Şimdi Ara

A3 hatchback/ Yeni Leon/Astra Gtc (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
33.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben MAK matrix mirrora gecen mayıstan beri tavım..arkadasım 156sına taktıgı anda basladı bende sevdası..gümüş arabaya süper gidior..arabayı aldıktan sonra (gümüş) bi fiyatlarına bakayım dedim şansıma leon üzerinde denenmiş hali cıktı..tamamen şans yani..benim takacagım tek jant modeli var o da bu....

A3 hatchback/ Yeni Leon/Astra Gtc

ÖTESİ YOK...
  • kaç para şimdi bu jantlar lastikleriyle bir?

bi de sıfır yanak gibi bunlar kaldırıma falan çıkmak hayal heralde bunlarla
  • jantlar 1300toplam..lastikler de modele göre degişir ama toplamda 2-2bucuk arasına mal olur...sen araba almaya karar ver ona göre jant bakarız MAK herarabaya gitmez
  • ya zaten öyle araba aldıktan sonra orjinallerinden vazgeçmek te herkesin harcı deil.

Şahsen bn yapamam bilader.
    Ama yapana helal olsun takdir ederim yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _dream_

ya zaten öyle araba aldıktan sonra orjinallerinden vazgeçmek te herkesin harcı deil.

Şahsen bn yapamam bilader.
    Ama yapana helal olsun takdir ederim yani.

aslında cok basit ve maliyeti cok uygun oluyor 0arabaya yaptıgında..mesela sen arabayı aldın..galeriden cıkarmdan gidip jant+lastigini begeniosun..adama 0lastigini veriosun lastik basına senden 30-40ytl arası para alır..toplamda eder 150ytl..0 fabrika cıkısı jantlarını servise güzel bir fiyata verirsin zaten onlar kacırmaz..gider 1300-1500e de jantlarını alırsın ordan da en fazla cebinden 200-300ytl para cıkar..toplamda en fazla 500ytl e bambaska bi görüntüye sahip olur araban..bi evin salonu nasılsa..girdiginde direk salondaki koltuk takımları veya salonun genel görünümü dikkatini cekiosa arabada da jant+lastik öyledir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRKMKZN -- 10 Aralık 2005, 15:44:01 >

• yaw görkem ii hoş diosun bende istiyorum ama bana arabanın orjinal jantlar cıkınca sanki düşük model araba alıpta (çelik jantsız) jant taktırmıssın gibi gelio oda beni kıl edio
    şimdi bende mesela focus ghia var jantlarıda belki bilirsin 16" ama ben şimdi bu janttan aldımı araba sanki tend almışımda jant taktırmısım gibi oluo cidden kıl bi durum
    nese konuya gelirsek şimdi benim tekerler 205 55 r16 jantta 16" şimdi bu jantların 19" ini alsam bide 225 45 yada 40 yakalı bi lastik alsam uyarmı?
    bide nekadar para gider?
    ve değermi sence çünkü nede olsa 16" 205 55 cokta düşük bişi değil kanısındayım?
  • @slazer

ne yazık ki senle aynı durumdayım..arabayı aldıgım gibi..galeriden cıkarmadan değiştirmedim jant+lastikleri o yüzden şimdi change yapamıorm..yapsam da jant da lastik de yok pahasına gidior...artık tek yol var o da arabanın 30000e gelmesini bekleyip o zaman 17" ile değiştircem komple...

senin arabanla benimkinin ölçüsü aynı..205/55 16"..büyük ihtimalle bridgestone potenza r30 vardır seninkinin de üstünde..16"dan 19"a cıkmak biraz cesaret ister mantıklısı 225/45 17" ile değiştirmek risklisi ise 18"e cıkmaktır..bizim arabalarımız 225/45 17" i destekledigi için yay+amörtisör olayına girmeye de gerek kalmıyor..

ayrıca senin arabanın ghia amblemi yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRKMKZN -- 10 Aralık 2005, 16:14:32 >

• şşt focus tdci demeyin valla yeni vazgeçirdim kendimi zaten aklımı almayın focus mocus kardeşim
  • anladım bende beklemeliyim ozaman...
    simdi ama heralde alırsamda 17 almam 18 alırım çünkü yani madem deiştiriorum 1inç için kasılmaz yani hiç olmassa biraz büyük olsun zaten 16 ha 16 ha 17
    amortisörlerin uygunluğunu hiç düşünmedim cidden onuda düşünmek lazım... 19 simdi banada matıksızca geldi zaten ülkemin yoları belli çukurda fln bi tarafı attırmayalım
    saolasın cevabın için bende beklemedeim ama bu aralar bi janta kafayı iyice takmış durumdayım büyük ihtimal alıp garaja koymayı düşünüyorum lastik ise su an alamıyorum önce jantı almak lazım sonradan fikrim değişirse jantı değiştiremem diye korkuyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: _dream_

şşt focus tdci demeyin valla yeni vazgeçirdim kendimi zaten aklımı almayın focus mocus kardeşim

benden sana tavsiye o s-line i al
    sonra bak bizim gibi yok jant mant uhraşırsın
  • pazarlıkla 26000 euroya bırakır mı acaba?

yoksa cimrilik mi olur o haliyle o arabaya pazarlık

Ambiente S-line da park sensörü var mı ya
    a3ü olan bi arkadaş
  • astra kicini kadiramiyor cok agir araba. tip olarak leon güzel, hem de fazla yok piyasada. Motor olarak 8V olmasi dezavantaj tabi. A3 le Leon arasinda secim yap bence..
  • Astra kıçını kaldıramıyor diyenler AStra binmemiş olanlar, bir MOTOR sadece 0-100 değildir...

