Şimdi Ara

A3+ A3 4 Renkli-Kartuşlu Yazıcı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mesleğim Grafik Tasarımcı, kendime ait bir stüdyom var, yaptığım tasarımların prova baskılarını dijital baskı yapan yerlerde yaptırıyorum.Fakat sürekli en ufak işte bile gidip gelmek durumundayım örnek baskılar için.
    Ofisimde kullanmak için A3+,A3 gibi formlara baskı yapabilen bir mürekkep püskürtmeli Fotoğraf yazıcısına ihtiyacım var.Nette yaptığım araştırmada 2 adet model buldum.Fiyatları uygun gibi geldi.Bulabildiğimm modeller şunlar;

HP Officejet K7000N Renkli Mürekkep Püskürtmeli A3 Yazıcı C9299A ////////// 461,18 TL

http://www.hepsiburada.com/hp-officejet-k7000n-renkli-murekkep-puskurtmeli-a3-yazici-c9299a/productDetails.aspx?categoryid=4&productid=bd8854#tablnk

Canon Pıxma IX4000 Renkli Yazıcı ///////////////// 550,21 TL
    IX4000-K10273 CANON IX4000 Inkjet Yazıcı A4,A3,A3+

http://www.hepsiburada.com/canon-pixma-ix4000-renkli-yazici/productDetails.aspx?categoryid=4&productid=bd61373#tablnk

Arkadaşlar bu yazıcıların hangisi daha uygundur.Kartuş dolumları , orjinal kartuşlarının fiyat/performansı vs. gibi konularda pek bir bilgi edinemedim.
    Sizinde bildiğiniz bunlara benzer önerebileceğiniz 400 - 500 TL civarında yazıcı varmıdır.

Yardımlarınız+Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesadufi -- 15 Nisan 2010; 23:46:45 >

• brother mfc-5890 al çok iyi ben memmunum
  • kartuşları doldurulabiliyomu bu yazıcının?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesadufi

kartuşları doldurulabiliyomu bu yazıcının?

uygun mürekkep ile orjinal kartuşlarıda doldurulabilir yada kolay dolum kartuşu satın alarak kolayca dolum yapıp kullanabilirsiniz.dolumda bir zorlukla karşılaşırsanız alt linkke yazarsanız cevaplarım.orjinal kartuş dolumu anlatımı alt linkte

http://forum.donanimhaber.com/m_37133115/tm.htm
  • teşekkür ederim ilginiz için.yazıcıyı daha satın almadım ama.büyük bi ihtimalle bu brother olacak gibi seçimim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesadufi

teşekkür ederim ilginiz için.yazıcıyı daha satın almadım ama.büyük bi ihtimalle bu brother olacak gibi seçimim.

Merhabalar,

Ben de Brother tavsiye ediyorum. Sitemizdeki büyük hacimli kolay dolum kartuşları ile oldukça rahat kullanım sunmaktadır.

saygılar
    KartusWebTR
  • brother mfc-5890cn
    lc-67 kartuş kullanır.
    siyah ile 450 renkliler ise 325
    birde bunların yüksek kapasitelileri var
    siyah 900 renkliler 750şer sayfa basıyor.
    mfc-5890 modelinde network var fotokopi printer faks scanner vede pc faks var bu cihaz sadece a3 baskı alır fotokopi cekmez
    saten brother mfc-5890cn modeli dünyada tek cok fonksiyonlu a3 makinadır.

birde bunun bir üst modeli var A3 baskı alıyor A3 fotokopi cekiyor
    bunun modelide brother MFC-6490

brother markasına güvenin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sitenize baktım fakat brotherı göremedim.Bu brother ile Transfer kağıdına baskı yapılıyomu.farklı bir yazıcı mı lazım sublimasyon için..Bu yazıcı şuanda nette 600-620 TL arası satılıyor.Benim için Fax ıvırzıvır gerekmiyor. HP Office Jet K 7000 ise daha uygun fiyata sahip. ve Kartuşları genel yorumlara göre kolay dolduruluyormuş. Hp ile transfer kağıdına baskı oluyormu?Bu hafta içi kesin kararımı vermek zorundayım.Sizce son durumda Brother mı HP mi ?
  • bende aynı arayış içindeyim, fax vs gibi özelliklere gerek yok, önerileriniz nelerdir
  • faks gerek yok diyorsun arkadaşım ama hp yazıcılarda baskı kafası denilen bir şey var
    zamanla bu baskı kafası degişiyor.bunun fiyatıda 150 tl civarında hp alırsan bunu göz önünde bulundur.

canon A3 makinaların kartuşlarını dolduramazsın.

brother en iyi tercihtir.

Brother MFC-5890CN yada Brother MFC-6490CW almanı tavsiye ederim...

içlerinden cıkan kartuşlar
    siyah 900 sayfa
    renkliler 750 sayfa baskı veriyor.
  • Brother A3 yazıcılar ile A3 foto baskısı yapan kimse varmı? Performansı nasıl?
  • brother A3+A3 yazıcısı olan 6490cw ile fotograf baskısı yaptım...

