Şimdi Ara

A3 hatchback/ Yeni Leon/Astra Gtc (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
32.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: antiochos

Astra kıçını kaldıramıyor diyenler AStra binmemiş olanlar, bir MOTOR sadece 0-100 değildir...

Şu dünyada o kadar insan var, acaba kaçı aracının kaç sn.de 0-100 yaptığından haberdar??

Kaç kişi 0-100 e bakıp araba alır?

AkınCL bir yerde demişti, 500BG lik ralli araçları 225km/h tan yukarı çıkamazlar ama hızlanmaları çok iyidir diye, koskoca 500BG lik araba düşünün adamların demekki MOTORLARI dandik 100BG lik araçla aynı Max hıza sahip...

Bırakın bu işleri...

Bir araç önerirken, tasarım yol tutuş, süspansiyon performans güvenlik , yakıt tüketimi vs. önemlidir... Hepsi ayrı kriterlerdir, bir araç hakkında fikir söylersin...

Parama göre param yeterse A3 ve Astra GTC arasında karar kılardım, AStra tasarım olarak daha güzel ama Audi de yabana atılcka bir araç değil Özel bir araç...

Param yetmezse direk Leon a binerim o da dış tasarım olarak baba bir araç ama yakıtı fazla motor eski... AYrıca iç tasarımı tam bir felaket...
    Zaten C segmenti 4 kapı bir araç bakarken, bakçağım ilk araçlardan olurdu Seat acayip hırçın çizgileri var ama iç tasarımı bitirdi beni çok kötü konsol...Gerçi önemli olan dış tiptir, aracın iç kumandaları gayet kullanışlı fonksionel diğer bir yandan...

Bu aracı sen Forsu olsun gösterişi olsun diye alıyorsun zaten perf. aramıyorsun 1.6 , o yüzden AStra ya bakacan, A3 piyasada çok var,AStra çok tek tük çok orjinal bir aracın olur... ÇOk havalı...

Ama 2 kapı araç satması zor olur bunu düşünmeyeceksin...

Ben 4 kapı A3 alırım param olsa şahsen, 2. el de önemli gerçi Opeller satılır ama bu spor olduğu için biraz zor olur...

EN iyisi sen AUDI A3 4 kapı al ne de olsa bir Audi hemde kolay elden çıkar

0-100 den bahseden kim ? Kıçını kaldıramıyor çünkü ilk hızlanmalarda da ara hızlanmalarda da rakiplerinin gerisinde. Eski kasa astra bile yawaştı, bu ondan da yawaş...

• bugün çoğu kişi a3 ü pahalılığından alamıyor..ancak kimse bilmiyor ki extra opsiyonları bile ekleseniz golf ile aynı paraya geliyo hemen hemen...gidip bayilerle birebir konuşmadan araba almayın..nette doğru fiyatlar yok..netteki listesinde 26500 eu luk a3 fsi bana 23800 eu ya geldi bu da 38000 ytl demek...a3 comf.veya sportline dan 4-5 milyar daha ucuz..bu aradaki farka da xenon sunroof vs rahatca ekleyebilirsiniz..
  • Eski kasa AStraya gel bin ,bırak sen 155NM torklu araç, ara hızlanmaları süper sen benim aracımı bana mı anlatıyorsun ya...

0-100 11.5 saniye olan araba yavaş mı???

aragazı çok iyi yiyor, gel sen benim bi yanımda gez bakalım AStra yavaş mı değilmi...

11.5 saniye diyorlar ama ben bu aracı 10.5 saniyede 0-100 e çıkarıp videosunu koymak isterim zamanım olsa... Sanırım testi yapan çok zorlamamış

Millet bu aracın 1.4 ünü kullanıyor sen bana 1.6 araç kıçını kaldıramıyor diyorsun hey Allah ım

Ya neyse senin görüşündür, binmediğin araba hakkında 0-100 e bakarak yorum yapabilirsin... O senin takdirindir... Fikrini söyle tamam...

Yani de ki FSi Audinin gerisinde kalır ki, kalmaz 115Bg lik Fsi motoru çok ta başarılı değil, 105 lik Astra yanında kaldı ki 8V lık eski 100Hp motor hiç değil...

