Şimdi Ara

acaba böyle bir devreninin tasarımı mümkün mü_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    adsl internet kullandığımız modem tek çıkışlı (creative 1+1)
    bu çıkıştan 8 çikışlı hub cihazına takılıp, diğer portundaki kablodan interneti kullanıyorum

yanlız hubta diğer 2-3 tane çıkış portları boş
    ben bilgisayarıma 2 tane kablo çeksem yada hubun yanına 2 çıkışından kendi tasarlayacağımız devreye
    bu devrenin çıkışınıda bilgisayarımızın ethernet kartına taksak

amaç:
    bizim kullandığımız internet 256 lık benim derdim ise bu hızı artırmak 512 ye çıkarmak
    bunun için iki hızın toplamından elde ettiğim hıza ulaşmak
    böyle bir devre tasarlanabilir mi_?

• Mümkün değil telekomun sana ayırdığı hattın kapasitesi 256kbps, evden yapacağın herhangi bir devre veya kullanacağın bir yazılımla bu hızı artıramazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HYP

Mümkün değil telekomun sana ayırdığı hattın kapasitesi 256kbps, evden yapacağın herhangi bir devre veya kullanacağın bir yazılımla bu hızı artıramazsın.

çok kısa kestin bence bu konuya biraz kaa yormak gerekir
  • hyp haklı. böle bişi mümküm değil. zaten derede akan suyun belli bir limiti var. sen yolu genişleterek yada yolları çoğaltarak bunu çoğaltamazsın . hızı arttırmak için yapacağın en iyi şey giriş çıkış datalarını hizaya sokmaktır. yani pc dışardan data beklerken sen bu bekleme süresini data yollayarak doludurup işlem bittikten sonra sen veri yollama işini daha önce yaptığından zaman kazanarak sonraki bilgiye daha kısa sürece erişmiş olursun. kısaca verim arttırılabilir..
  • biraz bu konu hakkında düşünsek daha iyi olur gibi geldi bana
    A - B flip flopları ile (toplama FF) yada başka kapı entegreleri ile
    sanırım bu olay mümkün olmalı
    yada
    bilgisayara ikinci ethernet kartını taksakata onada ayrıdan bir kablo çeksek
    lütfen biraz bu konudan olumlu yazalım
    ayrıca
    macig adlı arkadaşımızın verdiği örneğe karşılık bende bir örnek vereyim
    12 v u 220 v a çeviren devrelerde oluyor......
    bunu nasıl yorumlayacaksınız_?__?_?_
  • Ama bak arkadaşlar sana ne diyor ?

Kbps olayının modemle bir alakası yok tamamen ptt ile alakalı sen ne yaparsan yap ptt hattını açmadıktan sonra bi hız artışı gözlemleyemessin (limitini aşamassın) arkadaş yukarda dere ile ilgili bir örnek vermiş güel bir örnek tam anmaıyla anlatıyor mevzuyu .

HYP üstadım da kısa ve net bir şekilde açıklamış yani boşuna uğraşma düşündüğün gibi olmaz uğraşırsan boşa kürek çekersin diyebilirim yinede tercih senin tabi ..

Kolay Gelsin .
  • bu konu mümkün değildir nedenine gelince,

hız sabit misal 256 kbps olsun, tek bilgisayardan nete girersen sn de 30 kb çekiyorsan iki bilgisayardan aynı anda girersen hız iki bilgisayara bölünür yani bilgisayarların her birinden sn de 15 er kb çekersin bağlantı hızın zaten yarıya düşmüştür sen bir devreyle bunları birleştirirsen ana kazanca geri dönersinki zaten tek bilgisayardan bağlandığında bu hızda girmek mümkündür.

