Şimdi Ara

A3 hatchback/ Yeni Leon/Astra Gtc (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
33.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam tavan şimdilik Türkiye'de kimsede yok. Arabayı aldığım bayinin satış müdürü Mayıs'ta üretim bandına girecek demişti ama fazla itibar etmemekte fayda var. Park etmesi aşırı olmasa da sıkıntılı. Tamponda ne işe yaradığı hakkında en ufak bir fikrim olmayan bir demir aksam yüzünden de park sensörü takılamıyor. Arabadaki en büyük saçmalık da burada zaten. Görüş açısı olarak en kısıtlı modele park sensörü takamıyorsun, üstelik 2005 xenon paketli modellerde takılı halde gelmesine rağmen. Bir diğer ciddi sıkıntı da eşya gözü namına bir şeyin olmaması. Kapı cepleri, torpido bir de el freninin alt ve arkasındaki ufacık yerler dışında kullanılabilecek bir yer yok.
  • astra tipi itibari ile şahane. arkadaşımda var çok memnun.
    ama servise gittiğinde opel servisleri maalesef acımıyorlar.

Leon'un tipi de çok güzel, içi kötü maalesef. sert süspansiyon ve gövde rijitliği konusunda şimdiden efsanesi oluşmaya başladı. doğru bir kaç küçük hamleyle yoldan çıkartmak imkansız hale geliyor.

A3 için konuşmaya gerek yok. Her yola gelen bir alet. Üsttekilerin ikisinden de daha konforlu.
    2. eli iyi, servisi/parçası en fazla astra kadar pahalı.

şu anda astra gtc satışları nasıl bilmiyorum ama opel bayileri genelde burunlarından kıl aldırmazlar. gediz'de arkadaşım olmasına rağmen kampanya fiyatlarından 10 ytl indirim yaptıramamıştım kardeşime araba alırken. uyuz olup gidip yaris aldık. ama a3'te ciddi indirimler yapıyorlar. neredeyse opsiyonlu gtc parasına a3 alırsın ki baz versiyonu bile ihtiyaçlarını fazla fazla görür.

tavsiyem a3 baz versiyon, jant ve lastik seçimini de önceden yap, araba çıkar çıkmaz taktırırsın, diğerlerini de iade edersin. 4-5 sene sorunsuz binersin...

• arkadaşlar kararımı verdim ve metalik gri a3 almaya karar verdim. Jantları da resimdeki gibi yaptırmayı düşünüyorum.

Düz vites alacağım için Fsi motor düşünüyorum.(Fsi ile 102 hp 1.6 motor arasında 1000, düzle tiptronik arasında 3000 euro fark var.)

ambiente paketli
    Park sensörü
    mp3 cd çalar
    xenon far ve sunroof istiyorum kaça gelir bi bilgisi olan bu paketli fiyatlardan??

• Audi nin parçaları Astra kadar demek doğru olmaz...

Biz AStra ya 5 kuruş para harcamadık.

Şimdi Audi için sen özel servis zor bulursun, Opel in her yerde özel servisi dolu Büyükçekmecede 2 tane Opel servisi var, sanayileri saymıyorum...

Garantisi varken zaten önemli dğeil bakım parası veriyorsun, aracının zaten kaskosu var cebinden para çıkmaz...

E garanti bitince özel servse gidiyorsun sorununu hallediyorlar...

Audi eşit değildir Opel o konuda yapmayın...

Yetkili servislerin yaptığı şu tamponu takıyorsun bi yere, kayank iistiyor adam diyorki, ben kompel atıcam tamponu 1.5 milyar diyor veya git Aksarayda şu ustaya yaptır 15 milyon ver diyor, gidiosun Aksaraya yaptırıosun...
  • Sunroof a bişi diyemem de xenonu dışarıda kalite bi yere taktır bayagı kar edersin.

Bide bende düşünüyorum ama attariction damı ne ön panjur birleşik ya ondan olmassa olmaz , aşırı bi güzellik katıyor.
  • A3 A3 A3..........................BÖBREK YETER...............
  • Astra sahibi hiç olmadım o yüzden başıma gelen bir şey yok.
    Ama Astra'sı olan 3 arkadaşım var, garanti dahilindeki periyodik bakımlara bile ciddi paralar ödüyorlar.
    BMW bile periyodik bakımlarına 500 milyon civarında bir fatura kesiyorken Opel'in aldığı parayı yüksek bulmamak elde değil.

