Şimdi Ara

ABD'de Küfür Serbest Zenciye Zenci diyebilirsiniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu sahibinin zıt bir görüşe tahammülü olmadığını görüyorum. Öyle muhabbetler içerisine girmiş ki tamamiyle içi boş. Evet "nigga" demek suç değil. Hatta siyahi bireyler kendi aralarında da esprisine birbirlerine bu şekilde seslenebiliyorlar. Ama sen onların bulunduğu alana gidip böyle bir kelime kullanırsan( ki kesinlikle tahrik edici bir kelime) karşılığını alırsın doğal olarak. Ki bu kelimeye tahammül edilememesinin nedeni amerikadaki aşırı ırkçılar yüzündendir. Uygun kelime kullanmak varken eden bir insanı tahrik edercesine bir kelime kullanmak ister ki bir insan? Örneğin; "özürlü" demekte suç değil. Ama "engelli" kelimesi kullanılırsa daha doğru olur. Gibi gibi.. Konuyu açan arkadaş her ne kadar saçma bir şekilde bunu "özgürlük ben istediğimi derim" gibi lanse etsede durum hiçbir zaman böyle olmaz. Küfür etmek bir özgürlük değildir. Küfüre de karşı değilim. Izlediğim dizi,film veya günlük hayatta çok sevmesem ve çokta kullanmasamda bazen kullanabiliyorum. Ama sen kalkıp küfürü sanki normal bir şey gibi kullanirsan ve bunu özgürlük olarak nitelendiriyorsan başta senin ahlak yapında problem vardır. Küfür etmek ne normal bir şeydir ne de özgürlüktür. Böyle bir düşünceye sahip kim varsa da sorunu vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_23

Konu sahibinin zıt bir görüşe tahammülü olmadığını görüyorum. Öyle muhabbetler içerisine girmiş ki tamamiyle içi boş. Evet "nigga" demek suç değil. Hatta siyahi bireyler kendi aralarında da esprisine birbirlerine bu şekilde seslenebiliyorlar. Ama sen onların bulunduğu alana gidip böyle bir kelime kullanırsan( ki kesinlikle tahrik edici bir kelime) karşılığını alırsın doğal olarak. Ki bu kelimeye tahammül edilememesinin nedeni amerikadaki aşırı ırkçılar yüzündendir. Uygun kelime kullanmak varken eden bir insanı tahrik edercesine bir kelime kullanmak ister ki bir insan? Örneğin; "özürlü" demekte suç değil. Ama "engelli" kelimesi kullanılırsa daha doğru olur. Gibi gibi.. Konuyu açan arkadaş her ne kadar saçma bir şekilde bunu "özgürlük ben istediğimi derim" gibi lanse etsede durum hiçbir zaman böyle olmaz. Küfür etmek bir özgürlük değildir. Küfüre de karşı değilim. Izlediğim dizi,film veya günlük hayatta çok sevmesem ve çokta kullanmasamda bazen kullanabiliyorum. Ama sen kalkıp küfürü sanki normal bir şey gibi kullanirsan ve bunu özgürlük olarak nitelendiriyorsan başta senin ahlak yapında problem vardır. Küfür etmek ne normal bir şeydir ne de özgürlüktür. Böyle bir düşünceye sahip kim varsa da sorunu vardır.

gelişmiş ülkelerde küfür yasak olmalı çünkü senin kıytırık yorumun değerli doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 4 Temmuz 2020; 19:1:15 >

• Koca paragraftan gerçekten bunu anladıysan vay haline. Benim yorumum hadi "kıytırık" olsun. Senin birine "sövdüm sülalene" yorumun mu mükemmel? Veya diğerleri. Küfür etmeyi "cool" veya bir "üstünlük" zanneden ahlak yoksunu bir birey daha. Ergensen belki ilerde düzelirsin de olgunsan geçmiş olsun. En çokta çevrendekilere. Tabi eğer varsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_23

Koca paragraftan gerçekten bunu anladıysan vay haline. Benim yorumum hadi "kıytırık" olsun. Senin birine "sövdüm sülalene" yorumun mu mükemmel? Veya diğerleri. Küfür etmeyi "cool" veya bir "üstünlük" zanneden ahlak yoksunu bir birey daha. Ergensen belki ilerde düzelirsin de olgunsan geçmiş olsun. En çokta çevrendekilere. Tabi eğer varsa.

üzüldüysen üzüldüm yaz kardeş, kendi özgürlüğünü savunamayacak adamlara çok bile

• düşünce özgürlüğü gelişmişlikle değil kültürle paraleldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 5 Temmuz 2020; 6:40:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kisma

Önemli olan nigga demek değil. Negro dersen allahına kavuşursun

Bu arkadaşı dinleyebilirsiniz.