gercekten cok kaliteli bir cihaz her keze tavsiye ederim..
  • Bugün bi müşteri kurulum yapamamış cihazı ben kurdum fotoğraf baskısı mükemmel diyebilirim ayrıca en güzel yanıda kağıt suya batırılıp çıkarılmış gibi değil kurutma işlemi mükemmel bu cihazda hp k 7000 de baskı net ama kağıt ıslak çıkıyor ve kırışık :S ve bu cok göze batıyor

ayrıca 6490da wireles var ethernet var renkli digital ekran var kart okuyucular var usb giriş var çift kağıt tepsisi var ayrıca a3 fotokopi özelliğide var hp k7000 binden daha iyi fotoğraf basıyor bu bi gerçek ama çok göze batmıyor ama şunu soyleyım k 7000 in en büyük problemi kağıdı kurutmadan çıkartıyor brother 6490cw da böyle bi sorun yok kağıt lazer baskısı gibi dümdüz çıkıyor. ikisinide kullanmış birisi olarak kalite çok onemli değil fazla parada vermek istemiyorsanız diyorsanız k 7000 olabilir. ama brother 6490 cw çok daha avantajlı bir ürün baskısı falan daha iyi ayrıca a3 ede fotokopi ve scan yapıyor o parayı vermem diyorsanız k 7000de iş görür ama para sorun değil diyorsanız cihaz 6490cw bi kere kablosuz ya cihaz bu mükemmel bişey ethernette var vs vs vs baskı yapmıyorum çünkü arada 250 tl falan var sanırım ama sadece a3 scaner lar 450 tl ayrıca fax da cabası :) ayrıca kartuşlarda falan çip yok xpress anlatmış dolum nasıl olur diye bu cihaza o sistem kurulursa başka marka a3 yazıcı satmaz bence A3 te benim tavsiyemde 6490cw arkadaşlar korkmayın alın hızı falan çok iyi a3 e bile baskıyı çok hızlı yapıyor

• Bende 5890 ve 6490 modellerinden birini almayı düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla pek fark yok. 5890 ın fiyatı 200 Tl daha ucuz. 600TL fiyatla 5890 almayı düşünüyorum. Kullananlar var mı acaba? Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilevez

brother mfc-5890 al çok iyi ben memmunum

O günden bu güne aynı kanattemisiniz. Çünkü bir ürün kullanıldıkça daha iyi anlaşılıyor.
  • Eğer a3 fotoğraf baskısı için bir ürün ariyorsanız kendi sınıfındaki her türlü ürüne göre daha kaliteli baskı verebilecek olan epson R1400 modeline bakın derim.Neden dersenizde buyrun ;

quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Şimdi kusura bakma hepsini okuyamadım yazıların ama kısaca acıklık getiricem.

Canonu övüo satıcılar hep bir ağızdan demişsin ; büyük ihtimalle o magazada canoncu arkadaş vardır yada canon yazıcılar coktur satılması gerekiyordur övülüodur. Sakın yanlış anlaşilmasın canonunda foto baskıları cok güzeldir.

Ama tavsiye isterseniz cok fonk. olarak şuan zaten ödüllü olan epson PX810FW modelini öneririm hem istediginiz gibi dublex baskı özelligide var ama yok bana fax vs lazım deil diyosanız piyasaya yeni giren epson px720wd modeli var gene bunu alabilirsiniz.Sadece yazıcı olarak istiyorsanız eger p50 uygundur.

Peki neden epson neden canon diil dediginizde ise şu şekilde açıklayayim epson 6 kartuşlu canonlar 5 kartuşlu epsonda 1 siyah 5 renk (sarı-kırmızı-mavi-açıkmavi-açıkkırmızı) var iken canonda 2 siyah (dökümansiyahi - fotosiyahi) 3 renk (sarı-kırmızı-mavi) bulunmakta ve baskı cözünürlüklerine gelince epsonun baskı cözünürlügü 5760x1440 canonda ise 9600x2400 yani canonun cözünürlügü daha yüksek ama bunlar yazılımsal cözünürlükler tabiki.Donanımsal cözünürlüklerine geldiginizde ise canon 2400 epson ise 2880 dpi oldugu için epsonun baskı kalitesi bu yüzden daha iyi bu yüzden ödüllüdür. Artık hangi makinaya karar verirseniz şimdiden hayırlı olsun =)

R1400 de burda bahsettigim PX810/710/P50 modelleri gibi 6 ayrı kartuş ile calışmakta.

• şu ana kadar 8500 civarında çıktı aldım.değişik marka mürekkebler kullandım. şuan kafa teklemeye başladı çip olmadığı için sorunsuz sayılır aslında.ama epson baskı kalitesi olarak çok daha kaliteli ..kalite ön plandaysa epson alın .
  • Maalesef acele karar vermem gerekiyordu. 5890 aldım. Kartuşları çabuk bitiyor ve baskısı çokta tatminkar değil. Üstelik faksıda hiç işimize yaramayacak gibi....
  • Brother 5890cn
    1.Söylendiği kadar çok fazla çıktı alınamıyor.
    2.Dolum kartuşla alınan çıktı son derece berbat. (Dolum hatası olabilir, Çorum'da dolum yaptırdım.)
    Ben A3 renkli çıktı için tercih etmiştim. Şimdi olsa gider A3 olmayan bir renkli lazer yazıcı alırdım.
    A3 renkli çıktıyı ise parasıyla piyasada bastırırdım. Tanesini 75 kuruşa yapıyorlar.
    Çok daha hesaplı.
    Bu modelin 4 tane orjinal kartuşu 120 tl civarında...

Bu modeli dolum yaparak kullanan başka arkadaşlar varsa lütfen sonucu paylaşşın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanican -- 25 Şubat 2011; 11:10:45 >
  • bende mfc-6490cw aldim ancak bu wireles olayini cozemedim. ben pc den wireles vasitasi ile usb girisini takmadan scan print vs. yapabiliyormuyum acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.