Şimdi Ara

A100-599 vs. A200-1BP Karşılaştırmalı Test (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
13.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: celikcantxxl

merhaba arkadaşlar. bende bahsi geçen bu üç model ile ilgileniyorum. bu aralar bitanesini alıcam. fakat hiçbiryerde üç modelin (a200 1bp a100 599 f3jp ) ekran karşılaştırmaları hakkında birşey bulamadım. arkadaşımın sağlık bakanlığı kampanyasından aldığı a200 ü biraz inceledim ekranı bence müthişti. yansıma yoktu ve ekrandaki renkler pırıl pırıldı. en kaliteli ekran hangisinde? bu üç modelden asus f3jp ye çok yakınım fakat ekran kalitesi benim için çok önemli ayrıca a200 de hdtogo diye bir özellik varmış, bu nedir ne işe yarar, diğer iki modelde de var mıdır? cevapları bekliyorum. iyi forumlar...

A100-599 modelinde de HD togo Mobile High Definition özelliği mevcuttur.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i

• peki nedir hd togo özelliğinin özelliği? asus f3jp nin ekran kalitesi konusunda bilgisi olan yok mu?
  • Arkadaşlar bi kaç gündür hürriyet gazetesinde Toshiba A200 reklamlarına rastlıyorum A200 1Bp modelinin ekran kartını 7600 olarak gösteriyo acaba bi yanlışlık mı var yoksa piyasaya öyle bi ürün mü sürülücek bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Orjinalden alıntı: sefa13

Arkadaşlar bi kaç gündür hürriyet gazetesinde Toshiba A200 reklamlarına rastlıyorum A200 1Bp modelinin ekran kartını 7600 olarak gösteriyo acaba bi yanlışlık mı var yoksa piyasaya öyle bi ürün mü sürülücek bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Evet, yanlışlık varmış.Bugün sordum öğrendim.Ah ne güzel olurdu 7600 olsa.Kafamdaki bütün sorunlar çözülürdü.
  • arkadaşlar bende a100-599 ve a200 1bp arasında kaldım. aslında sağlık bakanlığının verdiği laptopa çok heveslenmiştim sistem ve fiyat olarak çok uygun geldi ama bugun a100-599 yazılarınızı görünce çok aklıma yattı. ben grafiklerde sorun yaşamak istemıyorum gerek oyun olsun gerek grafik çalışmaları (grafik çizim ve video edit) gerek sistem genel preformansı olarak hangi modeli tercih etmeliyim. listenin içinde asus f3jp de girdi. ama asusa pek sıcak bakmıyorum bende teknik servisdeyim laptop da asusa soğudum pek verimli gelmedi bana. yinede bin bilsekde bir bilene sormak lazım.ihtiyaclarım oyunlarda ve hd görüntülerde performanslı olsun.hd filmleride rahatca izleyim ve lcd tvlere aktarabileyim. video edit ve 3d cizimlerlede uğraşıyorum. bana en iyi hangi model uygun olur arkadaşlar.hoparlor de önemli tabii :) toshibanın hoparloru hoşuma gitti.tşkk

1. Elektrik kablosu sağ taraftan giriyor. Network kablosu girişi ise soldan. Normal networka bağlanan biri için bu laptopun her iki tarafında da kabloların olması anlamına geliyor ki bunun pek kullanışlı olmadığını düşünüyorum. A100 da her iki kablo yanyana ve arkaya takıldığından masaüstünden ve kullanıcı önünden uzaklaşmış oluyor. Büyük rahatlık.

2. Ben normalde kablosuz laser mouse kullanıyorum. Bu mouse un küçük bir USB alıcı sı var ki PC nin USB girişine takılıyor. A200 de USB girişleri yanlarda ve bu şekilde kullanılırken engelleyici bir çıkıntı oluyor. A100 de ise 2 USB girişi yanda 2 USB girişi ise arkada olduğundan bunun gibi böyle sürekli ortada olması istenmeyen USB bağlantıları rahatça arkadan yapılabiliyor.

3. Kapak açıldığında notebook un önden arkaya işgal ettiği mesafe A200 de daha fazla. Bunun bir notebook un portatiflik özelliği ile pek uyumlu olmadığını düşünüyorum.

Gazetelerdeki A200 de 7600 ekran kartı olduğu (yanlışmış sonradan anlaşıldı) bilgisini alınca bir A200-1BP alayım, bendeki A100-599 üde şirkette başkasına paslayayım dedim. Ama kasayı yakından inceleyince ve ekran kartının 7300 olduğunu görünce vazgeçtim almaktan.

Oyun oynanmasada hızlı bir ekran kartı görüntüleme alt sistemini huzlandırdığından PC kullanımında rahatlık sağlar.

Tereddütte kalan arkadaşların bilgisine sunarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: celikcantxxl

peki nedir hd togo özelliğinin özelliği? asus f3jp nin ekran kalitesi konusunda bilgisi olan yok mu?

