Şimdi Ara

ABD hükümeti NVIDIA'ya Çin ve Rusya'ya A100 ve üzeri GPU satışını yasakladı(yeni lisansa tabi tuttu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD hükümeti NVIDIA'ya Çin ve Rusya'ya A100 ve üzeri GPU satışını yasakladı(yeni lisansa tabi tuttu). NVIDIA 400 milyon dolar gelir düşüşü bekliyor. Ortam yavaş yavaş ısınıyor, yerinizi alın önümüzdeki yıllar hiç iç açıcı değilABD hükümeti NVIDIA'ya Çin ve Rusya'ya A100 ve üzeri GPU satışını yasakladı(yeni lisansa tabi tuttu) 



    "In August 26, 2022, the U.S. government, or USG, informed NVIDIA Corporation, or the Company, that the USG has imposed a new license requirement, effective immediately, for any future export to China (including Hong Kong) and Russia of the Company’s A100 and forthcoming H100 integrated circuits. DGX or any other systems which incorporate A100 or H100 integrated circuits and the A100X are also covered by the new license requirement. The license requirement also includes any future NVIDIA integrated circuit achieving both peak performance and chip-to-chip I/O performance equal to or greater than thresholds that are roughly equivalent to the A100, as well as any system that includes those circuits. A license is required to export technology to support or develop covered products. The USG indicated that the new license requirement will address the risk that the covered products may be used in, or diverted to, a ‘military end use’ or ‘military end user’ in China and Russia. The Company does not sell products to customers in Russia."



    ABD hükümeti NVIDIA'ya Çin ve Rusya'ya A100 ve üzeri GPU satışını yasakladı(yeni lisansa tabi tuttu)

    @_Dominic_Toretto_ @dJ_bLoW








  • Hoaydaaaaa


    Zam is coming...

  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    tam tersi indirim olur çünkü arz sabitken talep düşerse fiyat düşer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ambargolar, kaynayan suyu taşırır.. Piyasada zaten değer kaybeden NV için pekte iyi bir gelişme olmadı. AMD içinde buna benzer bir durum var mı/olacak mı acaba?


    Edit;

    Erdi'nin @fx57 verdiği bilgiye göre, yapay zeka işlemlerinde kullanılan HPC sınıfı akıllı çipler için zorunlu lisans istenmiş. Gaming GPU lar için bir sınırlama yok sanırım..



    ABD hükümeti NVIDIA'ya Çin ve Rusya'ya A100 ve üzeri GPU satışını yasakladı(yeni lisansa tabi tuttu)
    ABD hükümeti NVIDIA'ya Çin ve Rusya'ya A100 ve üzeri GPU satışını yasakladı(yeni lisansa tabi tuttu)Erdi Özüağtwitter
    “ABD yeni bir kararla hem NVIDIA hem de AMD’nin yapay zeka hesaplamasında kullanılan HPC sınıfı yüksek başarımlı grafik işlemcilerinin (Ör: NVIDIA A100) Çin’e satışını özel izne bağladı. Çinli bazı şirketler daha hızlı AI çip iddiasındalar ama onların da üretimi soru işareti.”
    https://twitter.com/fx57/status/1565310584459087873?s=20&t=ss9_gAFdgwok784-wv2gJg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 1 Eylül 2022; 16:39:50 >
  • 312 Teraflops boru mu.Yapay zeka için Spesifik bir ürün sonuçta.Alalade satış olmaması doğal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobaaa...


    Çin'in gpu üretme uğraşları boşuna değil işte. Yapacaktır da. En azından belli bir seviyeye getirecektir. Yalnız işler fena karışacak gibi.

  • Hani liberal eknomi, serbest dolaşım, hanimiş Batı medeniyeti..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 2 Eylül 2022; 16:57:10 >
  • 3. ülkeler üzerinden daha pahalıya satarlar artık.

  • ABD'nin Çin'i Sovyetler Birliği'ni dengelemek için kullandığı Soğuk Savaş döneminden Rusya ile Çin'i devamlı kendisine karşı birbirine kenetlenmeye teşvik ettiği bir devirde yaşıyoruz. Bu gerçekten çok ilginç bir durum. Yani ABD'nin güçler dengesini dikkate alan realist siyaset anlayışı ayarının temelde güçler dağılımını fazla dikkate almayan kör taarruz halinde bir liberal demokrat uluslararasıcı kimlikçi siyaset anlayışı lehinde bu denli gerilemesi. Çin'le Rusya'nın ittifakı ikisini ama özellikle Amerika'nın kendisini de korkutan gerçek potansiyel rakibi Çin'i ABD'ye nazaran güçlendiriyor. Olaya daha realist bir açıdan bakan pek çok kişi (ki aralarında Amerikalılar da var) Washington'ın Moskova'ya karşı bu kadar katı oluşunu ve ABD'nin Rusya'yı Ukrayna'da tahrik etmesini anlamakta zorlanıyor ya da bu vaziyeti eleştiriyor. Çünkü bu realist siyaset mantığında bahsettiğim gibi Çin'in işine yarıyor. ABD'ye ve onun uluslararası liberal düzen misyonuna karşı çalışan (counter-productive) bir Çin-Rus Ekseni meydana getiriyor. Amerikalılar Rusya'ya başından daha iyi muamele edip böl ve yönet - divide et impera - mantığına daha uygun bir biçimde hareket edebilirlerdi. Rus çıkarlarına yönelik daha esnek bir Amerikan tanıması mesela ihtimal dahilinde İran ve Kuzey Kore gibi devletlerin arkasındaki Rus desteğini zafiyete uğratabilir, Rusya'nın Ukrayna'da yumuşamasını sağlayabilir, en azından - belki - Putin rejiminin agresyon bahaneleri üretmesinin önüne geçebilirdi. ABD'deki güncel dış politika yapıcıların yetersizliğiyle veya bu dış politikacıları daha katı ve daha mantıksız davranmaya iten güncel Amerikan iç siyasetiyle alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Akıllı kimseler düşmanlarını birleştirmez. Onları ayrık tutar. En büyük marifetlerden birisi ise aralarındaki anlaşmazlık noktalarından veya korkulardan faydalanıp düşmanlarını birbirine düşürebilmek. Düşmanlarının nispeten zayıf olduğu konuları ambargolarla devamlı onların yüzüne vurmak ve zayıflıklarını mümkün olduğunca çabuk şekilde kapatmaya ya da bir yerlerden telafi etmeye teşvik etmek uzun vadede akıllıca bir iş değil.

    So, this is clearly how you should not have done.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu yasaklamanın sebebi acaba;


    - Teknolojik/akademik çalışmaların engellenmesi mi?

    - Yüzlerce milyar dolar olan Kripto piyasasındaki örneğin %51 saldırısı endişesi mi?

    - Yoksa sıradan bir yaptırım mı?


    Bir de bu ambargo koydukları ülkeler ortadoğu ülkeleri veya Kuzey Kore değil ki. Elbet bunun altından kalkarlar, üstüne de sağlam fatura çıkarırlar. Bu yasak olaylarının sonunu iyi ayarlamak lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.