Şimdi Ara

Abs arızası diyip 2000 tl istediler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bence kullandığımız araçlarda bir sorunu fazla kafaya takmamak gerekmiş.İlle %100 eski haline getireceğim dediğinde mutlaka fahiş bir meblağ karşına çıkıyor.Daha önce de fren sorunum ile ilgili konu açmıştım.Linki de aşağı ekliyorum.Malum ön fren dsikleri ve balata değiştirdikten sonra frene ani basıldığında araçta 100 km civarı hızlarda sağa sola sapma oluyordu.O zaman topçuğlu servisine gösterdiğimde birşey yok demişlerdi.Ama ben servisten sonra özellikle frenlerin hassas olması için frencide kampana tornalatıp fren merkezlerini değiştirerek kampanaları tornalatmıştım.Bu işlemden sonra frenlerde sapma bayağı azalmıştı.Fakat frenlerde hassaslık yine istediğim gibi olmadı.Bugün durup dururken kaşındım yine topçuoğlu servisine gittim.(müşteri hizmetleri şikayetim sonucu çağırdılar)Bugün aracı ustaya teslim edip eve geldim.Öğleden sonra 5 gibi aradılar.Usta bu aracın frenleri berbat,arka frenlerin çok zayıf ani frende arka lastiğin birisi biraz havaya kalkıyor.Abs ünitesi ya da arka fren cırcırları bozulduğu için değişip arka balatalar değiştirilmesi gerekiyor dedi.Hatta her ayar cırcırının tanesi 200 tl dedi.Aracın 2000 tl masrafının olduğunu söyledi.Ben bayağı şaşırmakla beraber aracı tamir etmeyin gelip alacağım dedim.Bu servise bu saatten sonra hayatta güvenemiyorum.çünkü;

1-Abs ünitesi arızalı diyor ama herhangi bir lamba yanmıyor.

2-Daha iki hafta önce aynı servis aracın frenlerinde hiçbir sorun olmadığını belirtmişti.

3-Ayar cırcırının tanesi 200 tl diyor ve yalan söylüyor.

4-Önce cırcır ve arka balatalar değişecek olmazsa abs ünitesi değişecek diyor.Yani sorun kesin değil.

Arkadaşlar eski konuyu da ekliyorum.Sizce bu sorun neden kaynaklanır.

http://forum.donanimhaber.com/m_92246674/tm.htm

• iyi usta bulun kimseye haksız paranızı kaptırmayın.
  • Daha yenimi anladın yahu servislerde de forumda da aynı muhabbet.Bir şey kafana takılıp soruyorsun nedendir diye milyon tane arıza çıkartıyorlar.Geçende arabamda hafif titreme var dur kalklar sırasında lpg ayarları tam sübab ayarı ve boğaz kelebeği temizleteceğim titremeden sonra fan devreye girip aracı soğutuyor vs dedim sübablar çelik olmasına rağmen sübablar erimiş geçmiş olsun 2000 tl tutar diyenler oldu ki bunu söyleyenler de forumda az çok mesajı olan sözü geçenler ki aracım birde honda hadi aliminyum karışımlı sübab yada çelikten başka bir metal olur anlarım erir ama nasıl eriyecek.İyi bir ustan olacak çok kafana takılıyorsa ona gideceksin yoksa işin yaş
  • Araç fiat herhalde.modeli nedir bilemiyorum ama garajların orada fehmi usta var.Ona git dürüst biridir Sana olmayan bir şeye var demez.İşinde iyidir fazla para almaz.Ben çok usta gezdim.İşinde ve parasında ondan iyisini bulamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    hocam fren balatasını orjinalmi ? disk pek farketmiyor ama fren balatası yüzde 30 35 fark ediyor bizzat test ettim sizin saga sola sapma dediğiniz sorun disklerin eğilmesinden kaynaklanır torna edilince düzelir ,

aracınızın marka modelini yazmamışsınız ama bir takım disk bir takım orijinal balata ve arka fren ayarlarını yaptırır iseniz sorunuz çözülecektir ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayarotoservis

hocam fren balatasını orjinalmi ? disk pek farketmiyor ama fren balatası yüzde 30 35 fark ediyor bizzat test ettim sizin saga sola sapma dediğiniz sorun disklerin eğilmesinden kaynaklanır torna edilince düzelir ,

aracınızın marka modelini yazmamışsınız ama bir takım disk bir takım orijinal balata ve arka fren ayarlarını yaptırır iseniz sorunuz çözülecektir ..

Hocam diskleri yeni değiştirdim.Diskler bosch marka.Fren balataları ise opar marka.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.