Şimdi Ara

ABD borsa, ETF, Hisse, fon tartışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
12
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Yerli fonlar için forumda konu başlığı var. Fakat yabancı borsalar için yok.

ABD tarafına yatırım konusunda bu başlık altında her hangi bir fon, etf, borsa vb. fikir alışverişi yapabilir.

NASDAQ, ETF'ler, hisseler vb.. dahası

Alıntı

metni:
    NOT: Burada paylaşılan hiç bir yorum, görsel vb. yatırım tavsiyesi içermez. Forum kullanıcıları arasında fikir/bilgi alışverişi amacıyla konu açılmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Abd hisse tarafında bir sorum olacak hem size hemde diğer arkadaşlara bilgisi olan yanıtlarsa müteşekkir olurum.

Abd hisselerinde hisse yatay kalıp dolar arttığında gelir versi direk dolar artışından kesiliyor diye görünüyor bu çok saçma değil mi. 100 dolar hisse var hisse yatay kaldı dolar 2 katına çıktığı senaryoda dolar artışının %35 i (en üstün bir altı dilim varsaydım. ) Para dolarda kalsa vergi yok ama hissede olduğu için bildiğin zarar yazıyor. Bu dediklerim doğru mu? Doğruysa acayip saçma değil mi?
    Şuan zor bir durumdayım hisse parabolik arttı üst barda yer kalmadı çıkmak istemiyorum ama bildiğin 3-4 senelik hedefi tek senede verdi. Bundan sonra hisse yatayda kalır dolar artışına tabiri caiz ise hayvani vergi verilebilir senaryosu çıkıyor. Çok kafam karıştı ama sistemde acayip sığ çalışmamış sanki farazi yapılmış gibi. Diğer konuyada yazmıştım burayı yeni gördüm için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu vergi konusu çok can sıkıcı. Bunun üstesinden nasıl gelinebilir? Tecrübeli biri bizleri aydınlatırsa seviniriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok detaylı bilgim yok ama kurallar şöyle diye biliyorum. Örnek olarak benim raporu atacağım

ABD tarafında X hisse senedini aldınız ve sattınız. 1 USD bile kar etmiş olsanız bunu bildirip vergisini ödemek zorundasınız.

Ama bir fon aldınız ve temettü almaya başladınız. Veya USD birikiminiz boşta durmasın diye mevduat faizi/günlük nemalandırmaya bıraktınız. Temettü ve faiz geliri yıllık 18.000 TL geçmiyorsa vergiye tabi değilsiniz. Varlık alış/satış yani hisse senedi al-sattan 673 TL kar ettiğim için beyan verip vergisini ödemek zorundayım.

Ama temettü ve USD nema getirisi 18.000 geçmediği için vergi vermek zorunda değilim

• İntelBaba kullanıcısına yanıt

Yurtdışı hisse değer artış kazancı hesaplamasında üfe endekslemesi yapılır.ve doğal olarak dolar arttığı için vergi çıkmaz.

mesela şuan dolar/tl son 1 yılda %17 artı . yani 1 yıl önce 100bin dolara alddığınız hisse hala 100bin dolar ama dolar/tl %17 arttığı için tl bazlı kazanç görünüyor.

100bin dolar 1 yıl önce 3846000tl

100bin tl bugün 4516000tl

yani tl bazlı 670bintl kar gözüküyor değil mi? bakın ne oluyor.

