Şimdi Ara

★ A180 CDI 7G-DCT AMG'ye bakış... (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
4
Favori
20.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eline sağlık hocam. Güzel bir inceleme olmuş. Güle güle kullanın çok güzel bir araç. Ancak tamamen keyif için 122.000TL verilmiş bir araç senede belki 2.000TL daha tasarruflu olacak diye Mercedes'te dizel sesine, Renault sesine ve AMG pakette performanssızlığa tahammül etmek benim iktisat anlayışıma uymaz. 122.000TL'yi bir araca bağlamanın sadece faiz olarak kaybı bile... Hatta o kadar para verdiğim aracın motorunun kışın geç ısınması bile sinirimi bozar. Ya bu aracı almaz, ya da 156bg üzeri bir benzinli motorla alırdım. Kısaca zevkse zevk, ekonomiyse ekonomi diyorum. Amerika'dan dönüşte business'ta uçup, havaalanından eve yürüyerek gitmek gibi olmuş.

Cruze ile kıyaslamak zaten doğru değil. Ancak bu noktada bir illüzyona değinmek istiyorum. Cruze ile MB arasında gördüğünüz farkın çoğu yalıtım kaynaklı. Yalıtım bir aracın hissiyatını 180 derece değiştirir. Yollarımı uzatma kararı aldığım aracımın karoserine komple yalıtım yapınca (tavan-taban-kapılar-bagaj-koltuk altları-kaput-çamurlukların araç içi kısımları...) süspansiyondan gelen tak-taklar bir anda bitti, süspansiyon daha yumuşak ve kaliteli hissettirmeye başladı. Araç üst sınıf araç gibi yol almaya başladı. Kapılar tank kapısı gibi oldu. Kapılar tank gibi hissettirmeye başladı ancak aslında ne aracın güvenliği arttı, ne yolda gidişi değişti, ne süspansiyonlar değişti. İçteki güvenlik barı halen eski bar. Yalıtım tüm hissiyatı değiştirdi. Tenekenin takırdaması yerini tokluğa bıraktı. Almanlar yalıtım sayesinde bu illüzyonu çok iyi yapıyor. Bir aracın mekaniği değerlendirilirken bu hissiyatları göz ardı edecek profesyonelliğine ihtiyaç var.

Bir diğer illüzyon da VW grubunun göstergede kullandığı benim faydalı olarak gördüğüm bir illüzyon. Hız 60'a çıkarken ibre birden fırlayıp gösterge neredeyse yarılanıyor insan çok hızlandığını sanıyor. Ayrıca göstergenin yukarılarda gezmesi şehir içinde daha kontrollü hızlarda gezmeye imkan tanıyor. Psikolojik olarak hızlanma ihtiyacı hissettirmiyor.

★ A180 CDI 7G-DCT AMG'ye bakış...

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

Eline sağlık hocam. Güzel bir inceleme olmuş. Güle güle kullanın çok güzel bir araç. Ancak tamamen keyif için 122.000TL verilmiş bir araç senede belki 2.000TL daha tasarruflu olacak diye Mercedes'te dizel sesine, Renault sesine ve AMG pakette performanssızlığa tahammül etmek benim iktisat anlayışıma uymaz. 122.000TL'yi bir araca bağlamanın sadece faiz olarak kaybı bile... Hatta o kadar para verdiğim aracın motorunun kışın geç ısınması bile sinirimi bozar. Ya bu aracı almaz, ya da 156bg üzeri bir benzinli motorla alırdım. Kısaca zevkse zevk, ekonomiyse ekonomi diyorum. Amerika'dan dönüşte business'ta uçup, havaalanından eve yürüyerek gitmek gibi olmuş.

Cruze ile kıyaslamak zaten doğru değil. Ancak bu noktada bir illüzyona değinmek istiyorum. Cruze ile MB arasında gördüğünüz farkın çoğu yalıtım kaynaklı. Yalıtım bir aracın hissiyatını 180 derece değiştirir. Yollarımı uzatma kararı aldığım aracımın karoserine komple yalıtım yapınca (tavan-taban-kapılar-bagaj-koltuk altları-kaput-çamurlukların araç içi kısımları...) süspansiyondan gelen tak-taklar bir anda bitti, süspansiyon daha yumuşak ve kaliteli hissettirmeye başladı. Araç üst sınıf araç gibi yol almaya başladı. Kapılar tank kapısı gibi oldu. Kapılar tank gibi hissettirmeye başladı ancak aslında ne aracın güvenliği arttı, ne yolda gidişi değişti, ne süspansiyonlar değişti. İçteki güvenlik barı halen eski bar. Yalıtım tüm hissiyatı değiştirdi. Tenekenin takırdaması yerini tokluğa bıraktı. Almanlar yalıtım sayesinde bu illüzyonu çok iyi yapıyor. Bir aracın mekaniği değerlendirilirken bu hissiyatları göz ardı edecek profesyonelliğine ihtiyaç var.

