Hanamichi Sakuragi 50 tane kıza çıkma teklifi etmiş ama kimse kabul etmemiştir. Basketbol kaptanı Akagi Takenori'nin kız kardeşi Akagi Haruko'ya da teklif eder fakat nazikçe red edilir.. Hanamichi Haruko'yu sever ve unutamaz onun gönlünü almak için onun en sevdiği oyuna (basketbola) katılır. Hiç oynamamasına rağmen oldukça yeteneklidir. Fakat takıma başka bir okuldan transfer olan Rukawa Kaede basketbol konusunda çok yetenklidir ve birçok kız hayranı vardır. Haruko'da ondan hoşlanmaktadır. Hanamichi Rukawa'dan bu nedenle nefret eder....
SAKURAGİ HANAMİCHİ: Forma No: 10 Pozisyon: Power Forward Boy: 1.88'den 189,2 ulaşır Kilosu: 83 kg Sınıfı: 1.Sınıf Ayakkabı: Air Jordan Takma adı: Kendinden 'Dahi' (Tensai) diye bahseder - Kırmızı maymun - Ribaund kralı. Kolay heyecanlanan, faul problemi olan, çok iyi sıçrayabilen, takımın 1 numaralı ribaund alıcısıdır. Amacı Rukawa'yı yenerek harukonun gönlünü kazanmaktır.
Hanamichi Sakuragi 1968'de sıradan bir işçi ailesi çocuğu olarak dünyaya geldi.Annesi onu küçük yaştayken terketti ve anne sevgisi olmadığı için sorunlarını şiddet ile çözmeye çalıştı.12 yaşındayken boyu 1.75 ti ve vücudu kavga etmesi yüzünden güçlüydü.Tokyo Üniversitesi spor sahasında öğrencilerle kavga ederken onu gören basketbol takımı koçu, Hanamichi'nin gücünü gördü ve takıma girmesini istedi.
Biraz pratik yaptı. 17 yaşındayken Hanamichi 1.89 boyundaydı ve Japon Ulusal Basketbol Takımında oynadı.İnanılmazdı , profesyonellere taş çıkartan bir oyun oynadı ve 33 sayı kaydetti.
Buna rağmen takımı kaybetti ve Japon takımı maçta sadece 59 sayı atabildi(59-115 yenilmişler).Bu Hanamichi'nin ilk güzel oynayışıydı.Basketbol kaos halindeydi ve Hanamichi'ye "Japon Basketbolunun Umudu" lakabı takıldı.Babası bir yıl sonra hastalık nedeniyle öldü.Daha sonra Tokyo'ya döndü ama bu olay onu kötü etkilemişti. Tokyo otobüsünden indi ve yolun karşısındaki hastaneye doğru yürüdü.Ama karşıya geçerken ona çok hızlı giden bir araba çarptı.Her ne kadar "çelikten vücutlu" olsa da çarpma çok şiddetliydi.Yere düştü ve hastaneye kaldırıldı.Ama onun için çok geçti.Ameliyat odasına götürülürken kan kaybından öldü.Ve öldüğünde sadece 18 yaşındaydı...
Japon Basketbol Dünyası tamamen yıkıldı ve bu acı kayıp onlar için "devasa" nitelikteydi.Daha sonra manga sanatçısı Takehiko Inoue, Hanamichi'nin gençliğini anlatan "Slam Dunk" adlı manga serisini çıkardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 19 Ağustos 2009; 13:06:58 >
Çok bekledim Rukawa ve Hanamichi kanka olsun ama, olmadı bir türlü. O antreman sahnesin de kesin olacak bu iş dedim, Hanamichi gene bağırdı çağırdı gitti. Her yerde olduğu gibi Haruko meselesi ( Kız meselesi) işleri bozuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Gny* ____
Aslında Hanamichi karakteri gerçekmiş.
Maalesef ki 18 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuş.
geçenlerde google de araştırdım bende, bu resmi görünce çok şaşırmıştım. aceba gerçek olabilir mi diye düşündüm.bunun hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim. gerçi nette bilgi var hakkında ama açıklaması ispanyolca galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetguncum -- 15 Mart 2008; 9:58:57 >
Dört şey geri gelmez; söylenen söz, atılan ok, geçen zaman ve kaçırılan fırsat. İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça, hiç bir şeye ulaşamaz. Düşünmekten utanmıyorsan, söylemekten de utanma.
60 . bölümü izledim bugün. türkçe altyazılı olarak elinde olan var mı? PM den 60-101 bölümlerinin linkini verebilir misiniz? devamını çok merak ediyorum.
