Şimdi Ara

A2 Sınavını Vitesli Motorla Mı Yapıyorlar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
16.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hikayeden sınav işte.bana bir yerden sinyal yakarak dön gel dedi.scoterle girdim.
    PS 3 60 GB PAL PSN : goksahin
  • evet bu sene sınava giren arkadaşlar paylaşırsa bilgilerini memnun oluruz.
  • Ben yaklaşık 6 ay önce aldım tek bir hoca vardı not veren bizim kursun elemanı çok hareketli biri herşeyi hızlıca hallediverdiler ama hepsi öyle çıkarmı garanti veremem bizde 3 tane motor vardı istediğini seçiyorsun 2 scooter biri de titan ben hemen titanı kaptım hoca ilerden git dön sağlam gelirsen geçtin dedi sinyal filanda verdiğimi hatırlamıyorum çünkü kursun elemanı çok hızlı iş yaptığı için hoca form imzalamaktan başını bile kaldıramadı yani binmeden motora bindim desen bile geçilebilecek bir ortam vardı ana-baba yeri gibiydi zaten ama her zaman böyle olur demek zor.Çok fazla arayış aramadılar açıkçası korkucak bişey yok yani.
  • bende a2 ehliyeti alalı 2 sene falan oldu. o zaman kursun vitesli motorsikleti wardı ve vitesli bir motorla girmek zorunluydu zaten. şimdi nasıl oldu bilmiyorum ama scooterla sınava sokmaları saçma. en zorunu kullandırmaları lazımki vitesli kullanan zaten diğerlerini hayli hayli kullanır.

Ben ehliyet aldığımda hem scooter hemde vitesli vardı, isteyen istediğini kullanabiliyordu.

Orijinalden alıntı: mst6137

ben de önümüzdeki sınava giricem ama hiç vitesli motor kullanmadım.Vites nasıl değiştirilir , motor nasıl çalıştırılır vs. anlatan bir video veya yazı linki verebilcek var mı acaba ?

bu işler teoriyle olmaz pratikle olur.video izlesende bir kalın kitap bitirsende o motosikletin üzerine binip pratik yapmadıktan sonra o iş olmaz. bilen bir arkadaşın varsa yavaş yavaş pratik yaparsın trafiğe kapalı alanda, acemilik dönemin bitipte ustalaşmaya başladıkça şehir trafiğinde kullanmaya başlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

quote:

Orijinalden alıntı: mst6137

ben de önümüzdeki sınava giricem ama hiç vitesli motor kullanmadım.Vites nasıl değiştirilir , motor nasıl çalıştırılır vs. anlatan bir video veya yazı linki verebilcek var mı acaba ?

bu işler teoriyle olmaz pratikle olur.video izlesende bir kalın kitap bitirsende o motosikletin üzerine binip pratik yapmadıktan sonra o iş olmaz. bilen bir arkadaşın varsa yavaş yavaş pratik yaparsın trafiğe kapalı alanda, acemilik dönemin bitipte ustalaşmaya başladıkça şehir trafiğinde kullanmaya başlarsın.

malesef ki bilen 1 tane bile arkadaşım yok.1.5 sene kadar mobilet kullandım ama vitesliyle hiç alakam yok . Motorsiklet kiralicam da işte daha çalıştırmayı bile bilmiyorum hani en azından bi video izlesem de öğrensem bişeyler sonra deneye deneye öğrenirim gerisini.

• arkadaşlar vitesli kullanmayı öğrenseniz sizin için iyi olur.motorcu belli zaman sonra mutlaka motorunu büyütmek ister. her zaman daha çok güç isteniyor.özellikle uzun yolda yüksek hacimli motor rahat ettirir.
  • Kuzen ile 22 temmuzdaki Direksiyon sınavına girdik. Öncesinde kurs ile konuştum, vitesli motor ile sınava girmemiz mecburi ve kendi motorumuzla sınava giremeyeceğimizi belirttiler. Önceki sınavlarda scooter ile ve kendi aracınızla sınava girmenize izin veriliyordu ama yeni düzenleme getirilmiş dediler.

Benim için sorun yoktu ama Kuzen daha önce hiç vitesli kullanmadığından, bari gidip kursa söyleyelim biraz eğitim versinler dedik Kursta da motoru kullanmayı bilen yoktu sekreter, gidin motoru şurdan alın, kuzene de sen öğretirsin dedi. Fırsat bilip, motoru alıp eve götürdük bizde. 10 dk lık acemilikten sonra kuzen bira öğrenmişti. Mahalle arasında 4 de takmış bide hava atıyordu (motor da Çelik marka chopper. yani halis muhlis Çin )

Şuan vitesli motor zorunlu mu? heryerde aynı mı bilmiyorum ama 2 ay önce girdiğim sınavda şarttı. Vitesli motor kullanmak zor değil. İllaki acemilik çekilir ama öğrendikten sonra scooter dan daha kolay ve daha güvenli olduğunu anlarsınız.

• Tabi isteyen kendi motoruyla girebilir.
    PS 3 60 GB PAL PSN : goksahin
  • Kendi motorunuzla girebiliyorsunuz...
  • merhaba herkese kendi motorunuzla giricem diye rahatlamayın karşınıza sınav zamanı vitesli debrajı ayarsız gec kavrayan bir motor çıkarsa şaşırmayın bende kendi motorumla giricem diye düşündüm fakat verdiler bana 125 lik vitesli bir külüstür o mu beni taşıyor ben mi onu taşıyorum belli değildi..ama sonunda aldım..ayrıca bu yılbaşında gene ehliyetlere zam var dahada zorlaşacak..haberiniz olsun..aslında kural olarak.milli eğitim bakanlıgının onay verdigi sürücü kurslarının kendi motorlu araçlarıyla girilmek zorunda... kural böyle..mantıık mı sizce hem a2 motor ehliyeti alıcan sonra kendi otomatik vitesli motorunla girip sınava ehliyet alıcan...50cc ye kadar a1 100cc ve üstü için a2.. bu arada lütfen kask takalım...
  • bende 2008 9.ayda aldım ehliyeti scoter ile yapılıyodu bizim şansmıza yasa değişti vitesli motorla yapılacak dedişler son 1 hafta kala tabi kimse 70 tl verip eğitim almadı sıradan başladılar vitesli motora binilmeye bilen zaten bilmiyo bilmeyende motoru bile kaldıramıyo motor sıfır jelatini bile üstnde honda cbf 150 idi kurs sahibinin içi gidiyodu sonradan bi bilmeyen daha bindi küt çakıldı yere adamlar iyi çıktıda tekrar scotur ile yaptık yoksa bende yere çakılacaktım
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
  • Artık vitesli. Arkadaşımın eşi girdi kaybetti :)
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.