Şimdi Ara

ABD ✈︎✈︎ Venezuela - Kolombiya - Küba - Danimarka (Grönland) - İran ⛽ ▄︻テ══━一💥 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
786
Cevap
7
Favori
20.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 123456...18...40
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otobüs şöförü zır cahil insanı başkan seçersen bunları yaşarsın.

Muhtemelen her yede ajanlar fink atıyordu rahatlıkla paket ettiler sattılar Maduro yu.

RTE ye güveniyordu az çok bu da sonu diğerleri gibi aynı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 3 Ocak 2026; 12:56:8 >

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Türkiye saati ile akşam 18.00 - 19.00 gibi açıklama yapacakmış trump.

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • Maduro o sırada nerede kalıyormuş?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki patlamaların ardından açıklama yaptı. 

Trump, Venezuela'ya yönelik yaptığı açıklamada "saldırımız başarılı dedi.

Trump, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve eşinin yakalandığını ve ülke dışına çıkarıldığını açıkladı.

TSİ 19.00'da konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğini bildiren Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"ABD, Venezuela ve lideri Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı geniş çaplı bir saldırı düzenleyerek Maduro ile eşini yakalamayı ve ülkeden çıkarmayı başardı. Bu operasyon ABD kolluk kuvvetleriyle iş birliği içinde gerçekleştirilmiştir. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak. Bugün saat 11.00'de (TSİ: 19.00) Mar-a-Lago'da basın toplantısı düzenlenecek"

“MÜKEMMEL BİR OPERASYONDU”

ABD Başkanı Donald Trump, New York Times’a yaptığı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonun başarısını övdü.

“Aslında, bu mükemmel bir operasyondu” ifadesini kullanan Trump, operasyonu değerlendirirken “Çok iyi bir planlama, çok sayıda harika asker ve harika insanlar” dedi.

Kongre’den yetki alınıp alınmadığı ve Venezuela konusunda bundan sonra nasıl bir yol izleneceğine ilişkin sorulara ise Trump, bu başlıkları sabah saatlerinde Mar-a-Lago’da düzenleyeceği basın toplantısında ele alacağını belirterek yanıt verdi.

"ÖZEL GÖREV BİRİMİ TARAFINDAN YAKALANDI"

CBS News'te yer alan habere göe Venezuela lideri Maduro, ABD ordusunun özel görev birimi tarafından yakalandı.

Haberde, "Maduro, ABD ordusunun seçkin özel görev birimi olan Delta Force tarafından ele geçirildi" ifadesi yer aldı.

www.hurriyet.com.tr
    Son dakika... ‘Maduro ve eşini yakaladık’ Trump: Venezuela’ya saldırımız başarılı
    https://www.hurriyet.com.tr/dunya/live-son-dakika-venezuelada-patlama-43075683#post-3

• eyyy gidi maduro o kadar hava cıva yaptın paketlenmen 1 gün hatta yarım gün bile sürmedi.

iran ve venezuela gibi kağıttan kaplanların yönetimlerinin ömürleri sadece onlara müsaade edildiği süreceymiş onu gördük. dünyanın petrol rezervi en çok olup da halkını yıllardır ekonomik krizden ekonomik krize koşturan, milyonlarca kişinin bıkıp göç etmesine neden olan, başkan olmasının tek sebebi ondan önceki başkanı iyi yalaması olan safi rüzgar maduroyu 3 saatte madara etmişler. halkın ağzına on küsür senedir edersen olası ters durumda da aha böyle kimse arkasında durmadan armut gibi paketlendi.

herhangi bir kabiliyeti olmadığı için muhtemelen burnunun dibine bile abd ajanlarını yerleştirmiştir farkında olmadan. 3 saatte paketlenmesinin başka bir açıklaması yok. ya dibindekiler abd ajanıydı ya da güç onda olduğu için içten içe desteklemese de yanındaymış gibi gözüktüler. mevzunun uyuşturucu olmadığını ilkokuldaki çocuklar bile biliyordur. madem diktatörcülük oynayacaktı, alttan alta asıl güçlü elemana haracını verip önünü ilikleseydi ses edilmezdi en azından. ancak rusya ve çine fazla güvendi iran gibi. venezuelanın demokratik seçim adı altında abd kuklası başka bir diktatörlüğe geçeceğini düşünüyorum. ekonomik olarak dibi gördükleri için en azından ambargoların kalkmasıyla bir nebze nefes alacaklarını düşünüyorum.

sırf abd yaptı diye perinçekvari tipler bu işten hoşlanmıyor fakat venezuela halkı maduroyu nasıl indirecekti? darbe yapamazlar ordu adamın elinde, sokağa çıkıp eylem yapamıyorlar, ölürken kendisine chavez gibi yeni halef belirlemesini mi bekleyeceklerdi? hoş bir yöntem değil ancak farklı bir gerçek senaryo da yoktu venezuela halkı açısından.

rusya ise 3 yıl önce bunu yapmayı denedi, hemen kieve girdiler fakat zelensky'i ve ordu üst düzey kurmaylarını yakalayamadılar. ayrıca ukraynaya saldırma nedenlerinden biri demokratik seçimle rus kuklasının seçilmemesi ve kırım, donbass bölgelerini ele geçirmeydi. beceremediler tahmin ettiklerinden fazla dayandı ukrayna ab ve abd desteği ile. maduro da diktatör bozması olmasına rağmen benzer bir şey olur rusya ve çin bana yardım eder 3-5 sene dayanırım diye düşünmüştür ama içeriden çoktan desteği kaybetmiş, rusya ve çin de her zamanki gibi kendi bekaları için müttefiklerinden birini satıvermişler, yardım çağrılarına ölü taklidi yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 3 Ocak 2026; 13:16:25 >
    AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• Abd'den meşruiyet almanın önemi.