Beni de ekleyin. hastasiyim kesinlikle süper. 41 bölüm izledim ve çok komik.
quote:
Orjinalden alıntı: Gny* ____
Aslında Hanamichi karakteri gerçekmiş.
Maalesef ki 18 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuş.
geçenlerde google de araştırdım bende, bu resmi görünce çok şaşırmıştım. aceba gerçek olabilir mi diye düşündüm.bunun hakkında biraz bilgi verirsen sevinirim. gerçi nette bilgi var hakkında ama açıklaması ispanyolca galiba
Hocam fazla bir şey bilmiyorum bende. Sadece, gelecekte Japonya'nın en iyi basketçisi olarak gösterildiğini ve trafik kazasında öldüğünü biliyorum.
Beni de ekleyin, en sevdiğim animelerden birisidir slam dunk, tabi hanamichi de en sevdiğim kahramanlardan biri. Gerçekten var olduğunu ama öldüğünü ben de okumuştum, fakat gerçek midir bilmiyorum, eğer gerçekten böyle birisi var idi ise ve öldüyse hakikaten çok yazık olmuş diyebilirim.
SROHider kullanıyordum, auto update yapıyormuş akıllı programımız, birgün yine çalıştırayım dedim içinden solucan çıktı (AVG), BİLGİNİZE... TaxiTool2 kullanıyordum, yine taxi yapacağım birgün içinde trojan beliriverdi (Avira), BİLGİNİZE... RumataLoader kullanıyorum, merak ve heyecanla acaba bunun içinden ne çıkacak diye bekliyorum.
ledo_zeppo
Uzaklaştırılmış 150 gün cezanın 146 günü kaldı.
12 Eylül 2008, 22:35:56
quote:
Orjinalden alıntı: Morfildor
quote:
Orjinalden alıntı: Shinigami_L
Ekleyebilirsin beni de Slam Dunk'ta sevdiğim bi karakterdir kendileri.
Vay sen slam dunk izliyormuydun ... Gundam izlemen gerek diye duymuştum
Bu arada Hanamichi'nin gerçek hali bu oluyor galiba:
SROHider kullanıyordum, auto update yapıyormuş akıllı programımız, birgün yine çalıştırayım dedim içinden solucan çıktı (AVG), BİLGİNİZE... TaxiTool2 kullanıyordum, yine taxi yapacağım birgün içinde trojan beliriverdi (Avira), BİLGİNİZE... RumataLoader kullanıyorum, merak ve heyecanla acaba bunun içinden ne çıkacak diye bekliyorum.
Evet, verdiğim sitelerden birinde bir kullanıcı yorumunda belirtilmiş bu husus, peki resim sahte diyelim, hikaye gerçek midir acaba?
Valla ben de su anda Amerika'dayim, master icin geldim buraya! Eskiden izledigim ve sonlarini hic izleyemedigim cizgi filmleri indirmeye basladim netten. Tabii slam dunk i da unutmadim. Biraz sonra da son 2 bolumu izlicem ama ogrendigim kadariyla inter-high a gittiklerini goremiyoruz anime'de, mangalarini da indirdim o yuzden. Acaba neden devamini yapmadilar bir bilen var mi? Kampanya mi baslatsak devam etsin diye! Netten biraz arastirirsaniz ne kadar buyuk bir hayran kitlesi oldugunu gorebilirsiniz cunku...
Dört şey geri gelmez; söylenen söz, atılan ok, geçen zaman ve kaçırılan fırsat. İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça, hiç bir şeye ulaşamaz. Düşünmekten utanmıyorsan, söylemekten de utanma.
Benide ekleyin arkadaslar 101 bolumunude 2 er kere izledim ve mukemmel bir anime. Sunu soyleyebilirimki inter-high a giderken bitiyor ve devami varmi diye cok aradim ve bulamadim.Butun anime sitelerine nerdeyse baktim ve en son baktigim bir japon sitesinde SLAM DUNK in toplamda 270 bolum oldugunu ve ozel box setler halinde satildigini gormustum ve halen aramaya devam ediyorum bulursam haber veririm.
Benide ekleyin arkadaslar 101 bolumunude 2 er kere izledim ve mukemmel bir anime. Sunu soyleyebilirimki inter-high a giderken bitiyor ve devami varmi diye cok aradim ve bulamadim.Butun anime sitelerine nerdeyse baktim ve en son baktigim bir japon sitesinde SLAM DUNK in toplamda 270 bolum oldugunu ve ozel box setler halinde satildigini gormustum ve halen aramaya devam ediyorum bulursam haber veririm.
