Şimdi Ara

Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
6
Favori
74.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ACMaintenance

resimler ne oldu bu gün cuma =)

Hocam haklısınız ya dün eve çok geç gittim bugün koymaya çalışacam

• Sevgili notebookumuzu aliyoruz..

Arka paneldeki tüm vidalari ve pili söküyoruz.
    En üstteki vidalar digerlerinden daha küçük dikkat.

Karsimiza kolayca degistirebilecegimiz komponenetlerimiz çikiyor.
    Devam etmek için hdd disindakileri sökmeniz sart degil.

Klavyenin üzerinde klavyeyi tutan tirnaklar var bunlari kredi karti veya
    küçük bir tornavida ile yukari ittiriyoruz ve klavye sökülüyor.
    Klavye hafif esneyebilir bu sekilde tirnaklarda kurtarabilirsiniz.

Klavyeyi söktükten sonra kablosunuda söküyoruz ve karsimiza klavye altindaki plaka geliyor...
    Vidalarin tamamini sökün ve sari noktali kablolari sökün. Bu asamadan sonra üst plaka ve alt
    plakayi sadece plastik tirnaklar tutuyor olacak. Eski bir kredi kartini araya sokarak tirnaklardan
    Kurtarin ve plakayi ayirin. pilin altinda kalan alan biraz zorlaya bilir ama orasida esneterek falan çikiyor.

Plakayi bu sekilde kaldirioruz.

Plakaninin sökülmüs hali...

Acer herseyi anakarta monte etmemis mesela ag karti ayri birer
    component olarak bu plakada kaliyor ayrica güç dügmeleri, ön isiklar ve touchpadde burada..

Malesef comp tasirimi biraz kötü CPU ya falan ulasmak için daha çook
    yolumuz var ama bizim amacimiz BT

Bu parça ile 2 usb ve cardreader ana karta baglaniyor.
    Sari noktali yerlerden yukari çekin ve sola dogru çikarin..
    bu beyaz kablonun yönü önemli karistirmayin sonra :)
    buradaki alt orta girise BT modülün kablosu takilacak...

Bu bölümde bt olsada olmasada çift tarafli bant var bu bantin
    üzerine modülü yapistirablirsiniz. Vidaya gerek yok...

Bütün is bu kadar sonra cihazi aynen geri topluyoruz :)

• bunu açan kolay kolay topluyamaz.sadece fanı temizlemek için bile açılmak istese. iyi bilmiyen birinin elinde kalır direk
    motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak... Metal Müzik süslü sosyete kızlarının değil,onurlu insanların yaşamla mücadele öyküsüdür.
    (wayne's world , wayne's world party time excellent!)
  • Aça kapaya öğrenir ama gördüğüm en komplex laptop acer çok zorlamış kendini

quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

bunu açan kolay kolay topluyamaz.sadece fanı temizlemek için bile açılmak istese. iyi bilmiyen birinin elinde kalır direk

Orijinalden alıntı: ACMaintenance

Bence kolay tahminimden daha çabuk biticek aynı işlemi benimde yapmam gerekiyor.Haftasonu halledeceğim bakalım.

BT Modül mü takacaksın?

Alırsam, işlemler bittiğinde buraya yazarım.

Ekleme: Siparişi verdim arkadaşlar. Core i5 460M + HD 5650 + 3 GB DDR3 RAM + 320 GB sabit diskli modeli peşin fiyatına 6 taksitle 1315 liraya Bimeks'ten sipariş verdim. Geldiğinde yorumları yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 15 Mayıs 2011; 1:28:52 >

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Ben de karar verdim arkadaşlar. Bugün ya da en geç yarın siparişini veriyorum. Core i5 460M işlemcili modeli alacağım büyük ihtimalle.

Alırsam, işlemler bittiğinde buraya yazarım.