Bu arada otomobil dergilerinin 100 bin km. testlerini takip edenler bilirler Opel'in servisi maalesef yüksek.
    Neye göre yüksek derseniz 35 milyara araba satıyorsunuz 300-400 milyon bakım bedeli var, adam 65 milyara araç satıyor 500 milyon istiyor. Yerinden alıyor, yerine getiriyor vs...

Opel servisler'i (ama özel ama yetkili) gayet para kazanıyorlar. Toyota servisleri kan ağlıyor
  • Siyah A3.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neroman

Astra sahibi hiç olmadım o yüzden başıma gelen bir şey yok.
    Ama Astra'sı olan 3 arkadaşım var, garanti dahilindeki periyodik bakımlara bile ciddi paralar ödüyorlar.
    BMW bile periyodik bakımlarına 500 milyon civarında bir fatura kesiyorken Opel'in aldığı parayı yüksek bulmamak elde değil.

Bu arada otomobil dergilerinin 100 bin km. testlerini takip edenler bilirler Opel'in servisi maalesef yüksek.
    Neye göre yüksek derseniz 35 milyara araba satıyorsunuz 300-400 milyon bakım bedeli var, adam 65 milyara araç satıyor 500 milyon istiyor. Yerinden alıyor, yerine getiriyor vs...

Opel servisler'i (ama özel ama yetkili) gayet para kazanıyorlar. Toyota servisleri kan ağlıyor

45binde bakıma götürdük özel servise 300-400 milyon vermek gerekseydi biz bu aracı satardık
    (Gerçi bu hafta pazara götürcez kısmetse dayımla ama )
    Çok cuzi bir rakam verdik, bir sürü şeyini değiştirdik aracın...

Normal serviste 45bin bakımı 180ytl falandı sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 15 Aralık 2005, 16:41:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: neroman

Astra sahibi hiç olmadım o yüzden başıma gelen bir şey yok.

Yok daha neler vectra bi 7.500km de gitti servise 100ytl mi ne verildi.Birde 15.000 de gitti 170 ytl. Bumudu abartı bakım masrafı yani?

• quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

ben de yeni leon var ama senin gibi secme durumum olsaydı a3ü secerdim direk..

msn nin varmı arkadaşım?luckyba5tard@hotmail sana leon hakkında bişiler sorjam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lucky Ba5tard

quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

ben de yeni leon var ama senin gibi secme durumum olsaydı a3ü secerdim direk..

msn nin varmı arkadaşım?luckyba5tard@hotmail sana leon hakkında bişiler sorjam..

ekledim sorabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: _dream_

arkadaşlar kararımı verdim ve metalik gri a3 almaya karar verdim. Jantları da resimdeki gibi yaptırmayı düşünüyorum.

Düz vites alacağım için Fsi motor düşünüyorum.(Fsi ile 102 hp 1.6 motor arasında 1000, düzle tiptronik arasında 3000 euro fark var.)

ambiente paketli
    Park sensörü
    mp3 cd çalar
    xenon far ve sunroof istiyorum kaça gelir bi bilgisi olan bu paketli fiyatlardan??

merhaba.istediğin özelliklerin aynısından bir araç sipariş ettim geçen ay.audi de mp3 player yok.bende park sensoru istiyodum kız bana eğer fabrika çıkısşı istersem 800 ytl -serviste taktırırsam aynısını 500 e mal edebilirsin dediğinden bende servisinde sonradan taktırıcam sensörü..aracın teklifi 32.400 eu.ancak bana yapılan yüzde 10 luk indirimden sonra bu full+full araç 29.200 eu ya geldi.yani 46.700 ytl.bu da sunroof lu bi golf parasına full+full bir a3 almak demek..aşağıda 1.foto da bana verilen teklif.2.fotoda da aracın adıma kesilen proforma faturasını görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 25 Aralık 2005 17:11:39 >

• hayırlı olsun.iyi seçim
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Eski kasa AStraya gel bin ,bırak sen 155NM torklu araç, ara hızlanmaları süper sen benim aracımı bana mı anlatıyorsun ya...

