Şimdi Ara

Acer 4315 laptop işlemci ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer 4315 laptop sahibiyim. celeron 540 1.86 ghz işlemcisi var. son zamanlarda fan devamlı çalışıyor ve sık sık kilitlenmeler yaşıyordum. bugün everest kurdum ne göreyim.. cpu sıcaklığı 75 derece.

görev yöneticisinden işlemci kullanımı sadece firefox açıkken yüzde 10 u geçmezken sıcaklık tavan yapmış durumda fan da devamlı çalışıyor.. sorun ne olabilir?

• Temizlenmesi gerekiyor olabilir. Kontrol ettin mi?
  • fanın kirlenmesi bu kadar yükseltirmi?? bi deneyeyim yazarım buraya.
  • tolgaustun88, arkadaşım sistemde işlemci yoracak işlemler yoksa ve sisteminizde temizse şayet. Fanların tozlanmasından kaynaklanır nasıl mı tozlu fanların petekleri hızlı dönmez hızlı dönmeyen peteklerde soğutma yapmaz. Ayrıca fanları sadece temizlemekle yetinmeyin ayrıca yağlamayı da unutmayın hade kolay gelsin.
  • ayrıca notebooklar için olan soğutuculardan da kullanmanı tavsiye ederim
  • makinenin içini açıp fanını hava pompası ile temizledim. şimdi sıcaklık 50-55 civarında. fan da kesildi. sorun yok gibi gözüküyor.

bir de ilginç bir sorunum daha var. bazen ekran kendiliğinden bembeyaz oluveriyor. çizgiler falan çıkıyo arada. kapağını kapatıp beklemeye alarak yada power dan kapatmadığım sürece düzelmiyor. driver i silip tekrar kurdum aynen devam ediyor. windows tan olma ihtimali var mı?
  • Notebook'lar desktop makineler kadar çok ısınmasa da, aynı onlar gibi zaman zaman temizliğini yapmak gerekir. Mümkünse zarar vermeyecek bir şekilde fanı sabitle (ince bir tornavida olabilir) sonra da havalandırma ızgaralarından içeriye basınçlı hava üflet. Göreceksin ki makinen daha da düşük sıcaklıklarda çalışacaktır.

Ekran konusuna gelince, anakarttan paneline data ve elektrik taşıyan yassı kablo kırılmış olabilir. Bu nedenle zaman zaman ekranın sinyal kaybı yaşıyor olabilir. Yazılım kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdursun

Ekran konusuna gelince, anakarttan paneline data ve elektrik taşıyan yassı kablo kırılmış olabilir. Bu nedenle zaman zaman ekranın sinyal kaybı yaşıyor olabilir. Yazılım kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum.

ama kapatıp açınca falan düzeliyor. donanımsal olsa kapatmayla düzelmez sanırsam..
  • Eğer bahsettiğim tip bir sorun değilse, o zaman dahili grafik yongası da çok ısınıyor ve kilitleniyor olabilir... CPU sıcaklığı çözülünce, eminim ki o sorun da çözülür :)
  • malesef çözülemedi...
  • Arkadaşım ekran kartınızda renk sorunu yaşıyorsanız. Sistemden olöa ihtimali düşük driver güncelemesine gidin olmza başka bir işletim sistemi kurun ondan da aynı sorunu veriyorsa o zaman ekran kartınızın ömrü tamamlanmak üzeredir demekten başka bir şey diyemeyiz Şu an için.
  • Bu durumda akla yine veri/besleme kablosu sorunu geliyor... :(
  • benim bildiim (ben de 4315 kullanıcısıyım),acer 4315 ve 5315 lerde bu ekran sorunu war,ve bu nedenle dış ülkelerde bu cihazları geri verdiler yada sattılar.ve bizim ülkemiz gibi onlara göre ufak olan ülkelere bu ürünü sürerek prestijlerini lekelememeye çalıştılar diye biliyorum.
  • Isıs sorunu'nu çözmüşsünüz, çizgilerin çıkması ekrankartı belleginin bozulmaya başladığı anlamına gelebilir, diz üstü pc nizi tv ye bağlayın en azından monitör ile alakalımı değilmi anlayabilirsiniz.
  • Arkadaşım ekranın beyaz olma sorununu bende yaşadım. Hemde bunu için iki kez servise yolladım. Sorunun kabloda olduğunu söylediler ilkinde. ikincisinde ise dediklerine göre kablo yerinden çıkmış. Ve şimdi aynı sorunu tekrar yaşadım. Yani 3 etti. Bu sefer servise yollayıp para iadesi isteyeceğim. Tüketici kanununa göre böyle bir hakkımız var. Açıkcası midemi bulandırdı.

Düzeltme: Not: aynı modeli kullanıyorum
    Düzeltme2: Bende fan sorunu yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bassavci -- 28 Haziran 2009; 21:18:41 >
  • 5315 ve 4315 serilerinde bu problem mevcut. Sistemi hiç bir zaman beklemeye almayın. Beklemeye alıp yeniden çalışmaya başladığınızda ısı problem ve diğer problem oluşur. Bakınız notebook bölümü 5315 konusu.
  • bende de acer var ekran rengi beyazdan kreme çalmaya başladı sorun ekran mıdır yoksa format mı atmak gerekir
  • aspire 4315 hemen hepsinde bu sorun sanırsam var. aşıırı ısınmadan dolayı olduğunu soyledir. fan için gezinirken gordum ki fan sorunuda var ve bu kdar kucuk bi fan 60 tl çok zoruma gidiyo. laptop oldu traktor kafam kaldırmıyor. ilk çalıştığı anlar yapmıyor ama 15 dk sonra baslıyor. çok ısındığından mıdır sadece.
  • Bazı üreticilerin bazı modelleri bu şekilde sorunlu olabiliyor...

Bundan kurtulmanın en ucuz yolu, bazı dükkan ve web sitelerinden satılmakta olan notebook soğutucusu (notebook cooler) gibi bir şey almaktır. Fiyatları 7 TL'den başlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.