Hanamichi Sakuragi 1968'de sıradan bir işçi ailesi çocuğu olarak dünyaya geldi.Annesi onu küçük yaştayken terketti ve anne sevgisi olmadığı için sorunlarını şiddet ile çözmeye çalıştı.12 yaşındayken boyu 1.75 ti ve vücudu kavga etmesi yüzünden güçlüydü.Tokyo Üniversitesi spor sahasında öğrencilerle kavga ederken onu gören basketbol takımı koçu, Hanamichi'nin gücünü gördü ve takıma girmesini istedi.
Biraz pratik yaptı. 17 yaşındayken Hanamichi 1.89 boyundaydı ve Japon Ulusal Basketbol Takımında oynadı.İnanılmazdı , profesyonellere taş çıkartan bir oyun oynadı ve 33 sayı kaydetti.
Buna rağmen takımı kaybetti ve Japon takımı maçta sadece 59 sayı atabildi(59-115 yenilmişler).Bu Hanamichi'nin ilk güzel oynayışıydı.Basketbol kaos halindeydi ve Hanamichi'ye "Japon Basketbolunun Umudu" lakabı takıldı.Babası bir yıl sonra hastalık nedeniyle öldü.Daha sonra Tokyo'ya döndü ama bu olay onu kötü etkilemişti. Tokyo otobüsünden indi ve yolun karşısındaki hastaneye doğru yürüdü.Ama karşıya geçerken ona çok hızlı giden bir araba çarptı.Her ne kadar "çelikten vücutlu" olsa da çarpma çok şiddetliydi.Yere düştü ve hastaneye kaldırıldı.Ama onun için çok geçti.Ameliyat odasına götürülürken kan kaybından öldü.Ve öldüğünde sadece 18 yaşındaydı...
Japon Basketbol Dünyası tamamen yıkıldı ve bu acı kayıp onlar için "devasa" nitelikteydi.Daha sonra manga sanatçısı Takehiko Inoue, Hanamichi'nin gençliğini anlatan "Slam Dunk" adlı manga serisini çıkardı.
Uzun sürdü ama bu acı hikayeyi sizle paylaşmak istedim.(Gerçek olmayabilir )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UrbanBoy48 -- 26 Eylül 2008; 17:09:58 >
Animetre.org sitemizde Albatros Altyazı ve Çeviri Ekibi olarak bir süre Slam Dunk animesine altyazı yapmıştık.
Ancak teknik sebeplerden ötürü sitemiz kapandı, grubumuz dağıldı. Animenin altyazılarını da sanırım divxplanet'tan birileri yapmış sonradan.
Kendisinin bir de meşhur "hınhın" savunması vardır ki akıllara zarar, bilen bilir. Bir arkadaş izlediğim en komik karakter demiş, tamamiyle katılıyorum, yani bu kadar düzeyli ve güzel bir şekilde beni güldürmeyi başarabilmiş tek anime kahramanı. Benim çok güldüğüm sahnelerden birisi olarak (SPOILER OLABİLİR TAM EMİN DEĞİLİM) Miyagi ve çetesi spor salonunu basmaya geldiklerinde bunlarla birlikte gelen bir eleman vardı, zibidi bişey (adını denk getiremedim), Hanamichi onu döverken attığı her yumrukta, işte bu şunun için bu bunun için falan diyor, sonra hani anime karakterlerinin minyon tipli bir hale getirildiği sahneler vardır, tam bu sırada öyle bir sahne geliyor ve Hanamichi adamın yanına hafifçe dokunup "bu Rukawa için" diyor ve ben kopuyorum bilgisayar karşısında. Yani çok kısa bir sahneydi mesela o ama beni uzun süre güldürmeye yetmişti, bazı animelerdeki gibi absürd komedi yoktu yani Slam Dunk'ta.
"Değiştir" buyonu çalışmıyor, kaydettim ama kaydetmedi.
Çok bekledim Rukawa ve Hanamichi kanka olsun ama, olmadı bir türlü. O antreman sahnesin de kesin olacak bu iş dedim, Hanamichi gene bağırdı çağırdı gitti. Her yerde olduğu gibi Haruko meselesi ( Kız meselesi) işleri bozuyor.
Manganın son sayısına baktım. Aslında son 2 sayısına bakmak gerekiyor anlamak için. Bir dostluk bağları oluşuyor sanki. Ama hemen arkalarını dönüyorlar birbirlerine.
Ekledim. Haydi hayırlısı.