Şimdi Ara

Acer Aspire 5920 Derneği (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.903
Cevap
33
Favori
897.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok canım biz acele getirmiyoruz siz güzelce kurun sonra verin testleri
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rider30

    ACER ASPIRE AS5920G-302G16N CORE 2 DUO T7300 1.5Ghz 2048MB 160GB KAMERALI TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR (PARLAK EKRAN) BU NOTEBOOK NASIL ARKADAŞLAR, KULLANAN VARMI? 256MB 8600GT ekran kartı var son model!

    fiyat çok pahalı dikkat etmek lazım verdiğin özellikler 1.5 ghz ama aynı fiyata tıklayan görür
    http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=15631934&toStyle=tm



  • ne yaptıysam olmadı olmuyor bu wireless a 15 dakikadan önce bağlanmıyorrrrrr..... yarın ilk işim eksene götürmek.... driverı update ettim olmadı xp driverı kurdum olmadı. windows için patch i yükledim olmadı. e net management ı kaldırdım olmadı. eski sürümü kurdum olmadı. artık daha fazla ne yapabilirim bilemiyorum. 14 saattir uğraşıyorum olmuyor. olmuyor olmuyor. umarım yarın eksendee problem çıkarmazlar başka bir cihazla değişimini taleb edeceğim. bunu verip aynısından başka bir tane istiycem. sanırım buna hakkım var. ii geceler
  • Ben de derneğe katıılıyorum... Sipariş verdim, yakın zamanda elime geçer inşallah.

    Bu arada 1.5 ghz olması imkansız, orada yanlış yazıldığını düşünüyorum. T7300 işlemciler 2.0 ghz. Zaten Santa Rosa tabanlı notebooklarda en düşük clock hızlı işlemci 1.8 ghz. (T7100 sanırım)
  • hayır 1.5 i de var
  • Selam arkadaşlar. Ben de laptop almayı düşünenlerdenim. Bu notebook'un özellikleri beni de memnun etti. Merak ettiğim konu rengi. Aynı özelliklerde siyah renkli olanı da var mı ?
  • Arkadaşlar alan kullanan varsa
    yorum yapsa
    şusu iyi ama busu da kötü diye...
  • Malesef yok galiba acer ın sitesinde bile sadece bu renk var çünkü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ok1907

    Malesef yok galiba acer ın sitesinde bile sadece bu renk var çünkü



    http://forum.donanimhaber.com/m_15315878/tm.htm

    peki burdakinin modeli ne ?
  • Bu o zaten aynı
  • aynı bilgisayar bu da.Zaten bilgisayarın dışı siyah içi beyaz
  • Hayır sayfanın aşağısında içi de siyah olan bir model var, onu soruyorum.
  • O Acer Travelmate oda yeni ama 5920 kadar değil
  • Onun özellikleri ne ? Bilgisi olan var mı? Eğer 5920 gibi özelliklere sahipse o daha düşünülebilir bir notebook. Bence tasarımı 5920den daha hoş.
  • hatırlamıyorumda eğer acer ın anasayfasına girersen ikiside girişte var

    www.acer.com
  • ya arkadaşlar bir de acer in "Trave Mate 5720G-302G16" diye bir modeli var. kasası magnezyum siyah galiba ve ekran kartı rodeon HD X2600. onun dışındaki özellikler aynı... 5920 den 250-300ytl daha ucuz gözüküyor. ama şuan sadece mavi bilgisayar ve hepsiburada da gördüm.
  • Evet arkadaslar, hepimize hayirli olsun 5920lerimiz, simdi izninizle kendimce incelememsi biseye geceyim mumkun oldugunca sizleri bilgilednireyim, cektigim resimleri paylasayim.

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Bildiginiz gibi Acer 5920de T7300 islemci, 2gb 667mhz ram, 256mb harici bellekli turbocache ile max 1gb kapasiteli bir 8600M-GT ekran karti, 1gb intel turbo memory bulunuyor. Bazi turk sitelerde ramler 533mhz ve ekran 16ms olarak yazildigindan bazi arkadaslarimiz tereddut etmisti, ama aynen yurtdisi sitelerde bahsedildigi gibi alet, benim suana kadar tespit ettigim bir eksigi yok, supheniz olmasin.