2025 Yılı Nisan Ayındaki Yİ-ÜFE: 4.128,19

2026 Yılı Mart Ayındaki Yİ-ÜFE: 5.145,36

Endeks Değişim Oranı: %24,64 artış

Değerlenmiş Alış Bedeli: 4.793.639,48 TL

Gayrisafi Hasılat: -277.639,48 TL

Toplam Gider: 1,00 TL

Safi Değer Artışı: -277.640,48 TL

Vergiye Tabi Matrah: 0,00 TL

Gelir Vergisi Tutarı: 0,00 TL

yani enflasyon dolar artışından yüksek olduğu için dolar artışından tek kuruş vergi çıkmaz.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Özbey hocam kral adamsın vallahi bende bunu düşünmekten 2-3 gündür duramadım bir senede ciddi prim yaptı hisse yataya bağlarsa dolar artışından vergi çıkar diye düşünmekten edemiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İntelBaba -- 4 Mayıs 2026; 0:30:0 >

vergi borcunuzdan düşebileceğiniz bir şey daha var. eğer prim iadeli hayat sigortası yaptırırsanız bu primleri ilerde iade alabiliyorsuunuz hem de yatırdığınız primleri vergi matrahından düşebiliyorsunuz. oranı neydi şuan tam hatırlamıyorum ama yapay zekaya sorun prim iadeli hayat sigortası ile vergi borcu azalma o söyler tüm detayları.

intel bende de var şu portföyü yeni oluşturdum daha 1 haftalık. bu portföy 7 hisseden oluşuyor ve 7 yıl tutmayı planlıyorum. devrimsel bir yenilik icat falan çıkmazsa

Ciddi vergi çıkıyor bu parayı ben kendime harcamıyorum. Yapay zekaya sordum mümkün değil dedi çok düşük kalır dedi. Mecbur vericem artık Planım pazartesi satıp ppf atmak gelecek marta kadar ppfte vergi parasını çıkarıcak sizce mantıklı mı?

karın ne kadarki %15 vergi dilimini geçecek kadar mı?

satıp ppf geçip geçmeme konusunda bir şey diyemem. intel düşede bilir iyice çıkadabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

karın ne kadarki %15 vergi dilimini geçecek kadar mı?

satıp ppf geçip geçmeme konusunda bir şey diyemem. intel düşede bilir iyice çıkadabilir.

O dilimi geçiyor en üstün bir altı.

Özbey uçuyoruz:D

acayip ram bellek kıtlığı var taleplere yetişemiyor dram üreticileri.

micron hisseleri de uçmuş.

sandist 1 yılda %3300 yükselmiş artık yükselmez buralardan düşer dedikçe sandik hala yükselmeye devam ediyor şan o da %10 yükselişte

• ARkadaşlar özelden sahte aracı kurum forex yatırıma tefas befas ADI ALTINDA sahte web sitelerine whatps guruplarına yönlendirmeler dolandırmanıza sebep olabilir uyanık olun

Acemi olduğum için beyanı daha yeni veriyorum. (Mart'ta vermem gerekirdi) 673 TL kar ettim diye ödeyeceğim vergiye bakın.

Bir de kanuni süre zamanından sonra beyan verdiğim için ceza yeme gibi bir durum söz konusu galiba. Son onay verirken görseldeki uyarıyı veriyor. Ne yapmam lazım başıma iş gelir mi?

• ABD borsa, ETF, Hisse, fon tartışma

Bana bir şey oluyor yardım edin ... :(

Başıma gelenlere bakın. ABD borsasında 673 TL kar ettim. Mart'ta beyan vermediğim için ceza yedim. İlk olarak 2 kat cezayı gösterip 12000 TL ceza kesildi ama sonra bir yerlere basıp (pişmanlık vb..) 3000 TL ceza gösterdi. 1 saat önce e-devlet ve dijital vergi sisteminde 0 TL borcum varken şimdi 4300 TL borcum var... Çok üzgünüm acı bir tecrübe oldu...

• phorever kullanıcısına yanıt

100tl vergi üçin 430tl vergi. kendileri tespit etseydi 12000tl ödeyecektin

Vay be çok büyük para. Keşke tüm banka ve aracı kurumlar vergiyi otomatik hale getirebilse.
    Şimdi en mantıklı ABD yatırımı temettü fonları alıp beyan limitinin altında gelir elde ederek tüm parayı cepte tutmak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.