Şimdi Ara

A320-M-A Pro ve Apacer Panther 8 GB DDR4 RAM MHz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, öncelikle gerekli olan bilgileri vereyim: Apacer panther 8 GB DDR4 3000MHz CL16 RAM'im ve A320-M-A Pro anakartım var. Soruna geleyim. 2933 MHz'e çekince RAM'i oyunlarda kasma oluyor. Örneğin CS:GO'da 2133MHz ile 200 FPS alırken 2933MHz'de 20-30 FPS'e düşüyor. Sebebi nedir? Çözümü var mı?
    Acaba işlemcim desteklemiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu işlemcinize bapli bir durum. işlemciniz kac mhz ram destegi sunuyor? ramleri oc ile cekiyorsaniz yukarı sistem stabilitesi azaldigi icin fps degerleri asağı geliyor olabilir.
  • İşlemcide 2666mhz yazıyor. Oc ile çekmiyorum. Ramim zaten 3000mhz anakart 3200mhz destekliyor.

• Up

• Anakartin desteklemesi islemcinin destekledigi anlamina gelmez. anakartiniz ona bakarsaniz 1xxx den yeni cikacak islemcilere kadar destekli.. o islemciler takıldığında ramler otomatik mhz arttirir ama elinizdeki islemci max 2666 ve sen ram frekansini arttırdıgında pci-e ve diğer hızları sabitlemedigin icin otomatik veriyolu artisina giriyor o zamanda stabilite bozuluyor. ramleri max hızında degilde islemci ne kadar kullanabilirse orada kullanmaya calisin.
  • Anladım, teşekkürler. Yalnız bu işlemciyle başkaları 3200mhz falan kullanabiliyor o nasıl oluyor

• Hangi anakartla kullaniyorlar? bendeki gibi x470 anakart varsa o ayarliyor ama elinizdeki anakartta o kadar kapsam olmayabilir. bu konuda birsey diyemeyecegim. stabilite bozulması nedenli fsb düşüyor bana göre ki sistemde bunu kanıtlar nitelikte. islemciniz daha yüksek frekanslı ram kullanırken anakartınız stabilite için ayarları düzgün yapamıyor olabilir bu da demektir ki belki bios ile güncelleme gelmiş ve stabilite sorunu ortadan kalkmış olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartımın bios güncel ama sanırım A serisi anakart için bu ram fazla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.