     Acer Aspire 5920 Derneği


     Acer Aspire 5920 Derneği


    Ne yazik ki cihazin yaninda hicbir driver, recovery vs cdsi gelmiyor, aldiginizda cihazda yuklenmemis bir windows vista home premium bulunuyor, kendi seceneklerinize gore yukluyorsunuz, benim gibi baska tercih eden varsa, ingilizce seceneginin de oldugunu soyleyeyim. Yukledikten sonra kendi recovery diskinizi yazmak yada hard diskte bir bolumu ayirip recovery bilgileri icin kullanmak durumundasiniz. Cihazin kutusunun uzerinde su uyari bulunuyor zaten:

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Cihazin ic yuzeyinin rengi cogu resimde goruldugunun aksine beyaz degil, gri. Bu kiminizi cok rahatsiz edebilir, o yuzden almadan once iyice bakin. Asagidaki resimde masa yuzeyi ve sol taraftaki switch beyaz, rengini karsilastirip gorebilirsiniz.

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Aletin ekrani su ana kadar kullandigim en parlak notebook ekrani. Gunduz hemen yanimdaki pencerenin perdesi acik tam bu yone gunes vururken ve oda apaydinlikken sorunsuzca kullandim. Hatta ozellikle aydinlatmaniz cok fazla degilse geceleyin maksimum ayarda windowsda gozunuzu yoracak derecede parlak. Ama is oyunlara gelince kiyamayip maximuma aciveriyor insan gercekten cok guzel

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Dis yuzeyi ayna gibi, kiminize fazla parlak gelebilir, acikcasi acerin iddia ettigi kadar etkileyici gelmedi bana ama, cogu standart laptop kasasindan daha cok hosuma gitti yine de.

     Acer Aspire 5920 Derneği


     Acer Aspire 5920 Derneği


    Super Pi 1M icin 25-26 sn sonuc veriyor.

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Ses cikisi bir laptop icin gercekten cok iyi, elbette kaliteli bir harici 2+1 sistemin yerini tutamaz, ama su ana kadar bir laptopta gordugum en etkileyici ses sistemi bu. Dolby Home Theater sertifikali stereo hoparlorler ve bir de subwoofer bulunuyor cihazin uzerinde. Ayrica 5+1 hoparlor ve test etme imkani bulamadigim, ama guya oyunlarda vs. kulaklik kullanirken cok daha iyi ses vermesini saglayan Dolby Headphone gibi teknolojileri de desteklemekte.

    hoparlorler ust yuzeydeki bu rayin altina konmus:
     Acer Aspire 5920 Derneği


    subwoofer ise urunun altinda, kullanirken sag elinizin denk geldigi yerin altinda yaklasik olarak. muzik calarken klavyeyi kullanmak subwooferdan gelen
    titresimler ile ayri bir keyif verdi bana

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Klavyenin iki yaninda kisayol tuslari bulunuyor, soldakiler ustten alta dogru sirayla; Wireless acma-kapama, Internet browserini acma, Email programi acma, ve bluetooth acma-kapama islevlerini goruyor. Bunlarin altinda da cnetin bahsettigi o hicbirsey yapmayan dugme var

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Klavyenin sag tarafinda ise ustten alta dugmelerin islevleri sirasiyla; Acer Arcade Deluxe programini acma-kapama, medya oynaticilarinda duraklatma-baslatma, durdurma, sonraki medyaya gecme, bir oncekine gecme, ve en altta da bildigim kadariyla atanan herhangi bir programi acma dugmeleri. Bu taraftakiler en ustteki arcade deluxe dugmesi haric dokunmatik.

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Cihazin yanlari ve onu:

     Acer Aspire 5920 Derneği


     Acer Aspire 5920 Derneği


     Acer Aspire 5920 Derneği


    Su anda elimde cok fazla oyun olmamasi sebebiyle cok yogun test edemedim, wow tbc yukledim butun detaylar af gorus mesafesi hersey maksimum ve acikken 30-40 fpsnin altina asla dusmedi savas sirasinda vs. bile. ama bu pek etkileyici olmayabilir tabi malum kac yillik oyun.

    Bulabildigim level cdlerinden F.E.A.R: Extraction Point ve Medieval II: Total War oyunlarinin demolarini yukledim.

    F.E.A.R'da islemci detaylarini mediumda, grafik detaylarinin cogu maximum, bazilari mediumda, fsaa kapali ve 2x af'de fps savas sirasinda 22lere kadar dustugu oldu, ama gayet oynanabilirdi.

    Medieval II'deyse 1280x800 cozunurlukte, fsaa kapali 2x af ve golgeler lowda, geri kalan hersey high ve maksimumda iken oynanabilir seviyedeydi, cok yogun savas sahnelerinde 18-19lara kadar dusmesine ragmen 25+ idi cogunlukla. Strateji oyunu oldugu icin 18-19lara dustugu zaman dahi fazla rahatsiz edici degildi.

