Şimdi Ara

Brother LC11 LC16 LC38 LC61 LC65 LC67 LC980 LC1100 Serisi Orjinal Kartuş Dolumu-Görselli Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
10.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nette başka yerde yok.Donanım Haber Forum farkıyla tamamen kendi çekimim ve anlatımım.Konu başlığındanda anlaşılacağı gibi brother inkjet yazıcımızın kartuşlarını kendimiz dolduracağız.brother kulananlar bilir brother yazıcıların en büyük özellklerinden biri olan kartuşlarının çipsiz olmasının avantajını bu aşamada yaşıyoruz.orjinal kartuşları atmıyor ve doldurup doldurup defalarca kullanıyoruz.nette o kadar araştırma yaptım brother kartuşları çeşitli şekillerde dolum yapanlar var.daha önce başka bir başlık altına video linkini eklediğim siyah dış plastik kapağı açarak içindeki plastik kısmını delerek dolum yapılıyordu.fakat ben burada dış plastik kapağı açmadan çok kolay şekilde başlıkta belirttiğim seri orjinal kartuşların dolumunu anlatacağım.daha iyi anlaşılması için video çekiminide yaptım.kartuşum bitti diye ayrıca gidipte 50-60 TL ye kolay dolum kartuşu adında satılan ürünlerede para vermeye gerek yok.benim kullandığım yazıcı brother DCP 145-C.üzerinde gelen orjinal kartuşlar LC980 numaralı.Gelelim anlatıma.

Gerekli malzemeler;
    -boş orjinal kartuşumuz
    -10 ml lik enjektör(eczaneden az önce 50 kuruşa aldım)
    -yazıcıyı aldığımızda orjinal kartuşların üzerinde olan kartuş tıpası(umarım atmamışsınızdır)
    -dolum yapacağımız renkte mürekkep

alttaki resimde mavi mürekkebin bitmek üzere olduğu uyarısını aldığım ekran fotosu

Brother LC11 LC16 LC38 LC61 LC65 LC67 LC980 LC1100 Serisi Orjinal Kartuş Dolumu-Görselli Anlatım

gerekli malzemelerden orjinal boşalan kartuşumuz,10 ml.lik enjektör ve orjinal kartuşla birlikte gelen tıpamız

gerekli malzemelerden dolum yapacağımız mürekkep(benim elimde daha önceki lexmark için aldığım mürekkeplerim vardı.onları kullanıyorum.bu arada brother için kullanılması gereken mürekkepler şu şekilde:siyah için pigment bazlı,diğer üç renk için dye bazlı mürekkep olmalı.orjinalinde bu tip mürekkep kullanıldığını okudum.tercih yinede size kalmış.)

mavi renkli kartuşu doldurduğum için bu aşamada mavi renkli kartuş uyarısında kartuşun dolu olduğu alt resimde.

sarı rengi video çekimi öncesi doldurmuştum.o yüzden sarı ve mavi dolu diğerleri yarım.

alttaki resimde ise hepsini aynı şekilde doldurdum.tüm kartuşlarım dolu şu anda

dolduracağınız mürekkep miktarı konusunda kartuşunuz tamamen boşalmışsa 10 ml. yok tam bitmeden yani bitiyor uyarısı aldığınızda doldurursanız 8 ml. yeterli.içinde mürekkep varsa ona göre basacağınız mürekkep miktarını azaltın.aksi takdirde üst tıpayı taktığınız yerden fazla kısmı taşar.buna rağmen taşırırsanız tıpayı çıkarınca çeşmenin altında taşan mürekkepleri güzelce yıkayabilirsiniz.üst tıpanın bastığı sivri kısım sibop görevi görüyor.yani boş kutuya mürekkep basarken içindeki havanında bir yerden çıkması gerektiğinden bu kısım bu işi yapmakla görevli.

alttaki linkte video çekimi

http://video.yahoo.com/watch/6818367/17729628

alttaki linktede aynı video başka bir siteye upload ettim.

