Şimdi Ara

ABD Bankasından Flaş Dolar Açıklaması 'Dolar 2.5TL olmalı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ABD merkezli bankacılık ve finans şirketi Goldman Sachs'a göre, doların olması gereken değer 2.50 lira.

Goldman Sachs, dolardaki son düşüşe rağmen Türk Lirası'nı hala gerçek değerinin altındaki gelişen ülke para birimi olarak görüyor.

Şirketin "GSDEER" ve "GSFEER" adını verdiği ölçümlerine göre dolar/TL'nin adil değer 3,50 seviyelerinin çok altında; 2,50 TL.

GOLDMAN SACHS'TAN TL İÇİN EN İYİ SENARYO

Merkez bankası ise, dün yaptığı açıklamada, gerektiğinde ek sıkılaşmaya gidilebileceği ifadesini karar metninde korudu.

Goldman Sachs, "Sıkı para politikası ve gevşek mali politika kombinasyonu, oldukça destekleyici değerlemelerle birlikte özellikle de enflasyon mevcut çok yüksek seviyelerden stabilize olmaya başlarsa TL için daha fazla değer kazancı alanı olabileceğine işaret ediyor." dedi.

(Kaynak: Business HT)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mazotta 1 lira olmalı

Dinleyen kim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanı bıraksalar cıdden su an dolar 2.5 olur mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Konu Y kullanıcısına yanıt
    Dolar 2 lira iken ihracat kötü müydü yani

• quote:

Orijinalden alıntı: REV0

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Konu

Bu adama inanmayın bu adam dünyanın en büyük spekulatorlerindendir.

Ayrıca dolar 3.5 civarında kalmalıdır. Eğer altına çok inecek olursa ihracatçıyı etkiler ve ülkenin rekabet gücünü düşürür.

Bence 5 olsun, yuvarlak hesap.

Sabit kur.

O arkadaşa göre 5i de geçse ihracat yine iyi olacak.

Mantık bu.

Bence arkadaş adını yeni konu değilde "Yeni troll" olarak değiştirmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 17 Haziran 2017; 16:4:15 >

• Yeni Konu Y kullanıcısına yanıt
    İyi de tlnin değer kaybetmesi devalüasyon değil ki

• Dolar 4.60 Euro 5.00 olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gecen hsbc de benzer birsey açıklamıştı. Taşlar yerine oturuyor. Ortadoğu'dan kovulmak uzere olan ritschildlar hamle yapıyor. Elimize düştüler 100 yıl sonra

• Demek ki akp kasten dolari dusurmuyor.

• Dolar ne kadar yuksek olursa ihracat o kadar iyi olur.

Patronun masraflari, ozellikle isci masrafi, duser. Ayni miktarda kazanmasina ragmen daha uygun fiyatla satacagindan yurt disi daha cok tercih eder.

Tabi olan yine isciye olur, patron kazanir

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Dolar ne kadar yuksek olursa ihracat o kadar iyi olur.

Patronun masraflari, ozellikle isci masrafi, duser. Ayni miktarda kazanmasina ragmen daha uygun fiyatla satacagindan yurt disi daha cok tercih eder.

İthalat?

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Ithalat iscinin sorunu.

Patron dolarla, euro ile alir yine dolar, euro ile satar. Kur ne kadar yuksekse isci maliyeti o kadar dusuk olur. Bu da onlar icin daha fazla kar anlamina gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

İthalat?

İthalat azalır Türkiye de muadili olan mallar mümkün olduğu kadar tercih edilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarali34

quote:

quote:

İthalat?

İthalat azalır Türkiye de muadili olan mallar mümkün olduğu kadar tercih edilmez.

Bu sefer de cari açık artmayacak mı? Doların yükselmesine iyi diyen arkadaşı anlamadım ben. Anlattığı şeyde olan işçiye olur diyor, benim dediğimde de yine olan işçiye olacak. Daha doğrusu en çok işçi etkilenecek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İthalat?