Bir diğer illüzyon da VW grubunun göstergede kullandığı benim faydalı olarak gördüğüm bir illüzyon. Hız 60'a çıkarken ibre birden fırlayıp gösterge neredeyse yarılanıyor insan çok hızlandığını sanıyor. Ayrıca göstergenin yukarılarda gezmesi şehir içinde daha kontrollü hızlarda gezmeye imkan tanıyor. Psikolojik olarak hızlanma ihtiyacı hissettirmiyor.

★ A180 CDI 7G-DCT AMG'ye bakış...

Hocam aracın hiç dizel gibi bir sesi yok. Benzinli kadar sessiz, içeriye hiç ses gelmiyor. Dışarıdan da pek anlaşılmıyor.

Yalıtım konusunda çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hayırlı olsun.

Ancak ekonomi odaklı diye alınan bir C segment araba ve fiyatı tam 122.000TL

Ben bu halkı anlamıyorum.

Ayrıca 40.000TL'lik Bravo'lara geçilmek de büyük zevk verecektir.

Sanıyorum kendimi pek ifade edemedim.

Bu aracı almaya karar verdiğimizde, görünüm ve donanım olarak en üst seviyelerde olmasını arzuladık.
    Ve aracın 156bg lik benzinli modeli ile CDI versiyonun yaklaşık aynı fiyatlara(7.000tl fark) geldiğini gördük.

Tabiki! çelişkiye düştük, 1.5 DCI versiyona burun kıvırdık. Ama madem ki 0-100 kaygımız yok, madem ki aracı kız kardeşimiz kullanacak başkalarına
    geçilme, yol kenarına çekip hayıflanma gibi bir derdimiz yok....Madem öyle "bize ekonomi de de faydalı olsun" dedik.

Yoksa! derdimiz sırf ekonomi olsaydı, dizel clio edc alır yola devam ederdik.

Bizim A listesinde beklenti ve ihtiyaçlarımıza cevap veren araç buydu, bunu tercih ettik ve tercihimizde yanılmadık.
    Dediğim gibi; kişi özellik ve ihtiyaçlarına göre belirlenmiş ve ortaya çıkmıştır. O yüzden ilk mesajımda da "o paraya bu alınırdı" diye söylenmesinin bizim için
    birşey ifade etmediğini belirttim. Evet! o paralara pek çok araç alınabilir, daha iyilerine ulaşılabilir. Ama bizim durumdan çıkarttığımız sonuç, bu araç oldu.

Yukarılarda da belirttiğim gibi; Kendime almış olsam bu versiyonu tercih etmezdim(MB için).
    Haa! motorun hastası olsam 2. el 55.000TL ye gt-line coupe edc alır, hem sportif görüntüye hemde ekonomik kullanıma ulaşırdım.
    Yada bir başka seçenek; HDİ DS4 yada, yada, yada.....

Teşekkürler.

• Tamamda otv indirimiyle aldin sen bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@Panthér

Sinir yapmana gerek yok. 122.000TL verip ekonomi aramak saçma diyorum. Para senin paran istersen gidip Golf alırsın tüm donanımları yüklersin 106.000TL verirsin, kimseyi ilgilendirmez.

Seninle ilgili değil, burası forum her konuya yorum yapma iznimiz var. ben 1.5 motor bir araca 122.000TL versem gece uyuyamazdım. Ancak aylık gelirim 1.000.000TL civarıysa, belki o zaman sırf gıcıklığına alırdım başka da seçenek olmazdı.

Yooo! sinir yaptığım yok. Elbette yorum yapabilirsin.
    Peki yapılan yorumlara -kendimizce- açıklama yapmayalım mı? Ona izin varda buna yok mu?

Ayrıca normal yorum yapıyorum. Yazım şekli bunu çağrıştırdı sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StudentDH

Tamamda otv indirimiyle aldin sen bunu

Nereden çıkartınız?

Öyle bir şey söz konusu değil.
  • Konu sahibi en başta aracın kişiye özel olduğunu söylemiş. Demekki bütçeleri bir HB'e 120 bin tl verecek kadar var. Hoşumuza gitti aldık diyor panther tabir caizse.Hala neden ikide bir " Ben olsam bu kadar para vermezdim" şeklinde yorum yapılıyor anlamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Hayirli olsun cok tatli arac.