Şu dünyada o kadar insan var, acaba kaçı aracının kaç sn.de 0-100 yaptığından haberdar??

Kaç kişi 0-100 e bakıp araba alır?

AkınCL bir yerde demişti, 500BG lik ralli araçları 225km/h tan yukarı çıkamazlar ama hızlanmaları çok iyidir diye, koskoca 500BG lik araba düşünün adamların demekki MOTORLARI dandik 100BG lik araçla aynı Max hıza sahip...

Bırakın bu işleri...

Bir araç önerirken, tasarım yol tutuş, süspansiyon performans güvenlik , yakıt tüketimi vs. önemlidir... Hepsi ayrı kriterlerdir, bir araç hakkında fikir söylersin...

Parama göre param yeterse A3 ve Astra GTC arasında karar kılardım, AStra tasarım olarak daha güzel ama Audi de yabana atılcka bir araç değil Özel bir araç...

Param yetmezse direk Leon a binerim o da dış tasarım olarak baba bir araç ama yakıtı fazla motor eski... AYrıca iç tasarımı tam bir felaket...
    Zaten C segmenti 4 kapı bir araç bakarken, bakçağım ilk araçlardan olurdu Seat acayip hırçın çizgileri var ama iç tasarımı bitirdi beni çok kötü konsol...Gerçi önemli olan dış tiptir, aracın iç kumandaları gayet kullanışlı fonksionel diğer bir yandan...

Bu aracı sen Forsu olsun gösterişi olsun diye alıyorsun zaten perf. aramıyorsun 1.6 , o yüzden AStra ya bakacan, A3 piyasada çok var,AStra çok tek tük çok orjinal bir aracın olur... ÇOk havalı...

Ama 2 kapı araç satması zor olur bunu düşünmeyeceksin...

Ben 4 kapı A3 alırım param olsa şahsen, 2. el de önemli gerçi Opeller satılır ama bu spor olduğu için biraz zor olur...

EN iyisi sen AUDI A3 4 kapı al ne de olsa bir Audi hemde kolay elden çıkar

• Benim focustan inip yeni astra'ya bindiğimde ilk lafım bu araba gitmiyor olmuştu bana çok ağır geldi hızlanması....
  • ya Gtc alırsam performansı için almıycam.(Hiçbirini performansı için almıycam)
    Hızlı, kaçıcak araba istesem mini cooper s alırım.
    kasası dış görünümü itibariyle,üstündeki 1.6 motorun,verdiğim paranın hakkını verecek araba arıyorum.

Gtc ve A3 arasında kaldım.
    Gtcnin avantajı az yakması,A3 e göre ucuz ve daha şekil olması
    Dezavantajı da performans bakımından A3 FSI yla kapışamaması.

A3 (3 kapı) hem spor (S line) hem karizma duruyor. Ama biraz tuzlu GTC ye göre.

Bu arada coxyc tdci mı senin focus?
  • Arabayı almadan önce (o zamanda eski focus vardı ona göre de düşüktü performansı) bütün 1.6 benzinlileri test etmiştik. Şu andaki ise

Focus II Ghia benzinli 115 hp. Ti-Vct

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxyc -- 10 Aralık 2005, 20:57:48 >
  • 7 kademeli direksiyondan otomatik vites mi?
  • Hayır manuel ama bana focusII'nin vitesleri çok zevkli geliyor. Hiç kullandın mı? Test filan?
  • yok ya
    bende şimdi transit connect var
    yeni focusla veya c-maxle bi benzerliğinin olduğunu sanmıyorum.
    Babam Yeni focus tdci alalım diyo da benim aklım bu arabalarda.
    çok yakarsın o arabalarla cebini boşuna yorma diyo da hala düşünüyorum 1 ay geçti hala seçemedim
    ama kesinlikle gidip yeni tdci ı test edicem
  • TDCI focus orda sayılan tüm arabalardan bizimki de dahil (115 hp.) çok daha atak özellikle şehiriçi ve ara hızlanmalarda rampalarda. Bence benzinli almadan önce kesinlikle test et bi TDCI farkı anlayacaksın okumuşundur heralde Yeni focus başlığını herkes çok memnun performansından yakıtından. Biz yılda çok az km. yaptığımız için almadık TDCı ama benzinlisi de yüksek devirlerde çok güzel gidiyor (vtec sisteminin temel yapısı gereği). Yakıt olarak da devamlı dip gaz yapsan zorlasan da en fazla benzinli arabada ekonomik olarak kullandığın miktarlara ulaşabiliyorsun + performansı da çok iyi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.