Ben kullanıcıyım çok güzel ve hoş bir görüntüye sahip. Rahatlıkla 2 kişi dvd izleyebilir görüntü kaybı yok. Başka merak ettiğin bişey varsa ASUS topicinden öğrenebilirsin. Hd teknolojisi şu anda tam olarak yaygınlaşmış bir teknoloıji değil. Kısaca gelecek görüntüyü algılama tahmin etme ve daha sık tarama diyebiliriz. ASUS' ta bu yok. Am farkeden de bişey yok diğer bir çok konudan Toshibadan üstün olduğunu söyleyebilirim.
  • arkadaşlar daha öncede msj yazmıştım ben amac olarak ulead video gibi combustion gibi progralmarıda kullanabilecem bişey düşünüyorum. a200 1bp de ekran kartı 7300 bu çok fazla etkilermi performansı oyunlar içinde tabii. a100 - 599 da ram 1 gb 533 a200 de 2gb 667. belki a100 e ram 2 ye artırılır ama 533 olması düşündürüyo benı. a200 ün fiyat aralığında ihtiyacımı karşılcak alternatif kalite bişey önerebilirmisiniz?
    a200 deki ram farkı ekran kartı açığını kapatabilirmi performans olarak. fikirlerinizi bekliyorum
  • Hocam, güzel yazmışsın da seneye o kartla bi şey yapamazsından dediğin sadece oyun oynamak mı? Ona bakarsan asus f3jp ye ram takviyesi yaparsan mükemmel bir alet olur (ati 1700) den dolayı ama 512*512 slotlar dolu yani ram 1gb vista da kasılmaz mı? aynısı a100-599 için de geçerli, mesela visual .net ile photo shop 'u beraber çalıştırıp öyle performans dan bahsederseniz sevinirim
  • Ben a100-599 modelini almıştım fakat harddiskten gelen ses yüzünden makinayı asus f3 jp ile değiştirdim.Toshibanın ekranı daha iyiydi,ses daha kaliteliydi,ısı daha azdı, fakat harddiskten gelen ses sinir bozucuydu.Asusun üstün tarafı ekran kartı ve pili.Pil normal kullanımda 3.5 saat falan gidiyor ama ne kadar cihazı pille kullanıyorum derseniz hiç.Sessiz ortamda diskten gelen ses olmasa toshibayı tercih ederdim, ha asusun diskinden ses gelmiyor mu geliyor fakat o denli rahatsız edici değil.Yani uzun lafın kısası bu iki model arasındaki seçimi kullanıcının karekteri belirler.Olumsuzluklar arasından birini seçmek zorundayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk32 -- 23 Haziran 2007; 12:53:11 >

a100 599 iyi özellikleri
    ekran kartı
    biraz daha ucuz olması
    az ısınması
    görüntüsü
    sesi

kötü özellikleri:
    carbon olmaması
    hard diskinden ses gelmesi
    dvd sinin fazla ses çıkarması

a 200 ün iyi özellikleri
    kamerası
    2 gb ramı
    görünüşü ve carbon oluşu

kötü özellikleri:
    ekran kartı
    hard diskinden ses gelmesi
    dvd sinin fazla ses çıkarması

asus f3jp iyi özellikleri
    ekran kartı
    hard diskinden ses gelmemesi
    fiyatı
    Pil Ömrü

kötü özellikleri:
    ses
    ısı

asusu pek çok kişi kesinlikle tercih etme dedi memnun olmadıklarını söylediler ama bu modeli değildi
    toshiba kullananlar ise kesinlikle toshibadan vaz geçme dediler 3 sene önceki bilgisayarlrının bile hala pil ömrü, ses ve görüntü olarak hiç kayıp vermediğinden bahsettiler

şimdi ben büyük ihtimal a100 alacam bana Ankara da
    http://www.kararyeri.com/products.php?categoryId=1001&productId=47210

bu fiyatlardan daha düşük veren bir yer bilen var mı peşin felan farkeder se olabilir...

umarım hardiskinden o kadar çok ses gelmiyordur :(

kötü özellikleri

• Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.

2 gün önce A200-1BP aldım 2 gündür kullanıyorum ve çok memnunum performans olarak harika alet.Burda kimseyi yanıltmamak lazım bire bir alıp deneyenler deneyimlerini yazarlarsa alacak niyetinde olan arkadaşları daha iyi aydınlatmış olurlar.

Ben genelde masaüstü kullanıcısı olduğum için Go 7300 olması benim için bir problem yaratmıyor.Bu ekran kartını da yerden yere vurmak bence çok abartı , sonuçta bu kart ile de oyun oynayabiliyorsunuz.
    Bence A100 den görsel tasarım olarak kat kat daha fazla.Ülkemizde görsel tasarımın ne kadar önemli olduğunu herkesin elindeki cep telefonundan anlayabiliriz.Açık söylim görsel olarak böyle bir laptop görmedim.
    Ses kalitesi harika çok net sıkıntı yok.
    Çok sessiz bir makina ısınma yok.
    Touch Pad i çok yumuşak kullanımlı kalitesi belli.