yanlız günümüzdeki sistem farklı olmuş olsaydı yani her bilgisayarada aynı anda girdiği alde bile tek hattan aynı band genişliği ve hız sabit olsaydı hiç eksilmeseydi ozaman 2 -3 hatta 4 bilgisayarın hızını birleştirmek hatta bunu bir devreyle değil basit bir yazılımla yapmakda mümkün olabilirdi saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismail surek

biraz bu konu hakkında düşünsek daha iyi olur gibi geldi bana
    A - B flip flopları ile (toplama FF) yada başka kapı entegreleri ile
    sanırım bu olay mümkün olmalı
    yada
    bilgisayara ikinci ethernet kartını taksakata onada ayrıdan bir kablo çeksek
    lütfen biraz bu konudan olumlu yazalım
    ayrıca
    macig adlı arkadaşımızın verdiği örneğe karşılık bende bir örnek vereyim
    12 v u 220 v a çeviren devrelerde oluyor......
    bunu nasıl yorumlayacaksınız_?__?_?_

hiçbişey olmuyor akım ve gerilim ilişkisi vardır 12 v u 220 ye yükseltirsen çekebileceğin akımda o oranda düşer yani aynı tas aynı hamam

yüksek gerilim hatları niçindir bilirmisin? elektriğin bi yerden biyere minimum kayıpla aktarılması prensibinde çalışır bir yüksek gerilim hattına 24 bin volt uyguladğında taa öbür ucundanda aynı gerilimi alabilirsin 24000/1 amper olsun misal bunu öbür uçta 220/ 100 ampere dönüştürmek kolaydır. ama bu kablolardan 12 v / 24000 amper göndermeye kalkarsan gerilimin 10 m öteye ulaşmaz + akımı iletebilmek için inanılmaz kalınlıkta kablolara ihtiyaç duyarsın (verilen değerler örnek yaklaşık değerledir hesaplamadan verdim)

• quote:

Mümkün değil telekomun sana ayırdığı hattın kapasitesi 256kbps, evden yapacağın herhangi bir devre veya kullanacağın bir yazılımla bu hızı artıramazsın.

Usta senin ve bi kaç arkadaşın yanlışı var.Hız hatta kayıt olmaz.Kullanıcı adına kayıt olur.Yani ben eve 256 açtırdım orası 256 diyemezsin.Aynı hattan 2048 lik bir hespla girersen 2048 le dowload edersin.
  • quote:

Kullanıcı adına kayıt olur.Yani ben eve 256 açtırdım orası 256 diyemezsin.Aynı hattan 2048 lik bir hespla girersen 2048 le dowload edersin.

bu konuda emin misin?
    ben denemedim ama denemeyi düşünüyorum eğer olursa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AdreNaline®

quote:

Usta senin ve bi kaç arkadaşın yanlışı var.Hız hatta kayıt olmaz.Kullanıcı adına kayıt olur.Yani ben eve 256 açtırdım orası 256 diyemezsin.Aynı hattan 2048 lik bir hespla girersen 2048 le dowload edersin.

bunu denedinmi? bende denedim ve hatta biliyorumki 256 lık port açtırdıysan o hızın üzerine çıkamıyorsun istersen 2 mbit lik kullanıcı şifresiyle gir. çünki hız ayarları benim bildiğim telekomdan switch lerle yapılıyor ama şu oluyor denedim hesabın limitliyse limitsiz bir şifreden girdiğinde senin kotandan düşmüyor ama hıza müdehale edemiyorsun farklı abonelik şifresiyle.

• BEn denedim gündüz kendi şşifrem ,le giriyorum 3 gb sınırlı akşam şirketin baglantısı ile giriyorum sınırsız oluyo ne kadar indire bilirsen.Bu olayı bende bilmiyordum banada arkadaş söledi 512 hattım var 1024 şifresiyle baglanıyorum diye.İsterseniz deneyin sonuca bakın.
  • quote:

BEn denedim gündüz kendi şşifrem ,le giriyorum 3 gb sınırlı akşam şirketin baglantısı ile giriyorum sınırsız oluyo ne kadar indire bilirsen.Bu olayı bende bilmiyordum banada arkadaş söledi 512 hattım var 1024 şifresiyle baglanıyorum diye.İsterseniz deneyin sonuca bakın.