Ekleme: Siparişi verdim arkadaşlar. Core i5 460M + HD 5650 + 3 GB DDR3 RAM + 320 GB sabit diskli modeli peşin fiyatına 6 taksitle 1315 liraya Bimeks'ten sipariş verdim. Geldiğinde yorumları yazarım.

bence pahallıya almışın, aynı pcnin i3'lüsünü 1050tlye 5 taksitle vatandan aldım, i3 işlemciler ile i5 arasında turbo boost dışında hiçbir fark yok
  • Yok, gayet uygun bir fiyata aldım. i5 işlemcilere hız aşırtılabiliyor. i3 işlemcilerde bu mümkün değil. 3 GHz'yi rahatlıkla aşabiliyorsun. 3820TGTray programı var. Bu da oyunlarda bariz fark demek. Bakalım 3,2 GHz'yi görmeye çalışacağım. Ekran kartını ne kadar iyi beslersen, oyunlarda o kadar iyi randıman alırsın

Yoksa ben de farkındayım aradaki farkın o olduğunun

HD 5650'ye hız aşırttım mı, tamamdır. Bir de SSD alacağım 120'lik. Para biriktirmeye başladım.

Yok, gayet uygun bir fiyata aldım. i5 işlemcilere hız aşırtılabiliyor. i3 işlemcilerde bu mümkün değil. 3 GHz'yi rahatlıkla aşabiliyorsun. 3820TGTray programı var. Bu da oyunlarda bariz fark demek. Bakalım 3,2 GHz'yi görmeye çalışacağım. Ekran kartını ne kadar iyi beslersen, oyunlarda o kadar iyi randıman alırsın

HD 5650'ye hız aşırttım mı, tamamdır. Bir de SSD alacağım 120'lik. Para biriktirmeye başladım.

Seni döverim arkadaş biz burda 15TL PSU alıp P4 478pin sistem diriltme peşinde koşarken İstanbul'da adam aynı saatlerde neler yapmış valla acımam bak

Hayırlı olsun adamım o zaman en kralından bir Zalman soğutucu da gelecek gibi duruyor arkasından OC işlerine takık kafam biliyorsun

Ekran Kartı Sevenler Ölmesin..!

• şindi benim bi sorunum var başta sc2 olmak üzere oynadıgım cogu oyunda anlık! felaket kasma oluyor fakat 1-2 saniye içinde düzeliyor.anlık bir duman sis tarzı bir şey de gelmiyor yani ondan kastı desem.1-2 saniye kasarken 1-2 saniye sonrasında aynı grafikleri kasmadan devam ediyor.bu neden olabilir acaba?
    motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak... Metal Müzik süslü sosyete kızlarının değil,onurlu insanların yaşamla mücadele öyküsüdür.
    (wayne's world , wayne's world party time excellent!)
  • acer 3820tg i5 2.53 3gb 320 gb hdd olan modelini aldım laptop hafif ve güzel fakat

sol hoparlöre yakın bir bölgeden çok ince tiz bir ses geliyor, fan sesi değil harddisk sesi değil gibi

sanki hoparlörün cızırtısı gibi ama sesi açıp kapayınca miktarı hiç değişmiyor çok ince tiz bir ses fanın sesi rahatsız etmiyor fakat bu ses rahatsız ediyor

yabancı forumlarda realtek ses kartının elektriksel gürültüsü falan demişler,

varmı böyle bir problemi olan, özellikle harddiski söküp SSD takan arkadaşlar sizde varmı böyle bir ses ?

üzerinde gelen windows ta da yapıyordu formatladım güncel driverlar ile temiz kurulum yaptım hala var

Orijinalden alıntı: fferen

acer 3820tg i5 2.53 3gb 320 gb hdd olan modelini aldım laptop hafif ve güzel fakat

sol hoparlöre yakın bir bölgeden çok ince tiz bir ses geliyor, fan sesi değil harddisk sesi değil gibi

sanki hoparlörün cızırtısı gibi ama sesi açıp kapayınca miktarı hiç değişmiyor çok ince tiz bir ses fanın sesi rahatsız etmiyor fakat bu ses rahatsız ediyor

yabancı forumlarda realtek ses kartının elektriksel gürültüsü falan demişler,

varmı böyle bir problemi olan, özellikle harddiski söküp SSD takan arkadaşlar sizde varmı böyle bir ses ?

