Şimdi Ara

Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
6
Favori
74.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bu çok kaliteli pillerle ekran parlaklığı orta seviyede dengeli modda intel elran kartında full internet kullanımı 4 saat normalmidir?

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

hocam bu çok kaliteli pillerle ekran parlaklığı orta seviyede dengeli modda intel elran kartında full internet kullanımı 4 saat normalmidir?

Normaldir. Daha fazla diyenler muhtemelen reklam yapmaya çalışıyordur. Aktif kullanım için bu süre normaldir.
  • usta doğru sölüyorsunda 4 saatte az değil mi ya vaad edilen 8 saat hadi olsunda 6 olsun. oyun oynamıyoruz ki 4 saat bence çok az..
  • arkadaşlar bende bimeksten bugun 14'' lık modelini siparis etmeyi düşunuyorum okduum forumu genel manada iyi sizve almalımıyım?dun bımekste yuzde 20 ındırım olunca kfam karıstı bunu alcaktım aslında ama hp lerın ve asusların fıyatını gorunce alamadım ancak asusun 2620 işlemcili modeline 1840 lıra veremedım..içim giti:(ve o kafa karşıklıgı ile gece 12 yı gectı benım antıkayı kapatıp yattım..alayımmı bunu arkadaşlar?
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115659/acer-as4820tg-5463g32-lx-pse02-341-.aspx

hocam bu çok kaliteli pillerle ekran parlaklığı orta seviyede dengeli modda intel elran kartında full internet kullanımı 4 saat normalmidir?

verilen 8 saat minimum enerji tüketimiyle gerçekleşiyor.Bu cihazdan yaklaşık on kişiye tavsiye edip zamanında bimeks kampanyasından aldırdım.Pil durumu hepsinin kafasına takılıyor 8 saat beklentisine girince 4 saat az geliyor.Bu cihazda tüketim canavarı işlemci 35watt TDP değerine sahip i3 ve i5 işlemciler güç tüketiminde başarılı değiller.Bu yüzden en önemli husus cihaz güç seçeneklerinden güç tasarruf modu seçilmeli ve profilden max işlemci değer sıfır yapılmalıdır.Ayrıca wifi adaptörü modeme yakın kullanıcılar için power saver ayarına alınmalıdır.

İlk aldığımızda %50 ışık en düşük işlemci frekansı ve wifi açık halde 5 saat 30 dakika civarında kullanabiliyordum.Şimdi bu mesajınız sonraıs tekrar öğleden itibaren aynı şartlarda tekrar denedim ve uyku moduna geçmeden cihaz 5 saat 45 dakika çalıştı.

Kesinlikle altını çiziyorum pil süresi isteyen arkadaşlar hızdan feragat edip en düşük frekansta işlemciyi tutsunlar.Burda işlemci çok önemli çeşitli varyasyonlar ve en etkin güç tasarrufunu gözle görebilmeniz için everest ultimate programında pildeyken cihazın çektiği akımı görebilirsiniz.

Bu arada kısa kısa cihazı alacaklara not düşeyim

Kaliteli müzik sistemleriyle cihaz sıkıntılı ses chipseti çok kötü creative usb ses kartı ile harika
    ssd disk alarak pil süresinin artmasını beklemeyin corsair force 60gb ile kullanılan cihazda pil farkı yok gibi
    dahili hoparlörler berbat iphone hoparlörü bile daha güzel ses veriyor
    klavye kaliteli değil
    ekran parlaklığı yetersiz
    kasa kalitesi fena değil sağlamlığı ile ilgili fikir versin diye bir arkadaştan bahsedeyim devamlı şantiyede toz pislik içinde bilgisayar kullanır nerdeyse yılda bir notebook değiştirir ağutos ayından beri kullanıyor herhangi bir çatlak yada boya atması durumu göremedim kasa bence sağlamlık testini geçmiştir diyorum.
    Pil ile kullanımda düşük ekran ışığında ışıklarda pırpırlanma sorunu var-dı cihazda son bios güncellemesi ile bu durm ortadan kalktı.

Herkese saygılar sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

rıca wifi adaptörü modeme yakın kullanıcılar için power saver ayarına alınmalıdır.

bu ayarı nereden yapıyoruz
    motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak... Metal Müzik süslü sosyete kızlarının değil,onurlu insanların yaşamla mücadele öyküsüdür.
    (wayne's world , wayne's world party time excellent!)
  • güç planlarında wifi adaptör ayarı mevcut her plan için gelişmiş ayarlarda görebilirsin.
  • Arkadaşlar bir sorum olacaktı 4820TG almayı düşünüyorum fakat bimeks te max. bellek desteği 4 GB diyor. yani laptopum ramini 8 GB yapamıcak mıyım?

yanlışım varsa düzeltin
    motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak... Metal Müzik süslü sosyete kızlarının değil,onurlu insanların yaşamla mücadele öyküsüdür.
  • hocam 4820nin hangi modeli?bende 4820TG 5463G32 modeli var 3 GB ram max 4GB diyor ama yanlışlık var 8 GB destekliyor. bu kanıyada şuradan vardım bir üst model 6GB Ram 500GB hdd olan 4820 8gb ram destekliyor ve chipseti bendeki modelle aynı..
  • arkadaşlar bu cihazın klavyesini kullanınca touch pad mouse gecikmeli devreye giriyor. yani klavye kullanınca touch pada dokununca hemen algılamıyor 1-2 saniye ama çok sinirbozucu birşey. böyle bir durumla karşılaşan var mı? ne yapmalıyım güncellemeyle hallolacak gibi?
  • hocam çok sinir bozucu birşey buna çözüm bulmam lazım

hocam 4820nin hangi modeli?bende 4820TG 5463G32 modeli var 3 GB ram max 4GB diyor ama yanlışlık var 8 GB destekliyor. bu kanıyada şuradan vardım bir üst model 6GB Ram 500GB hdd olan 4820 8gb ram destekliyor ve chipseti bendeki modelle aynı..