http://yfrog.us/jqfilm0001wz

ÖNEMLİ NOT
    mürekkebi basarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tıpayı kartuşa taktıktan sonra tıpanın üzerindeki çevrilen yeşil renkli mekanizmanın konumu alt resimde gösterildiği gibi 1 ve 2 nolu noktalı yerlerin arasında olması gerekmektedir.2 nolu noktadan itibaren kartuşun içindeki havayı dışarı atmaya yarayan üst kısımdaki siboba basan iğne diyeceğimiz kısım boşa çıktığı için kartuş üzerindeki siboba basamamakta ve dolayısı ile kartuş içindeki hava nedeniyle mürekkep kartuşa gitmekte zorlanmakta yada hiç gitmeyip dışarı akmaktadır.tıpanın üzerindeki yeşil parçanın yan tırnak konumu mutlaka 1 ve 2 nolu nokta arasında olması gerekiyor.1 nolu nokta üzerindede olabilir fakat bu durumda tıpayı tutmanız gerekir.tıpanın kartuşu tutan alt tırnağı bu 1 nolu konumdayken açık konumda olduğundan bu sefer tıpa kartuşu tutmaz.2 ve 3 nolu noktalarda iken ise yeşil parçanın ucu geri çekilmesi nedeniyle kartuş sibobuna basmadığı için kartuş içindeki hava nedeniyle mürekkep kartuşa gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 25 Nisan 2010; 12:30:41 >

• ellerini sağlık en kısa zamanda videonun kendisini de bekliyorum bende aynı yazıcıya sahibim kullandığın mürekkepler veya tavsiye ettiğin mürekkepler varsa onları da yaz ben ilk defa dolduracağım ve hangi tür ve hangi marka konularında alkım karıştı bu konuda da bilgilerini paylaşırsan sevinirim videoyu bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

ellerini sağlık en kısa zamanda videonun kendisini de bekliyorum bende aynı yazıcıya sahibim kullandığın mürekkepler veya tavsiye ettiğin mürekkepler varsa onları da yaz ben ilk defa dolduracağım ve hangi tür ve hangi marka konularında alkım karıştı bu konuda da bilgilerini paylaşırsan sevinirim videoyu bekliyorum

videoyu şu an düzenliyorum.boyutu biraz büyük olmuş.önemsiz yerlerini keserek boyutunu küçültüyorum.mürekkep olarak üst mesajımdada belirttiğim gibi dikkat edilmesi gereken nokta siyah renk için pigment bazlı diğer üç renk için ise dye bazlı olan mürekkep tercih edilmeli.marka konusunda tavsiyede bulunmam doğru olmaz diye düşşünüyorum.çünkü şu ana kadar tek marka kullandım.daha önce lexmark için aldığım mürekkeplerdi.siyah olan pigment renkli olanlar dye bazlı mürekkep.önemli olan pigment ve dye bazlı olanların hangi renk olduğudur.brother yazıcıların yazdırma kafası renkli kısmı yazan bölüm 1.5 picolitre damlacık boyutunda püskürtme yaptığından renkli kartuşlarda pigmentli mürekkep kullanmak kafada tıkanıklığa yol açabilir.bu yüzden renklilerde dye bazlı mürekkep kullanılıyor.özelliğinden dolayı pigment bazlı mürekkeplerin içindeki partiküllerin büyüklükleri dye olanlara göre daha büyüktür.marka konusunda pm atarım.buradan yazmak yanlış anlaşılabilir.

• Bende Brother LC 61 LC 67 LC 980 LC 1100 doldurulan kartuşlarından almak istiyorum kullanan var mı acaba?