    Tabi bu ikisi demo, cogunlukla oyunun kendisi daha optimize edilmis olur ve daha yuksek performans verir demosundan, ama test edemedim, bilemeyecegim..

    bunlar da vistadan aldigi puanlar(yuklu gelen suruculerle):

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Webcami 0.3mp deniyor cok az bulmustum, ama gayet yeterli internetten kullanim icin, hicbir takilma vs. olmuyor gayet akici. Los ortamda vs. cok iyi ayarliyor hic ayar yapmam gerekmeden direkt gun isigi altinda da geceleyin de iyi goruntuler elde ettim. Bu da webcamle pek aydinlik olmayan bir ortamda cekilmis 640x480 bi resim..

     Acer Aspire 5920 Derneği


    Cihazin touchpadini kapatma tusu yok ne yazik ki, touchpad de baya genis oldugundan elleriniz buyukse zorluk cekebilirsiniz. Ayrica 15.4" bir laptopa gore biraz kalin ve buyuk. Ama agirlik olarak normal. Bu arada webcamin iki yaninda 2 tane ayri mikrofonu var, ne ise yaradigini daha cozebilmis degilim. Cnetteki adamlarin bahsettigi sagdaki usb portunun dvdyi engellemesi gibi bir sorun yasamadim, mouseimi taktim mutlu mesut dvdmi de actim

    Simdilik aklima gelenler bunlar, sorulariniz olursa cevapladirmaya calisirim
  • sağol devamınıda bekleriz
  • Cihazla ilgili ilk izlenimlerimi yazıyorum:

    1-Dış görünüm, estetik bence mükemmel. Malzeme kalite hissi veriyor.

    2-Ekran süper. Oldukça parlak. Tepki süresi oldukça iyi. Hatta Ghost Recon Advanced Warfighter oynadım ve açıkçası monitör CRT gibi iyiydi tepki açısından. Görüş açısı ise yatayda nerdeyse 180 derece. Yani heryerden görünüyor. Fakat yukardan bakınca bu kadar iyi değil. Sonuçta asl önemli olan yataydaki açı. Bir de dışarıda hava güneşliyken kullanımı oldukça zor olacaktır ama bu hemen hemen bütün notebooklar için geçerli.

    3-Uzun süre oyun oynamadım fakat ofis tarzı kullanımda kesinlikle bi ısınma sorunu yok. Fan gayet sessiz üflüyor ve de hard disk de oldukça sessiz. Yani ergonomik açıdan bence gayet iyi.

    4-Klavyesi rahat ve tuşlar sessiz. Enter ın ve shift in büyük olması da önemli bi avantaj. Sağdaki dokunmatik tuşlar kalite kokuyor.

    5-Şarj dan bahsedersek cihaz 14.8 voltluk ve de 4800mah lık bir pille geliyor. Pil 8 cell. Bu değerler 71Wh e tekabül ediyor. Çok test etmedim şarjı fakat ofis kullanımında 3 saati aşacak gibiydi. Film izlenirse de hard diskten gene 3 saatten aşağı düşmez sanıyorum. Zaten diğer review larda da öyle diyordu.

    6-Oyun performansı yeterli düzeyde. GRAW da oldukça akıcıydı oyun. Detaylar full dü ve de ses kalitesi extreme e ayarlıydı. 1280*800 ve de AA ve 8xAF açıktı.

    7-Cihaz beraberinde çok fazla ıvır zıvır yüklüyor ve de bu açılışı bir hayli yavaşlatıyor gibime geldi. Biraz tweaking le bu hızlandırılabilir çünkü yüklediği ve aktive ettiği şeylerin bi çoğu bana gereksiz geldi.

    8-Ses kalitesi bir laptop için gayet iyi. Subwoofer farkını koyuor. Daha önceki postumda bi titreşimden bahsetmiştim sesi açınca. Kimi şarkıda cihazın bazı yerleri titriyor ses yüksekken ama çok rahatsız edici değil. Bu bana özgü bi sorun da olabilir. Şu virtual surround olayı da tamamen yalan. Surround için 5+1 şart1!

    9-Webcam tatminkar. İnsanlar 0.3M olduğuna pek inanmıyor ama max çözünürlüğün 640*480 olması 0.3M olmasını doğruluyor. Gündüz kalite oldukça iyi ama ampul ışığında arkaplan gürültüsü nedeniyle hafif bir karlanma oluyor.

    10-Sağdaki USB portuna mouse takılırsa hiçbir sorun teşkil etmiyor. Şahsen şuan o şekilde kullanıyorum. Hatta bence kablolu mouse kullanacaklar için gayet iyi olmuş o USB nin yeri

    11-Vista, Allah belanı versin. XP kuran biri olursa bu alete cesaret edip hemen kontak kursun lütfen.

    12-Wireless i test edemedim. Başka şeyler bulursam yazacak gene yazarım. Şimdilik bu kadar.
  • eline sağlık kardeş...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.