Şimdi Ara

Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abarth 124 Spider Fiat 124 Spider'ın daha eğlence odaklı versiyonu. Araç Ceneve Otomobil fuarında tanıtıldı, ancak forumda çok araştırmama rağmen konusunu göremedim.

Abarth 500 ile Fiat 500 arasındaki performans uçurumunu aranızda bilenler olacaktır. Ancak aynı şeyi 124 spider için söylemek şu an için mümkün değil. Zaten 124 Spider 0-100 arabası değil bunu da belirtmek gerek.

Asıl fark ise sürüşte ortaya çıkıyor. Fiat 124 Spider'ın normal 138 beygirlik motoru Abarth da 178 beygir olmuş durumda. Abarth daha çok aracın süspansiyonlarına odaklanmış durumda. Bununla beraber araca kilitli diferansiyel eklenmiş. Evet baya kilitli diferansiyel, yanlış duymadınız.

Araçta aynı Fiat da olduğu gibi otomatik ve manuel vites seçenekleri bulunmakta. Aracın dış görünüşü ise oldukça değişmiş durumda. Fotoğraflarını ekliyorum detayları inceleyebilirsiniz. Muhtemelen Fiat bayileri özel sipariş ile belki Abarth'ı Tr'ye getirebilir, ancak onun da maliyeti ne olur şu an için bilemiyoruz. Hayırlısıyle Fiat 124 Spider kendi bir gelebilseydi iyiydi.

Evet hala heyacanlanmadıysanız Ceneve otomobil fuarında bir araç daha tanıtıldı ona geçelim: Abarth 124 Rally. Evet spider değil çünkü cabrio değil. Araçta Fiat platformunda alışık olmadığımız 1.8 turbo 296 beygirlik bir ünite bulunmakta. Abarth bu aracı tamamen zorlu ralli koşulları için ürettiğini duyurdu. Yani şu an için tek bilmeniz gereken eğer 2017 FIA’s R-GT de yarışmayı planlamıyorsanız, bu aracı satın alamazsınız. Zaten bizim memlekette 1.6 motordan sonrası hayal oluyor genelde bizler için.

Evet anlatacaklarım bu kadar değil çünkü Abarth 124'ün egsoz sesine dair videolar youtube'da dolaşmaya başladı. Açık konuşayım Wankel motorları saymazsak uzun süredir 1.4 motordan böylesine güzel ses çıktığına şahit olmamıştım.

Saygılar.

Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 12 Mayıs 2016; 16:29:40 >

• Bilgilendirme için sağolun. Benim şaşırdığım konu arabanın egsoz sesi,o ses nedir abi bildiğin v8 gibi ötüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abart versiyonu bildiğin dodge viper olmuş

• Nonstop92 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında bir kaç video daha var youtube direk abarth 124 yazın çıkıyor. Bende şaşırdım 1.4 araba için çok çok iyi o ses.
  • Araç neden karbonfiber kaput ile üretilmiş anlayabilmek için: İlk üretilen 124 Spider'a bakmak gerekiyor. Abarth onu da siyah bir kaput ile satışa sunmuş. O araca ince bir gönderme var.

Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally Abarth 124 Spider ve Abarth 124 Rally

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Mayıs 2016; 15:42:19 >

• fiyat icin bir bilgi var mı?
  • Mx5 in zayif oldugu terde 124 öne cikiyor. Mazdanin daha yakisikli olmasina karsin fiatin daha guclu bir motorla gelmesi tercih nedeni.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • P.Escobar kullanıcısına yanıt
    Hocam Rally versiyonu ingiltere de 29.500 euro.

Fiat Spider'ın da amerika fiyatı bir yerde 23 bin dolar yazıyordu, ama hatırlayamadım şu an.
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Hocam fanlık yok. Vallaha yok. Ama bence Fiat daha yakışıklı . Mazda bana çok sıradan geldi tasarım olarak.

• sesi duyunca oha dedim,

abarth versiyonu çok güzel olmuş, herşeyiyle iyi görünüyor, tam keyif arabası
  • Çok iyi ya
  • 100 110 arasına abarth versiyonu gelir umarım.
  • disparity kullanıcısına yanıt
    Hocam Abarth gelmiyor Türkiye'ye. Çok ciddi bir talep olması lazım, belki o zaman getirilmesi düşünülebilir.

Abarth 500 ve Punto da gelmemişti zamanında.
  • Abarth versiyonunda kaç litre motor olucak?

Evet 1.4 müş. Cok abarti bir fiyat farki olmaz ise abarth a talep olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunluuu55 -- 11 Mayıs 2016; 12:18:30 >
  • samsunluuu55 kullanıcısına yanıt
    Normal Abarth 124 Spider da 1.4 multiair 178 beygirlik motor bulunuyor.(138'lik motorun chiplenmiş hali olması muhtemel) Bunun yanında daha güçlü süspansiyon ve en önemlisi klitli diferansiyel bulunacak.

Abarth 124 rally de ise 1.8 turbo 300 beygirlik bir motor bulunuyor.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 11 Mayıs 2016; 12:25:08 >
  • ben normal spiderdada kilit difransiyel olacak zannediyordum

• Mx-5 den daha uyguna gelirse mx-5 i baltalar
    Abarth daki ses ne oyle senfoni senfoni
    Sanirsin c63 amg cok guzel sesi var.

• dikiz aynasında görmek isterdim şu ledleri, ama trde göremeyiz sanırım
  • Güzel araç, elinize sağlık

• MKVll kullanıcısına yanıt
    Ama top gear'ın sitesinde Abarth araca kilitli diferansiyel eklemiş diye belirtiyordu, yani orjinal 124'te de kilitli olsa, bence öyle bir ifade yer almazdı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.