Şimdi Ara

AB: İnternet'te TÜRK TELEKOM 'Tekel'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AB tarafından yayınlanan 2007 İlerleme raporuna göre, Türk Telekom, Türkiye'nin internet erişiminde 'tekel' olma özelliğini sürdürüyor. İnternet erişiminin %97 sini elinde bulunduran Türk Telekom, bu alanda rekabetin sağlayacağı 'internete ucuz erişim' imkanını da ortadan kaldıran bir tekel fiyat politikası uyguluyor.

İlerleme raporunun dikkat çektiği bir başka nokta ise sabit telefon hizmetlerinde rekabetin sınırlı olduğudur. Raporunda dikkat çektiği gibi 'piyasaya yeni girenlerin yerel telefon hizmetleri vermesine' izin verilmemektedir. Bu durumda Türk telekom yerel telefon ücretlerini kullanıcılar için pahalı sayılacak düzeylerde belirleyebilmekte ve rekabet yokluğu tüketici aleyhine çalışmaktadır.

AB'nin Türkiye'den beklentisi, ülke tüketicilerinin de beklentisini oluşturmaktadır. Ucuz e rekabete dayalı bir fiyat ve piyasa yapısının oluşması.

AB Raporu Türkiye'nin 'Elektronik İletişim Yasası'nı çıkarmasını ve evrensel hizmet sunumunu AB normlarına yakınlaştırmasını önermektedir.

TÜBİDER E-DERGİ

http://www.tubiderbd.com/index.php?module=news&news_id=7154&cat_id=1

• altyapı kurma izni verilmedikçe telekoma rakip filan gelmez asıl sorun o.
    telekominikasyon kurumu ve ttnet el ele daha güzel günlere

• Aynen alt yapı izni geldikten sonra hem çok daha yüksek hızlara kavuşmamız daha hizlı olacak hemde rekabetten fiyatlar düşecek.Fiyatı istemiyoruz zaten şu anki fiyatlar olsa yeter bize sadece hızlar AB ülkelerinin ki gibi olsun yeter bize.
  • Asıl problem yeri kazmak. Belediyeden izin almak... yol parası vs... bunlar çok masraflı işler. Bana kalırsa devletin kabloları(türksatın, telekomun) alıp bunu işletmecilere sunması gerek. o zaman türk telekom ile superonline arasında fark başlar.
  • OGER'e sorsan onlar en ucuz interneti veriyorlar. OECD araştırmaları bile yalan onlara göre.
  • OGER kendini Irak la falan kıyaslıyor galiba veya kazakistan.orası avrupa ise oger haklı
  • geçtim tekel olmasını birde grev var hiç bir iş ilerlemiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Rezaleti!!!
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

geçtim tekel olmasını birde grev var hiç bir iş ilerlemiyor

tekellerya her yana çekiyolar kendilerini.bir grev yüzünden arıza kaydım 2 hafta sonra degerlendırmeye alındı ben 2 haftaya kadar kendı sorunumu coktan halletmıstım bile.bide utanmadan arıyolar

• artık yeter ya bitsin şu telekomun şu tekelciliği insanı bezdirdiler usandırdılar bıktırdılar be kardeşim yeter
  • Türkiye farkı.. yemiyenin malını yerler.
  • Bir de AB yi sevmeyiz.

Adamlar telefonu ve interneti ucuzlatın diyor yaw.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Bir de AB yi sevmeyiz.

Harfleri karıştırıyor insanlarımız. Kahrolsun AB falan :) Kahrolsun TT, PKK, ABD vs. daha cazip harfler şu sıralar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Bir de AB yi sevmeyiz.

Harfleri karıştırıyor insanlarımız. Kahrolsun AB falan :) Kahrolsun TT, PKK, ABD vs. daha cazip harfler şu sıralar.

sana kesinlikle katılıyorum...
    özellikle su aralar hepsini bırakıp sadece PKK ya takmalıyız kafayı

• Türkiye,AB ye ilerleme raporu sunamıyor.Çünkü malesef ilerleyemiyoruz.Heleki bu alanda AB 10 yıl daha internet olayına bakmasın.Çünkü tekel devam edecek.AB de boşuna çenesini yormuş olacak.AB yi hiç ama hiç istemiyorum.Ama görüldüğü gibi bazı alanlarda kalkınmamızı sağlayacak.istersem de sırf bu yüzden isterim.Kağlumbağa hızında ve maaşının büyük kısmını yiyen internet hangi avrupa ülkesinde var.belki AB şart koşarda şu tekelcilerin sonunu getirir.Kendi kendimizi yönetemiyoruz ama dışarısı bizi bizden daha çok düşünüyor.
  • Zaten AB tekelleşme konusunda hep tüketicinin yanıda durmuştur özellikle microsofta verdiği rekor cezaları hep takdir etmişimdir, işin acı tarafı milyonlarca Türk koyunu (sözüm meclisten dışarı) bu duruma boyun eğerken avrupa birliğinin dışarıdan yanlış giden bir şeyler olduğunu Türk kamuoyuna hatırlatmasıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mercurius

Zaten AB tekelleşme konusunda hep tüketicinin yanıda durmuştur özellikle microsofta verdiği rekor cezaları hep takdir etmişimdir, işin acı tarafı milyonlarca Türk koyunu (sözüm meclisten dışarı) bu duruma boyun eğerken avrupa birliğinin dışarıdan yanlış giden bir şeyler olduğunu Türk kamuoyuna hatırlatmasıdır.

msn neyimize yetmesin...
    internet=msn anlayışı ölmedikçe bu iş bu şekilde gider...
    onu da boşver "isyan etmeyin kotalı kullanın" diyen siyasetçi zihniyet tepemizde durdukça müstahak bize bu pahalı yavaş internet
  • Bak orda dur AB. İstediğin her şeyi yapar da bunlar araba laf söyletmezler. Şu araplar kaymağı bi götürsün, yağı bi sürsünler nere sürecekelrse, ondan sonra düzenleme yapılır. Acelesi yok, millet ödüyor nası olsa...

Bir grevde kullanıcılar yapsa ne güzel olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.