Bu sefer de cari açık artmayacak mı? Doların yükselmesine iyi diyen arkadaşı anlamadım ben. Anlattığı şeyde olan işçiye olur diyor, benim dediğimde de yine olan işçiye olacak. Daha doğrusu en çok işçi etkilenecek.

İthalat fazla olursa cari açık artar. İhracat iyi ithalat kötü yani.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İthalat?

Üşenmezsen oku.

Japonya'da Abe, ikinci kez başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz parasal genişleme yoluyla Yen’in değerini düşürmeye başladı. Bu hamle, güçlü Yen nedeniyle, bölgesel rakiplerine karşı pazar kaybeden Japonya’nın rekabet gücünü yeniden kazanmasına ve ihracat ve dolayısıyla büyüme ivmesini yukarı çekmesine yol açtı. Çin’in art arda aldığı Yuan’ı devalüe etme kararları aslında Japonya’nın bu hamlesine karşı hamledir. Bu devalüasyonların Çin ekonomisinin ihracatını artırması ve dolayısıyla büyüme oranını yukarı çekmesi beklenebilir.

Öte yandan ABD, yıllardır Çin’in Yuan’ı olduğundan daha düşük değerli tutarak ihracatı teşvik ettiğini söylüyor ve Çin Merkez Bankası’nın Yuan’ı revalüe etmesi ve ürettiği malları biraz da kendi iç pazarında satmasını sağlamak için baskı yapıyordu. Oysa Çin Merkez Bankası geçen hafta tam tersini yaptı, ihracatını daha fazla artırmak için Yuan’ı devalüe etti. Hemen ardından IMF, bu kararı desteklediğini açıkladı. ABD ise hiç ses çıkarmadı. Bu destek ve sessizliğin nedeni Çin’in bu hamlenin temel amacının bir iki yıl içinde dalgalı kur rejimine geçmek olduğu yolunda açıklama yapmış olmasıydı. Yakın gelecekte Yuan’ın değerinin diğer çoğu para birimi gibi piyasada serbestçe belirlenecek olması (ki bu durumda Yuan değer kazanabilir) IMF’nin desteğini, ABD’nin ise sessiz kalmasını sağlamış oldu.

Japonya’nın parasal genişlemeye giderek Yen’in değerini düşürmesi hamlesine karşılık Çin Merkez Bankası’nın Yuan devalüasyonları kur savaşlarının da başlangıcı olabilir. Eğer kur savaşlarının ardından ithalatı kısıtlayıcı önlemler de gelirse son zamanlarda daralan dünya ticaretinin iyice daraldığına tanık olabiliriz. Kapitalist sistemin temel kabullerinden birisi uluslararası ticaretin artmasının genel refahı artıracağı kabulüdür. Bu kabul doğruysa uluslararası ticarette yaşanacak sürekli daralmalar küresel sistemde genel refahın düşmesine yol açacak demektir. Kur savaşlarıyla başlayan bu gelişmeler kapitalizmin küreselleştikçe sıkıntısının da artmaya başladığını ortaya koyuyor.

21. yüzyılın ilk çeyreğinde kur savaşları ve faiz savaşları eşliğinde sonsuz barış arayan bir küresel sistemimiz oldu. Önceki yüzyılın iki kutuplu sisteminde bilinen tek savaş soğuk savaştı. Yakın zamana kadar soğuk savaş bittiği, ekonomik sistem küreselleştiği için küresel refahın artacağını düşündüğümüz bir gelecek uzanıyordu önümüzde. Bugün ise artık sistemsel ve kuramsal altyapısı tamamlanmadan geçilmiş bir küreselleşmenin çok fazla sorun yaratacağını anlamış bulunuyoruz.

http://www.mahfiegilmez.com/2015/08/cin-ekonomisi.html

• haydarali34 kullanıcısına yanıt
    A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 10 Ocak 2021; 12:0:33 >
  • haydarali34 kullanıcısına yanıt
    Ben bir an ithalat artar diye algılamışm, iyisini kötüsünü biliyorum.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yok ben o anlamda sormadım diğer yazdıklarınız da doğru ama kastettiğim dolar yüksekten ithal ettiğimiz ürünlerdi. Tabi bayağı eksik yazmışım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.