Bildirim
ABS pompa beyni rolesi nedir?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
ABS sistemi her ne kadar mekanik bir sistem olsada elektronik parçaları da vardır..sizin bahsettiğiniz arıza ABS sistemine çalışması için gereken enerjiyi sağlamakla görevli sistemin elektrik arızasına benziyor...bildiğiniz gibi abs sistemi devrede olduğu zaman gevşeme-bırakma işlemini fren hidrolik sistemi basıncı ile yapar..bu sistemde hidrolik pompalanması işlemini yapan bir pompa vardır..sizdeki sorun anladığım kadarıyla bu pompa işlemini yapan sisteme aküden elektrik götüren röle sistemindeki bir arıza...fiyatı konusunda ise hiçbir fikrim yok... _____________________________ Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın... -
Yani, benim tahmin ettiğim de DOT4 fren hidroliğini ABS fren devreye girdiği sırada belli aralıklarla pompalamaya yarayan beynin rölesi yani elektrik devresindeki anahtarlama elemanı bozulmuş...
Ancak, bunun ABS beyninin içiyle bir alakası var mıdır?
Bosch servisinden bu cevabı aldıktan sonra, tekniğine çok güvendiğim, parasal konulardaki dürüstlüğünden ise şüphe ettiğim bir oto elektronikçisine gittim ve hemen ayaküstü, "ABS beyni sökülecek; müsaitsen yarın getir" dedi.
Uzun sürüp sürmeyeceğini sordum; 4-5 saat süreceğini belirtti....Fiyatını sorduğumda ise, normalde diğerlerinin 400-450 YTL'ye yaptığını, kendisinin 300-350 YTL'ye yaptığını ama bana 150 YTL'ye yapabileceğini söyledi...
Çeşit çeşit röleler var bunlar öyle aman aman pahalı birimler değil. Fiyatları genelde, 1,5 -10 YTL arasında...
Şimdi böyle bir rölenin, ABS beyninin içinde olması mümkün mü? Normalde, dışında olması gerekmez mi? Açıkçası şüpheye düştüm...._____________________________
-
Yok mu Autodata programı kullanan ve bana bu parçanın nerede olduğunu söyleyebilecek biri? _____________________________ -
up _____________________________ -
bana göre röleyi değiştirmek için abs beyni sökülecek olabilir ancak rölenin beyin ile komplike bir parça olduğunu sanmıyorum bence sen bir yere daha götür aracı _____________________________
-
abs ünitesinin en belirgin üç ana parçası..
+devir sayacı vericisi
+elektronik kumanda cihazı (elektronik beyin)
+hidrolik ünite
devir sayacı vericisi
tekerleklerin dönme hızlarını ölçerler, elektronik bir ünite 8sensörler) yardımıyla alternetif gerilimler ölçülerek elektronik kumanda paneline ileitrler.
elektronik kumanda cihazı (elektronik beyin)
sensörlerden gelen sinyali alır, değerlendirme yapar ve frenleme için gerekli optimum hidrolik basıncını hesaplar ve bu değeri hidrolik ünitesine aktarır.
hidrolik ünite
üzerinedeki magnetik subap ve iletme pompası kumanda cihazı tarafından devreye sokulur. fren basıncı ihtiyaca göre
tutulur yükseltilir veya azaltılır.
genel çalışma mantığı kısaca bu...
abs ile ilgili nerdeyse tüm parçalar benim bildiğim kadarıyla pahallı ama bunu rolesi ne kadardır bilmiyorum.
açıkcası arabadan arabaya da değişiyor. ayrıca bu parça genelde beyinin bir parçasıdır. umarım beyini komple değişmen gerekmez._____________________________
-
Arkadaşlar, açıklamalarınız için hepinize teşekkür ederim; serkes hocam, detaylı bilgi için ayrıca teşekkür ederim _____________________________ -
-
aslında iyi bir elktronikçi yapabilir basit bir röle sonuçta. _____________________________ -
Teşekkürler arkadaşlar...
Bahsettiğim elektronikçi, teknik konusunda çok iyi ama, geçmiş zamanlardaki marifetlerinde dolayı, dürüstlüğüne güvenmiyorum..._____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X