O eski motorun değişken subaplı motorlara göre tek artısı düşük devirlerde çabuk kendini toparlaması... Başka bir artısı yok, değişken subaplılar üstg devirlerde avantajlarını gösterir...AMa çok yakması falan düşük performansı bir çok eksiği var...

Yok öyle bir anlatıyorlar ki komedi... Yok kalkmıyor falan, ya MORBİD buraya gel ya 1.4 Astra motorunu anlat şunlara gidiyor mu gitmiyor mu

Dediğim gibi kendi görüşüdür...

Günümüzde motorlar arasında çok fark yok biri 12.5sn. desek biri 11.5 sn desek 0-100 arasında yüzde 10 luk bile bir fark olmuyor, ki bu şanzıman oranlarıyla ilgili ...

Astra 6 vites yapmış ekonomi için... Bu araç yarış aracı değil ki, aracın ara hızlanmaları iyi, ekonomik alanların aradığı bunlar...

0-100 e bakıp araba alan zerre kadar anlamıyor demektir...

0-100 e bakıp araba alan adam ışıklarda kapışmak isteyen adam olur...

Giderim 106 Gti alıp milletle kapışırım budur...

BMW 1.6 motor koymuş 116 ya 10.5sn falan 0-100 . BMW bu araca 0-100 ü 8 sn olan MOTOR KOYAMAZ MI??

DÜnyanın en iyi motorları ödüllerini diğer firmaların bir kaç katı şeklinde alıyor her sene bu adamlar,bu sene gene dünyanın en iyi motorunu yaptı sorarım size?

AMa adam 1.20 diye modeli var, 1.20d var performans isteyen onu alıyor...

Önemli olan motorda verimi yakalamaktır... Kaldı ki aracın ağırlığı, sürtünme katsayısı her şeyi önemli...

AStradaki motoru Civic e koy ,vites oranlarıyla oyna 0-100 8sn yaparsın, biraz son hız çekersin, araç bir de B segmenti araç kadar hafif 900Kg falan..

Demek istediğim şu:

Arkadaşım en çok dış görünüş olarak filan hangi araba tarz geliyorsa, canın hangisini istiyorsa onu al ,biz 500 yorum yapsak nafile...

O 3 arabayada takla ata ata binerim verseler

Ha param olsa A3 e hayatta bakmam 1.20D alırım, veya 1.16, her testte performans ta , yol tutuş ta konfor da , içeride dışlarıda havada karada BMW 1 serisi A3 ün eline veriyor tartışmasız...

Paran varsa BMW... Bırak bunları..

Gerçi Astra namussuzun tasarımıda çok manyak aşık ediyor adamı özellikle siyahı...

• Hocam valla tam olarak bi fiyat limitin var mı yok mu ben anlayamadım...

Eğer fiyat konusunda sıkıntım yok diyorsan bu araçlar arasından tabi ki A3 derim.Özellikle 3 kapılı siyah ambition paketli sunrooflu xenon farlı bi a3 e kim hayır diyebilir ki

Yok eğer fiyat sınırı var diyorsan ikinci seçenek olarak GTCye bak derim.Duyduğuma göre yakında GTClere OPC tamponu marşpiyeleri ve jantları gibi opsiyonlar takılabilecekmiş...Yani Seat Leon a ciddi bi rakip olabilir..

Bu arada Seatın opsiyonları da amma genişmiş ya....

• arkadaşlar fiyat sınırım 43 ila 46 bin ytl arası.

1 serisi bu seçeneklerim arasında niye yok derseniz 1.16 denen araba için "bmwsi var" damgası yemek istemiyorum.(arabayla bi problemim yok kesinlikle sadece halkımın bu markaya olan bakış açısını sevmiyorum)(Ayranı yok içmeye tahtıravanla gider s......a hessaabı)
    Bmw almak isteseydim ya 1.20d 163hp ya da 3.20d alırdım ki o kadar para olsa topic açmazdım.
  • Valla hocam ben geçenlerde Audi de kendime bi araç yaptırdım.. A3 1.6 otomatik vites,ambition, siyah xenon far ,sunroof, medial aliminyum iç kaplama, Symphony radyo,iç aydınlatma paketi, 3 kollu çok fonksyonlu direksiyon... Araca 31-32 bin euroya yakın fiyat söylediler... ayrıca 8-12 hafta arası süre verdiler..

