Şimdi Ara

ABD GEC KESFEDİLDİ FAKAT DUNYA 1.NASİL OLDU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: webbie

Savaşlardan uzak bir şekilde ve savunmaya bütçe ayırmadan ekonomisini güçlendirecek büyük bir fırsata sahip oldu.
    Nüfusu fazlaydı ve kölelik sistemi, ardından da Fordist Üretim Tekniği ile işgücünü bedavaya ya da bedavaya yakın bir maliyetle kullanabildi.
    Doğal kaynakları çok fazlaydı ve dışa bağımlılığı hiçbir zaman olmadı.
    Temel bir ırk olmadığı için, uzun süre ırkçılıktan (Meksikalılar ve zenciler hariç) uzak kalarak, çekim merkezi oldu ve beyin göçünün önünü açtı.
    2. Dünya Savaşı'ndan önce bile dünyanın en güçlü devleti olmuştu fakat bu savaş sırasında diğerleri birbirlerini yerken, o silah satarak daha fazla zengin oldu. Savaşın ortalarında ve tüm taraflar zayıflamışken savaşa girip görece daha az zarara uğradı ve savaştan en büyük getiriyi elde etti.
    Doları uluslararası para birimine çevirdi ve bu sayede bastığı parayı satan tek ülke oldu. Hatta yaptığı savaşlardan bazıları (Irak'a olan müdahale gibi) sırf dolar yerine başka bir para birimini uluslararası ticaretlerde kullanmak isteyen devletleri devirmek amaçlıydı.

Liste daha da uzar gider...

2. dünya savaşı sonuçlanmadan önce en güçlü devlet NAZİ almanyası olarak biliyorum ben . Gerek sanayiisi,ekonomisi gerekse silahlı güçleri.

Ayrıca ABD'ye teknoloji satıyormuş Naziler o zamanda .

Sorunun cevabına gelirsek Rusya,Japonya ve Almanya'nın savaştan çok ağır şekilde çıkmaları ABD'yi liderliğe götürdü .

• Şu da var :

Paperclip (Ataç) Harekâtı, ABD askeri istihbarat servisinin II. Dünya Savaşının sonu ve sonrasında Nazi Almanyası'ndan önemli bilim adamlarının ülke dışına kaçırılması operasyonunun kod adıdır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Paperclip_Harek%C3%A2t%C4%B1

Արևն ամպի տակ չի մնայ
  • quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

quote:

Savaşlardan uzak bir şekilde ve savunmaya bütçe ayırmadan ekonomisini güçlendirecek büyük bir fırsata sahip oldu.
    Nüfusu fazlaydı ve kölelik sistemi, ardından da Fordist Üretim Tekniği ile işgücünü bedavaya ya da bedavaya yakın bir maliyetle kullanabildi.
    Temel bir ırk olmadığı için, uzun süre ırkçılıktan (Meksikalılar ve zenciler hariç) uzak kalarak, çekim merkezi oldu ve beyin göçünün önünü açtı.
    2. Dünya Savaşı'ndan önce bile dünyanın en güçlü devleti olmuştu fakat bu savaş sırasında diğerleri birbirlerini yerken, o silah satarak daha fazla zengin oldu. Savaşın ortalarında ve tüm taraflar zayıflamışken savaşa girip görece daha az zarara uğradı ve savaştan en büyük getiriyi elde etti.
    Doları uluslararası para birimine çevirdi ve bu sayede bastığı parayı satan tek ülke oldu. Hatta yaptığı savaşlardan bazıları (Irak'a olan müdahale gibi) sırf dolar yerine başka bir para birimini uluslararası ticaretlerde kullanmak isteyen devletleri devirmek amaçlıydı.

2. dünya savaşı sonuçlanmadan önce en güçlü devlet NAZİ almanyası olarak biliyorum ben . Gerek sanayiisi,ekonomisi gerekse silahlı güçleri.

Sorunun cevabına gelirsek Rusya,Japonya ve Almanya'nın savaştan çok ağır şekilde çıkmaları ABD'yi liderliğe götürdü .

Amerika bu olay için hiçbir şekilde atom bombasına ihtiyaç yokken 2 tane attı. Dünyaya gövde gösterisiydi tamamen. Artık ben varım diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: J.R.R. Tolkien

Konuya bak I. Dünya Savaşı'ndan önce ezik bir devletti diyen bile olmuş

onlar tam komedi,adamlar gökdelen çıkıyordu biz birinci dünya savaşını yaparken
    http://forum.donanimhaber.com/m_82976557/f_//tm.htm#82976557

Orijinalden alıntı: gD

quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

quote:

Amerika bu olay için hiçbir şekilde atom bombasına ihtiyaç yokken 2 tane attı. Dünyaya gövde gösterisiydi tamamen. Artık ben varım diye.

Japonları savaşmaktan nasıl vazgeçirmeyi düşünüyordunuz hocam ?