üzerinde gelen windows ta da yapıyordu formatladım güncel driverlar ile temiz kurulum yaptım hala var

HDD laptopun sağ alt köşesinde... bahsettiğin yerde ağ kartı ve monitör kabloları dışında birşey yok... bende hiçbir ses gelmiyor..

• quote:

Yok, gayet uygun bir fiyata aldım. i5 işlemcilere hız aşırtılabiliyor. i3 işlemcilerde bu mümkün değil. 3 GHz'yi rahatlıkla aşabiliyorsun. 3820TGTray programı var. Bu da oyunlarda bariz fark demek. Bakalım 3,2 GHz'yi görmeye çalışacağım. Ekran kartını ne kadar iyi beslersen, oyunlarda o kadar iyi randıman alırsın

13.3'lik ve zaten yükte aşırı ısınan bir pcye hız aşırtmak bence hiç mantıklı değil, yüksek derece transistörler için ömür kısaltır. bence yapacağın pek mantıklı birşey değil. benim pcde zaten i3 380 var 2.53'de çalışıyor 3 GHz olsada çok bir fark yaratacağını zannetmem...

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Seni döverim arkadaş biz burda 15TL PSU alıp P4 478pin sistem diriltme peşinde koşarken İstanbul'da adam aynı saatlerde neler yapmış valla acımam bak

Hayırlı olsun adamım o zaman en kralından bir Zalman soğutucu da gelecek gibi duruyor arkasından OC işlerine takık kafam biliyorsun

SSD'yi taktığım gün gelicem yanına, vurucam kırbacı, vurucam kırbacı

Hacı, nihayet hasret sona eriyor. Küçük canavara kavuşuyorum. Çok fena yapacağım bu aleti (: Hatta ışıklı klavye modlaması yapacaktım ama Türkçe klavye bulamadım. 3810T'nin klavyesi birebir uyuyor yapı olarak. Yurtdışında bu modlama işini yapanlar var. Aşağıdaki başlıkları hatim etmekle meşgulüm

Işıklı klavye uygulaması;

http://forum.notebookreview.com/acer/491169-acer-timelinex-3820tg-backlit-keyboard-mod.html

Bahsettiğim hız aşırtma programı;

http://forum.notebookreview.com/acer/562583-3820tray-hardware-control-powerprofiles-cpumonitor.html#post7260613

3820TG kahvehanesi 1 (1000 küsür sayfa olmuş ve kapalı);

http://forum.notebookreview.com/acer/488205-acer-timelinex-3820tg-owners-lounge-info-benchmarks-tweaks-mods-upgrades.html

3820TG kahvehanesi 2 (devam başlığı);

http://forum.notebookreview.com/acer/561840-3820tg-owners-lounge-part-two.html

Modlama, hız aşırtma başlığı;

http://forum.notebookreview.com/acer/562576-acer-aspire-timelinex-3820tg-mods-tweaks-only.html

Cihaza Core i7 640M işlemci takılabiliyor. İleride yapmak istediğim şeylerden biri bu. Benim hız aşırtarak ulaşmak istediğim hızın fazlasını sunuyor (3,46 GHz). Bi' eleman var başlıkta, adam su soğutma falan derken 3,8 GHz'yi görmüş ama aleti eline almış (: 3,7 GHz'de kullananlar var halihazırda. SSD + 3,5 GHz ile yaban domuzu gibi olur bu gavur

• quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

13.3'lik ve zaten yükte aşırı ısınan bir pcye hız aşırtmak bence hiç mantıklı değil, yüksek derece transistörler için ömür kısaltır. bence yapacağın pek mantıklı birşey değil. benim pcde zaten i3 380 var 2.53'de çalışıyor 3 GHz olsada çok bir fark yaratacağını zannetmem...