Bizim bakkal da coloured people derseniz suç oluyor demişti ama. Şimdi kafam karıştı doğrusu.  

Nigger kelimesinin tek kelime bir karşılığı yok bizim dilimizde. K*rt diyen adamların tartıştığı şeye bak sanki mississippide oklahomada yaşıyorlar. Siz isterseniz mahmut deyin.

• yallah abdye

• insanı insan yapan terbiyesidir

• Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

Olayı anlamamışsınız. Birine küfür ettiniz diye orda da tepki görebilir, yediğiniz küfürün çok daha fazlasını yiyebilirsiniz. Ancak şiddete dönüşmediği sürece hukuk devreye girmez. Kimse "Devlet! bu adam bana küfür etti bunu hapse atın" diye dava açmaz. Sabahın köründe polis evine girip bilgisayarına el koymaz. Hakaret kötü bir şeydir ve terbiyesizliktir. Ama aynı zamanda basit ve önemsiz bir şey olduğu gibi kapsamı da oldukça belirsizdir. Kişiye göre değişir. Kimi en ufak bir iğnelemeden bile incinirken kimi dümdüz gitsen tınlamaz. Bunun için hukuk boş yere meşgul edilemez. Bu davalarla uğrarsan hakim, polis vs maaşlarını siz ödüyorsunuz. Kimsenin hayatını rencide olmadan geçirmek gibi bir hakkı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Temmuz 2020; 23:18:55 >
  • La sallama ziya en basit kamera şakası yapıyorlar zencilere adamlar Allah ne verdiyse dalıyor. Birde yüzlerine ırkçılık yapacaksın var ya. Seni aralarına alıp yastık yaparlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Instagram'da bisiklet hırsızlığı içeren bir sosyal deney videosu görmüştüm ve videoda bisikleti çoğunlukla siyahlar çalıp kaçıyordu. Yorum olarak "Neden sadece siyahlar çalıyor?" yazdım. (Kesinlikle zenci yazmadım.) Yorumumu silmişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

La sallama ziya en basit kamera şakası yapıyorlar zencilere adamlar Allah ne verdiyse dalıyor. Birde yüzlerine ırkçılık yapacaksın var ya. Seni aralarına alıp yastık yaparlar
    sen nerenle okuyorsun, soylemek suc degil, mahkeme seni iceri atamiyor dava iptal oluyor anayasanin 1. maddesinden dolayi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 5 Temmuz 2020; 1:29:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arkadaş banlanmazsa demektir ki forumda da hakaret etmek serbest

Ki ben sadece birine troll dediğim için 1 hafta ban yemiştim belki değişmiştir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

Bu arkadaş banlanmazsa demektir ki forumda da hakaret etmek serbest

Ki ben sadece birine troll dediğim için 1 hafta ban yemiştim belki değişmiştir
    banlanicak bir sey yok, zaten insan banlayarak gazete dergi kanal kapatarak fikirler kapanmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 742617000027

sen git söyle kardeşim gelişmeleri buraya aktarırsın

Buna çok güldüm. Harlem'de New Orleans'da şöyle gece vakti, birkaç zenciye desin arkadaş. Öyle güzel paket yaparlar ki bir süre kendine gelemez.

• Ne diyem Mahmut mu diyem

• Nazi bayrağıyla dolaşamazsınız. Hate crime kapsamında. Yahudi lobisinin ne kadar güçlü olduğunun delili adeta.

Kesinlikle Nazilerden yana değilim ancak düşünce özgürlüğünün olduğu bir yerde istisnalar oluşturmak mantıksız geliyor. Yahudi soykırımı yoktur demek de yasak.

• Nigga kelimesini sadece zenci anlamına geldiğini düşünmek tam anlamıyla aptallıktır.

Kimlere ne zaman, hangi koşullarda, niçin nigga denmiş, öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDcdy -- 5 Temmuz 2020; 10:38:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDcdy

Nigga kelimesini sadece zenci anlamına geldiğini düşünmek tam anlamıyla aptallıktır.

Kimlere ne zaman, hangi koşullarda, niçin nigga denmiş, öğrenin.

kullanilmasi gereken dogru laf african american veya black bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 5 Temmuz 2020; 11:42:28 >
  • Zenciye zenci demek / ırkçılık / küfür hepsi fikir ve konuşma özgürlüğünün koruması kapsamındadır.

Celal Hocadan değiştirilmiş bir alıntı "Hay ben senin özgürlüğüne"

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.