Şimdi Ara

ABET VE MÜDEK - KOÇ VE BOUN - AKREDİTASYON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    koçta müdek( bu daha düşük ünilerde de var)

googlrdan baktım farkını bulamadım pek
    nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Abet uluslararası müdek Türkiye geçerliliğine sahip diye biliyorum Abet>müdek galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyin gecerliligi peki bu lisansin falan mi

• murat08e kullanıcısına yanıt
    Hocam Abet akreditasyonu diplomanın uluslararası geçerliliği gibi sayılabilir yurtdışında çalışmayı düşünenler için önemli

• Başka bir başlığa yazmıştım, buraya da kopyalayayım:

Akreditasyon, bir kurumun o akreditasyonu veren bağımsız kuruluşun standartlarına uygunluğunu gösteriyor. Mühendislik alanında iki kurum var bizdeki bölümlere akreditasyon veren: abet ve müdek.

Abet: ABD merkezlidir. Stanford'dan MIT'ye dünyanın en saygın okullarını akredite eder. Verdiği akreditasyon uluslararası camiada tanınır ve alan bölümler dünya çapında saygınlığını arttırır. Abet, alanının en büyük ve saygın akreditasyon kuruluşlarındandır.

Müdek: Türkiye'de kurulmuş bir akreditasyon kurumudur. Türkiye'deki üniversitelerin kalitesinin arttırılmasına katkıda bulunmak için kurulmuştur. Uluslararası Mühendislik Birliği'nin üyesidir.

Genellikle abet almak müdek almaktan daha zor bir süreçtir.

Şu anda Türkiye'de boğaziçi ve odtü'nün tüm mühendislikleri, itü'nün 29, bilkent'in 3 mühendislik bölümü ve hacettepe'nin elektrik elektronik mühendisliği bölümü abet akreditasyonuna sahip. Diğer pek çok üniversite ve bölümün müdek akreditasyonu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turna50 -- 12 Temmuz 2017; 22:49:44 >

• Ayrıca abet sadece yurt dışına çıkmayı düşünenler için değildir. Bu tür akreditasyonlar alan bölümün size ne kadar iyi eğitim verdiği, kendi eğitim disiplinini ne kadar güncel tuttuğu, ne kadar dünya standartlarını takip ettiği konularında iyi bir fikir verir.

• hee ben tum bolumler icin sandim, muhendislik icin gecerliymis sadece
    tesekkur ederim hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.