0-100 11.5 saniye olan araba yavaş mı???

aragazı çok iyi yiyor, gel sen benim bi yanımda gez bakalım AStra yavaş mı değilmi...

11.5 saniye diyorlar ama ben bu aracı 10.5 saniyede 0-100 e çıkarıp videosunu koymak isterim zamanım olsa... Sanırım testi yapan çok zorlamamış

Millet bu aracın 1.4 ünü kullanıyor sen bana 1.6 araç kıçını kaldıramıyor diyorsun hey Allah ım

Ya neyse senin görüşündür, binmediğin araba hakkında 0-100 e bakarak yorum yapabilirsin... O senin takdirindir... Fikrini söyle tamam...

Yani de ki FSi Audinin gerisinde kalır ki, kalmaz 115Bg lik Fsi motoru çok ta başarılı değil, 105 lik Astra yanında kaldı ki 8V lık eski 100Hp motor hiç değil...

O eski motorun değişken subaplı motorlara göre tek artısı düşük devirlerde çabuk kendini toparlaması... Başka bir artısı yok, değişken subaplılar üstg devirlerde avantajlarını gösterir...AMa çok yakması falan düşük performansı bir çok eksiği var...

Yok öyle bir anlatıyorlar ki komedi... Yok kalkmıyor falan, ya MORBİD buraya gel ya 1.4 Astra motorunu anlat şunlara gidiyor mu gitmiyor mu

Dediğim gibi kendi görüşüdür...

Günümüzde motorlar arasında çok fark yok biri 12.5sn. desek biri 11.5 sn desek 0-100 arasında yüzde 10 luk bile bir fark olmuyor, ki bu şanzıman oranlarıyla ilgili ...

Astra 6 vites yapmış ekonomi için... Bu araç yarış aracı değil ki, aracın ara hızlanmaları iyi, ekonomik alanların aradığı bunlar...

0-100 e bakıp araba alan zerre kadar anlamıyor demektir...

0-100 e bakıp araba alan adam ışıklarda kapışmak isteyen adam olur...

Giderim 106 Gti alıp milletle kapışırım budur...

BMW 1.6 motor koymuş 116 ya 10.5sn falan 0-100 . BMW bu araca 0-100 ü 8 sn olan MOTOR KOYAMAZ MI??

DÜnyanın en iyi motorları ödüllerini diğer firmaların bir kaç katı şeklinde alıyor her sene bu adamlar,bu sene gene dünyanın en iyi motorunu yaptı sorarım size?

AMa adam 1.20 diye modeli var, 1.20d var performans isteyen onu alıyor...

Önemli olan motorda verimi yakalamaktır... Kaldı ki aracın ağırlığı, sürtünme katsayısı her şeyi önemli...

AStradaki motoru Civic e koy ,vites oranlarıyla oyna 0-100 8sn yaparsın, biraz son hız çekersin, araç bir de B segmenti araç kadar hafif 900Kg falan..

Demek istediğim şu:

Arkadaşım en çok dış görünüş olarak filan hangi araba tarz geliyorsa, canın hangisini istiyorsa onu al ,biz 500 yorum yapsak nafile...

O 3 arabayada takla ata ata binerim verseler

Ha param olsa A3 e hayatta bakmam 1.20D alırım, veya 1.16, her testte performans ta , yol tutuş ta konfor da , içeride dışlarıda havada karada BMW 1 serisi A3 ün eline veriyor tartışmasız...

Paran varsa BMW... Bırak bunları..

