Şimdi Ara

Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
6
Favori
74.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jasonn123

bu incelikte 7200rpm hdd yok galiba.varsa cok pahalıdır.ama ssd olur.

Ne alaka? Standart 2.5" sata hdd kullanıyor neticede. Ben 5400rpm hdd söküp, 7200 taktım. İlerde de ssd'ye geçmeyi düşünüyorum
  • Arkadaşlar bu modelde bilgisayarını satan olursa almak isterim haberiniz olsun.. tabi ki sorunsuz olacak :)
  • Arkadaşlar 3830TG için söylentiler dolaşıyor. Sandy Bridge güncellemesiyle gelebilirmiş. Harika bir cihaz gelecek gibi (:

Bu arada cihazını satacak arkadaşlardan haber bekliyorum. Tekliflere açığım (:

bu ürün bu bilgisayara uyumlu olurmu ? garanti dışına çıkarmı kendimiz yapsak ?

Orijinalden alıntı: zincirkıran

arkadaşlar harici bi harddisk alacagım da, bilgisayardakini değiştirmek istiyorum.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1072/113720/western-digital-500-gb-scorpio-black-7200rpm-sata-16mb-notebook-wd5000bekt-.aspx#

bu ürün bu bilgisayara uyumlu olurmu ? garanti dışına çıkarmı kendimiz yapsak ?

Ürün uyumlu fakat garanti konusunda bir şey diyemem.

Ayrıca uyarayım; gürültü ve titreşim seviyesi o kadar kötü durumdaydı ki, aynı ürünü aldığımın ertesi günü iade ettim. Seagate Momentus 7200.4 500 GB'nin gürültü ve titreşiminden şikayetçiydim, bu onu katladı. Isınması ise berbat düzeydeydi. Dizimin üstünde tutamadım. 320 GB ve altındaki modeller tercih edilirse titreşim ve gürültü sıkıntısı azalıyor bariz biçimde. Çünkü tek plaka (single plate) oluyor bu modellerde.

• sonuç olarak üzerindekini değiştirmek çok mantıklı olmuyo herhalde. aslında bilgisayarın yavaşlıgından dolayı değiştirmek istiyorum. 300 liraya verdigim casper gibi çalışıyo :) farklı bir işletim sistemi yüklemek istiyorum. 32 bit seven ultimate mesela. o zaman da cihazın recoverysi ne olacak onu bilmiyorum :s

http://www.amazon.de/Acer-Aspire-TimelineX-Notebook-ice-blau/dp/B004U4UGTC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=computers&qid=1301425279&sr=8-1

Yeni seride NVIDIA GeForce GT 540M 2048 MB DDR3 VRAM ve usb 3.0 favori

• bizim kasalar daha havalı bu eski model gibi sanki..
  • 3830tg 1200 euro (tabi almanyadaki fiyatı) bence tek güzel yanı i7 işlemcisi onun dışındaki diğer özellikler upgrda ile ve çok çok daha ucuza 3820 tg ye kazandırılabilir diye düşünüyorum son yıllarda laptop ekran kartlarıda değiştirilebiliyo artık hd 5650 yerine hd 6550 takılabilir belki kesin bilmiyorum ama 1200 euro çok be.......!

bu arada arkadaşlar NFSS2 Unl. 3820tg beni hayal kırıklığına uğrattı (HomeFront'ta da öyle oldu) , deneyen varmı hiç 2011 oyunlarından.
    "şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir mubtela-yı gama sor kim geceler kaç saat.."(en uzun gecenin hangisi olduğunu ne müneccim, ne de takvim yapanlar bilir.. gam tutkunlarına sor ki geceler kaç saattir..!)
  • 2011 oyunlarından blutstrom var yüksek ayarlarda oynadım cysis 2 full gelişmiş ayarlarda oynadı.fazlasıyla iyi bence.
    motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak... Metal Müzik süslü sosyete kızlarının değil,onurlu insanların yaşamla mücadele öyküsüdür.
    (wayne's world , wayne's world party time excellent!)
  • zincirkıran;