• video için teşekkürler en kısa zamanda mürekkep alıp dolduracağım bitmek üzere çünkü benimki bazı anlamadığım noktalar onları sana soracağım pm gönderdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciko44

Bende Brother LC 61 LC 67 LC 980 LC 1100 doldurulan kartuşlarından almak istiyorum kullanan var mı acaba?

kartuş neden alacaksınız anlayamadım

orjinal kartuşları doldurulabiliyor.gerekli olan sadece 4 renk mürekkep ve 10 ml.lik bir adet enjektör ayrıca orjinal kartuşların ağız kısmından çıkartmış olduğunuz tıpalardan bir adet tıpa olması yeterli.gerisini yukarıda anlattım.ilk mesajımın en son bölümündeki linkteki videoyu izlemeniz yeterli.neden boşuna 50-60 lira vereceksiniz boş plastik kutulara.o parayla gidin 4 renk mürekkep alın doya doya kullanın.zaten benim anlatmak istediğim kartuşa para vermeden biten orjinal kartuşu çöpe atmayacak ve defalarca doldurarak sınırsız ve rahat bir şekilde baskı almanın keyfini çıkaracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 21 Ocak 2010; 2:43:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: espial

video için teşekkürler en kısa zamanda mürekkep alıp dolduracağım bitmek üzere çünkü benimki bazı anlamadığım noktalar onları sana soracağım pm gönderdim

mürekkepleri en kısa zamanda temin ederek elinizin altında bulundurmanızı tavsiye ederim.kartuş bitiyor uyarısı aldığınızda ise daha fazla baskı almadan kartuşunuzu doldurmanız gerekir.yazıcıyı boş kartuş ile kullanmak kafanın içinde az miktarda kalan mürekkebbin donması nedeniyle problem çıkarmaması için içinde mürekkep olmayan kartuş ile bir süre beklemek doğru olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada brother inkjet yazıcı kullananlar için bilinmesi gereken bir noktayı hatırlatmak istedim.
    yazıcınızı sürekli elektrik bulunan bir prize takılı halde bulundurunuz.on-off butonundan dahi kapatmamak uzun ömürlü kullanım için gerekli.sadece tehlike arzedebilecek gökgürültülü havalarda vb.zamanlarda çıkarmak uygun olur.kullanım sonrası ayarladığınız bir süre sonrası kendiliğinden uyku moduna geçtiğinden zaten pek enerji harcamaz.bu durum uzun süre yazıcı kullanılmadığı zamanlarda kafada mürekkebin donmaması için gerektikçe otomatik olarak kafa temizliğini kendiliğinden yapmasını sağlamaktadır.ayrıca yazıcıyı sık sık açıp kapatmalarda her açılmada otomatik kafa temizliği yaptığından mürekkep sarfiyatı içinde gerekli olduğunu düşünüyorum.
  • xpress34
    paylaşımın harika ne zamandır böyle bir yazı bekliyordum sen çözdün Allah razı olsun, senden ricam şu an piyasada olan ve senin yaptığın işlemi uygulayabileceğim brother yazıcı için link verebilirmisin şu modeli al yada şunu öneririm diyebileceğin yani.birde bu mürekkepleri nereden temin edebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

quote:

Orijinalden alıntı: ciko44

Bende Brother LC 61 LC 67 LC 980 LC 1100 doldurulan kartuşlarından almak istiyorum kullanan var mı acaba?

kartuş neden alacaksınız anlayamadım

orjinal kartuşları doldurulabiliyor.gerekli olan sadece 4 renk mürekkep ve 10 ml.lik bir adet enjektör ayrıcı orjinal kartuşların ağız kısmından çıkartmış olduğunuz tıpalardan bir adet tıpa olması yeterli.gerisini yukarıda anlattım.ilk mesajımın en son bölümündeki linkteki videoyu izlemeniz yeterli.neden boşuna 50-60 lira vereceksiniz boş plastik kutulara.o parayla gidin 4 renk mürekkep alın doya doya kullanın.zaten benim anlatmak istediğim kartuşa para vermeden biten orjinal kartuşu çöpe atmayacak ve defalarca doldurarak sınırsız ve rahat bir şekilde baskı almanın keyfini çıkaracaksınız.

