Şimdi Ara

ABS Olan Arabalarda Arka Tekerler Kampana Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
16.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben Yeni Opel Astra ve Honda Jazz gibi arabaların jantlarının arasından arka tekerlerin kampana oldugunu gordum. Benim bildigim kadarı ile ABS'li arabalarda dort tekerde disk fren oluyor. Mesela Chevrolet reklamını yaparken ABS+EBD dedikten sonra 4 teker disk fren diyor. Toyota Corolla'nın teknik ozellik katalogunda 4 teker disk fren yazıyor. Fakat bazı markalarda mesela Accent, Albea, Corsa gibi arabaların ABS'li olan modellerinde yani güvenlik paketi olan opsiyonlu modellerinde 4 teker disk olmuyor mu?

• yeni ford focus...arka-->kampana
  • öle bi zorunluluk yok
    Zate arkalrın kampana veya disk olması fren performansını pek etkilemiyo.. (bakınız:yeni astra)
  • Benim Polo Classic de (araba 2001 hatta) de ABS var ama arka frenler kampana. Babamın astrada öyle hattaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

yeni ford focus...arka-->kampana

• quote:

Orjinalden alıntı: uzerme jr.

quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

yeni ford focus...arka-->kampana

Bende dikkat ettim focus'un kide kampana ama corolla'nın ki 4 teker disk...
  • Yeni focus kampana ama yeni gelen modellerde disc yapmışlar. Ama kampana fren mesafesini etkilemiyomuş. SAdece diske göre ısınma problem olabılırmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ısındıkça fren mesafesi arttığına göre fren mesafesini etkiler .... soğuk frenle 38 metrede duran bir araç frenler kullanıldıkça 40-41 metre civarı bir zıkkımda durur , disk olduğunda 38 den 39 a gider.. kampanada 40-42 ye bunun gibi işte etkiler..

quote:

Orjinalden alıntı: srkanu

Yeni focus kampana ama yeni gelen modellerde disc yapmışlar. Ama kampana fren mesafesini etkilemiyomuş. SAdece diske göre ısınma problem olabılırmiş

• serçe de bile 4 teker disk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: srkanu

Yeni focus kampana ama yeni gelen modellerde disc yapmışlar. Ama kampana fren mesafesini etkilemiyomuş. SAdece diske göre ısınma problem olabılırmiş

Birde sabahları ses yapıyor frene basınca.
  • Arkaların disk olması sadece bir çıta yükseltme göstergesi.Biri yapınca diğeride yapmak zorunda kalıyor yoksa yadırganır o bakımdan.4 adet disk frene sahip araba ile arkaları kampana olan bir araba arasında fren gücü açısından hiç bir fark yok.Yani freni iyi tutan araba arkalar diskte olsa tutuyor kampanada olsa tutuyor tecrübeyle sabittir.Arkaların disk oluşunun bir avantajı kampana frenler gibi arada bir ayar gerektirmemesidir yoksa ısınma falan değildir.Zaten arka frenlerin gücü oldukça azdır(aracı asıl durduranın ön frenler olduğunu unutmayalım arkalar sadece yardımcı olur ve dengeyi sağlar) önler gibi ısıtmaz disk yada kampanayı .Öyle olmasaydı dolu disk yapmazlardı arkaları önler gibi hava kanallı yaparlardı.Kısaca kafaya takılası bir şey değildir arkaların kampana oluşu,disk oluşu insana güven hissi verir sadece ve birde görünümü daha agresif olabilir aracın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutbaran

serçe de bile 4 teker disk.

• quote:

pardon ama söylemek zorundayım. çünkü tam da buraya yakışıyor. yani yeri geldiği için diyorum ki, koca bir : çüşşşşş...

• arkaların DISK olması ABS yi değil EBD yi etkiler ...EBD elektronik olarak fren basıncını her teker kendi bağımsız olarak basıncı beyinden alır ve fren uygulamasını o anlık duruma göre yapar buda arabanın düz bir hizada durmasını sağlar savrulmaları önler...

ABS ise ön disklerin kitlenmesini önleyen bir sistemdir...
  • olur tabiki.Zaten firen anında arabın yükü on tekerlere bindiğinden abs için önemli olan ön tekerlerdir.Zaten abs tekerlerin kitlenmesi onler.onlerki araba kontrolda kalsın!!
  • araç yüklüyken yapılan sert frenlerde arka frenlerin disk olması avantajdır.
    mesela bagaj full dolu ve arkada iki üç izbandut varsa
  • ABS ön disklere bağlı bir sistem değil,hem ön hemde arkada mevcuttur.
    quote:

Orjinalden alıntı: infinite

arkaların DISK olması ABS yi değil EBD yi etkiler ...EBD elektronik olarak fren basıncını her teker kendi bağımsız olarak basıncı beyinden alır ve fren uygulamasını o anlık duruma göre yapar buda arabanın düz bir hizada durmasını sağlar savrulmaları önler...

ABS ise ön disklerin kitlenmesini önleyen bir sistemdir...
  • EBD ile de alakası yok sadece ESP varsa 4 tekerlekte disk olmak zorunda. Bu arada yeni focuslarında arkalar disk fren artık hepsinde standart astralarda öyle. Ama bence arkalarda pek bir önemi yok zaten arkalar çok ısınmaz sadece ayarının bozulmaması gibi bir avantajı var o kadar. + görsel olarak da güzel duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

quote:

gülmeyin:)
    murat124 lerinde 4 teker disktir
    ama hiçbirinin el freni tutmaz
  • asya motorda 2 teker disk
    benim beat de 2 teker kampana
    asyanın durabildiği mesafenin yarısında duruyorum :)
    yorum yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.