Şimdi Ara

Acente Kart Bilgileriyle Nasıl Parayı Çekebiliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acentede sigorta ve kasko işlemlerimi yaptığımda kart bilgilerini vermem yetiyor. Hiçbir imza olmadan, telefona şifre, bilgilendirme mesajı gelmeden acentedeki görevli poliçelerin ücretini kesebiliyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Suistimal edilmeye açık bir durum. Bu şekilde benim kart bilgilerimi kullanarak kredi kartımdan para çekmeleri, beni borçlandırmaları mümkün mü?



  • Bu şekilde çekim yapıldığında sizden kredi kartı ödeme formu imzalatıp alınması lazım, teorikte iş yükü ağır olacağından dolayı acenteler bunu pas geçiyorlar, ancak sorun olan bir durum olursa kredi kartı ödeme formunu imzalatıp alırlar hocam.
  • Sigorta sektöründe ne yazık ki 3D Secure sistemi bulunmuyor.
    Kötü niyetli kişiler söylediğiniz işlemleri yapabilir.Bu nedenle güvenilir bir firma tercih etmeniz gerekir.Ayrıca açık ekranı olan acenteler kendileri ödemeyi alarak şirketlere 30 gün sonra ödeme yapmaktadır.Bu süre zarfında tutarları istedikleri gibi değerlendirebilirler.
    Mesela sigortam.net gibi şirketler açık ekranlı firmalardır.

    Em doğru seçim güvenilir firmalar ile çalışmak olacaktır.


    Yakın zamanda güzel gelişmeler olacak bu kart konusunda.
  • 3D Secure sistemini geçtim, mail order yaparken kullanılan CVV2/CVC2 kodunu da istemeden işlem yapabiliyorlar. Bu büyük bir güvenlik açığıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    3D Secure sistemini geçtim, mail order yaparken kullanılan CVV2/CVC2 kodunu da istemeden işlem yapabiliyorlar. Bu büyük bir güvenlik açığıdır.

    Değerli üyemiz;

    Dediğiniz gibi kredi kartı ile ödeme suistimale inanılmaz açık konulardır. Ya meslektaşlarımın dediği gibi size kredi kartı ödeme formu yollatıp belgeyi sizin doldurup imzanızı istemeleri gerekmektedir. Yada ben ofisimde kullandığım karşı tarafı bilgisayarıma bağlatıp kredi kartı bilgilerini ve tüm numaraları kendisi girerek ödemeyi ona yaptırmamdır. Ama bu konuda güvenilir firma güvenilir kişi çok önemlidir. Poliçeyi yaptırmadan önce poliçeyi kestireceğiniz acenteyi hangi şirketten ise oradan bakıp bulmanızı var ise websitesini incelemenizi öneririm.




  • şçyle birşey var kı deiğiniz olay yani mailorder konusunda formu doldurmadan para çektiğini farzedelim. O çekime gidip bankadan itiraz ettiğiniz durumlarda o para hesabınıza geri gelir. Yani aslında acente kendi risk alıyor bir bakıma.
  • Acentalar bence ateşle oynuyorlar, kendi müşterilerinden kötü niyetli biri gider de savcılığa, kendi kredi kartı bilgilerinin izni dışında kullanıldığını ihbar ederse? Yada savcılığa gitmesine gerek de yok, bankayı arayıp, bu kullanımın izni ve bilgisi dışında olduğunu söyleyip, iptal ettirirse? Bu suç şikayete bağlı da değil, banka yada aracı kurum gider ihbar eder savcılığa...



    MADDE 245 – (Değişik: 5377 – 29.6.2005 / m.27) (1) Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

    (2) Başkalarına ait banka hesaplarıyla ilişkilendirilerek sahte banka veya kredi kartı üreten, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi üç yıldan yedi yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

    (3) Sahte oluşturulan veya üzerinde sahtecilik yapılan bir banka veya kredi kartını kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, dört yıldan sekiz yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

    (4) Birinci fıkrada yer alan suçun;

    a) Haklarında ayrılık kararı verilmemiş eşlerden birinin,

    b) Üstsoy veya altsoyunun veya bu derecede kayın hısımlarından birinin veya evlat edinen veya evlatlığın,

    c) Aynı konutta beraber yaşayan kardeşlerden birinin,

    Zararına olarak işlenmesi halinde, ilgili akraba hakkında cezaya hükmolunmaz.




  • E_Alp_Demirkaya kullanıcısına yanıt
    Acentada yaptirdigi sigortayi gosterir hakime ?? oyle kolay degil o isler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığın konularda atıp tutma da, yanlış yol gösterme başkalarına. Hakime poliçeyi gösterirmiş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E_Alp_Demirkaya

    Anlamadığın konularda atıp tutma da, yanlış yol gösterme başkalarına. Hakime poliçeyi gösterirmiş :)

    Herhalde okulu direk bitirip para kazanma heyecanıyla dersleri sadece sınavlar için çalışıp % alan tahsilatçı avukat olmak istemişsin.
    Bu davalar taciz davaları gibi "Kadının beyanı esastır." mantığıyla yürümüyor. Davacı usulsüz işlem yapıldığını söylerse davalının beyanı ve belgeleri alınmadan dava sonuçlanıyor mu ?
    Yazdığın maddeler kötü niyetli satıcılarla, kart hırsızlarıyla alakalı senin söylediğin ise kötü niyetli müşteriler.


    Ters ibraz bankadan da yapılsa mahkemeyle de yapılsa ürün \ hizmet müşteriye teslim edildiğinden belgelerle ispatlanabilir.
    Poliçe sahibinin adıyla kredi kartı bilgilerinin aynı olması bile davanın sonucunu belli eder. Davacıda vezneye gidip mahkeme masraflarını öder.




  • Kurduğun ilk cümlenden zaten kaliten ortada. Davacı usulsuz işlem bla bla... Davacı ne lan? Davalı ne? Hukuk davası mı bu?

    Acentaların kaç tanesinin elinde, kart sahibinin bu tip işlemler için rıza gösterdiğine dair belge, beyan var.

    Hakime poliçeyi gösterecekmişmiş, sen kaç ceza davasına girdin gülüm? Anlamadığın konularda atıp tutma...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E_Alp_Demirkaya

    Kurduğun ilk cümlenden zaten kaliten ortada. Davacı usulsuz işlem bla bla... Davacı ne lan? Davalı ne? Hukuk davası mı bu?

    Acentaların kaç tanesinin elinde, kart sahibinin bu tip işlemler için rıza gösterdiğine dair belge, beyan var.

    Hakime poliçeyi gösterecekmişmiş, sen kaç ceza davasına girdin gülüm? Anlamadığın konularda atıp tutma...




    Daha savunduğun konuyla alakalı tek kelime etmedin sadece sen bilmezsin ben bilirim çünkü avukatım diye yazılar yazıyorsun dediğimi anlamadın herhalde verilen hizmeti/ürünü yani poliçeyi bankaya/mahkemeye gösterdiğinde nasıl bir sonuç çıkmasını bekliyorsun ? hakim/banka poliçeyi es geçip rıza belgesi mi arayacak sonucta ortada bir hizmet var ve bu kanıtlanıyor. Kart sahibinin adına kesilmiş bir poliçe verilmiş bir vergi ve sigortadan alınan bir teklif var. Hala bunlara görmezden gelinip rıza belgesi aranır diyorsan zaten bir şey demiyorum kolay gelsin hayırlı kazançlar avukatlıkta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CMB34 -- 7 Nisan 2017; 1:1:22 >




  • E_Alp_Demirkaya kullanıcısına yanıt
    Hocam burada haklı,

    Mail order üzerinden şifresiz yapılan işlemler de parayı çeken acente mail order formu imzalatıp alması gerekiyor.
    Kötü niyetli kişi bankasını arayıp bilgisi dahilinde olmadığını iptal edilmesini talep edebilir. Banka sigorta şirketine soruyor elinde mail order formu var mı diye, şirkette acenteye he yoksa banka parayı geri iade etmek zorunda.

    Sigorta şirketi de poliçeyi iptal eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Hocam burada haklı,

    Mail order üzerinden şifresiz yapılan işlemler de parayı çeken acente mail order formu imzalatıp alması gerekiyor.
    Kötü niyetli kişi bankasını arayıp bilgisi dahilinde olmadığını iptal edilmesini talep edebilir. Banka sigorta şirketine soruyor elinde mail order formu var mı diye, şirkette acenteye he yoksa banka parayı geri iade etmek zorunda.

    Sigorta şirketi de poliçeyi iptal eder.

    Bakın mail order in tipleri var telefon üzerinden yapılan ve dediğiniz gibi form doldurularak vs 2-3 tipi var.

    Telefon üzerinden yapılan mail orderda nasıl form doldurulacak ? Burada bahsettiğimiz çalıntı kart kullananarak sigorta yaptıranlar değil.

    Kendi kartıyla kendine poliçe yaptıran müşterilerin ödemeyi iptal ettirmeye çalışması. Chargeback işlemlerinde banka ödemeyi alan kişi yada kurumdan destekleyici belge talep eder.

    Mail order formu bunlardan birisidir buna itirazım yok ama tek olması gereken belge değildir.

    Esas olan malın teslimi veya hizmetin ifası ve bunun kanıtlanabilir olmasıdır.




  • İşin ayrıntılı detayını bilmiyorum ama hocam, bende sigorta acentesi sahibiyim, dediğiniz gibi günde 20 tane poliçe kesiyoruz ve bir çoğu telefondan hal oluyor hangi birine kağıt götürüp imzalatacağız ama sigorta acenteleri için durum almaları gerekiyor ben ondan bahsetmiştim. Belki başka tipleri de vardır mail order formuna imza almadan yapılabilen.
  • Sanal kart kullanınız. Diğer bankaları bilemem;ama iş bankası'nın sanal kartı bu konuda on numaradır. Sanal kartı ücretsiz oluşturuyorsunuz, limitini istediğiniz zaman dilimi kadar ayarlıyorsunuz.
  • Acenteye gittiğinizde de sanal kart kullanabilirsiniz. Ben soruyorum. Postan mı geçeceksiniz online ödeme mi oluyor diye. online derse sanal karta para atıyorum hemen. sıkıntısız baş ağrısız en iyi yöntem bu.
  • Geçen gün araç sigortası yaptığımızda sadece kart bilgilerine baktılar ve parayı çektiler. Bana güvenilir bir yöntem gibi gelmedi en azından 3D ile onay mesajı isteselerdi. Ayrıca kredi karti benimde değildi hiç sormadilar 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kredi kartınızın internet üzerinden alışveriş ve mail order işlemlere açık olduğu sürece çekebilir.
  • her hangi bir kredi kartı elimize geçse, 3d olmayan biyerden kart limiti kadar çekim yapabiliriz o zaman

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.