• fluox kullanıcısına yanıt
    Geçen Trump a İsrail ile Türkiye arasındaki gerginliği sordukları videoyu izlemiştim.

Trump rajon kesmiş.

Bizim basında netanyahu ya ayar verdi diye paylaşılmış.

Ya adam üstüne basa basa onu çok iyi tanıyorum herhangi bir sorun yaşamayacaklar. Daha önce Erdoğan ile kimsenin yapamayacsğı işler yaptık falan diyor.

Trump ın söylediği çok açık , ben ( biz ) ne dersek o olacak ve kimse sesini çıkarmayacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Muhtemelen öyle görünüyor danışıklı dövüş gibi bir tane abd askerinin burnu dahi kanamadan 3 saat içinde teslim almak kolay değil hiç zayiat yok deyim yerindeyse dümenden iki bombalama kurşun bile sıkmadan teslim alınmış.

Trump in amaci yalandan meşruiyet vermek olabililir halk kendisi bezssin yilsin istiyor. Vunezela son seçimleri hile ile kazandı diyorlar ses eden oldumu o zaman? Yok Sadece vunezela halkı ses etti ve Madurodan nefret ettiler. Şuan Türkiye de başa bir muhalefet partisi geçse ABD ile ilişkileri iyi tutacağı garanti değil. Trump garantiye oynamak istiyor beni anlayanlar olacaktır.

• İçerden bir işbirliği olmadan böylesi operasyonlar yapılamaz. İran'da da benzer işler geçmişte yaşandı. Kasım Süleymani ve Haniye suikastleride bir örnek buna. İşin ironik kısmı Trump önceki başkanlığındada Kasım Süleymani'yi 3 ocak 2020 tarihinde öldürtmüştü.

Maduro operasyonu bir anlamda Ukrayna-Rusya savaşında Zelenski'ye de bir gözdağı bana göre. Trump aba altından Zelenski'ye sopa göstererek "İstediğimizi yap yoksa akıbetin Maduro gibi olur" diyor.

Kısacası ABD sözde demokrasi getireceğim yalanlarıyla istediği ülkeye saldırıp, başkanları devirmede engel tanımıyor. ABD için Venezuella bölgesi petrol açısından çok kıritik bir yerdi. Şimdi orayda çöktü. Dünyada ülkesindeki petrolü kamusallaştıran hangi ülke olursa olsun ABD'nin direkt düşmanı oluyor. Saddam böyledi, Kaddafi böyledi..İkiside indirildi..Maduro'da benzer akıbeti yaşadı şimdi. Venezuella ise klasik ABD siyaseti gölgesinde 3-5 yılda bir askeri darbelerle boğuşturulur artık..ABD'de istediği petrolü alır, yoluna bakar..Güney Amerika ülkeleri zaten ABD'nin kölesi olmuş durumda.

Venezülla ana muhalefetinde bulunan ve ABD'ye sürekli olarak "Maduro'yu indirin" mektupları yollayan Maria Corina Machado'nun yakın zamanda verdiği mesajda durumu özetliyor zaten;

"Trump beni iktidara taşırsa Venezuela’da büyük bir özelleştirme başlatacağım. Petrol, gaz, altın ve altyapı dahil yaklaşık 1,7 trilyon dolarlık tüm ulusal varlıkları özel sektöre açacağım."

x (formerly twitter)
    Gündem 7x24 (@gundem7x24) on X
    https://x.com/i/status/2007395872187760949

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 3 Ocak 2026; 14:1:38 >

• İran'a haklı olarak kağıttan kaplan deniliyordu.
    Venezuela daha da beter çıktı.
    Ülkenin merkezinden devlet başkanı ve karısını alıp çıkıyorlar.
    Böyle onursuzluk olamaz. Böyle devlet olmaz.

herkes ağzında gümüş kaşıkla doğmuyor adamın ailesi fakir işçi sınıfı adam üni mezunu olamaması normal ananız babanız üni mezunumu ha? fakirlikten kim okuyabildi?

ülke ultra fakir lise mezunları devletin üst kademelerinde zaten türkiyenin 1950-1980 ler dönemi gibi.

herkesin anası babası ağzına beslemez o sağcı amerkancı kesimi elit yağlı tabakasının çocukları zaten genelde okuyan onlarda yurt dışında okuyor.

şimdi gene ülkede ciklet falım sakız gibi üni diploması dağıtıyorlar ülkenin top 20 sinde okumayan adamı ben üni mezunu bile saymıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ocak 2026; 14:22:58 >

Neredesin?
    Evin çatısında seni bekliyorum.
    Tamam geldik.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Kemal Unakıtan style '' Babalar gibi satarım '' demiş bacımız .

Binali nin oğlu da üzülmüştür bu duruma malum pandemi zamanında hiç bir tehlikeden sakınmayarak bizzat maske yardımı için venezuela ya gitmişti. Demek ki halka bir sempatisi var.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu sabah ABD, Venezuela'ya saldırı gerçekleştirdi. Bu durum son derece endişe verici ve kınanması gereken bir eylemdir. (ABD'nin) Bu tür eylemleri haklı çıkarmak için kullanılan bahaneler asılsızdır. İdeolojik düşmanlık, pragmatizm ve güvene dayalı, öngörülebilir ilişkiler kurma isteğinin önüne geçti.

Mevcut durumda her şeyden önce gerginliğin daha da artmasını önlemek ve diyalog yoluyla bir çıkış yolu bulmaya odaklanmak çok önemli. Birbirlerine karşı şikayetleri olabilecek tüm ortakların diyalog yoluyla çözüm aramaları gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda onları desteklemeye hazırız." ifadeleri kullanıldı.

• 
Sayfa: önceki 123456...18...40
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.