Bence A100 e sırf Go7600 var diye bu görsel olarak teknik özellik olarak kat kat daha iyi olan A200 tercih edilmeli.
    Ben şahsen internet,msn,film izleme,cd kayıt,web design, v.s.masaüstü kullanıcısıyım.Bu laptop tam bana göre.

Yalnız bir sorum var.Eğer başka A200-1BP kullanıcı varsa yardımcı olursa sevinirim.
    Laptop un kapağını kapattığımda sanki kapak ile kapanan yer arasında ufak bir boşluk var gibi.
    Kullanan arkadaşlar var ise yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

• Arkadaşlar sizi biraz daha aydınlatması için bir alıntı:

Nvidia'nın "TurboCache" diye bahsettiği özellik (ATI'de "HyperMemory" olarak geçiyor) bugün piyasada yaygın olarak bulunan güncel ürünler arasında Go7300 ve Go7400 ekran kartlarında var.
    GeForce Go 7300
    Ama Go7600 ekran kartlarında bu özellik yok.
    GeForce Go 7600

Orjinalden alıntı: Canxl

Arkadaşlar sizi biraz daha aydınlatması için bir alıntı:

Nvidia'nın "TurboCache" diye bahsettiği özellik (ATI'de "HyperMemory" olarak geçiyor) bugün piyasada yaygın olarak bulunan güncel ürünler arasında Go7300 ve Go7400 ekran kartlarında var.
    GeForce Go 7300
    Ama Go7600 ekran kartlarında bu özellik yok.
    GeForce Go 7600

Olmadığından emin misin benim Go 7600 Turbocache ile 256MB'tan 751MB'a kadar çıkıyor.

Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
  • http://www.hardwaremania.com/forum/658629-post11.html

yazı buradan alınmıştır istersen bir incele.
    birde arkadaşlar a200 ve a100'ü alıp kullanan arkadaşların yorumlaması biz alıcak arkadaşları daha iyi aydınlatacaktır. alıp almadıklarını bilmiyorum ama çoğu arkadaş a200'ü ve sırf ekran kartı serisini (7300) yerden yere vurmuş bu model hiçde oyun oynanamayacak kadar kötü mü ki bu kadar yeriliyor? ayrıca benzer özelliklerde pcleri inceledim bu fiyat ve özelliklere bu kadar uygun bir fiyat biçen bir marka göremedim?

http://www.hardwaremania.com/forum/658629-post11.html

yazı buradan alınmıştır istersen bir incele.

Tamam zaten orda da Go 7600'larda Turbocache'den bahsedilmiş. Sistem belleği 256MB iken ekran kartı da 256MB gözüküyor ancak 512MB ve üzeri sistem belleği ile ekran kartı 512MB gözüküyor. İşte al sana Turbocache. Ona bakılırsa benim bilgisayarın web sitesinde de 256MB yazıyor ancak turbocache özelliği olduğunu bilgisayarı aldıktan sonra farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 25 Haziran 2007; 19:05:41 >

• peki dostum ben bütün marka notebookları inceledim ve toshiba da karar kıldım peki sen hangi modeli önerirsin bana
    Benim istediğim özellikler;
    Intel Core 2 Duo @ 2.00 GHz
    100 küsür gb harddisk
    aynen seninki gibi bir turbo cache geforce go ekran kartı
    2 gb ram
    ısınmayan
    oyun performansı mükkemmel olan bir toshiba istiyorum

Yalnız bu kadar toshibasever'e bu yapılır mı? insanları resmen markadan soğutuyorlar. sen git bu kadar yağlı müşteriyi satış politikası yapıp çelişkiye düşür. yazık kendilerine ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canxl -- 25 Haziran 2007; 19:25:10 >

peki dostum ben bütün marka notebookları inceledim ve toshiba da karar kıldım peki sen hangi modeli önerirsin bana
    Benim istediğim özellikler;
    Intel Core 2 Duo @ 2.00 GHz
    100 küsür gb harddisk
    aynen seninki gibi bir turbo cache geforce go ekran kartı
    2 gb ram
    ısınmayan
    oyun performansı mükkemmel olan bir toshiba istiyorum

Yalnız bu kadar toshibasever'e bu yapılır mı? insanları resmen markadan soğutuyorlar. sen git bu kadar yağlı müşteriyi satış politikası yapıp çelişkiye düşür. yazık kendilerine ediyorlar.

1) Toshiba Satellite A100-003 (benimki)

2) Toshiba Satellite A100-599 + 1GB ram

Yanlız bu 521MB Turbocache olayı sadece Vista'da oluyor aklında bulunsun

Eğer bilgisayar için bütçen fazlaysa oyun için 17"'lik Toshiba Satellite P100-437

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 26 Haziran 2007; 14:37:04 >

• SONUÇ OLARAK

EKRAN KARTI OLARAK 599 , AĞIRLIK OLARAK 1BP TABİKİ.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.