Yazınızı ve videoyu gördüm ilk tercihim sizinde dediğiniz gibi kendi kartuşlarını evde kendimin doldurması (zaten hp21-hp22 için kendim yapıyorum çok ta farkı yok gibi)

Evet haklısınız ama ben büroda yokken bizimkilerin bu dediğinizi yapabileceğini pek sanmıyorum.

• arkadaşlar ben epson veya canon kullandım brotherlarda hız ve kalite nasıl kullanıcı olarak(yazılıp çizilen dışında)
  • LC 38 serisi kartuşlar içinde anlattığın dolum geçerli midir xpress34 ?
    Bu arada harika bir çalışma emeğine sağlık. Allah razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzoorroo -- 20 Ocak 2010; 11:37:25 >
  • http://www.trustedreviews.com/printers/review/2008/12/31/Brother-MFC-5890CN-All-In-One-Inkjet/p4
    burda test edilmiş bana biraz yavaş gibi geldi kullanan veya gören arkadaş varsa deneyimlerini bklerim tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

xpress34
    paylaşımın harika ne zamandır böyle bir yazı bekliyordum sen çözdün Allah razı olsun, senden ricam şu an piyasada olan ve senin yaptığın işlemi uygulayabileceğim brother yazıcı için link verebilirmisin şu modeli al yada şunu öneririm diyebileceğin yani.birde bu mürekkepleri nereden temin edebilirim

ben şu an Brother DCP 145 C modelini kullanıyorum.bu benim ikinci yazıcım.ilki hala çalışır durumda fakat kartuşları bozuldu.sırf bu kartuş olayı yüzünden çok araştırma yaptım ve bu yazıcıda karar kıldım.internette aynı kartuşları defalarca dolum yaparak 20.000 sayfa üzerinde sorunsuzca çıktı alanlar olduğunu okudum.ben kangurum sanal marketten 99 tl ye almıştım.az önce kontrol ettim ama orada kalmamış.google da Brother DCP 145 C diye arama yaparsan birçok yerde var.az önce öylesine baktım 101 tl den başlıyor fiyatı.mürekkepler internet üzerinden birçok sitede satılmakta.en uygun fiyat orada.kendine yakın kapsamlı kırtasiye varsa onlardada satılmakta.hiç bulamazsan kartuş dolumu yapan yerlere git onlarda satıyor fakat fiyat internettekilere göre biraz pahalıya gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilevez

arkadaşlar ben epson veya canon kullandım brotherlarda hız ve kalite nasıl kullanıcı olarak(yazılıp çizilen dışında)

epson ve canon kullanmadım fakat brotherın baskı kalitesinin daha önce kullandığım lexmark ile kıyasladığımda çok iyi olduğunu söyleyebilirim.hız olarak lexmark ile pek fark yok gibi sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

LC 38 serisi kartuşlar içinde anlattığın dolum geçerli midir xpress34 ?
    Bu arada harika bir çalışma emeğine sağlık. Allah razı olsun.

kullandığınız LC 38 serisi kartuş alt resimdekinin aynısı ise evet dolum aynı.zaten konu başlığında belirttiğim serilerin hepsinin dolumu aynı.görünümleride (dış kasa yapılarıda) aynı.neden farklı numara verilmiş derseniz onu bende tam bilmiyorum.
    doldurup doldurup güle güle kullanın.
  • xpress34 pm bakarmısın acaba ?
  • Brother MFC-5890CN alacağım bilen duyan gören varsa görüşlerini bekliyorum
  • güzel olmuş emeğine sağlık
  • bende hp 4280 modeli vardı iyi bir makine değil doldurmayı düşünenler için.
    ben hp510 almayı düşünüyordum bulamadım bulduğun yerkerde ise 100 tl fiyatı vardı bende vaz geçtim.
    iki model buldum fiyatı iyi gibi biri hp1460 diger ise hp 1660 .
    bu ürünleri kullanan var mı
    acaba hp 1660 nasıl bir cihaz. 59 tl satılıyor. kartuş dolumunda bir sorun olur mu?makinannın kartuşu görmemesi gibi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.