1945 yılında tersanelerde savaş gemisi yapıyorlardı adamlar hala .Atom bombası atılmasaydı belki 1 senesi daha vardı savaşın.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_web

Atatürk sordu:
    -Bu villa kimin?
    -Kirkor Efendinin Paşam.
    -Şu köşk?
    -Dimitri Efendinin Paşa Hazretleri!
    -Ya şu ilerideki konak?
    -Salamon Efendinin
    Atatürk bu kez, az ötedeki toprak damlı, virane bir evin sahibini öğrenmek için sorunca, Adanalı gazi cevap verdi:
    -Recep Çavuşun Paşam!
    Atatürk bu duruma biraz üzülmüş, biraz da sinirlenmişti.
    Yanındakilere emir verdi:
    -Çağırın şu Recep Çavuşu!
    Recep Çavuş gelince bir asker selamından sonra, 'Emredin Paşam' demişti.
    Ata, bu kez Recep Çavuşa sormaya başladı:
    -Bu villa Kirkor Efendinin, bu köşk Dimitri Efendinin, Şu konak Salamon Efendinin, o virane de senin! Bu Ermeniler, Rumlar, Yahudiler şu binaları dikarken sen neredeydin?
    Recep Çavuş yıllarca savaş meydanlarında koşturmanın verdiği gönül yorgunluguyla cevap verdi:
    -Sizinle beraberdim Paşam! Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da!...
    Atatürk bu cevap karşısında gözyaşlarını yanaklarına değil, yüreğinin derinliklerine akıtır!

• İlk olarak denzaşırı olduğu için tehdit pek fazla yoktu ve 1. dünya savaşını kendi lehine çevirerek çok güçlendi 2. dünya savaşındada süper güç oldu amerikayı insan gibi düşünürsen böyle kendi çıkarları için hareket eden yavşak popular tipler vardır ya aynı onun gibi

Orijinalden alıntı: 20playback

Ben de bişey sorucam , Amerika kıtası keşfedilmeden önce Amerikada kimse yaşamıyor muydu ?

Kızılderili diye birşey duymadın mı hocam ya da Aztekler ?

Orijinalden alıntı: PsiKoman

Milliyetçilik diye bir kavramları yokta ondan.

Yav he he

Orijinalden alıntı: by_web

Atatürk sordu:
    -Bu villa kimin?
    -Kirkor Efendinin Paşam.
    -Şu köşk?
    -Dimitri Efendinin Paşa Hazretleri!
    -Ya şu ilerideki konak?
    -Salamon Efendinin
    Atatürk bu kez, az ötedeki toprak damlı, virane bir evin sahibini öğrenmek için sorunca, Adanalı gazi cevap verdi:
    -Recep Çavuşun Paşam!
    Atatürk bu duruma biraz üzülmüş, biraz da sinirlenmişti.
    Yanındakilere emir verdi:
    -Çağırın şu Recep Çavuşu!
    Recep Çavuş gelince bir asker selamından sonra, 'Emredin Paşam' demişti.
    Ata, bu kez Recep Çavuşa sormaya başladı:
    -Bu villa Kirkor Efendinin, bu köşk Dimitri Efendinin, Şu konak Salamon Efendinin, o virane de senin! Bu Ermeniler, Rumlar, Yahudiler şu binaları dikarken sen neredeydin?
    Recep Çavuş yıllarca savaş meydanlarında koşturmanın verdiği gönül yorgunluguyla cevap verdi:
    -Sizinle beraberdim Paşam! Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da!...
    Atatürk bu cevap karşısında gözyaşlarını yanaklarına değil, yüreğinin derinliklerine akıtır!

Çok ironik bir yazıymış bu ülke şu durumdaysa Ermenilere,Rumlara,Yahudilere boçuluyoz onlarda olmasa İran bizi geçerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

?

Bu sistem insana nesin deyil, Ne yapabilirsin diye sorar. Benjamin Franklin.......... Komşunun oğlu şurayı kazanmış-sen burayı Onun arabası şu benimki bu, O kötü giyiniyo bu iyi, o kürt bu türk şu arap, O şehirli bu köylü şeklindeki şeylerle zaman kaybetmesek gelişeceğiz de gelişemiyoruz. Üniye başlamadan önce babama ben 4 senede 30 bin yerim sen o parayı bana ver pide salonu açayım ben sana 4 senede 60 bin vereyim dedim. Bana okuyup mühendis olmak varken lahmacun cu mu olacan dedi bunun meali saygın olmak varken aşşağılık olmak mı istiyorsun du. Şimdi bu para yavaş yavaş eriyor ben birşey yapamıyorum. İleride işsiz kalırsam hükümete mi söveyim??? Anası babası doktor olan adam kedisine kalan mirasla şirket kurmaya mı özendirildi yoksa okutulup doktor mu yapıldı??? Şirket kursaydı belkide daha rahat iş bulurdum. Dahada iyisi ben iş kursaydım daha az müh olurdu daha rahat iş bulurlardı aynı zamanda ben de birilerinin işsiz kalmasını önlerdim. Yani ülkeye para getimek için çalışanlar varsa ülke gelişir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.