Kırmızı style donanımlı benzinli otomatigini bir gün kullanma Şansım olmuştu donanımı boş dennesine rağmen bana güzel geldi surusunu çok beğendim rahat keyifli performansı da fena değil ayrıca tuketimi 116i den daha iyi idi. Ancak herşeye rağmen zf şanzımanlı arkadan itiş 1serisine değişmem.

Teşekkürler. Evet kırmızının tonu da güzel(çiğ kırmızı değil). Ama çook daha önce eski kaa jazz vardı bu renk, o yüzden almak istemedik.
    Daha sonra aldığımız yeni kasa jazz turkuaz renk di ve seviyorduk. Bu renk onu çağrıştırdığı için - ki geriye gri/füme vs. kalıyor- hoşumuza gitti.

Yukarıda da bir ara belirtmiştim. Eğer M paket BMW1 önüme koyup tercih et deseler, onu alırdım.

quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Hayırlı olsun.

Teşekkrler.

quote:

Orijinalden alıntı: hftblgc

su jantlari bir ben mi yakistiramiyorum bu araca.

Bende 5 kollu yıldız modelini beğeniyordum ama benim beğenmem arka planda kaldı. En azından siyahı olsaydı daha iyi duracaktı, diye düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: oguzkagan11

122 bin verip stepnenin ekstra olmasi cok sacma degil mi? Bunun disinda arac cok guzel duruyor hocam, Allah kaza bela vermesin.

Teşekkürler.

Evet çok saçma, bizde uyarılmadığımız için farkında değildik(zaten tahmin etmemişti) sonradan fark edince bir anlam veremedik.
    Satış temsilcisini aradık "neden söylemediniz?" diye sorduk. "Hık mık" cevabı aldık. Uygun ince stepne alıp, koyacağız...

quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Hayirli olsun, güle güle kullanin ama o çarpı şeklindeki hava izgaralari kötü görünüyor bence.

Teşekkürler. Benimde gözüme batıyor. Birde kocaman yapmışlar, biraz küçük olsa belki kurtarırdı. Orta bölüme 3 tane de fazla gelmiş, 2 tane yeterliydi.

quote:

Orijinalden alıntı: A$AP Rocky

Hayır olsun Allah kaza bela vermesin. Rengi çok hoşuma gitti

Teşekkürler.

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Evet! Allaha şükür babamızın durumu fena değil. Hatta! fark edildiyse Civic HB aracın yerine bunu aldık, resimlerde hemen yanında duruyor.

Yani! araç satıp üzerine para koyup almadık. Diğer araç da duruyor, satmıyoruz. Abimizin oğlu bu yıl üniversiteye gidecek ve büyük ihtimal(kulislerde konuşulan)
    onun kullanımına verilecek. Yada Antalya da(evimin önünde), sırf Alanya ya gidildiğinde kullanılmak üzere duran bir Mondeomuz var, biraz yaşlandı onunla yer değiştirecek.

Bir araç aldık, onun bazı yönlerini paylaştım.
    Amacımız, parasal yönünden ziyade; Bu araç böyle, bu araç şöyle, şurasında bu var, burasında bu var...

Ben sadece paylaşım olsun diye konu açıp 3-5 resim ve 1-2 yorum yaptım.
    Kusura bakılmasın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Konu sahibi en başta aracın kişiye özel olduğunu söylemiş. Demekki bütçeleri bir HB'e 120 bin tl verecek kadar var. Hoşumuza gitti aldık diyor panther tabir caizse.Hala neden ikide bir " Ben olsam bu kadar para vermezdim" şeklinde yorum yapılıyor anlamıyorum

Mercedes E350 alıp donanım doldurarak 520.000TL veren adama birşey denmez, hem konfor, hem lüks, hem de ekonomi düşünüyor der geçersin. Yani 500.000TL'ye neden Porsche 911 Carrera 4s almadın diye sormazsın. Ama 122.000TL'ye 1.5 motor dizel araç alan kişiye bunun sebebini sorabilirsin, tek neden ekonomiyse en azından benim düşünceme göre saçma geldiği bir gerçektir. Forumun bir amacı da eleştirilere açık olmak ve eleştirmekten geçer.

@Panthér

Güle güle kullanın tekrar, sanırım forumu ''hayırlı olsun güle güle kullanın'' mantığı olarak görüyoruz, eleştiriye açık bir toplum değiliz son 12 yıldır zaten.

Teşekkürler.

Size kolay gelsin.