Bence biraz daha kasıp böyle bi araç al sonuçta özel ve güzel bi araç
  • 1.6 Fsi mı?
    ben otomatik istemiyorum ya. Senin otomatik dediğin tiptronik heralde?

benim istediğim 1.6 Fsi-park sensörü - direksiyondan kumandalı cdmp3 çalar- sunroof olmaya da bilir)- xenon bi de o kabartmalı cantlar var ya.

Bu symphony radio olayı nedir?
  • Radio Symohony Radio Concertin yani baz olan radyocd kasetçalar versiyonun üstü.Cd çaları daha geniş kapasiteli temel farkı bu..

Benim otomatikten kastım tiptronikti zaten..Tiptronikte Fsı motor yok.Tabi bu biraz zevk meselesi.Ben yoğun trafikte dur kalklarda vites değiştirmekten sıkılıyorum ve o yüzden rahatlık arıyorum.

Ayrıca Park sensörü bence bu sınıftaki bi araç için çok gerekli bi opsiyon değil çünkü araç zaten sedan değil ki..Öyle aman aman büyük değil sonuçta.Ona vereceğin paraya başka bi opsiyon alırsın..

Kabartmalı jantlarla kastın ambition donanımda var olan 17 inçlik jantlar mı?
  • ya şu resimdekiler yok mu

onlar hangi donanim paketine dahil değilse opsiyonel mi?

• Bu ambition modelindeki standart jantlar. Ambition da attraction versiyonun 1500-2000 euroluk(farkı tam bilmiyorum) üst versiyonu...

Sen baz versiyonu yani attractionı alıp bu jantları da taktırabilirsin ama.Öyle bi opsiyonun da var!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GS_1905 -- 11 Aralık 2005, 1:40:19 >
  • quote:

AStradaki motoru Civic e koy ,vites oranlarıyla oyna 0-100 8sn yaparsın, biraz son hız çekersin, araç bir de B segmenti araç kadar hafif 900Kg falan..

biraz fazla fanatiklik yapıon sanki
    civicdeki motoru astraya koy 10sn altı garanti
  • quote:

Orjinalden alıntı: _dream_

yok ya
    bende şimdi transit connect var
    yeni focusla veya c-maxle bi benzerliğinin olduğunu sanmıyorum.
    Babam Yeni focus tdci alalım diyo da benim aklım bu arabalarda.
    çok yakarsın o arabalarla cebini boşuna yorma diyo da hala düşünüyorum 1 ay geçti hala seçemedim
    ama kesinlikle gidip yeni tdci ı test edicem

baban bu işi bilior
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan

quote:

Olmaz Astra ağır araba, Honda hafif, biri 900 küsür biri 1300 , bilmiyorum araç kullanıyor musun ama eğer kullanıyorsan biliyorsun araca 4 kişi bindir aracın fizyolojisi kayar, direksiyon baya ağırlaşır, yani fark eder... Ben misal verdim, kesin değer söylemedim, ama yani dediğim mantık doğru Honda 400 kg hafif araba, 5-6 kişi fazla var öyle düşün, yani Motor kötü değil ben bunu demek istedim

• quote:

Eski kasa AStraya gel bin ,bırak sen 155NM torklu araç, ara hızlanmaları süper sen benim aracımı bana mı anlatıyorsun ya...

0-100 11.5 saniye olan araba yavaş mı???

aragazı çok iyi yiyor, gel sen benim bi yanımda gez bakalım AStra yavaş mı değilmi...

11.5 saniye diyorlar ama ben bu aracı 10.5 saniyede 0-100 e çıkarıp videosunu koymak isterim zamanım olsa... Sanırım testi yapan çok zorlamamış

Millet bu aracın 1.4 ünü kullanıyor sen bana 1.6 araç kıçını kaldıramıyor diyorsun hey Allah ım

Ya neyse senin görüşündür, binmediğin araba hakkında 0-100 e bakarak yorum yapabilirsin... O senin takdirindir... Fikrini söyle tamam...