Gerçi Astra namussuzun tasarımıda çok manyak aşık ediyor adamı özellikle siyahı...

kardeş kusura bakma ama bence sende audi ye ve A3 e karsı bi kompleks var..
    benim kişisel görüşüm a3 ü astra ve leonla kıyaslamak tamamen saçmalık. ama fiyatına gore elde edilen verim ve performans diosan o ayrı..şimdi sen bana ben hızlı giden bi araba istiyorum ve benzin tüketimi umrumda değil dersen bensana 25 milyara bi corvette almanı öneririm :)

benim aracım a3 s-line 1.6 fsi full donanımlı.. ve cok memnunum

0-100 hızlanmalarında aracını dergide yazdıgından 1 saniye hızlı cıkarıcagını solemissin. sana şunu söyliyim o degerler en uygun asfalt , 0 derece eğim en uygun lastik ve profesyonel sürücülerle yapılıyor. sen değil aşağısını tam o sürede 100 yap ben sana arabamı veriyim :) (motoruna ellenmemis bi aracta)

ayrıca bi aracın 0-100 yapma suresi önemli bi ayrıntıdır.

audi 1.6 fsi motoru ödül almış bir motor. 1.6 fsi ın başarılı bir motor olmadıgını neye dayanarak soyledin cok merak ettim. audinin torkuda digerlerine gore yüksek. audiyi ben anlatmıyım kısacası audi. :)

kardeşimde bmw 1.16 var. sürüş olarak güzel bi araba. arkadan itişli olması araca ayrı bi dinamiklik katıyo ama iki arabayıda süren kimsenin 1.16 yı tercih edicegini düsünmüyorum. 1.16 nın iç yapısı ,koltukları ,torpidosu cok kalitesiz.audiyle gercekten kıyaslanılmıcak ölçüde. benim bmw ye bakıs acımı degistiren bi araba oldu.(kotu anlamda).

astra güzel araba kimse kotu demiyo ama a3 kotu ve astra ondan daha iyi demek yerçekimi kanununu inkar etmek kadar komik. çünkü açıklanan performans degerleri ortada.

görünümünü daha çok beyenebilirsin o senin zevkine kalmış ,zevkler tartışılamaz ama fsi motorunun başarılı olmadığını soylemen ve her a3 diyenin arkasından aracın kotu özelliklerini vurgulaman bende sende bu yonde bi kompleks oldugu gorusunu uyandırdı.

• ben de astra gtc yi almayı düşünüyordum ancak az önce opel bayisi ile konuştum ve fikrim bir anda değişti.

araçta tiptronik vites opsiyon olarak bile yok, ben manuel vites ile uğraşmaktan hoşlanmadığım için bu bence bir eksi, en azından fiyat farkı ile konabilirdi

panoromik ön cam istediğim takdirde 6 ay beklemem gerekiyormuş, aracın fabrikadan çıkması benim bildiğim 4 hafta alır, opele bunu sordum bana biz bu kadar sürede getirtebiliyoruz dedi.. bu durumda ben aracımı alana kadar zaten kasası eskiyecek..

bir de opel gtc hiçbir showroomda yok, aracı görmeden almamızı mı bekliyorlar nedir anlamadım. katalogdan araba alınır mı yani sonuçta 45.000 ytl bir ücret ödeyeceğim, aracı en azından bi görmek içine binmek isterim, opel bana araç 4-5 hafta sonra gelecek dedi ancak bu cevap da pek tatmin edici değil..

yani kısacası opelin bayileri bu tarihler konusunda pek güven vermedi bana, o nedenle özellikle dış tasarımına hasta olduğum astra gtcden soğudum biraz..

• GTC
  • ben a3 kullanıyorum , senin gibi gtc ve a3 u cok inceledim...a3 bambaska icine oturunca anlarsın :)

aldıktan sonra leonu inceledim gercekten o da cok ii , bagaj ve ic dizayn haric.

Bana gore ;

1.audi a3
    2.seat leon
    3.astra gtc
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Astra OPC geliyor 250BG sınıfının en iyisi...

1.6 GTC 105 HP
    2.0 GTC TURBO 200 HP
    2.0 GTC OPC TURBO 240 HP

yannıslık olmasın
  • 1-Audi a3 s-line

2-Audi a3 ambition

3-Audi a3 attraction

4-golf sportline

5-astra gtc

benim tercih listem :)
    (en ustteki benim zaten)

cok paran yoksa gtc al ama eger butcen uygunsa kesinlikle a3 u oneririm.. sonucta biri opel dieri Audi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bur91 -- 28 Mayıs 2006; 22:16:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.