yaw limitli bağlantını limitsiz şifreyle girdiğinde limitsiz yapabiliyorsun onu biliyoruz ama diyelimki 256 lık bir bağlantın var 1024 şifresiyle girdiğinde bağlantın 1024 ızına ulaşıyormu? telekomun bana telefonda söyledikleri doğruysa ulaşmaması gerekir.
  • Usta sen telekomu boşver telekom bi çok şey söylüyor.Üstelik adsl destek hattındaki kişiliklerin internetin i sinden haberi yok.Valla arkadaş oluyo demişti.Herkez de sizin gibi bilio demişti.Bende kendim denedim fakat limitli limitsiz sizin dediginiz gibiyse onu bilemicem.Biri deneip yazarmı acaba imkanı olan.Arada kaldım şimdi bende
  • quote:

Usta sen telekomu boşver telekom bi çok şey söylüyor.Üstelik adsl destek hattındaki kişiliklerin internetin i sinden haberi yok.Valla arkadaş oluyo demişti.Herkez de sizin gibi bilio demişti.Bende kendim denedim fakat limitli limitsiz sizin dediginiz gibiyse onu bilemicem.Biri deneip yazarmı acaba imkanı olan.Arada kaldım şimdi bende

abi benim denediğim sadece bu hatta kimseye sormamıştım kendim keşvettim mantıken,

bizim işyerinde 256 sınırsız vardı, bendede 256 limitli (evde yani) ben akşamları işten çıkarken modemin fişini çekiyodum evde işyerinin şifresiyle limitsiz giriyodum kendi abone adımla girmediğim içinde kontrden düşmüyodu yani limitli parasına limitsiz giriyodum telekomdakilerde diyoduki onlar sizden düşecek tabi hiçbişey olmuyor 1 yıla yakın öyle kullandım halada kullanıyorum...

ama bir 256kbps abonesine daha yüksek hızlarda herhangi bi abonenin şifresiyle giriş yapınca hız yükseliyormu onu denemedim ama deneyenler olmadığını söylüyodu bencede olmaması gerekir.

• Bende senin denedigin gibi denedim.Arkadaş denemiş oluyor dedi.Yanlışsa benim suçum yok deneyen son noktayı koysun.
  • arkadaşım sana güzel bir örnekle bunu açıklayım.

BİR KÖPRÜ VAR BU KÖPRÜYE GİRİŞTEN NE KADAR ARABA GİRERSE O KADAR ARABA ÇIKAR.
  • peki herşey anlaşıldı sanırım
    bir başka soru daha soracağım yine bu konu ile ilgili
    iki adet ethernet kartı taksak bilgisayara ve her ikisinede hubtan kabla çeksek_?
  • quote:

peki herşey anlaşıldı sanırım
    iki adet ethernet kartı taksak bilgisayara ve her ikisinede hubtan kabla çeksek_?

süper hızlanır uçarsın resmen
    telekom yine ayvayı yemişken sana 1tbit hat tahsis etse bile boş
  • quote:

peki herşey anlaşıldı sanırım

abi tam olarak herşey anlaşılmamış anlaşılan yukardada açıkladım ikitane ethernet kartı taksan onları aynı anda çalıştıramazsın bu 1 + zaten sen hızı 2 ye bölmüş oluyosun kaç tane takarsan okadar hızı bölersin sora bilgisayarda tekrar birleşir bu nedir biliyomusun 2 tane eş değerli direnç birbirine paralel bağlı beselemenin bir ucundan 10 a akım girmekte bu dirençlere (sözüm ona iki bilgisayar yada iki ethernet kartı) akım 5 er a şeklinde paylaşmakta ve kablonun çıkışanda genae 10 a olarak birleşip çıkmaktadır yani sen akımı 2 ye katlamaya çalışıyosunki bu mümkün değil senin şu düşünceyi aşman lazım sadece, adsl yi böldüğün zaman böldüün bilgisayarlarda hız zabit kalmaz nekadar bölersen okadar düşer

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.