Acer AS4820TG-5463G32 model bu seninkiyle aynı herhalde max 4 gb diyor.Bende ilerisi için düşünüyorum ztn rami yükseltmeyi bunu nasıl kesinleştirebiliriz yarın buyuk ihtimal alıcam bu laoptopu buda link http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115659/acer-as4820tg-5463g32-lx-pse02-341-.aspx
  • hocam kesinleştirecek birşey yok. benim cihazda bu. bunun bir üst modeli daha var 2 milyara. sadece rami 6GB birde HDD 500GB olan modeli. o cihazdada max 8GB yazıyor ram. ben araştırdım biraz forumdanda birkaç kişiye sordum o cihazla bizim cihazın chipseti anakartı aynı. yani o 8GB destekleyip bizimkinin desteklememesi gibi bişey olamaz. kısacası max 8<gb bizim cihaz. bende alırken dikkatimi çok çekmişti. işin ilginç tarafı bütün sitelerde max 4gb yazıyor..
  • 3820TG i3 330m 2.13 3mb l3 cache,hd 5650,13.3'',3Gb DDR3,320 Gb HDD olan modelden aldım 3gb ram in az olduğuna kanaat getirdim 2+1 olan ramlerden 1gb lik çıkarıp 4GB ram taktım Kingston marka 6 Gb ram var şimdi yani destekliyo ama herkesin dediği gibi her yerde max ram 4gb yazıyo öle bi durum da var.

Not: 6gb ram yapınca win7 nin verdiği puan 5.5 den 6.0 a çıktı çok belli olmasda performans artışı oluyo şüpheleri olanlar için söliyeyim dedim ama asıl iş HDD de 5400rmp yi iyi bir 7200 le değiştirdin mi tadından yenmez bu alet.
    "şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir mubtela-yı gama sor kim geceler kaç saat.."(en uzun gecenin hangisi olduğunu ne müneccim, ne de takvim yapanlar bilir.. gam tutkunlarına sor ki geceler kaç saattir..!)
  • bu incelikte 7200rpm hdd yok galiba.varsa cok pahalıdır.ama ssd olur.
  • Seagate Momentus XT 500GB 7200RPM 32MB Solid Hybrid Disk Bu Model uygun olmazmı ? [aklımda Bu vardı :D]
    "şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir mubtela-yı gama sor kim geceler kaç saat.."(en uzun gecenin hangisi olduğunu ne müneccim, ne de takvim yapanlar bilir.. gam tutkunlarına sor ki geceler kaç saattir..!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

verilen 8 saat minimum enerji tüketimiyle gerçekleşiyor.Bu cihazdan yaklaşık on kişiye tavsiye edip zamanında bimeks kampanyasından aldırdım.Pil durumu hepsinin kafasına takılıyor 8 saat beklentisine girince 4 saat az geliyor.Bu cihazda tüketim canavarı işlemci 35watt TDP değerine sahip i3 ve i5 işlemciler güç tüketiminde başarılı değiller.Bu yüzden en önemli husus cihaz güç seçeneklerinden güç tasarruf modu seçilmeli ve profilden max işlemci değer sıfır yapılmalıdır.Ayrıca wifi adaptörü modeme yakın kullanıcılar için power saver ayarına alınmalıdır.

İlk aldığımızda %50 ışık en düşük işlemci frekansı ve wifi açık halde 5 saat 30 dakika civarında kullanabiliyordum.Şimdi bu mesajınız sonraıs tekrar öğleden itibaren aynı şartlarda tekrar denedim ve uyku moduna geçmeden cihaz 5 saat 45 dakika çalıştı.

Kesinlikle altını çiziyorum pil süresi isteyen arkadaşlar hızdan feragat edip en düşük frekansta işlemciyi tutsunlar.Burda işlemci çok önemli çeşitli varyasyonlar ve en etkin güç tasarrufunu gözle görebilmeniz için everest ultimate programında pildeyken cihazın çektiği akımı görebilirsiniz.

Bu arada kısa kısa cihazı alacaklara not düşeyim

Kaliteli müzik sistemleriyle cihaz sıkıntılı ses chipseti çok kötü creative usb ses kartı ile harika
    ssd disk alarak pil süresinin artmasını beklemeyin corsair force 60gb ile kullanılan cihazda pil farkı yok gibi
    dahili hoparlörler berbat iphone hoparlörü bile daha güzel ses veriyor
    klavye kaliteli değil
    ekran parlaklığı yetersiz
    kasa kalitesi fena değil sağlamlığı ile ilgili fikir versin diye bir arkadaştan bahsedeyim devamlı şantiyede toz pislik içinde bilgisayar kullanır nerdeyse yılda bir notebook değiştirir ağutos ayından beri kullanıyor herhangi bir çatlak yada boya atması durumu göremedim kasa bence sağlamlık testini geçmiştir diyorum.
    Pil ile kullanımda düşük ekran ışığında ışıklarda pırpırlanma sorunu var-dı cihazda son bios güncellemesi ile bu durm ortadan kalktı.

Herkese saygılar sevgiler

hocam bu ekran pırpırlaması dediğin... bende de birşeyler oluyo ama fişe takılıyken, böyle parlaklık değişiyo kendi kendine. ekranın netligi de gidiyo, çok anlatamadım ama :) bu bios güncellemesini nasıl yapıyoruz acaba ??

• www.acer.com ordan Download bölümünden seri model seç indir kurulumu tamamla o kadar.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.