Şimdi Ara

ABD, Ay’a tekrar inmeyi deneyecek: SpaceX, “Odysseus” aracını fırlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, Ay’a tekrar inmeyi deneyecek: SpaceX, “Odysseus” aracını fırlattı
    ABD ve NASA, Ay ve diğer uzay hedeflerine artık daha fazla özel şirketi dahil etmek istiyor. Bu bağlamda ABD, özel sektöre ait ve özel sektör tarafından işletilen bir uzay aracını Ay'a indirmeyi bir kez daha deneyecek. Intuitive Machines şirketinin "IM-1" misyonu kapsamında Odysseus uzay aracı bugün TSİ 09:05'te Kennedy Uzay Merkezi'nden SpaceX’e ait olan Falcon 9 roketiyle fırlatıldı.



    ABD, Ay’a iniş yapmayı tekrar deneyecek



    Bugün yapılan fırlatma, Odysseus Ay iniş aracını taşıyan Falcon 9 roketinin 18. Fırlatması oldu. Roket, Intuitive Machines şirketinin "IM-1" görevini yörüngeye çıkardıktan sonra Dünya’ya geri dönerek iniş yaptı.






    Her şey planlandığı gibi giderse Odysseus, 22 Şubat'ta Ay'ın güney kutbu yakınlarına inecek ve Ay'a iniş yapan ilk özel uzay aracı olacak. Bu oldukça önemli bir hedef zira ABD, Apollo 17 görevinden bu yana, yani 50 yılı aşkın bir süredir Ay yüzeyine iniş yapmadı.



    Yaklaşık bir telefon kulübesi büyüklüğünde olan Odysseus, yakalık 675 kilogram ağırlığa sahip. Odysseus, yaklaşık altı gün sürecek bir yolculukla Ay yörüngesine oturacak. Odysseus daha sonra Ay'ın güney kutbundan yaklaşık 300 kilometre uzakta bulunan Malapert A kraterine iniş yapmaya çalışacak.



    NASA’nın Artemis programı için çok önemli



    ABD, Ay’a tekrar inmeyi deneyecek: SpaceX, “Odysseus” aracını fırlattı
    Daha önce söylediğimiz gibi NASA, maliyet nedenlerinden dolayı ticari şirketlerle işbirliği yapıyor. Commercial Lunar Payload Services (CLPS) programı aracılığıyla NASA, IM-1 görevini destekliyor. Bu araçlar, 2020'lerin sonuna kadar Ay'ın güney kutbu yakınlarında mürettebatlı bir üs kurmayı hedefleyen NASA'nın Artemis programına yardımcı olacak verileri toplayacak.



    Ayrıca Bkz.NASA’nın devrimsel Güneş yelkeni tahrik sistemi artık göreve hazır



    Odysseus, 118 milyon dolarlık sözleşme kapsamında üzerinde 6 adet NASA enstrümanı taşıyor. NASA yetkilileri, bunların geliştirilmesi ve inşa edilmesinin ajansa 11 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Odysseus, lazer reflektör dizisi, hassas navigasyon için Doppler lidar ve radyo işaretçisi olarak hareket etmek üzere inişten önce konuşlandırılacak CubeSat gibi faydalı yükler taşıyor. Diğer özel yükler arasında Dünya'da korkunç bir şey olması durumunda tüm insanlık bilgisinin korunmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir "güvenli Ay deposu" da yer alıyor.




    Kaynak:https://www.space.com/spacex-launch-im-1-private-moon-landing-mission







  • ABD aya hiç inmedi. Stanley Kubrick Hollywood stüdyolarında çekti aya inişi. Hepsi yalan. Bunlar Mason Locasının ve Rockfeller ailesinin ayak oyunları. Dünyanın düz olduğu gerçeğini gizlemek için kurguladılar aya inişi. Komünistler, faşistler, liberaller, milliyetçiler, ırkçılar, merkezciler hepsi bir araya gelip dünyanın düz olduğunu gizliyorlar.

