hepimizin forumda açılan başlıklardan bildiği gibi dizüstü bilgisayarların teknik servisleri genellikle sorunlu olur, benim de başıma aynısı geldi, acer kullanan diğer arkadaşları da uyarmak istedim;
acer 5584 dizüstü bilgisayarımı yaklaşık olarak 3 sene önce almıştım, kamerasının kafasına göre çalışmasından ziyade bir sorunla karşılamadan kullanıyordum fakat bir kaç hafta önce age of empires 2 oyunu açıkken ekran görüntüsünün rengi değişti, oyundan çıktım ve bilgisayarı tekrar başlattım fakat açılmadı, tekrar denedim tekrar denedim ve olmadı, ardından harici ekran ile denedim ve anormal bir görüntü oluştu.
buraya kadar herşey normal, bilgisayar bu arızalanır, önemli olan tamir ettirmek. acer ın yetkili servisi datapro diye bir şirket olmuş fakar bu şirketin hiçbir yerde telefon numarası yok, sadece adresler var. üşenmedim bilgisayarımı aldım 30 km yol yaptım ve kadıköy de teslim ettim ve beklemeye başladım.
ertesi gün yada sonraki gün teklif postası geldi, anakart arızası tespit edildi ve tamir ücreti için onay istendi, peki tahmin edin ne kadar?
bir anakart altı üstü ne kadar olabilir ki? 100 dolar olabilir 150 olabilir, işçilikle beraber 200 dolar isteyebilirler buna hazırdım, peki onlar ne istedi?
sıkı durun!
344 euro + kdv (%18)
evet yanlış okumadınız, 344 euro + kdv ve inanın ben de sizinle aynı şeyi düşündüm, tl dir o tl dedim kendi kendime ama emin de olamadım, arayıp sorayım bari dedim ama ne yazıkkı datapro isminde ki bu şirkete hiçbir şekilde telefonla ulaşmanın mümkünatı yok.
google cevherinden faydanayım dedim ve arama sonuçlarımı yazıyorum;
sürekli çalan ama açılmayan bir telefon, hiç çalmayan bir telefon, üsküdar da bir hastane, çamlıca da bir elektrik şirketi ki adamlar yok gardaşım ya internete öyle vermişler bıktık dedi.
biraz daha zorlasam sanayi bakanlığının telefonu bile düşerdi, sahi öyle bir bakanlık vardı dimi? nedense bir şirketin ulaşılmaz olmasına kayıtsızlar.
devam edeyim, teklifi kabul ettiğimi yazan kağıdı göndermem için bir faks numarası vermişler, ben de tekliflerinin altına, sanırım bir yanlışlık oldu, para birimini kontrol ederek tekrar teklif yollar mısınız diye 4 adet faks gönderdim,
sonuç? yok efendim ne sonucu ne arayan ne soran var!
acer çağrı merkezini de arıyorum tabi bu arada, şansıma bir önceki gün konuştuğum bayan çıktı, teklif doğru euro üzerinden dedi, peki dedim bu rezaleti konuşabileceğim yetkili birisi var mı? kayıt alıyorum, onlar sizi arayacaklar dediler.
ne desem bilemiyorum, burasu türkiye olur böyle mi demeliyim, olanlar normal bende bir sorun var mı demeliyim, yoksa isyan edip kendimi mi üzmeliyim bilemedim...
acer 5584, imzanda ki bilgisayar ve anakartı 344 euro+kdv!!!
en iyisi bilgisayarı geri alıp parça parça satayım, bu gidişle 1000 euro kazanırım artık!
344 euro + kdv = 900 tl yapıyor, ne kadar hoş...
yeni bilgisayar aldım bende ama inadım inat, acer türkiye ile bunu görüşeceğim ve o bilgisayarı yaptıracağım.
iş bu başlık sadece sizlerin bilgilendirilmesi amacı ile yazılmıştır, umarım aynı sorunlarla karşılaşmazsınız.
saygılarımla...
Notebook anakartları malesef biraz pahalı. Asus da 400$+kdv istiyor bir anakart değişimine. Kadıköy'de yazıcıoğlunun etrafında bir araştır sıfır veya ikinci el bulabilirsin daha ucuza.
muhakkak bulabilirim, biraz uğraşırsam tamirini de kendim yapabilirim fakat benim bu başlığı açmamdaki amaç sorunuma çözüm bulmak değil, kullanıcıları neyle karşılaşabilecekleri konusunda bilgilendirmek,
istanbul da oturmayan bir kullanıcı ne yapsın? bir bilgisayar için kalkıp istanbula yazıcıoğluna gelemez ki, 400 euro mu ödeyecek?
bu kişisel sorundan öte kullanıcı, tüketici bilinci olmalı zira bugün bu başlığı okuyup geçenler, fikir belirtmek tenezzülünde dahi bulunmayanlar yarın kendi başlarına böyle birşey geldiğinde isyan ve öfke dolu bir başlık açarak seslerini duyurmaya çalışacaklar.
sorun kısa süreli ve kişisel bir çözüm bulmakta değil yoksa.
umarım yazdıklarımızı herkes okuyordur. benimde aynı sorunlarım var servis ve müşteri hizmetleri çok ilgisiz, ulaşılmaz5 ekimde onarıma yolladığım laptoptan hala haber yok. kısaca ACER ALMAYIN BAŞINIZA DERT ALIRSINIZ,PARANIZLA REZİL OLMAYIN::::!!!!