Böyle bir bilgisayarım olsa, kesinlikle HDD kullanmazdım. SSD diye bir şey var ki asıl hızı o kazandırıyor. Günlük kullanımda inanılmaz fark yaratıyor. Oyun ve diğer uygulamalarda da yükleme süresini aşırı derecede kısaltıyor. Windows'un açılış süresi %50-70 arasında kısalıyor. İnternette SSD vs HDD şeklinde testlere bakabilirsin. 120-128 GB'lik kaliteli bir SSD yeter de artar. Depolamayı harici HDD'ler ile yapabilirsin eğer çok fazla veri depoluyorsan. Geçtiğimiz günlerde 120'lik OCZ Vertex 2'nin fiyatı 440 liraya düşmüştü Teknobiyotik'te.

Arkadaşlar, yukarıda 3830TG verilmiş ama dikkat ederseniz cihaz en üst donanım seviyesine sahip. Üzerinde 120 GB SSD var bir kere. Ne kadar gereksiz olsa da 8 GB bellek koyulmuş. Bunlar fiyatı çok şişiriyor. Amerika fiyatının da dolar olduğunu düşünürsek, fena değil.

Core i7 2620M ise çift çekirdekli bir işlemci. Core i7 yanıltıcı olmasın. Fakat piyasadaki en güçlü çift çekirdekli işlemci bildiğim kadarıyla. Bu da bir avantaj. GT 540M'nin HD 5650'den biraz daha iyi bir kart olduğunu düşünürsek, bu makineyle yapamayacağınız şey yok demektir eğlence anlamında. Çünkü 3820TG bile çok performanslı. Burada önemli olan soğutma kapasitesi. Güncel kasalar bu konuda iyiler diye biliyorum. Güç artışına rağmen ısınma problemi yoksa, gayet iyi olur. İşlemci ile ilgili Intel sayfası;

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52231

Ayrıca merak edenler için 40 küsür sayfaya ulaşmış Notebookreview konusu;

http://forum.notebookreview.com/acer/553306-acer-timelinex-3830-4830-5830-t-g.html

Şu anda konuyu okuyorum baştan sona. Şimdilik inanmak istemediğim şey, 3830TG'nin 2,2 kilogram ağırlığa sahip olduğu. Harici kartsız 3830T modeli içinse 1,85 kilogram olarak görünüyor bu değer. Böyleyse 1,8 kilogram ağırlığıyla 3820TG alacağım demektir. Konuyu okumayı bitirdiğimde genel fikirleri yazarım.

• Evet arkadaşlar, konudaki tüm mesajları okudum. Önemli olan noktaları kendimce çıkardım;

- 3820TG'de i5 işlemci daha yavaş fakat hız aşırtmak mümkün. 3830TG'de işlemci aynı TDP'de daha güçlü ama hız aşırtılamıyor. Core i5 480M işlemcisini (bu seçenek Türkiye'de yok gerçi) 3,5 GHz'de çalıştıranlar var.
    - 3820TG'de çift fan var ama ne yazık ki 3830TG tek fanlı. Bu bilgi teyit edilmiş vaziyette. Benim için çok önemli bir artı güncel model adına.
    - Klavye chiclet tasarıma geçmiş. Ben bu tarz klavyelerde hızlı yazamıyorum. Benim için eksi.
    - Sanırım yukarıda yazdığım ağırlık değerleri hatalı. Ağırlık korunmuş görünüyor. 1,8 ya da 1,85 kg 3830TG'nin ağırlığı ama inanın 42 sayfa boyunca kimse bu konuya değinmemiş. Sinir bozucuydu (:

Önemli noktalar bunlar. Tabii ki pil ömrü 1 saat kadar daha uzamış işlemcinin de etkisiyle ama bu değer uç koşullarda geçerli tahmin edersiniz ki. Yük altında değişen bir şey yok.

Bahsettiğim, işlemciye hız aşırtma uygulamasının başlığı şurada;

http://forum.notebookreview.com/acer/562583-3820tray-hardware-control-powerprofiles-cpumonitor.html#post7260613

Programın yapabildikleri;

- İşlemciye hız aşırtma (i5 olarak belirtilmiş)
    - MSI Afterburner yardımıyla ekran kartına hız aşırtma
    - Ekran kartları arasında otomatik geçişi engelleme (bu önemliydi)
    - Ekran kartlarını farklı profillere atama ve profillere göre kart değiştirme (performans, tasarruf gibi)
    - Gereksiz uygulamaları ve hizmetleri kapatma, tasarruf yöntemleri
    - Sistem dosyalarını değiştirme
    - Çözünürlüğü değiştirme
    - Hosts, network dosyalarını değiştirme

Ve yazmadığım birkaç önemsiz özellik.

Son sürüm v11 olup, kullanmak tamamen sizin sorumluluğunuzda. Ben bu bilgisayarı kullanmıyorum ve denemiş değilim. Deneyen ve başarılı olanlar var.

Ben 3820TG almayı düşünüyorum. Yeni modelde hoşuma gitmeyen şeyler var ve performans olarak öyle ahım şahım bir fark olmayacağı belli. Boşuna beklemeye gerek yok dedim ve kararımı verdim.

• 3820t kullanıyorum. touchpad bazen saçmalıyor. kendi kafasına göre hareket ediyor, kontrol etmesi zor oluyor. bunun sebebi nedir acaba ? yazılımını güncellersem sorun çözülür mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outside -- 1 Nisan 2011; 22:45:26 >
  • 3820tg iyidir iyi.4820tg ve 5820tg de özellikle i3 işlemci kullananlar tek fan oldugundan dolayı ısınmadan cok şikayetçilerdi.gerçi i7de bu sorun olmaz ama 3820 mutlaka daha serin çalışacaktır diye düşünüyorum
    motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak... Metal Müzik süslü sosyete kızlarının değil,onurlu insanların yaşamla mücadele öyküsüdür.
    (wayne's world , wayne's world party time excellent!)
  • jay jay ;

öncelikle teşekkürler. SSD leri araştırdım, lakin fiyatları biraz fazla geldi bana. makineye bi bucuk milyar verdim zaten, bi beşyuz lira daha ögrenci adamın işi değil :) performans sorunu bana kalırsa işletim sisteminden. 64 bit çok iyi çalışmıyo herhalde. 32 bit ultimate kurmak istiyorum ama recorvery ne olacak onu kestiremiyorum. flashtan xp falan atan varsa yardımcı olabilirmi...

Orijinalden alıntı: zincirkıran

jay jay ;

öncelikle teşekkürler. SSD leri araştırdım, lakin fiyatları biraz fazla geldi bana. makineye bi bucuk milyar verdim zaten, bi beşyuz lira daha ögrenci adamın işi değil :) performans sorunu bana kalırsa işletim sisteminden. 64 bit çok iyi çalışmıyo herhalde. 32 bit ultimate kurmak istiyorum ama recorvery ne olacak onu kestiremiyorum. flashtan xp falan atan varsa yardımcı olabilirmi...

64bit win7 muhteşem bir işletim sisitemi. kesinlikle 32bit e geçiş yapayim deme. ben cihazı alır almaz seagate 7200rpm lik disk aldım, içinden çıkan 500gb ı da harici disk yaptım. acer ın gereksiz bulduğum programlarını sildim, windowws açılışındaki gereksiz ugulamaalrı kapattım ve şu anda performans olrak çok çok memnunum.

imkanın varsa dediğim gibi 7200rpm bir hdd ve temzi bir win7 64bit kurulumu ile (disk değiştiği içi mecbursun zaten)bilgisayar kendine gelir diyorum.

ssd takınca makine çağ atlıyo orası ayrı mevzuu tabi de ekonomik olarak hala 7200 lük diskler iş görür.
    AMD RYZEN 5 3600@4.1Ghz CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE

• cihaz kendi diskiyle gayet sessiz ve ısınmıyo. 7200 rpm o konuda sıkıntı yaşatmıyo mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 22 Mayıs 2011; 20:10:04 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.