  • Aya daha önce inilmiş olduğunu düşünmüyorum. 50 sene öncenin teknolojisiyle inilmişse şuanki teknolojiyle oraya turistik geziler düzenlenir hale gelmiş olmalıydı ama gelen giden yok. Bir de tee o zamanlar araç götürmüşler sürüyorlar orada. Olaya gel. Ha ama dünya düz falan da değil bu arada üstteki arkadaşın dediği gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61desTRoyer61 -- 18 Şubat 2024; 14:5:45 >
  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt
    ABD, Ay’a tekrar inmeyi deneyecek: SpaceX, “Odysseus” aracını fırlattıYavuziccyyoutube
    Facebook'ta türlü türlü insan, türlü türlü grup vardır. Bu grupların arasına girerek gizli planları, oynanan oyunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. Umarım videodaki bu yorumlardan faydalanırsınız da gözünüz açılır ve büyük resmi görmeye başlarsınız. Kanala destek vermek ve katılmak için: https://www.youtube.com/channel/UC8mVYLWV2iKSZawN1YkULaA/join Instagram: https://www.instagram.com/yavuziccy/ Discord kanalımıza gelin çayımızı çorbamızı için: https://discord.gg/fM9WUE8 Twitter: https://twitter.com/Yavuziccy İş teklifleri için / for business: yavuzselimsaglam@gmail.com
    https://youtu.be/gbczKdLZoaU?si=Q_vHTkEU00RhKD31&t=265
  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt

    Adamın yazdığı mesaj komple ironi içeriyor. Bu iddiaları ciddi ciddi yazarlarla dalga geçmek için o şekilde yazmış. ABD, Ay’a tekrar inmeyi deneyecek: SpaceX, “Odysseus” aracını fırlattı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Ay'a hiç inilmedi çünkü Ay'da gizemli anti yerçekimi motorlu UFO'ların üsleri var ve bunları gizliyorlar. O da esas sebebini gizliyor çünkü onlardan. Bir Reptilian kendisi.

  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı uzayın turistik geziye uygunmuş gibi algılanması. Bilakis uzay zorlu ve düşmanca bir ortam, ayrıca uzay programları ve misyonları oldukça maliyetli. Aslında çok sıkı ve titiz bir çalışma ve organizasyonla yeniden üretilmesi gereken birikimsel bir sürece dayanıyorlar. Ortada öyle garajımdaki eski Toyota'ya atlayayım, tekrardan bir İzmir'e gideyim gibi durum bulunmuyor yani. Çok kabaca ifade edilirse, önceki deneyimlerine dayanarak kontrollü bir şekilde yeni bir deneyim yaratmak zorundasın. İnsanlar bu tarz incelikleri düşünmeyip olaya çok basitleştirici yaklaşıyorlar. Ay'a 1960'larda gerçekten gidilseydi çoktan Ay'da koloni kurardık gibi basmakalıp biçimde ilerlemeci gayet düz bir yaklaşım benimsiyorlar, ki bu yanlış. Hayat komplekstir. Dümdüz ilerlemez. Teknik zorluklar çok katmanlıdır ve sistemler karmaşıklaştıkça ve girişimler büyüdükçe karşına yeni zorluk katmanları çıkar veya çözdüğünü varsaydığın zorluklar başka bir yerden başka bir sebeple vurur.





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsun şimdi fark ettim :D

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    60 sene önce bilgisayar üretmek de çok maliyetliydi ancak teknolojiyle, know how ile, seri üretimle vs bu maliyet düşürüldü ve şuan herkes bilgisayara ulaşabiliyor, hele 60 sene öncesine göre bedavaya ulaşabiliyor. Aynı şey her şey için geçerli. Zamanında araç getirmiş sürüyorlar drift atar gibi ayda. ARAÇ GETİRMİŞLER. Şimdi bu özel şirket oraya rahat rahat gitmeliydi, haber deneyecek diye değil de "gidiyor işte" rahatlığında olmalıydı örneğin. Ortada bir terslik var. Bence bu konuda kandırılıyoruz.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Komik mi bu şimdi herşeyi sen biliyorsun evet. İnen adam bişey yoksa bi daha inmez. Eğer varsa şimdi 4 şeritli otoban yaparlardı 😅😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam. Ay'ın aydınlık yüzü gibi aydınlandım şu an. ABD, Ay’a tekrar inmeyi deneyecek: SpaceX, “Odysseus” aracını fırlattı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne çok "yaklaşık" olmuş :)

    "Yaklaşık bir telefon kulübesi büyüklüğünde olan Odysseus, yakalık 675 kilogram ağırlığa sahip. Odysseus, yaklaşık altı gün sürecek bir yolculukla Ay yörüngesine oturacak. Odysseus daha sonra Ay'ın güney kutbundan yaklaşık 300 kilometre uzakta bulunan Malapert A kraterine iniş yapmaya çalışacak."

  • Dikey iniş kalkışı güncel teknoloji ile ancak yapabilmeye başladılar.İnsansız araçlarla bile Ay'a yumuşak inişte hâla sorun oluyor.Sen kalk 60 yıl önce Ay'a roketle insan gönder,hem dikey olarak hem de yumuşak iniş yapsın,görev protokolünde maymun gibi yerde takla atmak olsun sonra bin rokete kalkışı yap ve dünyaya dön.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.