• Öncelikle hayırlı olsun dış görünüş olarak beğendiğim araçlarında başında geliyor A serisini yerden yere vuruyorlar ama hiçte öyle bir model değil aslında.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Galiba anlaşilmamış söylemek istediğim o yüzden tekrar ediyorum. Konunun sahibi arkadaş en başta "biz bu arabayi bu paraya aldık, keyfimiz istedi aldık, para bizim araba bizim" diyor. Para meselesinin konuşulmamasıni istediğini belirtiyor. Bu durumda bizim bu isteğe saygıli olmamız gerekir diye düşünüyorum. Aracın teknik, konfor vs. gibi öğeleri hakkında varsa bilgimiz yazarız, ondan ötesine gerek yok diyorum. İnşallah bir daha yazmama gerek kalmaz, çünkü kimin parasini nereye harcayacağı bizi ilgilendirmemeli.

• Hayırlı olsun. Yalnız bunun kaputu da kısa sayılmaz.
  • hayırlı olsun hocam. mercedes ayrı bir tutku ve keyiftir. ayrıca full citroen falan yazmış arkadaş yahu full olsa ne olur kardeşim ben direksiyonda o yıldızı gördükten sonra gerisi hikaye.. ki bu araç da boş değil, zaten dolu almışlar..

tek sorun fiyatı, 1-1.5 sene önce a180 amg 70.000-80.000 tl civarına gelirken, aynı kasanın dizeli, şu an cidden uçuk..

her şeye rağmen görüntüsü, hissiyatı yeter.. hem bayan, hem genç nesle hitap eden bir araç. renk seçimi de harika olmuş.

zaten performans kısmı artık türkiyede yalan oldu. performans için ya çok paran olacak, ya da eski araçları dolduracaksın artık.. chipti bilmem neydi.

koskoca mercedes,bmw bile 100 120 beygirlik motorlar üretiyorsa durum ortada. devir ekonomi devri.

ama sizin de dediğiniz gibi, benim de cla ya inanılmaz bir sempatim var. hele ki kırmızı olacak amg paket.. oy diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 4 Temmuz 2014; 14:50:36 >

• Vay arkadaş biz bir tanesini alamıyoruz ailenin tek çocuğu olmamıza rağmen, millet kız kardeşinin ilk arabasını garaja çekip bir de gidip 122 bin lira verip araba alıyor. Civic için çekilişe katılmak istiyorum

Hayırlı olsun arabanız gerçekten renk çok güzel kasanın bütün dikkat çekici hatlarını göz önüne çıkartıyor. Anahtarlık ta gözümden kaçmadı anladık kızsın ve merson var
  • Abi eline saglik,fotolar incelemenin onune gecmis resmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 4 Temmuz 2014; 15:11:43 >
  • İçine oturma fırsatım oldu. Gerçekten hoşuma gitti ancak bindiğim araçta gördüğüm sıkıntılarıda söylesem inşallah sizin aracınız da olmaz. Radyo kumandalarının olduğu bölgede bildiğiniz gıcırdama vardı köşelerine bastıkça gacır gacır ses ediyor. Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmek dileğiyle.

Bu arada meslek pilot heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nz9

Vay arkadaş biz bir tanesini alamıyoruz ailenin tek çocuğu olmamıza rağmen, millet kız kardeşinin ilk arabasını garaja çekip bir de gidip 122 bin lira verip araba alıyor. Civic için çekilişe katılmak istiyorum

Hayırlı olsun arabanız gerçekten renk çok güzel kasanın bütün dikkat çekici hatlarını göz önüne çıkartıyor. Anahtarlık ta gözümden kaçmadı anladık kızsın ve merson var

Ailenin en değerli ve en küçüğü olunca böyle oluyor.

Civic HB ilk arabası değil, A180 4.aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: Nz9

Vay arkadaş biz bir tanesini alamıyoruz ailenin tek çocuğu olmamıza rağmen, millet kız kardeşinin ilk arabasını garaja çekip bir de gidip 122 bin lira verip araba alıyor. Civic için çekilişe katılmak istiyorum

Ailenin en değerli ve en küçüğü olunca böyle oluyor.

Civic HB ilk arabası değil, A180 4.aracı.

Hocam mümkünse aile fertlerinin meslek guruplarını pm den atabilir misiniz? Çok merak ettim 0 art niyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

İçine oturma fırsatım oldu. Gerçekten hoşuma gitti ancak bindiğim araçta gördüğüm sıkıntılarıda söylesem inşallah sizin aracınız da olmaz. Radyo kumandalarının olduğu bölgede bildiğiniz gıcırdama vardı köşelerine bastıkça gacır gacır ses ediyor. Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmek dileğiyle.

Bu arada meslek pilot heralde

Hımm! farkında değiliz, dikkat edelim. Teşekkürler.

Yok! pilot değilim, uçağın penceresinden "vay be! nasıl uçuyor demir yığını" diyerek hayretle bakan yolcu, diyelim biz ona.

*Eşim havacılık sektöründe.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.