Birde Hp'yi deneyinde esas eziyeti orda görün....bu ithalatçıların servislerinin alayı böyle satalım bozulmasın diye dua edelimci hepsi..
quote:
Orijinalden alıntı: İtfayeci
Birde Hp'yi deneyinde esas eziyeti orda görün....bu ithalatçıların servislerinin alayı böyle satalım bozulmasın diye dua edelimci hepsi..
Şu anda garanti kapsamında laptoplarla en iyi ilgilenen servis HP yetkili servisi. Garanti bittikden sonra malesef tüm laptoplarda parça fiyatları çok yüksek. Piyasada belki bulunur ucuza ama servis mantığı zaten ürünü satmaktan değil servise gelen ürünlerden para kazanmaktır.
Otomobil servisleri de öyle. Bir bakım için yetkili servise gidin bakalım dışarda yaptıracağınız aynı bakım ile arasında en az 200 lira fark olur.
corolla triger kayış seti sordum 3 sene önce işçilik ile 400 lira demişlerdi. Bosch serviste yaptırdım, 300 lira carbon celan da hediyesi oldu ucuza yaptırdım onuda. Dayco marka japon malı mis gibi kayışta taktı işçilik garantiside içinde.
toyota bir nebze daha iyi memnun çoğu kişi ama birde diğer markaların servisleri var millet küfür edip duruyor habire.
Servis mantığı budur, pahalı parça pahalı işçilik. Bu sadece Türkiye için değil tüm dünya da böyle.
HP yazıcım garanti süresi içinde arızalanınca hemen birkaçgün içinde teslim ettiler, memnun kalmıştım. Garantisi bittikten sonra olan bir arıza için götürdüğümde benden neredeyse yazıcının fiyatı kadar ücret talep ettiler. Acer servislerinden de şikayet son aylarda çok fazlalaştı. Bilgisayar kullanıcıları/tüketicileri olarak buna toplu bir şekilde dikkat çekmek gerek.
Maalesef Teknoloji işi şans işi
bu acer adam olmayacak ama 5520g vardı 2 yıl kullanıp eskittim sonra 7730g yi gördüm aşık oldum yine acer aldım 5520g ilk aldığım aylarda servise gitti bi kere 1 ay kaldı geldi geldiği gün açtık bilgisayarcıda pat mavi ekran verdi gitti hoppaa bidaa aldığım gibi geri servise gitti 1 ay daha kaldı geldi..yani 2 ay..ama o gün bugündür tık demedi maşallah hala on numara çalışıyor..bi servis görmesi lazımmış demekki
quote:
Orijinalden alıntı: GeCCCe
bu acer adam olmayacak ama 5520g vardı 2 yıl kullanıp eskittim sonra 7730g yi gördüm aşık oldum yine acer aldım 5520g ilk aldığım aylarda servise gitti bi kere 1 ay kaldı geldi geldiği gün açtık bilgisayarcıda pat mavi ekran verdi gitti hoppaa bidaa aldığım gibi geri servise gitti 1 ay daha kaldı geldi..yani 2 ay..ama o gün bugündür tık demedi maşallah hala on numara çalışıyor..bi servis görmesi lazımmış demekki
allah başıma vermesin inaşşalah...
Herkes her markayı kötülüyor acer alma hp alma asus alma p.bell alma diye çok konu gördüm.Eeeee bunları almıycaksak hangisini alıcaz.Hp dışında hepsini alabilirim.Hp den vazgecmiycektim ama çok kırgınım hp ye o yüzden almıycam.Verem oldum hp yüzünden resmen sırf müşteri hizmetleri yüzünden almıycam hp yoksa laptoplarına diyecegim yok
Ben de 2aydır laptop arastırıyorum. Yola acer lenovo almayacagım kesınlıkle dıye cıktım. Toshıba ya da dell laptoplarda fıyat cok pahalı tamam kalıtelı ama aynı ozellıktekı baska marka pclerle arasında 400 500lira fark olunca cesaret edemedım onlardan vazgectım. Asus ve hp bakayım dedım. Hp dekı ısınma sorunlarını okudum. Asusta da servis sıkıntıları var. Fakat su an kullandıgım pc karsıma cıktı. Asus da fena degıl hanı. Bıcok asus kullanıcısı tanıdıgım da var. Servısten tabı memnun olan da var. Fıyat performans ıkılısının uyumunu asus'ta yakaladım ve asus aldımz. :)
el mahkum acer alıcam fiyata göre en iyi özellikte laptop onda ben çok şanssızımdır inşallah problem çıkarmaz
Fujitsu-Siemens laptoptan hemen hemen hiç şikayet yok. Ben 1 yıl kadar kullanmıştım, halen onun kadar sağlam laptop elime geçmedi.
Aslında sorun markalar değil, servisler.
quote:
Orijinalden alıntı: teknimen
umarım yazdıklarımızı herkes okuyordur. benimde aynı sorunlarım var servis ve müşteri hizmetleri çok ilgisiz, ulaşılmaz5 ekimde onarıma yolladığım laptoptan hala haber yok. kısaca ACER ALMAYIN BAŞINIZA DERT ALIRSINIZ,PARANIZLA REZİL OLMAYIN::::!!!!
Forum anlaşması 16.madde...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme