Şimdi Ara

ACABA?: yalıtkan transistör nasıl olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yalıtkanına bağlı. yeni keşfedilen yalıtkanlarla olur keyword veriyorum bunların ismi topological insulator. nedir bu maddeler? iç yapısı tamamen yalıtkan ama yüzeyi iletken bunların. ama sorun var. yüzeyde akan elektronlar sadece bir yöne akabiliyor. bunu belirleyen de elektronun spini. spini hangi yöndeyse o momentumu o yönde oluyor yani o yöne hareketleniyor. yani bu yalıtkanlardan elektronik device yapmam için elektronların spinini kontrol etmem gerek. ama nasıl? linköping üniv bunu başardı. önce dairesel polarize edilmiş ışın gönderiyolar gallium arsenide maddenin yüzeyine. bu polarizasyona göre yüzeydeki elektronların spini de o yönde oluyor. sonra bu elektronları topological insulator maddeye aktarıyolar kullandıkları madde Bi2Te3. böyle hem akımın yönünü hem de büyüklüğünü ayarlıyolar gönderdikleri ışıkla.

https://www.nature.com/articles/ncomms15401.pdf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki bu transistörler sayesinde, şimdiki transistörlerle ulaştığımız kuantum duvarını aşabilecek miyiz? Bu teknoloji, nanometrik ölçüde daha küçük transistörler yapıp, işlemci hızlarını artırmayı mümkün kılabilecek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Peki bu transistörler sayesinde, şimdiki transistörlerle ulaştığımız kuantum duvarını aşabilecek miyiz? Bu teknoloji, nanometrik ölçüde daha küçük transistörler yapıp, işlemci hızlarını artırmayı mümkün kılabilecek mi?

Belki temel ilke olarak transistör olsa da daha küçük olamaz. Çünkü onu kullanmak için bu defa ışıkla ilgili bir başka aracı koymak gerekiyor. Küçülmesi pratikte bir fayda sağlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Peki bu transistörler sayesinde, şimdiki transistörlerle ulaştığımız kuantum duvarını aşabilecek miyiz? Bu teknoloji, nanometrik ölçüde daha küçük transistörler yapıp, işlemci hızlarını artırmayı mümkün kılabilecek mi?

Belki temel ilke olarak transistör olsa da daha küçük olamaz. Çünkü onu kullanmak için bu defa ışıkla ilgili bir başka aracı koymak gerekiyor. Küçülmesi pratikte bir fayda sağlamıyor.

transistör daha küçük olur neden olmuyor transistörü küçültmek bağımsız bir olay lithography yeteneğine bağlı hem metalleri hem semicon maddeyi ne kadar küçük işleyebilirsen o kadar küçük transistör yaparsın pratikte de fayda sağlamasını engelleyen tek şey shortchannel etkileri yani küçük metal parçasıyla büyük akımı kontrol etmek zor. sadece yüzeyden akan akımı bu teknolojiyle daha kolay kontrol ederim pratikte mis gibi fayda sağlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    diyot ısınması normal mi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.