiyorum, nasıl şikayette bulunabilirim?

Düzeltme:

Ödemezsem ne olur?
Selam,
Yeni aldığım WD MY BOOK essential 1.TB. içine E-sata ile veri atıyordum. (300 GB - 3 saat sürecek diyordu) O ara USB'den bağlasam ne olur diye USB kablosunu taktim. e-sata kablosu takılıyken. (tebrikleri alayim :P) haliyle o anda bağlantı gitti. Bilgisayarı restart edince tarama yapti, tarama tamamlandi, "su kadar alan kullanılabilir" şeklindeki ekranda takıldı, resetledim. Sonrasında bilgisayarı açınca diski görüyordu ancak, açmaya çalışında biçimlendirme gerekli hatası verdi. Biçimlendirmeyi denedim, o da başarılı olamadı. Şu an e-sata ile açınca hdd yi hiç görmüyor, usb ile bağlayınca, diski görüyor ancak biçimlendirme gerekli hatası veriyor. Sanirim ölürdüm. Kurtarmanın yolu yoktur sanıyorum, garantiyi de yakmışmıyımdır?
ACER 5935G notebookta, 450gb yi tek parça olarak koymuşlar(recovery sürücüleri hariç), çok uğraştım diski böldüm ancak windows her başladığında böldüğüm kısmı EISA yapılandırmasına çeviriyor, ve görünmez hale geliyor. ptedit32 ile görünebilir hale getirip kullanabiliyorum ama restarttan sonra yeniden gizli hale dönüşüyor. Bu dönüşümü nasıl engelleyebilirim yardımcı olabilecek var mı?
Teşekkürler,

12 GB EISA (Recovery)
100 GB C:
350 GB EISA (Bölünmüş kısım)
3,46 GB EISA (Recovery)
PS3, PC ve HD film için kullanılmak üzere 40 inch civarı max 2000 TL ye TV tavsiye edebilir misiniz? Görünüş olarak tercihim samsung(seri 5 veya 6) dan yana.
ASUS F3CJ üzerinde 64 bit vista kullanıyorum. Ayrıca xp de yüklü. Bilgisayarımda bu trojen veya keylogger olduğundan şüpheleniyorum. Kaspersky yüklü ancak, yükleyen kaspersky i devre dışı bırakıp yüklemiş olabilir. Kasperkyi güncelledim, online anti-virusu nu de denedim, virus bulamadı, ancak erişemediği dosyalar çıktı. Hiç sistem geri yükleme noktası yok, bu tarz programların silebileceğini duymuştum, ve ben sistem geri yükleme ayarları ile oynamadım. Sistemde bu tarz kötü amaçlı yazılım var mı yok mu öğrenmenin bir yolu var mıdır?
c:\windows\panther isminde bir dizin var, online antivirüs o kısma erişememiş bu yazılımın ne olduğu hakkında bilgisi olan var mı?
Ankaradaki bir firmadan aldığım NEC3540A DVD yazıcı cd fonksiyonunu kaybetiği için garantiye yolladım, ben kayseride bulunduğumdan kargoyla yolladım. Ürünün ellerine ulaşmasından bu yana 49 gün geçti, haliyle 30 iş gününü de geçmiş durumda.
Firmanın, "ürün elinize ulaştımı" , "bir sonuç çıkması daha ne kadar sürebilir", "15 gün dediniz bir ay oldu, en azından bir cevap verin" gibi sorduğum sorulara "müsterih olun lütfen" dışında bir cevap vermemesinden, fazlasıyla rahatsız oldum, yoksa bir dvd yazıcı muhtemelen uğraştığıma değmeyecektir.
Elimde sadece fatura var, ürünün firmaya hangi tarihte ulaştığı ile ilgili belgeyi kargo firmasından alabilir miyim? almam gerekir mi? bu şekilde başvursam bir yere varabilirmiyim?
Bu fanı egzoz olarak taktım, sesinden rahatsızım. Herkes bu kadar övdüğüne göre acaba takmayı mı beceremedim diye düşünüyorum. Ses daha çok uğultu gibi, çıkan havanın ızgaraya vurmasından kaynaklanıyo sanki. Ama PSU ya da Titan 80 mm Şeffaf Isı Kontrollü Kasa Fan taktım, ondan gelen ses duyulmuyor bile arada çok fark var.
Hakkında
Forum İmzası:

ASUS F3JC Vista64bit
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 11 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 311
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 36.715 (Bu ay: 192)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.