Gerekirse sağlam bir soğutucu alırım ileride (: Sorun olmaz yani. Maksat aletin potansiyelini kullanmak. Yoksa i3 330M işlemcili modeller Teknosa'da 700-800 liralara satıldı birkaç ay önce. Çok fena fiyattı.

500 MHz iyi fark hocam. Azımsama. Ekran kartına ve işlemciye hız aşırtıldığında oyunlarda bariz fark olur. Zaten uzun aralıklarla bilgisayar değiştiriyorum. Netbooktan tekrar notebooka geçtim, onu da randımanlı kullanayım istiyorum. Zaten ilk hedefim SSD. Sonra hız aşırtma işlerine girerim. SSD'siz bu aleti kullanmak haram (:

Bu ufaklıkta kapasite var. Hem de çok. Hakkını vermek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 16 Mayıs 2011; 0:42:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Gerekirse sağlam bir soğutucu alırım ileride (: Sorun olmaz yani. Maksat aletin potansiyelini kullanmak. Yoksa i3 330M işlemcili modeller Teknosa'da 700-800 liralara satıldı birkaç ay önce. Çok fena fiyattı.

500 MHz iyi fark hocam. Azımsama. Ekran kartına ve işlemciye hız aşırtıldığında oyunlarda bariz fark olur. Zaten uzun aralıklarla bilgisayar değiştiriyorum. Netbooktan tekrar notebooka geçtim, onu da randımanlı kullanayım istiyorum. Zaten ilk hedefim SSD. Sonra hız aşırtma işlerine girerim. SSD'siz bu aleti kullanmak haram (:

Bu ufaklıkta kapasite var. Hem de çok. Hakkını vermek lazım

Valla ben bu halde kütür kütür sc2 oynuyorum ondan kasmaya gerek yok dedim, zaten deli bir desktop'um var bunu sadece çıtır çerez die aldım

Asıl fark ssd ile olur :) ondan sonra daha kasma bence :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cianni

SSD'yi taktığım gün gelicem yanına, vurucam kırbacı, vurucam kırbacı

Hacı, nihayet hasret sona eriyor. Küçük canavara kavuşuyorum. Çok fena yapacağım bu aleti (: Hatta ışıklı klavye modlaması yapacaktım ama Türkçe klavye bulamadım. 3810T'nin klavyesi birebir uyuyor yapı olarak. Yurtdışında bu modlama işini yapanlar var. Aşağıdaki başlıkları hatim etmekle meşgulüm

Işıklı klavye uygulaması;

http://forum.notebookreview.com/acer/491169-acer-timelinex-3820tg-backlit-keyboard-mod.html

Bahsettiğim hız aşırtma programı;

http://forum.notebookreview.com/acer/562583-3820tray-hardware-control-powerprofiles-cpumonitor.html#post7260613

3820TG kahvehanesi 1 (1000 küsür sayfa olmuş ve kapalı);

http://forum.notebookreview.com/acer/488205-acer-timelinex-3820tg-owners-lounge-info-benchmarks-tweaks-mods-upgrades.html

3820TG kahvehanesi 2 (devam başlığı);

http://forum.notebookreview.com/acer/561840-3820tg-owners-lounge-part-two.html

Modlama, hız aşırtma başlığı;

http://forum.notebookreview.com/acer/562576-acer-aspire-timelinex-3820tg-mods-tweaks-only.html

Cihaza Core i7 640M işlemci takılabiliyor. İleride yapmak istediğim şeylerden biri bu. Benim hız aşırtarak ulaşmak istediğim hızın fazlasını sunuyor (3,46 GHz). Bi' eleman var başlıkta, adam su soğutma falan derken 3,8 GHz'yi görmüş ama aleti eline almış (: 3,7 GHz'de kullananlar var halihazırda. SSD + 3,5 GHz ile yaban domuzu gibi olur bu gavur

Işıklı klavye normalden daha kalın o başlıkta adam klavyenin ekrana sürttüğünden şiket etmiş o konuya dikkat derim

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.