Sen daha kendi aracının teknik verilerini bilmiyorsun ki... 155 NM falan değil arabanın torku. istersen ara bul bak. Ayrıca senin aracının filtre egzozlusu var arkadaşımda defalarca bindim. Gitmiyor işte astralar, hele yenileri iyice berbat...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan

quote:

Olmaz Astra ağır araba, Honda hafif, biri 900 küsür biri 1300 , bilmiyorum araç kullanıyor musun ama eğer kullanıyorsan biliyorsun araca 4 kişi bindir aracın fizyolojisi kayar, direksiyon baya ağırlaşır, yani fark eder... Ben misal verdim, kesin değer söylemedim, ama yani dediğim mantık doğru Honda 400 kg hafif araba, 5-6 kişi fazla var öyle düşün, yani Motor kötü değil ben bunu demek istedim

Eh kendi aracının ozelliklerini bilmeyen adam diğerlerini de bilemez tabi. Honda 900 kusur KG miş.. Yok yauw ahah. 2001-2005 civiclerin en hafifi 1100 KG dir, yeni astra da 1190. Honda 400 Kg hafifmiş miş.

Kısaca demek istediğin tutmadı, motoru da kötü ayrıca yeni astranın. 1.6 105 hp, torku da 150

• ya civic , 400 kg fark nerden çıktı hayret bişeysiniz.
    kirletmeyin topiğimi kardeşim araba seçiyoruz burda.

Karşılaştırma yapçaksanız A3 astra Gtc leon arasında yapın.

Japon honda civicle alman astra karşılaştırmayın allah allah.
  • Sanki biraz alakasız olmuş başlık bence Astra gtc ile Leon arasında kalınabilir ama A3 çok farklı aralarında...Yani direkt A3 ü al başka/baş tarafa koy,bu kadar basit olay...Astra Gtc nin tasarımı gerçekten çok güzel fakat performans olarak ve kullanım açısından dezavantajları var özellikle arkayı görmede sürücüsüne büyük sorun yaşatıyor bunun nedenide arkadaki camın küçük olması ayrıca 2.elde de satarken işin daha zor...Yeni Leon cidden güzel ama çok nazik duruyor pek oturaklı gözükmüyor ayrıca aracın yakıt tasarrufu açısından pek tutumlu olmadığı biliniyor!!!

Sonuç itibariyle Audi A3 ün kalitesi,karizması,marka değeri,rahatlığı,piyasası v.s v.sss hiçbirinde yok...Kesinlikle A3
  • selam arkadaslar, benim tercihim Audi A3 sportback ten yani.Beni hali hazirda Audi A3 Sportback 2.0 TDI kullaniyorum aracimdan cok memnunum.resimdende gorebilirsiniz.Sis fari yok, Xenon yok,Sonroof yok. AMa cift bolme otomatik clima, Cd calar muzik sistemi var.Gerisi standart donanim ve gayet memnunum ozellikle bu motor ve performanstan cok cok fazla memnunum, sadece soyle bir S-line stili tampon felan taktirirsam cok hos olacagina inanioyrum, ama su siralar onla ugrasamam. Astra GTC ninde tipini cok begeniyorum, gerceckten cok hos bir otomobil. Leonun disi tasarimi guzel ama, icini hic begenmedim. Birde arabalari test etmeni, denemeni tavsiye edeirm, icinde oturma pozisyonlari birle cok farkli arablarim,mutlaka disi kadar icinede iyi bak.Kolay gelsin, bir sorun olursa audi ile ilgili yanitlamaya cackisirim, kendine iyi bak.

• GTC sahibi olarak bir deneme sürüşü yapmanı tavsiye ederim. Kokpite geçtiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın. Arabaya binmeden forum köşelerinden sallayanlara bakma derim naçizane. Sonuçta 3 arabanın da birbirine karşı avantaj ve dezavantajları var. Bir yerden sonra iş senin zevkine kalıyor.
  • rahat park edebiliyo musun bilader?

bi de belki sende vardır. Cam tavan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.